11:59 | 14 юни 24 2028

ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ спечели първото място в конкурса „Нестле за по-здрави деца“

ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ спечели първото място в конкурса „Нестле за по-здрави деца“ / Новини от Казанлък

ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ за първа година участва в конкурса „Нестле за по-здрави деца“ и спечели първото място в  7-ото му издание, в което се включиха общо 176 институции, като 75 от тях са училища, а 101 са детски градини.

След като се запознаха подробно с материалите и видеата в програмата паисевци активно участваха по проекти, обхващащи четирите модула - Здравословно и балансирано хранене, Важността от хидратация, Активно движение и Устойчив начин на живот.

Учениците от 3.а и 3.б клас работиха в учебната градина и засадиха зеленчуци и подправки, а 2.а клас отглеждаха своята зеленчукова продукция в класната стая. В двора на училището беше реализиран флашмоб под надслов „Най-дългият сандвич“ с участието на учениците от 3 и 4 класове, които проявиха изключително старание и въображение в приготвянето на вкусни и здравословни сандвичи. В конкурса „Най-младите сладкари“ учениците от 2.б и 2.в клас приготвиха вкусни плодови салати.

В грижата за природата участие взеха и учениците от 2 „а“ клас, които заедно със своите родители засадиха дръвчета в местността „Гледката“ на парк „Тюлбето“, която преди време беше изпепелена в пожар. Грижата за всяко посадено дръвче от класа продължава да се полага. Физическата активност на учениците се поддържа и чрез участието им в организирани от училището кросове и спортни турнири.

Кулминацията в реализирането на проекта се състоя на проведения Спортен празник в двора на училището точно преди Великден. Активно участие взеха не само учениците от начален, но и тези от прогимназиален етап. Подкрепени от своите родители, те се включиха в различни спортни, щафетни и състезателни игри, аеробика, танци.

"Благодарим на всички колеги, които прегърнаха идеята да работят за създаването на кът за отдих в двора на училището – каузата, за която ще бъде използвана паричната награда!", споделиха от ръкодството на учебното заведение. 

„Нестле за по-здрави деца“ е образователна програма, която има за цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години. Желанието и амбицията на програмата не е просто да осигурява и възпитава българските деца в здравословен начин на живот, а да изгради една цялостна визия за израстването на бъдещите поколения.

Колкото до историята на образователната програма, то тя стартира през 2012 година и се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и Министерство на здравеопазването, както и на редица други неправителствени организации.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

7 язовира в страната са с обезпокоително ниски нива, отчитат от МОСВ

24180 | 15 юли 2024

Във вторник ще бъде поклонението пред тленните останки на Стойчо Стоев - дългогодишен служител от Суперабразив ЕООД

20261 | 14 юли 2024

Забранява се влизането с лодки и джетове в яз. Копринка

10731 | 19 юли 2024

БДЖ пусна директен влак между Русе и Пловдив, минаващ през Казанлък

8632 | 15 юли 2024

Община Казанлък изхвърляла нерегламентирано отпадъци в частен имот, глобиха я

7589 | 16 юли 2024

Огнеборци гасят пожар край фотоволтаичен парк до село Голямо Дряново

5835 | 17 юли 2024

Възстановяват курсове по линия Казанлък-Стара Загора от понеделник

5740 | 19 юли 2024

От 1 август Ателие за пране Лиди Лотос прекратява своята дейност

5689 | 19 юли 2024

27 доброволци ремонтираха покрива на шипченския храм

4827 | 15 юли 2024

Кадри от старите ленти: Димо Лесев и авторското му парче

4748 | 17 юли 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак