10:59 | 30 септември 22 1246

Нинова в Казанлък: БСП е гарант за стабилна икономика, социална защита и ненамеса във войната

Нинова в Казанлък: БСП е гарант за стабилна икономика, социална защита и ненамеса във войната / Новини от Казанлък

Кандидатите за народни представители на „БСП за България“ от старозагорска област  закриха предизборната си кампания в Казанлък.  Регионалното събитие, за което пристигна председателят Корнелия Нинова, премина с много скандирания „Победа и БСП“. Чуха се  още в началото добри думи за свършеното от БСП в коалиционното правителство, както и  пожелания за успехи в деня на изборите.

„Влязохме в едно сложно управление и за 7 месеца приехме всички мерки, които предлагахме в годините на опозиция и доказахме, че можем да работим и да изпълняваме обещания. Затова приех да съм в този отбор, защото винаги съм смятал, че БСП може да  води България напред   и  за краткото време  белязахме успехи. В неделя нека заедно да постигнем един добър резултат,  да върнем нормалността  в българската политика и да изведем  България от кризите“, призова домакинът на заключителната среща  председателят на БСП-Казанлък Пламен Караджов, кандидат за депутат, трети в листата

„Това, което ние, хората от листата на „БСП за България“,  можем да ви обещаем, е честност, принципност и морал“, каза Иван Кръстев - втори в листата и доскорошен зам.-министър на труда и социалната политика. Като съпруг, баща и син той сподели своята мечта. „Да живея в една държава, в която благоденствието на хората е на първо място за управляващите, в която грижата на децата е основна грижа, в която болниците не са счетоводни сметки, а здравето на децата и на  възрастните е на първо място в очите на лекаря. В една държава, в която образованието не е услуга, а основно право и фундамент, не само на държавата, а и на нашето общество, на българския народ, на бъдещето на нашата страна. Имах такава мечта. И заедно с Корнелия Нинова и Георги Гьоков, започнахме стъпка по стъпка в краткото и недостатъчно време, да реализираме тази мечта - фундамент от нашата програма за справедлива, солидарна и социална държава. И на 2 октомври заедно да направим  нашата мечта  за една справедлива, солидарна, наистина грижеща за хората си държава - да стане факт“, подчерта Кръстев.

Представителят на гражданската квота адв. Милка Кърпачева, девета в листата,  се надява „БСП за България“  да продължи  политиката за защита на националните интереси, да подобрява благосъстоянието на народа, да  увеличава доходите на българите, да работи за една утвърдена България – демократична, социална и правова. „Нас ни сплотява идеята да претворим в реалност всички приоритети от предизборната платформа на партията  - за по-добро бъдеще за България“.

Казанлъшкият тим  в листата Караджов, Кърпачева и Димитрова подчертаха удовлетвореността от това да са част от  листа с изявени личности в политиката и  утвърдени професионалисти в различни сфери. Ние  вярваме, че заедно ще успеем, защото можем и знаем как, допълни председателят на младите социалисти Кирилка Димитрова.

„Само една лява партия, като БСП може да осигури стабилност и да гарантира, че ще се осъществява мощна социална политика, така необходима днес. Ние ясно съзнаваме своята отговорност, не абдикирахме от нея и в онзи труден момент, когато трябваше да се състави сложен коалиционен кабинет за доброто на България. Направихме за българите и за България повече, отколкото ГЕРБ за 12 години. Паралелният свят на ГЕРБ не е светът на българите. Джипката, кюлчетата и чекмеджетата са обикновени предмети, а не идеология, въпреки, че Борисов ги превърна в такава. България не е най-бедната държава, такава я направиха корумпираните политици, които мислят само за собственото си благополучие“ - заяви водачът на старозагорската листа на  „БСП за България“ Георги Гьоков. „Пари има, важно е за какво се харчат и от кого. Дали за американски самолети или за социална политика. Дали за пълнене на чекмеджета или за подкрепа на хората и бизнеса. Нашият категоричен отговор е увеличаване на доходите и стабилизация на икономиката. За нас винаги социалната политика е била приоритет, тя е нашето лице и това го доказахме с участието си в правителството. Изпълнени сме с решимост да продължим това, което започнахме в коалиционния кабинет“, подчерта бившият социален министър и призова хората в залата  да изберат пътят на доброто, на силната, социална и солидарна държава с номер 28.

