10:50 | 20 февруари 21 6619

Какви промени и защо се очаква да бъдат направени в Поликлиниката?

Какви промени и защо се очаква да бъдат направени в Поликлиниката? / Новини от Казанлък

Няма да бъде осъществена приватизация на ДКЦ Поликлиника, разясни новият директор на лечебното заведение д-р Красимир Пейчев. По негово предложение се очаква да бъде гласувано преобразуването на ЕООД в ООД. Целта е да бъде дадена възможност на съседните 4 общини да участват с дялове в здравното заведение, чрез което ще бъдат набавени допълнителни средства в хазната ѝ.

ДКЦ Поликлиника е собственост на Общински съвет-Казанлък и всяка една бъдеща реформа ще бъде гласувана от неговите членове.

Сред предложенията на д-р Пейчев е и смяна на името на „Районна Поликлиника“, „каквато длъжност е извършвала тя и до сега.“, коментира той.

До момента са водени пилотни разговори с кметовете на общините Павел баня, Гурково и Николаево. Предстоят срещи и с управниците на община Мъглиж, след провеждането на избори за кмет.

Процедурата, която следва да бъде премината за преобразуване на ЕООД в ООД е гласуване на местния съвет на всяка една община, и след тяхно одобрение ще бъде внесено предложение на Общински съвет-Казанлък.

Две са основните концепции, които ще следва през своето управление новият директор на ДКЦ „Поликлиника“ д-р Красимир Пейчев, които са част от програмата му, при кандидатстване за поста. Едното направление, което вече е в ход е ремонтът по сградата на Поликлиниката. Фасадата на лечебното заведение, която е от 70-те години и част от техниката са силно амортизирали. По сградата ще бъдат изпълнени мерки по енергийна ефективност: топло- и хидроизолация на покрива, поставяне на топлоизолация по фасадите, минерална мазилка, подмяна на дограма, подмяна на ел.инсталация и осветителни тела в общите части на сградата.

При второто направление, д-р Пейчев ще цели да разреши продуктовия портфейл, като осигури повече услуги и специалисти за пациентите на Поликлиниката. През месец януари са постъпили пет нови лекари в казанлъшката лечебница и продължават да се търсят кадри в някои медицински направления. Това са лекари по пулмология, кардиология и ревматология. Към момента, на работа в Поликлиниката са постъпили: специалист по детска хирургия, д-р Симов от Клиниката по детска хирургия към УМБАЛ – Стара Загора; съдови хирурзи в лицето на доц. Петков, заедно с д-р Бисеров и д-р Атанасов – от Клиниката по съдова хирургия към МБАЛ „Тракия“; и уролог д-р Петков, завеждащ отделението по урология към МБАЛ „Тракия“.

В интервю за kazanlak.com, новият управител на Поликлиниката разкри как е стартирала и как се е развила лекарската му професия. Не скри, че в позицията на ръководител се въплъщава за първи път и решенията, които взема често са по-трудни от тези на хирургическата маса. Ще бъде ли разкрит и кабинет по онкология, и какви промени и подобрения ще бъдат направени в Поликлиниката, чуйте в интервюто.

 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак