15:37 | 06 юни 24 7743

Научна конференция за предучилищното образование събра учители от цялата страна в Казанлък

Научна конференция за предучилищното образование събра учители от цялата страна в Казанлък / Новини от Казанлък

В Казанлък днес бе открита Национално научна-практическа конференция „Предучилищното образование – традиции, реалност, перспективи“. Тя събра учители, директори и експерти от цялата страна. Конференцията ще се проведе в три последователни дни – от 6 до 8 юни 2024г., организирана от Община Казанлък, Тракийски университет Стара Загора и Българският национален комитет за предучилищно образование ОМЕП.

На научния форум ще бъдат обменени опити и идеи, които да помогнат за развитието на предучилищното образование в страната.
Приветствие към присъстващите отправи кметът на Казанлък Галина Стоянова:

„Много хора се питат „Защо в Казанлък?“. Казанлък има много причини да ви посрещне, и една от най-славните, за които ние сме верни поддръжници на традицията, това е създаването на Първото педагогическо училище на 1 септември 1883г., което става именно в Казанлък.

До днес, традицията на предучилищното и училищното образование е много силна в нашата община и качеството е с ниво, с което се гордеем. Много добре знаете, че това се дължи на вас – преподавателите, директорите, професорите, всички, които подготвяте кадрите, и след това ги изпитвате в „боя“. Затова се радвам, че Казанлък ще бъде домакин на практическа конференция, в която ще се намерят много добри практики, които да се споделят за цялата страна.

Стоянова заключи речта си с пожелание за здраве, съвет към учителите да упражняват професията с уважение и да се чувстват горди, защото има много професионалисти, които създават практики в сферата на предучилищното възпитание по целия свят.

Поздравителен адрес от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков прозвуча в залата на Дом на културата „Арсенал“, където се състоя конференцията. Част от него гласеше: „Темата на конференцията отразява сложността и динамиката на съвременната система за предучилищното образование. Чрез разглеждане на традиционните методи и подходи, заедно с настоящите предизвикателства и бъдещи възможности, ние можем да придобием по цялостно разбиране, за това как да адаптираме и подобрим нашата практика, за да отговорим по-добре на нуждите на децата ни.

Организирането на тази конференция е ясно доказателство за професионализма и търсенето на съвременни подходи и решения на предизвикателствата на предучилищното образование и я прави изключително важна за всички нас, които се стремим да осигурим качествено образование за нашите деца“.

Председател на научно-практическата конференция е доц. д-р Антон Стойков – председател на АГ на ОМЕП към Тракийски университет - Стара Загора, със зам.-председател доц. д-р Аксения Тилева – секретар на АГ на ОМЕП към Тракийски университет – Стара Загора.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

7 язовира в страната са с обезпокоително ниски нива, отчитат от МОСВ

24203 | 15 юли 2024

Във вторник ще бъде поклонението пред тленните останки на Стойчо Стоев - дългогодишен служител от Суперабразив ЕООД

20358 | 14 юли 2024

Забранява се влизането с лодки и джетове в яз. Копринка

10752 | 19 юли 2024

БДЖ пусна директен влак между Русе и Пловдив, минаващ през Казанлък

8641 | 15 юли 2024

Община Казанлък изхвърляла нерегламентирано отпадъци в частен имот, глобиха я

7600 | 16 юли 2024

Огнеборци гасят пожар край фотоволтаичен парк до село Голямо Дряново

5845 | 17 юли 2024

Възстановяват курсове по линия Казанлък-Стара Загора от понеделник

5784 | 19 юли 2024

От 1 август Ателие за пране Лиди Лотос прекратява своята дейност

5752 | 19 юли 2024

27 доброволци ремонтираха покрива на шипченския храм

4840 | 15 юли 2024

Кадри от старите ленти: Димо Лесев и авторското му парче

4778 | 17 юли 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак