14:15 | 15 март 22 1672

6 поредни вечери смях с претендентите за “Комедийния хит на сезона“

В края на другата седмица започват „Чудомирови празници 2022” и отново е време за театър в шест поредни вечери – от 26 до 31 март, включително.

Както традицията повелява, акцент в богатата програма на празниците са комедийните театрални спектакли, които за 19-ти път ще се борят за приза „Комедийният хит на сезона”. Тази година организаторите от фондация „Чудомир” и ЛХМ „Чудомир” са ни подготвили 6 театрални вечери, които обещават много хумор и смях. А кой ще грабне приза за "Комедиен хит" решавате Вие – публиката!

След всяко представление всеки един зрител в залата ще получи билетче, на което може да даде своята оценка от 2 до 6 за спектакъла. Оценките се сумират, а на 1 април от 19:00 часа на сцена „Любомир Кабакчиев”, по време на официалното закриване на „Чудомирови празници 2022”, спектакълът с най-висока оценка ще бъде обявен за „Комедийният хит на сезона”.

Билетите вече са в продажба! Ще ги откриете на касата в Инфоцентъра на ул. "Искра" 4. Ето и кои са претендентите:

26 март, събота, 19:00 сцена „Любомир Кабакчиев”
„Кекс вместо секс” с участието на Роси Русева и Ирен Кривошиева. Режисьор: Лео Капон, Музика: Жоро Стоев, Хореография: Мариана Денева

Сюжетът - две скучаещи приятелки-домакини, чиито мъже честичко прекарват уикенда на риболов, се събират по домашному, за да се оплачат една на друга от монотонния си живот по време на пандемията. Двете жени нямат друг избор, освен да се утешават взаимно с кекс и домашна вишновка. И на двете до болка им е омръзнала къщата, домашната работа и битовизмите от всякакъв характер, затворения живот и безпаричието заради безработицата. Но пък не им липсва находчивост, сами да преборват лошото настроение с хумор и домашен театър. Хрумват им най-различни идеи за работа, и двете "репетират" в новите си роли на работещи жени с ентусиазъм.

Ще ги видим ту в ролята на камериерки, ту като сервитьорки, или като начеващи певици, явили се на кастинг... Стигат дори до идеята за обир на банка. Докато накрая от само себе си възниква идеята да се пробват на... секс телефон. Финалът е изненадващ и доста оптимистичен.

Цена на билета: 15 лв.

27 март, неделя, 19:00 сцена „Любомир Кабакчиев”
„Чудомирщини” 
моноспектакъл на Стефан Милков по разкази на Чудомир. ТК „МИЛАРТ” – София, Музика: Оратница

"Чудомирщини" е спектакъл за миналото, настоящето и това, което предстои. Осем разказа на големият творец Чудомир оживяват, представени от Стефан Милков, като различни герои, с различни характери, в различни ситуации, но поставени през погледа на днешния съвременен млад човек.

Ще надзърнем в миналото си, но не само от любопитство, а за да разберем, че годините са оставили у всеки топлите спомени за роднини, приятели, съседи или просто добри познати. Един актьор ще ни представи пъстрата и интригуваща палитра от човешките взаимоотношения по нашите земи, и то чрез образите на внезапно появили се герои от едно българско село. Много смях, забавление и вулкан от емоции, преплетени с неочакваното изумление, че след толкова много години носим същите нрави, като от едно време.

Цена на билета: 10 лв.

28 март, понеделник, 19:00 сцена „Любомир Кабакчиев”
„Капан за самотен мъж” на Държавен театър Пловдив. Участват: Тодор Дърлянов, Веселин Ранков, Боряна Братоева, Добрин Досев, Красимир Доков, Мария Генчева.

Група умело подбрани професионалисти се заемат да извършат най-трудната измама в света: да убедят един мъж, че е женен за жена, която изобщо не познава. За да се извърши подмяната на съзнанието му се прилагат всички известни прийоми и техники на театъра и киното. Изкуството е призвано да скрие истината и да я замени с напълно нова. Залог са не само няколко милиона долара, но и професионалната репутация на всеки един от участващите в спектакъла.

За лица над 18 г.

Цена на билета: 15 лв.

 

29 март, вторник, 19:00 сцена „Любомир Кабакчиев”
„Направихте ме на луд” на ПК „Ажур Пико”, със специалното участие на Силвия Кацарова. Участват: Руслан Мъйнов, Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев, Кирил Ефремов, Тихомир Благоев, Рада Кайрякова и Павел Иванов.

Хумор, музика, песни...

В "Ко’Мик театрална терапия" ще видите миниатюри от "Сляпата любов", "Той пропя", "Половин жена", "Тя пропя", "Фокусите на фокусника", "Тя му дойде", "Война и мир", "Стар струг за млада гайка".

Този спектакъл би могъл да се казва: "Който оцелее нека разкаже", също така "Те толкова си могат", както и "Играещи в просото", а защо не "Те не могат да ни спрат", а също така "И повече и пак, смях под похлупак", и "50 нюанса на открито".

Цена на билета: 20 лв.

 

30 март, сряда, 19:00 сцена „Любомир Кабакчиев”
„Любовни истории” на Драматичен театър Габрово, по текст на Иво Сиромахов. Режисьор: Златомир Молдовански

Шест комедийни истории ще представят любовните взаимоотношения между двойки от шест националности. Публиката ще се срещне с великодушието на французите, за които нищо ново не е чуждо. Ще потъне в дълбините на италианските страсти, които не познават граници. Ще се изправи пред абсурдната поетичност на руската душевност. Ще стане свидетел на истеричната мания за неприкосновеност на личното пространство в американското общество. Ще прецени аргументите на любовта с арменска пресметливост, за да стигне до познатите сцени на българска ревност, в които от нищо винаги става нещо.

„Любовни истории“ е комедия, която на пръв поглед ще ви покаже раздорите, противоречията и неволите на различни двойки с характерните им национални особености и привидно културни различия. Авторът Иво Сиромахов е засилил специфичните черти на всяка народност, които чрез похватите на комедията и гротеската стават достижимо и познато поле за изследване от зрителите. Тук всеки ще открие сам за себе си приликите с героите и приликите между самите тях. Историите са близки до ежедневието ни, случват се на нас или на хората до нас. Независимо разстоянията хората са едни и същи в стремежа си да открият любовта, еднакво страдат, вълнуват се и хитруват, за да бъдат обичани.

Цена на билета: 15 лв.

31 март, четвъртък, 19:00 сцена „Любомир Кабакчиев”
„Четири жени без 4G” от ОТ ”Любомир Кабакчиев”. Участват: Яна Божанин, Беатрис Благоева, Ивелина Павлова и Десислава Вулева. Автор: Петър Влайков; Режисьор: Димитър Живков, Сценография: Илина Грозева, Музика: Милица Гладнишка и Иван Велчев

Какво търсим в социалните мрежи? Какво се опитваме да скрием? Колко бихме издържали, без своето мобилно устройство, което се е почти сраснало с нас? Тези въпроси си задават четири приятелки, на брега на едно красиво езеро. Далеч от всички „екстри” на цивилизацията. Скоро тази „красота” ще ги предизвика и изправи пред собствените им страхове и зависимости, ще ги подложи на неочаквани изпитания. Комичен разказ за зависимостите ни във виртуалния свят и за демоните, които бродят из него.

Цена на билета: 10 лв.

1 април, петък, 19:00 сцена „Любомир Кабакчиев”
Официално закриване на „Чудомирови празници 2022” и връчване на 19-тата награда „Комедийният хит на сезона”.

Още новини от Казанлък:
Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак
';