07:40 | 12 юни 24 3564

Сдружение „Бъдеще за децата“ връчи едноименните Годишните награди 2024

Сдружение „Бъдеще за децата“ връчи едноименните Годишните награди 2024 / Новини от Казанлък

Тазгодишната Церемония по връчване на превърналите се в традиционни награди от сдружение "Бъдеще за децата", бе на 11-ти юни в една от емблематичните къщи от миналото на Казанлък, днес - Културен център – „Алиолувата къща“ и премина под знака „Историите разказваме заедно!“ 

Целта на наградите е да се покажат онези граждани, хора с големи сърца, които допринасят със своя труд и загриженост за децата на Казанлък. Да поощрим тези, които са способствали животът им да бъде по-щастлив и средата, в която израстват по-добро място за живот.

С приветствие и благодарност в началото на тържествената част към гостите се обърна Изпълнителният директор на сдружение „Бъдеще за децата“ – госпожа Мария Гинева. „Всичко, което правим за децата в този град, го правим заедно – в екип! Благодаря ви!“, завърши тя.

Госпожа Теодора Георгиева, директор на Общинска библиотека „Искра“, връчи статуетката за Обществена личност на д-р Тодор Гаргов - пример за човечност, доброта и сила на духа. Той бе отличен за цялостната си работа като лекар и затова, че активно участва и подпомага социалните работници по отношение на превенция на ранни бракове и раждания, семейно планиране и лечение на момичета и жени без здравни осигуровки.  Благодарение на него в казанлъшкото родитлно отделение са проплакали хиляди бебета.

В категорията „Бизнес с кауза” наградата получи „ЮМТ“ АД – за развитието на корпоративна социална отговорност. Изпълнителният диркетор на фирмата – господин Николай Спиров отдава много време, средства и внимание на каузата „Академия за таланти“ в село Розово.

Статуетката в най-оспорваната категория – „Приятел на детето“, за която бяха получени най-много номинации – 9 на брой, намери своето място в ръцете на Даниела Ленева, човек с над 20 стаж в социалната сфера.

С плакет „За децата на Казанлък!“ от Председателя на организацията – госпожа Красимира Димитрова, бяха отличени ръководството и учениците на @ОУ “Кулата“ - за реализацията на мащабна кампания за закупуването и монтирането на люлка за деца със специални потребности в парка. След подготвката и реализацията на няколко благотворитлени събития и търсенето на дарители – най-послед тази година, за Празника на детето – 1-ви юни, люлката намери своето място парк „Розариум“ и вече радва деца и родители.

Другите две отличия за кампании в подкрепа на децата от Казанлък бяха за връчени на Кирилка Димитрова, Младен Желев и Станимир Георгиев – за провеждането на мащабна обществена кампания „Влияние и последици при взаимодействието на деца и подрастващи с дигиталните технологии и социалните мрежи.“ и фима „Колонад Иншутънш Ес Ай“ – за оказаната подкрепа в популяризацията на инициативата „Пътуваща Работилничка за бисквитки“ и устойчиво партньорство с организацията.

Социалната работа е едно от най-силните звена във всяка една държава и тя се върши споделено и с единомислие, събира хора с еднакви ценности, учи на толерантност. „Бъдеще за децата“ удостои с признателност и специални отличия госпожа Сребра Касева, заместник-кмет „Хуманитарни политики“ в община казанлък и Държавно горско стопанство – гр. Казанлък. 

Водещи на Церемонията бяха Георги Атанасов, актьор и водещ на светски събития, и Станислава Стоянова, която е част от организацията от нейното създаване. Гостите се насладиха на изпълненията на децата от Детска танцова школа "Трепетлика " към читалище "Възродена Искра 2000" и вокалните изпълнения на дуета – Кристина Парова и Цветелина Иванова – част от Вокална формация при Общински детски комплкес „Св. Иван Рилски“ – гр. Казанлък. 

Формулярът за Номинации бе достъпен до 22.05.2024г. и всеки желаещ можеше да изпрати вдъхновяваща история за човек, фирма или организация. Комисията за избор на наградените, бе в състав от петима души – членове на Общото събрание и Председателя на организацията. В рамките на един месец бяха получени 25 истории за хора и фирми направили нещо значимо за НАШИТЕ ДЕЦА! Всички те, получиха Удостоверение за принос от „Бъдеще за децата“: ОУ „Георги Кирков“ гр. Казанлък, „Есетере България“ ЕООД, „Дриймикс“ ООД, Brothers Gim, Стойнова, Школа „Арт Линия“, мото клуб „Черни рози“, Таня Тенева, Даниела Захариева, Атанаска Градинарова, Яна Перпиева, Елена Николаева, ДГ „Славейче“ гр. Казанлък, Младен Желев, Геновева Бюйлекова.

Сдружение „Бъдеще за децата“ учреди едноименната награда през 2015 година, с цел да стимулира дарителството и доброволчеството в подкрепа на каузата – „За децата на Казанлък!”. И най вече, да засвидетелства своето уважение, да кажем БЛАГОДАРЯ на всички хора – приятели на децата. Общественици, граждани, дарители, фирми и граждански структури, доброволци, които по един или друг начин са подкрепили децата в града на розите.

Още снимки може да видите в галерията 

Към момента организацията подкрепя над 280 деца и семейства в риск като предоставя услуги за развиване на техните възможности и социално включване.

Благодарим на всички гости, които споделиха Празника ни!

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

7 язовира в страната са с обезпокоително ниски нива, отчитат от МОСВ

24201 | 15 юли 2024

Във вторник ще бъде поклонението пред тленните останки на Стойчо Стоев - дългогодишен служител от Суперабразив ЕООД

20348 | 14 юли 2024

Забранява се влизането с лодки и джетове в яз. Копринка

10749 | 19 юли 2024

БДЖ пусна директен влак между Русе и Пловдив, минаващ през Казанлък

8640 | 15 юли 2024

Община Казанлък изхвърляла нерегламентирано отпадъци в частен имот, глобиха я

7600 | 16 юли 2024

Огнеборци гасят пожар край фотоволтаичен парк до село Голямо Дряново

5845 | 17 юли 2024

Възстановяват курсове по линия Казанлък-Стара Загора от понеделник

5774 | 19 юли 2024

От 1 август Ателие за пране Лиди Лотос прекратява своята дейност

5745 | 19 юли 2024

27 доброволци ремонтираха покрива на шипченския храм

4839 | 15 юли 2024

Кадри от старите ленти: Димо Лесев и авторското му парче

4773 | 17 юли 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак