13:07 | 23 февруари 21 11344

Лекар отличник от Казанлък положи Хипократова клетва

Младите лекари от Випуск 2020 на Медицинския университет в София положиха Хипократова клетва. Тържеството се проведе и онлайн, и с ограничен брой присъстващи. Сред присъстващите в залата бяха пълните отличници на випуска, завършили с 6,00 образованието си. Випуск 2020 са първите студенти, положили клетва и онлайн.

На тържествена церемония, макар и във времена на пандемия, младите лекари от Медицинския университет в София положиха Хипократова клетва. Девет от 477-те студенти по медицина завършиха образованието си с пълно отличие, сред които е и казанлъчанинът Златко Костадинов.

25-годишният казанлъчанин вече реализира своите знания и придобити умения в най-хуманната професия. Прекарал няколко години през времето си на обучение в реанимацията на софийската болница „Света Екатерина“, той продължава да бъде до пациентите и днес.

"Още от ученик се насочих към природните науки и продължих гимназиалното си образование в Математическата гимназия в Казанлък в паралелка „Биология и химия“. След това естествено се стекоха нещата да продължа да се развивам с медицина и не съжалявам“, споделя младият лекар. Той мечтае да развива своите умения в чужбина, като специализант по анестезиология. Своето обучение иска да продължи в САЩ, но "нещата са в развитие", коментира Златко.

А защо се е насочил към анестезиологията и реанимацията, Златко Костадинов отговаря така: „В болница „Света Екатерина“ съм бил в реанимация като болногледач. Близо 3 години прекарах там и се сблъсках от първо лице с работата на анестезиолозите. Професията е динамична, има непредвидимото ежедневие и предизвикателство за работа с най-тежко болните пациенти.“

Още преди да получи титлата "доктор", Златко решил да доброволства. Последните месеци от своето обучение той застава на първа линия в борбата с коронавируса. След лична среща с болестта, младият казанлъчанин влиза в ковид отделение в най-големия пик на разпространение, амбициран да помага на нуждаещите се.

Госина преди това, през 2019г. той прекарва 4 месеца в японския град Хирошима по програма „Еразъм“ за академичен и образователен обмен между университетите. С възхищение той споделя, какво силно и позитивно впечатление му е направила системата на здравеопазването и кадровият потенциал, с които разполага Япония. Урокът, който ще му остане за цял живот е, че организацията е сред най-важните в сферата на здравеопазването.

За финал, казанлъчанинът не бе краен в отговора си дали ще избере България или чужбина. Златко Костадинов отговори, че "в някакъв момент ще се завърна в родината си. Искам това, което съм натрупал като познания да го приложа и тук."

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак