13:50 | 02 декември 22 3476

Розите са готови за Б група, но се нуждаят от солидната финансова подкрепа на казанлъшкия бизнес

Розите са готови за Б група, но се нуждаят от солидната финансова подкрепа на казанлъшкия бизнес / Новини от Казанлък

ФК „Розова долина” е готов за Б група, но за целта е нужна солидната подкрепа на едрия бизнес в Казанлък. Това заяви президентът на клуба Георги Мермеклиев на пресконференция с регионалните медии вчера. На организираната среща, която цели да апелира бизнеса на Казанлък да подкрепи „Розова долина” да се завърне към професионалния футбол, присъстваха и старши треньорът Атанас Апостолов, капитанът на отбора Иво Иванов, централния нападател Иван Чергев, координатор на отбора Милен Христов, и двамата треньори на школата Антим Паральов и Боян Стоянов.

„Апелираме работодателите от едрия бизнес в Казанлък да видят пламъка в очите на всички футболисти и деца от школата, и ги каним да се включат, а защо не и да оглавят ФК „Розова долина”, и в Казанлък отново да има професионален футбол. Няма значение кой е президент, важното е да вървим напред.”, заяви Мермеклиев.

В момента финансирането на целия футболен клуб „Розова долина”, заедно със школата от над 200 деца, се извършва изцяло от община Казанлък. Мъжкият отбор и всички школи в него разполагат с бюджет от 65 000 лв. годишно. Като структура от финансирането не се отделя нито 1 лев за административни и ръководни разходи, т.е. всички средства се отделят за треньори, футболисти и школа.

„Като изключим една фирма, която ни помага с охраняването, ние нямаме никаква подкрепа от казанлъшкия бизнес. Нито една фирма не финансира отбора. Той се издържа изцяло с мои лични средства, такива на семейните ни фирми, и от Община Казанлък. Едва в последните месеци успяхме да привлечем като официален спонсор на отбора новия строителен хипермаркет в Казанлък. Сега вече ни предстои и подписването на договора с Ефбет.”, допълни Мермеклиев. Припомняме ви, че Ефбет ще подкрепи казанлъшкия футболен тим с 250 хил. лв. за срок от 5 години, чрез безвъзмездно отдаване на рекламна площ на ФК „Розова долина”, в полза на спонсора.

ФК „Розова долина” бележи успехи през последните няколко години. Тимът ни спечели  Купата на аматьорите за 2020-21 г. и застана на 2 място във В група. Наскоро стана факт и първият подписан професионален договор на футболист от школата. Това е 16-годишният Никола Арнаудов, който игра за „Розова долина” в елитната U-17 група. Въпреки трудностите Розите успяват да се борят на 3 фронта – Купата на България, Първенството и Купата на аматьорите. Да не забравяме и страхотната игра на мача с „Лудогорец” преди няколко седмици.

„На тази среща се получи такъв ентусиазъм в отбора, а и в публиката. За това вече се чувстваме длъжни да се съберем и да говорим за развитието на мъжкия отбор. Искаме отново да видим 4000 човека на едно място. Това го виждаме само по време на Празника на розата, а защо да не го виждаме през седмица тук, на стадиона. На мача с Лудогорец се видя, че като организация, клуб, община – ние можем да го постигнем. Можем да приведем и стадиона във вид, в който мачовете да се играят в Казанлък. Това е идеята – ако влезем в Б група, мачовете да се играят тук.”, заяви Мермеклиев.

За да има обаче Казанлък професионален футбол и тимът ни да влезе в Б група, той първо трябва да има стабилен и постоянен финансов гръб. Бюджетната рамка, с която трябва да разполага един отбор в професионалния футбол е около 800 000 лв. годишно.

„Поемането на „Розова долина” от едрия бизнес би допринесло до по-големи перспективи не само на мъжкия отбор, но и на децата и детско-юношеската школа. За мен Казанлък е футболен град. Казанлък заслужава да бъде поставен на футболната карта, и всички тези момчета го заслужават. Но за да дадем по-голяма надежда на нашите деца – футболисти да остават да играят в Розите, в Казанлък, трябва да се включи едрия бизнес в Казанлък.”, апелира президентът на клуба.

Мермеклиев подчерта още, че в Казанлък има огромни предприятия със страхотни ръководители, на които ще разчита. Той спомена имената на Владимир Спасов – прокурист на „М+С Хидравлик” АД, Николай Ибушев – директор на „Арсенал” АД, фирма „Кремона” и др. „Ние ще продължим да работим и да даваме всичко от себе си със или без Б група. Но искам да призова – нека обединим усилията си в това Розова долина да се качи още едно стъпало по-нагоре.”, допълни президента.

Старши треньорът на мъжкия отбор на Розите Атанас Апостолов също апелира за обединение с думите: „Определено сме на прав път в отбора и вървим в правилната посока, но всичко това трябва да стане чрез голямо обединение на всички фирми в града. Всички мечтаем за това. Особено като виждаме отбори от много по-малки градове представляват отборите си във втора лига. Аз мисля, че Казанлък е готов, само ни трябва сериозно обединение и стратегия.”

На срещата присъства и Антим Паральов, част от тима през последните му години в професионалния футбол, а сега треньор в школата на „Розова долина”. Той заяви, че в школата  тренират над 200 деца във всички възрастови групи, от футбол 5 до младша възраст, което е доста добра структура на школата, имайки предвид статута ни на аматьорски клуб. „Една от най-важните дейности на школата е социалната дейност. Ние възпитаваме едни добри и дисциплинирани не само футболисти, но и граждани на Казанлък. С риск да съм доста остър, предприятията един вид дължат своя дан към спорта и в частност към футбола, защото той е феномен. Искрено се надявам да имаме отзвук и да постигнем тази цел, която мисля че цялата общност желае и мечтае – отбора да се върне в професионалния футбол.”, допълни Паральов.

В края на срещата Георги Мермеклиев благодари на треньорите, футболистите, на школата, и най-вече на родителите, които са плътно до децата и до клуба. Той изказа благодарности и на Община Казанлък за материалната база и подкрепата през годините.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак