12:24 | 03 май 22 777

Ново приложение ще показва резултати от мъжките и женските мачове в тениса

Ново приложение ще показва резултати от мъжките и женските мачове в тениса / Новини от Казанлък

Най-новата колаборация между Асоциацията на професионалните тенисисти ATP и Женската тенис асоциация WTA вече е факт. Феновете на тениса ще могат да следят играта както на мъжете, така и на жените в едно мобилно приложение, наречено ATP WTA Live. Новото приложение ще замени съществуващите приложения на ATP и WTA и ще позволи на феновете да бъдат в крак с официалните резултати и резултати както от мъжките, така и от женските мачове. Отделните приложения на ATP и WTA вече не функционират самостоятелно, а техните потребители ще бъдат поканени да изтеглят новата единна версия на ATP WTA Live.

Тенисът се радва на огромен брой последователи и фенове в световен мащаб, но се управлява от седем различни организации - ATP, WTA, четирите турнира от Големия шлем и Международната тенис федерация. Това фрагментиране затруднява обединяването на различните асоциации и създава разделение в спорт, който трябва да бъде единен. Стартирането на приложението ATP WTA Live бележи най-новото от поредица от стратегически колаборации за обединяване на изживяването на феновете на тениса.

Възможността за достъп до всяко събитие и резултат от мобилното устройство е важен фактор за феновете на спорта като цяло. Още от началото на онлайн революцията всички големи компании се стремят да предоставят най-доброто мобилно преживяване и това се отнася за всички сфери и индустрии. От слушане на музика и подкасти в услуги като Spotify до игра на покер в платформи като PokerStars или шахмат в сайтове като Chess.com, всичко това са примери за компании, които се стремят да осигурят лесен и бърз достъп до своите оферти чрез разработване на специализирани приложения.

Новото приложение ATP WTA Live ще позволи на феновете да адаптират мобилното си приложение спрямо своите нужди. Те могат да се фокусират върху любимия си играч или турнир и да научават всичко за него. Чрез календара в апликацията могат да следят датите от всички важни турнири и да получават напомняния, за да не изпуснат нито един мач. Освен това приложението ще предоставя последните новини, резултати и статистики от ATP и WTA. Ще могат да следят движението на официалните класации от двата турнира и да не пропускат нито един акцент, видео или интервю с любимите си спортисти.

Освен резултати, статистика и актуализации в реално време, потребителите на новото приложение ще имат достъп и до любопитно съдържание зад кулисите от всички ATP и WTA турове. Фокусът върху предоставянето на първокласно мобилно изживяване е вследствие на засиления интерес към възможността потребителите да следят любимата си игра в движение. Това показват и статистиките на на ATP и WTA каналите, чиито трафик идва основно от мобилни потребители.

Маркетинговите отдели на ATP и WTA бяха съгласувани още в началото на 2021 г. WTA ребрандира уебсайта си и промени системата си за именуване на турнири в края на 2020 г., за да се съгласува по-добре с ATP в знак на сътрудничество. Въпреки това турнирите все още имат различни системи за класиране, лога и уебсайтове. Освен това, зрителите се нуждаят от различни платени платформи, за да могат да гледат мачовете от отделните турнири.

„Наистина искаме да мислим за това като за едно семейство“, казва Дан Джинджър, старши вицепрезидент маркетинг на ATP и WTA. „Разработихме тази унифицирана бранд стратегия, която ни помага да видим как наистина позиционираме тениса в спортната и развлекателна индустрия.“

Целта на приложението е да постави на една сцена представителите на мъжкия и женски професионален тенис. В крайна сметка тенисът е един спорт с едни и същи фенове, независимо от турнира. Обединяването на асоциациите и спортистите под шапката на едно голямо тенис семейство е необходимата крачка към унифицирането на спорта.

Стефанос Циципас, който в момента е на пето място в ранглистата на ATP, застава зад нуждата от обединяване на спорта. Феновете на тениса се вълнуват и от двата големи турнира и трябва да имат възможността да ги следят в едно общо приложение. Испанската тенисистка от WTA Паула Бадоса също очаква приложението с нетърпение, за да може да го използва. Освен феновете на спорта, самите тенисисти също често са в движение и имат нужда да бъдат постоянно информирани с последните новини и резултати от тениса.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак