16:48 | 16 декември 21 892

7sport представя: Невероятни футболни истории с Sesame бонуси

7sport представя: Невероятни футболни истории с Sesame бонуси / Новини от Казанлък

Давид срещу Голиат, бедни срещу богати. Подобни истории винаги влизат под светлината на прожекторите и се помнят дълго от феновете. По тази причина, екипът на спортния сайт 7sport.net, съвместно с Sesame бонуси, решиха да ви представят най-невероятните истории на аутсайдери в света на футбола.

Този текст няма да се фокусира върху невероятните обрати, каквито са финалните мачове от Шампионска лига през 1999-та и 2005-та. Ние ще ви покажем по-дълги победни серии, където моментния късмет не дава толкова голямо отражение. Е.. не винаги отборите стигат до крайния трофей, но успехът им заслужава да бъде отбелязан.

Замбия печели Купата на Африканските нации през 2012-та

През 1993-та самолет на Замбийските въздушни сили, превозващ националния отбор за световна квалификация срещу Сенегал, се разбива над Атлантическия океан. Всички пътници загиват. Катастрофата се случва на 500 метра от бреговете на Либервил, Габон. По тази причина, замбийците са още по-мотивирани да се представят добре, когато Габон е домакин на турнира през 2012-та.

Те успяват да оглавят груповата фаза, след което преминават през Судан и Гана без да допуснат гол, за да стигнат до финален мач срещу звездите на Кот д‘Ивоар. Сезам бонус коефициентите показват огромно предимство за Дидие Дрогба и компания. Звездата на Челси обаче пропуска дузпа в редовното време. „Слоновете“ така и не успяват да отбележат гол и трофеят трябва да се реши след изпълнение на дузпи. Коло Туре и Жервиньо изпускат, а Замбия печели първата си международна титла.

Уигън побеждава Манчестър Сити във финала на ФА Къп през 2013-та

Победата на Уимбълдън над Ливърпул във финала от 1988-а дълго време има славата на най-шокиращ мач в турнира, но Уигън успява да узурпира тази титла 25 години по-късно.

„Латикс“ показват добри игри по пътя към финала, включително и забележителен четвъртфинал срещу Евертън, в който бележат три гола в първите три минути. И все пак, Sesame им дава минимален шанс за успех срещу звездите на Манчестър Сити, включващ имена като Серхио Агуеро, ЯЯ Туре и Венсан Компани.

Уигън е в доста лоша форма, която води до изпадане в края на сезона. Бен Уотсън обаче носи победата с гол в 91-вата минута, след като Пабло Сабалета бива изгонен 6 минути по-рано.

Дания печели Европейското през 1992-ра, въпреки че не се класира

Югославия отнася наказание заради войната, което отваря място за отбора на Дания във финалите. Футболистите на „червения динамит“ разбират, че ще участват на турнира само 11 дни преди първия си мач.

В последния си мач от груповата фаза, датчаните отнасят Франция, което ги праща в елиминациите. На полуфинала е отстранена Холандия (Нидерландия) след изпълнение на дузпи. Съперник във финала е Германия, но голове на Йон Йенсен и Ким Вилфорд подсигуряват една от най-невероятните истории изобщо във спорта.

Четвъртодивизионния Расинг Кале стига до финал в Купата на Франция през 2000-та

Тимът е съставен от учители, пристанищни работници и офис служители. Първите съперници са Лил и Кан. Рейдът им продължава с успех над Страсбург с 2:1 на четвъртфиналите. Всички очакват приказката да свърши срещу Бордо, който по онова време е шампион на страната. Нашите герои обаче побеждават с 3:1 след продължения. Във финалния мач, цяла Франция стиска палци на аматьорския тим срещу Нант. Те повеждат с гол на Джером Дютитър, а сезам бонус коефициентът им се срива надолу. Антоан Сибиерски обаче изравнява резултата, а по-късно бележи и спорна дузпа в последната минута, която окончателно слага край на шансовете за романтична победа.

Гърция печели Европейското първенство през 2004-та

Триумф, който е неочакван дори за най-големите фенове на футбола от южната ни съседка. Гърците са участвали само на още два международни форума, а откриващият им мач е срещу домакините от Португалия. Те обаче печелят срещата, което се явява и първата им победа във европейски финали.

Следва равенство с Испания и загуба от Русия. Все пак, гърците се промъкват до елиминациите с един отбелязан гол в повече за сметка на „ла фурия“. На четвъртфинала е преодолян отборът на Франция с гол на Ангелос Харистеас.

Следващият съперник е Чехия. Полуфиналът завършва с победа за гърците със сребърен гол на Траянос Делас – първи подобен завършек на мач в историята на международните първенства.

Финалният мач отново е срещу португалците, които мечтаят за домакински успех. В 57-та минута Ангелос Харистеас бележи единствения гол в мача и разплаква феновете в Лисабон за да завърши най-невероятната история в турнирите за национални отбори.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак