14:53 | 01 декември 21 2203

Община Казанлък ще получи финансиране за изграждане на физкултурен салон в ППМГ “Никола Обрешков“

Община Казанлък ще получи финансиране за изграждане на физкултурен салон в ППМГ “Никола Обрешков“ / Новини от Казанлък

Община Казанлък получи одобрение за финансиране на инженеринг по проект „Изграждане на физкултурен салон на ППМГ „Никола Обрешков“, гр. Казанлък". Средствата в размер на 858 437 лв. за изработка на инженеринг за нов физкултурен салон към Математическата гимназия са осигурени изцяло по Годишната програма за поддържане, ремонт, реконструкция, цялостно обновяване или създаване на нови спортни и/или спортни съоръжения в държавните и общинските училища на Министерството на образованието и науката.

Предвижда се общо застроената площ да е 600 кв. м и РЗП 670 кв. м. Към момента Община Казанлък няма проектна готовност за изграждането на физкултурен салон. Одобреното финансиране ще подсигури основните дейности като възлагане по реда на ЗОП за проектиране на малък физкултурен салон, избор на изпълнител по реда на ЗОП за извършване на СМР, строителен надзор и авторски надзор по проекта, както и пълно оборудване за физкултурния салон.

Като най-функционално място от училищния терен е определено физкултурният салон да бъде разположено от север на сградата, свързано с настоящата зала за физическо и спорт и част от коридора на първи етаж. По този начин ще бъде осигурена едновременно връзка на физкултурния салон със съществуващата сграда, но и ще остане достатъчно място за открита спортна площадка.

Проектното предложение представлява сграда с височина 8 м., състояща се най-общо от две части - зона за спортна площадка и зона с обслужващи помещения, които ще бъдат разположени на 2 етажа, която ще включва: санитарно-хигиенни помещения – 2 броя, съблекални 2 броя, душови помещения 2 броя, помещение за учители със санитарен възел с тоалетна и душ и склад за спортния инвентар с необходимите минимални площи.

ППМГ „Никола Обрешков“ гр. Казанлък е едно от учебните заведения на територията на община Казанлък, което няма изграден физкултурен салон. Единствените налични условия за спорт са малко и недостатъчно.

През 2020 г. община Казанлък кандидатства пред МОН и е одобрена за изграждане на допълнителен корпус на ППМГ „Никола Обрешков“ гр. Казанлък поради недостиг на сграден фонд и невъзможност за преминаване на едносменен режим на обучение. Тъй като тогава бе одобрено по-малко финансиране се наложи предвиденият по проект физкултурен салон да отпадне.

Общата застроена площ на училищните сгради е 1 293 кв. м. Изграждането на нов учебен  корпус към основната сграда е планирано със застроена площ 370 кв.м. За да отговори на нормативната уредба училището трябва да разполага с открита и закрита зона за спорт. Липсата им пречат на провеждането на пълноценни учебни часове по физическо занимание и спорт през есенно-зимния сезон.

Към момента в ППМГ „Никола Обрешков“, гр. Казанлък се обучават 676 ученици. Предприетите действия на Кмета Галина Стоянова и нейния екип към разширяване на сградния фонд на Математическата гимназия целят обезпечаване на учениците откъм материална база за качествен и ефективен учебен процес чрез предоставяне на добри условия за спорт, насърчаване на двигателната активност и здравословен начин на живот.

Пресцентър на Община Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак