22:35 | 06 септември 21 3726

Към дарителите за Казанлък в пандемията: Всички ние ви благодарим!

Към дарителите за Казанлък в пандемията: Всички ние ви благодарим! / Новини от Казанлък

ТЪРЖЕСТВЕНО НАГРАЖДАВАНЕ И БЛАГОДАРНОСТИ КЪМ ХОРА И ФИРМИ, ПРОТЕГНАЛИ РЪКА В ПАНДЕМИЧНАТА 2020 ГОДИНА

На брега на язовир „Копринка“ тази вечер, в Деня на Съединението на България, от името на Кмета Галина Стоянова, председателя на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов и управителя на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ бяха връчени благодарствени грамоти „в знак на дълбока признателност“ на над 100 личности и фирми от Казанлък, подпомогнали с малко или повече -  финансови средства и консумативи за работата на медицинските лица, пациентите и хора в нужда по време на пандемията през 2020 година. „Да се направи някому добро се оказва най-смелата постъпка, най-щедрият акт на милосърдие!“, посочиха организаторите на тържествената вечер от Община Казанлък.

„Направихме тази тържествена церемония, защото за доброто трябва да се благодари! Всеки, който е научил думата „Благодаря!“ вече е добър човек.“, заяви Кметът на Казанлък. „Но доброто трябва и да възпитава и да бъде следвано, а примерът сте Вие! Община Казанлък е правила и защитава много каузи, които заслужават своята подкрепа.“, зказа Галина Стоянова и припомни за набирането на средства за Колежа към Технически университет – София, спортния и културния календар на Общината... „Но този път ставаше дума за спасяване на човешки животи!“, обърна внимание Галина Стоянова и благодари най-напред на управителя на казанлъшката болница, че тихомълком е организирала целия процес по лекуване на болни от covid-19: „За родолюбието, за усилията, за грижата – поклон и благодарност!“, заяви Кметът на Казанлък. Тя поднесе признателност и към д-р Красимир Пейчев, директор на ДКЦ „Поликлиника“ – Казанлък за усилията и смелостта в опазването на човешкото здраве в пандемични условия. „Но, преди всичко, тази вечер искаме да благодарим на всички Вас за тази кампания, в която не трябваха нито молби, нито разговори, нито телефонни обаждания!“, отбеляза Галина Стоянова. „Всеки с нещо помагаше.“, разказа тя. „Тогава ние, в Общината, бяхме заедно. И сега сме заедно!“, подчерта Кметът на Казанлък. „Тук е моментът да си благодарим на нашето голямо семейство! Благодаря Ви за доброто!“, подчерта Галина Стоянова и поднесе символичен поклон на Доброто от всички в Казанлък.

Управителят на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ д-р Кети Маналова благодари на всички „от все сърце“ в празничния ден: „От името на медиците, от името на пациентите, от името на всички хора, на които Вие подадохте ръка в най-трудния момент, моментът на болест! Тази болест, която ни сполетя, ни направи по-милосърдни, по-задружни, научи ни да бъдем заедно. Вие бяхте пример, че всички заедно, сплотени в една много хуманна кауза можем да постигнем много, можем да преборим много препядствия, да преминем през тях и да продължим! В този светъл празник, нека да не забравяме и да продължим традицията, че заедно сме силни, заедно можем и заедно ще победим! Честит празник! Бъдете благословени! Бъдете здрави! Дълбок поклон!“, каза Галина Стоянова.

„Аз съм сигурен, че даренията, които направихме за казанлъшката болница имаха определен резултат!“, коментира Николай Ибушев, изпълнителен директор на „Арсенал“ АД. „Добрият дух, който вложихме към болницата се превъплъщава в по-добро отношение към пациентите.“, каза той. „Нашата „малка държава“ е Община Казанлък и тя се развива добре, Вие знаете! Аз съм сигурен, че ще продължим да даряваме!“, заяви Ибушев. Той пожела на всички здраве и успехи и завърши приветствието си към присъстващите „доброжелатели – дарители: „Важното е „Държавата“ ни тук – Община Казанлък да продължава да дарява на всички нас!“.

Пресцентър на Община Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак