23:29 | 05 юли 23 7309

„Бъдеще за децата“ връчи Годишните си награди

„Бъдеще за децата“ връчи Годишните си награди / Новини от Казанлък

Празникът бе двоен, тъй като отбелязахме и своя 20-ти Рожден ден!

Тазгодишната Церемония бе в Художествена Галерия Казанлък и Исторически музей „Искра“ – гр. Казанлък и премина под знака „20 години Заедно! Заедно търсим и намираме нашите герои.“

Нашата цел е да покажем онези граждани, хора с големи сърца, които са допринесли със своя труд и загриженост за децата на Казанлък. Да поощрим тези, които са способствали животът им да бъде по-щастлив и средата, в която израстват по-добро място за живот. С приветствие и благодарност в началото на тържествената част към гостите се обърна Изпълнителният директор на сдружение „Бъдеще за децата“ – госпожа Мария Гинева. „Всичко, което правим за децата в този град, го правим заедно – в екип!“, бе нейното послание.

Господин Ахмед Мехмед, заместник-кмет на община Казанлък, връчи статуетката за Обществена личност на Валентина Димова - пример за човечност, доброта и сила на духа. Тя бе отличена за цялостната си работа с децата. От школата „Светлини под сенките“ за 20 години за възпитани десетки успешни личности с богата обща култура, писатели, художници, сценографи. В категорията „Бизнес с кауза” наградата получи „Ай Ти Бизнес Проджектс“ ЕООД – Ивелина и Младен Желеви. Младо семейство, със собствен бизнес в Казанлък, които участват активно в обществения и социален живот. Статуетката в най-оспорваната категория – „Приятел на детето“, за която бяха получени 9 номинации, намери своето място в ръцете на Теменужка Иванова, начален учител в ОУ „Мати Болгариа“ – гр. Казанлък. Със специално отличие за реализацията на мащабна кампания в подкрепа на нашата съгражданка Гита Славова и нейното семейство от Председателя на организацията – госпожа Красимира Димитрова, бяха отличени учениците на СУ „Екзарх Антим I”. Признание получиха и група деца – приятели обединени от каузата „За децата на Казанлък!“. След организирането на благотворителна кампания Борислав Бакоев, Виолета Михайлова, Борис Нейков, Нора Найденова, Марина Събчева и Давид Генчев – дариха средства за закупуването на материали и консумативи за децата-потребители на социални услуги, които сдружението управлява. 

Социалната работа е едно от най-силните звена във всяка една държава и тя се върши споделено и с единомислие, събира хора с еднакви ценности, учи на толерантност. За 20 години ръководството и екипът на местната неправителствена организация са изградили стабилна мрежа от партньори, приятели и съмишленици. „Бъдеще за децата“ удостои с признателност и специални отличия Община Казанлък, Дирекция „Социално подпомагане“ – Казанлък, Диана Димова, Национална мрежа на децата, Мария Петкова от Фондация „Лале“,  Николай Василев, Национална Асоциация на ресурсните учители – България, Майа Грозданова, Фондация за децата в риск по света и „Билковита“ ООД.

Със сълзи в очите, Краси Димитрова сподели за емоциите и следите в сърцето и ума, които са оставили моментите при основаването на сдружението едно време. Група родители, които са искали Промяна и по-добър живот за децата си, и за другите като техните, намират подкрепа и основават Сдружението. Без да имат знания, опит и социално образование. Именно на част от тези хора, които тогава им подават ръка, казахме БЛАГОДАРЯ! Поименни Благодарствени адреси бяха подготвени за Цвета Милева, Тодор Тодоров, Деляна Мочева и Величка Петрова.

Всички ТЕ приеха поздравленията и аплодисментите на гостите в залата и обещаха, че ще продължат да бъдат приятели на децата.  

Водещ на Церемонията бе Георги Атанасов, актьор при Общински театър „Любомир Кабакчиев” – гр. Казанлък, а гостите се насладиха на изпълненията на децата от Детска танцова школа „Трепетлика“, Клуб по спортни танци „Роза”, Вокална студия „Искрица“, Школа по пиано към Школата по изкуства „Емануил Манолов“, с музикален педагог госпожа Елена Юлиянова, Клуб по спортни танци „Киара-Н“ и пианистът Виктор Владков.

Формулярът за Номинации бе достъпен до средата на месец май и всеки желаещ можеше да изпрати вдъхновяваща история за човек, фирма или организация. Комисията за избор на наградените, бе в състав от петима души – членове на Общото събрание и Председателя на организацията. В рамките на един месец бяха получени 17 истории за хора и фирми направили нещо значимо за НАШИТЕ ДЕЦА! Всички те, получиха Удостоверение за принос от „Бъдеще за децата“: Клиника „Д-р Гечеви“, Лъчезар Йорданов, ИТБ – Партньори ЕОО Иван Бояджиев, Стефка Денева, музикален педагог, Виолета Бъчварова - ученичка от 11-ти клас в СУ „Екзарх Антим I“, Мая Стаменова, Татяна Райчева, Галина Пеева, Калоян Захариев.

Сдружение „Бъдеще за децата“ учреди едноименната награда през 2015 година, с цел да стимулира дарителството и доброволчеството в подкрепа на каузата – „За децата на Казанлък!”. И най вече, да засвидетелства своето уважение към всички хора – приятели на децата. Общественици, граждани, дарители, фирми и граждански структури, доброволци, които по един или друг начин са подкрепили децата в града на розите.

Към момента организацията подкрепя над 250 деца и семейства в риск като предоставя услуги за развиване на техните възможности и социално включване.

Благодарим на всички гости, които споделиха Празника ни!

Много снимки от церемонията може да видите тук

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

7 язовира в страната са с обезпокоително ниски нива, отчитат от МОСВ

24457 | 15 юли 2024

Забранява се влизането с лодки и джетове в яз. Копринка

11014 | 19 юли 2024

БДЖ пусна директен влак между Русе и Пловдив, минаващ през Казанлък

8799 | 15 юли 2024

Община Казанлък изхвърляла нерегламентирано отпадъци в частен имот, глобиха я

7784 | 16 юли 2024

Възстановяват курсове по линия Казанлък-Стара Загора от понеделник

6371 | 19 юли 2024

От 1 август Ателие за пране Лиди Лотос прекратява своята дейност

6237 | 19 юли 2024

Огнеборци гасят пожар край фотоволтаичен парк до село Голямо Дряново

6014 | 17 юли 2024

Почина бившият директор на РУО-Стара Загора Татяна Димитрова

5101 | 22 юли 2024

Обявен е конкурс за директори на осем училища на територията на община Казанлък

5038 | 19 юли 2024

27 доброволци ремонтираха покрива на шипченския храм

5016 | 15 юли 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак