17:18 | 19 март 23 3098

Ученици от ПГЛПТ се класираха за националното състезание “Най-добър млад готвач и сервитьор“ в Албена

Ученици от ПГЛПТ се класираха за националното състезание “Най-добър млад готвач и сервитьор“ в Албена / Новини от Казанлък

Страхотни новини дойдоха за ПГЛПТ от Регионалното състезание за най-добри млади сервитьор и готвач, което се проведе в Пловдив.

Представителите на гимназията  Илиана Станчева и Денислав Атанасов се представиха на много високо ниво и успяха да се класират на Националното състезание, което ще се проведе в Албена в средата на април. При готвачите Денислав Атанасов от 11 в клас, спец. "Кетъринг" успя да се справи с тежката конкуренция в приготвянето на студено предястие и основно ястие. Денислав показа много техники в готвенето, естетика в плейтването на чиниите, а вкусът на ястията му определено впечатли журито, което ги оцени по достойнство. Илиана Станчева от 12 б клас - спец. "Организатор в хотелиерството" представи ПГЛПТ при сервитьорите. Тя изпъкна с фина техника на сервиране, познаване на детайлите в професията и отличен английски език. И двамата представители на ПГЛПТ показаха завиден професионализъм, който ги води до Националното състезание. Преподавателите от ПГЛПТ в професионално направление "Ресторантьорство и кетъринг", които участваха в подготовката на двамата състезатели - Нели Добрева-Налбантова, Петя Гайтанджиева, Мюзеян Гарванова и Мария Чочева - също останаха много доволни от работата и отдадеността на възпитаниците си.

Към Илиана и Денислав в Албена ще се присъедини и представител на ПГЛПТ в категорията "Най-добър млад барман".

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак