14:48 | 12 декември 22 2968

Митрополит Киприан, Галина Стоянова и Ротари клуб в подкрепа на Поликлиниката за закупуване на скенер

Митрополит Киприан, Галина Стоянова и Ротари клуб в подкрепа на Поликлиниката за закупуване на скенер / Новини от Казанлък

Навръх Света Анна в петък, се проведе среща в конферентната зала на ДКЦ „Районна поликлиника”, по повод дарителската кампания за закупуване на скенер за здравното заведение. На срещата присъстваха кметът Галина Стоянова, Митрополит Киприан, казанлъшки духовници, представители на Ротари клуб от Казанлък и Стара Загора, лекари и фармацевти от Града на розите и др.

Вследствие на ползотворния разговор д-р Красимир Пейчев - директор на Поликлиниката, заяви че кампанията ще провежда под егидата на Негово Високо преосвещенство Старозагорски митрополит Киприан, с подкрепата на Кмета на Община Казанлък и казанлъшкото духовенство. Инициативата е от ръководството на Районна поликлиника Казанлък, Ротари клуб Казанлък и Ротари клуб Стара Загора - БЕРОЕ.

Скенерът е нужен нуждите на Рентгеновото отделение в Поликлиниката. Апаратурата компютърен томограф (скенер) представлява мултислайсов рентгенов апарат, който извършва много прецизни снимки. Това е съвременно изследване, което сканира органи и меки тъкани, като осигурява множество рентгенови изображения, които създават 3D образ, който се вижда на компютърния монитор. Скенерът може да се фокусира много по-добре върху определени зони от тялото, от колкото рентгена, и дава много ясно изображение на меките тъкани и органите.

Скенерът ще обслужва доболничната помощ и ще се използва от личните лекари и от специалистите в доболничната помощ.

За да помогнете на Поликлиниката в закупуването на нужната апаратура можете да дарите средства по банков път на дарителската сметка:

Титуляр „ДКЦ РАЙОННА ПОЛИКЛИНИКА – КАЗАНЛЪК“ ЕООД
IBAN  BG62SOMB91301070974301
BIC SOMBBGSF
Банка: „Общинска банка“ АД клон Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак