19:17 | 01 юни 23 10140

Вижте новите рокли на Царица Роза и нейните подгласнички, изработени от Жени Живкова

Вижте новите рокли на Царица Роза и нейните подгласнички, изработени от Жени Живкова / Новини от Казанлък

За пръв път роклите на двете подгласнички са различни.

Днес в Културно-информационния център на ул.“Искра“№4 лично известният български моден дизайнер Евгения Живкова представи новите рокли на Царица Роза и нейните подгласнички.

Пред Кмета Галина Стоянова тя разказа, че роклите, ушити от нейната модна къща от тафта са вдъхновени от очарованието на красивата казанлъшка роза Дамасцена. Горната част на официалните тоалети има плат в два цвята – розов и бордо, детайли, изработени от пайети пресъздават розови мотиви.

Новите елегантни рокли ще бъдат носени от Царица Роза Кристина Попова и нейните подгласнички Нона Ангелова и Дебора Маркова по време на най-важните събития в Празник на розата 2023 – церемонията по Коронясване на площад „Севтополис“ утре вечер, 2 юни, което дава начало на кулминационните дни в 120-ия Празник на розата, ритуал „Розобер“ и празничното шествие по централните булеварди в града в неделния ден, 4 юни, т.ж.

Публиката ще има възможност да разгледа новите дизайнерски облекла по време на модно дефиле на колекция пролет – лято 2023 г. модна къща „Жени стил“ от 19.30 ч. на централния площад „Севтополис“. Ще можете да видите ежедневни облекла, както и елегантни за бизнес дамите. Ревюто ще завърши с по-официални рокли.

Две момичета от участнички в конкурса Царица Роза 2023 ще участват в ревюто. Отделно трите избраници Царица Роза 2023 Кристина Попова и нейните подгласнички ще представят и новите рокли, които са изработени специално за тях.

Роклите за Царица роза и нейните подгласнички на Жени Живкова продължават изисканата модна тенденция на  Мариела Гемишева и нейните царствени рокли, създадени преди пет години.

Новите рокли падат свободно по тялото, като подчертават красотата на женското тяло. Направени от тафта, която е поръчана специално за момичетата.

Изработени са за малко повече от два месеца, разказа дизайнерът. Роклята на Царица Роза се отличава с това, че в горната част има плат, който е в два цвята – розов и бордо, обшита е с пайети, изобразяващи рози.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак