12:54 | 21 юни 24 3912

“Дом на розата” отваря врати в Мадрид, а скоро и в София/ ВИДЕО

“Дом на розата” отваря врати в Мадрид, а скоро и в София/ ВИДЕО / Новини от Казанлък

“Дом на розата” ще отвори врати това лято в Мадрид, обяви кметът на Казанлък Галина Стоянова. Това стана по време на изискана “Испанска вечер” в столичния хотел “Хилтън”, на която отбелязаха връзките на България и Испания в областта на туризма, съобщават от сайта bgtourism.bg

Събитието беше организирано от най-големия испански туроператор, който води испански туристи в България- Buland Consulting. Компанията оказа честта на Галина Стоянова да бъде специален гост и да представи постигнатото от Община Казанлък в областта на туризма и налагането на Казанлък на световната туристическа карта. Заедно с нея беше и символичната господарка на Долината на розите – новоизбраната Царица Роза 2024 година Неделина Неделчева, която поздрави гостите на събитието. Присъстваха и представители на дипломатическия корпус, бизнеса и медиите от двете държави.

“През 17 век роза дамасцена пристига на Балканите и се заселва в нашите земи, където намира добра почва, добро време и много любов. Оттогава до днес Долината на розите с център Казанлък отглежда, пази и се радва на царица роза. От 18 век нашите предци започват да създават българското злато – течно злато на България,  най-доброто и качествено розово масло, което постига най-високите отличия на изложенията по целия свят”, сподели в речта си Галина Стоянова.

“От 1903 година в нашия град трудолюбивите ръце на нашите предци създават празник на цветето, на младостта, на милосърдието, който до днес наричаме Празник на розата и вече е на 121 години. Всяка година през май и юни той събира гости от целия свят, за да се насладят не само на красотата, но и на труда на нашите съграждани”, добави Стоянова.

Вълнуваща новина, която е повод за гордост на цяла България е, че Buland Consulting, съвместно с Община Казанлък, това лято ще отвори първия “Дом на розата” в Мадрид.

“С нас днес е нов член на групата, която представлява Долината на розите. Това е най-новият посланик на розата в туристическото ни сдружение “Долината на розите” – бившият министър на туризма Зарица Динкова. С нея успяхме да направим най-добрите си проекти за развитието на този регион, най-добрите си връзки с туристическите агенции и гостите от целия свят. Изключително съм радостна, че заедно със Зарица и Мартина, днес ще направим тази подадена ръка на Казанлък и България към Испания и Мадрид. Надявам се, че със Зарица и всички ние като посланици на България и на националния символ ще допринесем за приятелството между Испания и България” каза още Галина Стоянова.

“За мен Бранд България не е картинки. Бранд България е преди всичко съдържание! България не е София. България е всичко това, което изпълва със съдържание красотата, традициите, културата, хармонията – в този случай с българската роза, която страната ни може да покаже на света. Аз съм влюбена в розата – в този символ, който ние приемаме като даденост и той през годините се наложи като даденост на нашето брандиране, но той е нещо, за което трябва много да работим. Той е нещо, което може да ни бъде оспорено, тъй като е изключително привлекателен символ. Много съм мотивирана да дам всички мои знания и международен опит, за да помогна. Радостна съм, че моята идея да бъде направен “Дом на розата” в София срещна подкрепа. Най-хубавата новина е, че скоро ще открием “Дом на розата” в Мадрид. Работя вече по въпроса и да направим “Дом на розата” в Брюксел.”, сподели Зарица Динкова. Нейната кауза е, когато туристите от чужбина чуят за България, то те да свързват страната ни с аромата, с цвета, с красотата, хармонията и всичко, което символизира българската роза.

Официален гост на събитието беше световноизвестната испанска дизайнерка Агата Руис де ла Прада, която е с ранг маркиза. Световният посланик на иберийския хамон Флоренсио Санчидриан представи испанска гастрономия и традиции.

През годините община Казанлък приоритетно работи, освен за своите граждани и за привличането на чужди такива като туристи в Казанлък,  но и превръщането му в притегателна туристическа дестинация, имаща условията да отвори света за себе си и качествата светът да бъде отворен за нея. На събитието присъстваха и народният представител Илиана Жекова, председателят на общински съвет на Казанлък Николай Златанов и общинския съветник Джамал Папарланов.

Източник: bgtourism.bg

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

7 язовира в страната са с обезпокоително ниски нива, отчитат от МОСВ

24185 | 15 юли 2024

Във вторник ще бъде поклонението пред тленните останки на Стойчо Стоев - дългогодишен служител от Суперабразив ЕООД

20277 | 14 юли 2024

Забранява се влизането с лодки и джетове в яз. Копринка

10736 | 19 юли 2024

БДЖ пусна директен влак между Русе и Пловдив, минаващ през Казанлък

8632 | 15 юли 2024

Община Казанлък изхвърляла нерегламентирано отпадъци в частен имот, глобиха я

7591 | 16 юли 2024

Огнеборци гасят пожар край фотоволтаичен парк до село Голямо Дряново

5835 | 17 юли 2024

Възстановяват курсове по линия Казанлък-Стара Загора от понеделник

5746 | 19 юли 2024

От 1 август Ателие за пране Лиди Лотос прекратява своята дейност

5697 | 19 юли 2024

27 доброволци ремонтираха покрива на шипченския храм

4829 | 15 юли 2024

Кадри от старите ленти: Димо Лесев и авторското му парче

4748 | 17 юли 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак