12:07 | 21 юли 21 5240

30 ученици от ОУ “Георги Кирков“ са на безплатна морска ваканция

30 ученици от втори до седми клас от ОУ „Георги Кирков”, одобрени за участие в Националната програма "Отново заедно", вече се впуснаха в голямото морско приключение. Те в момента са в град Несебър, където ще прекарат общо 6 дни.

Като за начало групата посети Аква Калиде в село Ветрен. Разгледаха бани още от римско време, използвани преди това от траките като светилище и впоследствие преустройвани през вековете. Ползвали са се и в наши дни допреди десетина години. Днес Аква Калиде е превърнат в музей.

Освен със забавления на плажа, дните им минават с посещения на различни забележителности, а вечерите с танци, зумба и игри.

Учениците посетиха и село Бръшлян, разположено в североизточната част на Странджа. Разгледаха църквата "Св. Димитър", килийното училище и се запознаха с обичая "Филек" - представен от фолклорната група на селото.

Разходиха се и до Стария Несебър, където разгледаха църквата "Св. Йоан Алитургетос", археологическия музей, старата митрополия и църквата "Св. Петър".

Децата посетиха и град Варна, където разгледаха Морската градина и се забавляваха в делфинариума. Отпразнуваха и рождения ден на тяхната съученичка Виктория, като ѝ пожелаха да бъде здрава, обичана и да има още много такива забавни и различни рождени дни.

Още новини от Казанлък:
Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак
';