"БСП е гарант за стабилна икономика, социална защита и ненамеса във войната. И трите вече ги доказахме в правителството, в което участвахме. Прекратихме рекета над фирмите, освободихме държавните предприятия от обръчите на входа и изхода им, компенсираме цената на тока и постигнахме първо място в Европа по промишлено производство. Направихме най-мощната социална програма от 22 млрд. лв. за деца, млади хора, работници, пенсионери и уязвими групи. Не позволихме българският парламент да гласува военна помощ с оръжия за Украйна. Така ще продължим и занапред. В трудните месеци, които ни очакват предлагаме социално-икономически щит срещу кризата с 10 мерки за първите 100 дни. Те ще дадат стабилност на икономиката и социална защита на хората." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на посещението си в Казанлък. Заедно с нея бяха областния председател на БСП-Стара Загора Румяна Динева и общинските председатели от областта и цялата листа на левицата в 27 МИР.

По-рано Нинова посети предизборния информационен център в Стара Загора, разговаря  с кандидатите за 48 НС и с граждани по централната пешеходна алея. „Ръст на цените, инфлация, доходи и конкретните мерки, с които страната и хората да бъдат преведени през очакваните тежки зимни месеци. Това са основните въпроси, които поставят българите при срещите си с кандидатите за народни представители от Коалиция "БСП за България", коментира пред журналисти лидерът на левицата.

„За "БСП за България" има три важни неща при евентуални разговори за съставяне на кабинет - разграждане на досегашния модел на управление, спиране на корупцията и недопускане България да бъде въвлечена във война“. Нинова призова да се гласува за сигурност, стабилност, за партии, които са се доказали във времето. За „БСП за България“ с номер 28.

Купуването и продаването е престъпление!

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

ЗПП ЕООД предлага под НАЕМ нов модел автовишка с хидравличен кош

ЗПП ЕООД гр.Шипка предлага под НАЕМ нов модел автовишка IVECO с хидравличен кош,въздух и ток 220V с осигурен оператор....

Платени съобщения 18/03/2024 гр.Казанлък
Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Управителният съвет на Туристическо дружество „Орлово гнездо“ град Казанлък съобщава на своите членове , че...

Платени съобщения 10/03/2024 гр.Казанлък
Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес. Без Посредник- Директно от собственик. Възможност...

Платени съобщения 06/03/2024 гр.Казанлък
 Kia Казанлък -Мончев-90 ООД  търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

Kia Казанлък -Мончев-90 ООД търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

За длъжността ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС, трябва да имате средно...

Работа 06/03/2024 гр.Казанлък
Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида край язовир Копринка търси да назначи камериерки на постоянен трудов договор. Работата е целогодишна....

Работа 29/02/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

На 9-ти април отварят архео комплекса „Светът на траките“

9987 | 27 март 2024

Д-р Красимир Пейчев подаде оставка като управител на ДКЦ “Районна Поликлиника“ Казанлък

9268 | 25 март 2024

Изявените възпитаници на МГ: Тихомир Глухарев, който е единственият българин от областта, студент в престижния Оксфордски университет

5350 | 26 март 2024

Шофьор на “Хонда“ блъсна 82-годишна пешеходка

3274 | 25 март 2024

Голямо количество нелегален алкохол иззеха полицейски служители

3248 | 27 март 2024

Абитуриенти от ПХГ ,,Св.Св. Кирил и Методий“ с емоционална и вълнуваща покана за бала към своята класна/ ВИДЕО

2388 | 26 март 2024

Мъж е с опасност за живота след сбиване на междуселски път

2349 | 25 март 2024

След мащабна операция на ГДБОП са иззети над 500 предмета, сред които тракийски шлем и антични златни накити

2337 | 22 март 2024

В музей „Чудомир“ представиха краеведски труд за творчеството на казанлъшката писателка и общественик Лилия Димитрова

2301 | 22 март 2024

Обявен е конкурс за избор на управител на общинското дружество “Балканинвест“ ЕООД

2035 | 22 март 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак