16:06 | 06 април 22 2713

Грандиозен успех за младата певицата Габриела Жекова

Възпитаниците на школа ,,Орфей" при НЧ „Възродена Искра – 2000“, с вокален педагог Мариана Мъгева, за пореден път доказаха професионализъм и високо ниво, за което свидетелстват многобройните престижни отличия и награди на младите таланти.

Последният голям успех идва от 16-годишната Габриела Жекова. Тя печели Grand Prix за испанска песен с изпълнението на ,,Hystoria de un amor" (Историята на моята любов), на XI - тия Международен конкурс ,, Abanico" - организиран от MA,, Artvoices" през месец април в София. Оценката, която тя получава е присъдена от международно жури, с представители на Сърбия, Полша, Испания, Армения и Молдова.

Високият, красив глас на 20-годишния студент Николай Иванов, също очарова журито с френската песен SOS. За брилянтното си изпълнение те го отличават с 1-во място.

Двамата получават покани за международни конкурси в Париж-Франция, Полша и Турция от престижното международно жури от Полша, Сърбия, Молдова, Испания, България.

Другото голямо събитие за  школа ,,Орфей" е участието на Габриела Жекова в телевизонния формат  „България търси талант“.

Пред екипа на kazanlak.com Габи сподели повече за емоцията, подготовката и целта на участието ѝ в толкова голяма сцена:

„Имах честа само преди няколко месеца да бъда част от едно незабравимо изживяване - „България търси талант“. Това което видях там наистина отговаряше на всичко, което показват по телевизията.  Беше много забавно, изключително интересно.  Факта, че не продължих напред  не ме сломи,  зареди ме с  много емоции. Благодарение участието ми там имах възможността да стъпя на такава голяма сцена . Разбира се имах притеснения  мисля, че е нормално.  Изживях нещо незабравимо  и съм много щастлива. Песента,  с която се явих беше микс от народни песни така неречената – китка.  Представлява микс от народни песни събрани в едно и от най-различни  краища на страната.  Целта,  с която реших да участвам в предаването  беше модернизирането на фолклора. Идеята ми беше този вид музика да достигне до всички хора,  представена по този начин – моя начин, както  аз го усещам . Фолклора  винаги е вървял с мен от най-ранна възраст. Исках да покажа на хората, че той може да звучи различно и да разчупим общоприетите норми за това с моето изпълнение.“

Мариана Мъгева не пропусна да отбележи успехите и на Рени Петрова, която в началото на март се яви в националния конкурс ,,Път към славата" в град София.  Там певицата изпълни две песни на Christina Aguilera – „Hurt“ и „Bound To You‘ в две различни категории . За първата песен момичето спечели специална награда за „Най- въздействащ глас“ категория филмова музика.  След нея следва и голямата награда - стипендия от МОН.

Другият участник в конкурса е Никола Пенчев. Той печели 3-то място за дебют в категория рок песен с изпълнението на Imagine Dragons – Believer, състезавайки се с още над 130 деца във 2-ра възрастова група с песента.

Гордият вокален  педагог разказа и за Елена Николаева. В края на февруари тя взема участие е V Национален конкурс за млади изпълнители „Песенна палитра“, в град Карлово се представи отлично. Талантливата певица представя различни поп песни, което ѝ носи златен медал в онлайн изданието на конкурса. Това ѝ осигурява място на финала на сцената в Карлово.

След голяма селекция направена от престижното 8 членно жури с председател Маргарита Хранова и членове Хайгшод Агасян, Светослав Лобошки, Милена Добрева, Петя Станчева, Елиа Тодорова, Асен Митев и Васил Делиев са допуснати по 12 участника във всяка възрастова група.
Шестнадесет годишната Елена печели второто място и купа за професионалното изпълнение на песента „Остани тази нощ“ от репертоара Мария Илиева.

За бъдещите проекти на школата, Мариана Мъгева издаде, че замислят съвместен проект с казанлъшкия театър „Любомир Кабакчиев“.

Председателят на НЧ „Възродена Искра – 2000“, Николай Александров поздрави участниците и преподавателя им за упорития труд, постоянство и хъс, с които работят и им пожела да завоюват още повече творчески успехи и награди.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак