17:18 | 17 юни 24 11958

„М+С Хидравлик“ АД сключи Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Проект „Подкрепа за прехода към кръгова икономика”

„М+С Хидравлик“ АД сключи Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG-RRP-3.008-0097-C01/11.06.2024г. по Проект „Подкрепа за прехода към кръгова икономика”, по процедура чрез подбор BG-RRP-3.008 „Подкрепа за прехода към кръгова икономика в предприятията”, осъществяван по Програма за икономическа трансформация към Националния план за възстановяване и устойчивост, финансиран от Европейския съюз - NextGenerationEU,  с програмен оператор - Министерство на иновациите и разтежа.

Максималната обща стойност на проекта „Подкрепа за прехода към кръгова икономика”  е 2 857 000,00 лв.

Той се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 999 950,00 лв., предоставена от Европейския съюз – NextGenerationEU. Съфинансирането от страна на „М+С Хидравлик“ АД е в размер на 1 857 050,00 лв. Продължителността на проекта е 18 месеца – до месец декември 2025г.

В изпълнение на проекта ще бъде закупено и въведено в експлоатация следното оборудване:

  1. Пещ за термична и химикотермична обработка във вакуум – 1 брой;
  2. Машина за лазерно рязане на листов материал – 1 брой;

Основната цел на процедурата „Подкрепа за прехода към кръгова икономика в предприятията” е ускоряване на прехода към кръгова икономика чрез въвеждане на кръгови модели за използване на ресурсите и внедряване на неутрални по отношение на климата методи и технологии за производство и потребление на продуктите.

Проектът на „М+С Хидравлик“ АД е в пълно съответствие с горните цели, тъй като изпълнението му ще осигури потенциал за устойчивост и конкурентоспособност, както и увеличаване на производствения капацитет чрез въвеждане в производството на иновативни технологии за термична обработка на металите във вакуум, както и високотехнологично лазерно рязане в първия етап от производствения процес.

В резултат на изпълнението на проекта ще се трансформират производствените си процеси чрез преминаване към кръгови модели за повишаване на ресурсната ефективност и ограничаване на емисиите на парникови газове. Инвестицията е изцяло съобразена с изискванията на принципа за „ненанасяне на значителни вреди“ върху околната среда, допринасяйки за екологичния преход.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак