17:30 | 10 май 22 3091

Директорът на казанлъшкия театър с нов пост в Плевен

Директорът на казанлъшкия театър с нов пост в Плевен / Новини от Казанлък

Директорът на казанлъшкия общински театър „Любомир Кабакчиев” Димитър Кабаков вече е начело на Драматично-кукления театър „Иван Радоев” град Плевен. Новината потвърди пред kazanlak.com самият той.

Кабаков поясни, че е избран за поста от  досегашния директор на плевенския културен институт Васил Василев, който след спечелен конкурс застава начело на столичния Народен театър „Иван Вазов”. Димитър Кабаков ще изпълнява временно функцията директор на ДКТ "Иван Радоев" - Плевен до провеждането на конкурс.

По този начин в момента казанлъшкият театър е без ръководител, като сега следва ръководството на Общината да назначи временно изпълняващ длъжността, след което да проведе конкурс. „Нещата се развиха много бързо и в много кратки срокове. Когато се случи това аз отправих няколко предложения към ръководството на Общината, по отношение на моето място. А от тук нататък нещата са в ръцете на г-жа Галина Стоянова, която като принципал ще вземе решение.”, коментира Кабаков.

Той встъпи в новата си длъжност в Плевенския театър на 4 май, макар че и днес е в Казанлък. Тази вечер дори играе в последната премиера на спектакъла „Часът на твоето мълчание” в Алиолувата къща. „Аз не съм си тръгнал от Казанлък. В тези 6 години, през които бях тук, с колегите постигнахме заедно изключително много неща – направихме културния център Алиолува къща, успяхме с подкрепата на Общината да изградим новата сцена на театъра в бившето кино „Лекс”, където преди месец приключихме и с новите гримьорни. Така, че аз от тук не съм си тръгнал.”, заяви още Кабаков.

Новият директор на казанлъшкия театър предстои да решава какво ще се случи със спектаклите, в които играе досегашния директор и дали ще продължи общинския театър в тази посока, по която е тръгнал.

„Аз съм тук и съм готов да продължа кариерата си в казанлъшкия театър според това какво реши новото ръководство. Емоциите и нещата, които ми е дал Казанлък ще държат театър „Любомир Кабакчиев” на много скъпо място в сърцето ми.”, допълни още Димитър Кабаков.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак