14:35 | 31 май 21 1479

Музеят на розата представя филма „На прощаване“ в Деня на Ботев

Музеят на розата представя филма  „На прощаване“ в Деня на Ботев / Новини от Казанлък

На 2 юни, сряда, от 20 часа, в Музея на розата в град Казанлък, ще бъде представен документалният 27-минутен филм „На прощаване“ (2018) във връзка с ежегодното отбелязване на Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

Ще имате възможността да гледате филма, посветен на великия българин, в Музея на розата (парк „Розариум“) – любезен домакин на събитието. То се осъществява с подкрепата на г-жа Гинка Щерева, омбудсман на град Казанлък.

„България ин моушън пикчърс“ продуцира лентата. Режисьор, оператор и монтажист е Борислав Марков, а 28-годишният казанлъшки поет Атанас Янев е редактор и автор на сценария.

В "На прощаване" ще видите ексклузивни кадри на културно наследство от различни места като Национален музей „Параход Радецки” (филиал на Националния исторически музей) и Музей на Ботевата чета – град Козлодуй, Регионален исторически музей – град Враца и Национален музей „Христо Ботев” – град Калофер.

Присъствието на представянето ще бъде съобразено с актуалните противоепидемични мерки, които са в сила за територията на цялата страна.

Входът е безплатен. Заповядайте!

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак