11:00 | 22 юни 24 6013

Продължават набезите от изобретателни майстори към домакинствата в град Шипка

Продължават набезите от изобретателни майстори към домакинствата в град Шипка / Новини от Казанлък

Продължават набезите от недобросъвестни майстори, които с голяма доза безсрамност се опитват да се възползват от ситуацията, в която се намират жителите на град Шипка, съобщи за kazanlak.com кмета на населеното място Василка Панайотова. Голяма част от имотите там пострадаха след като природно бедствие премина през градчето, преди седмица и нанесе големи поражения по инфраструктурата, както и земеделската реколта в района.

Благодарение на бързата реакция от страна на кметството и с подкрепата на множеството доброволци откликнали на апела за помощ, Шипка бавно започна са се съвзема след страшната буря. Беше направена  организация за нуждаещите се спешно от керемиди,  за ремонт на  поразените от стихията покриви, като за целта беше създадено депо, на което да се събират получените като дарения материали.

„За съжаление хитри "строители" тръгнаха на тълпи да предлагат своите услуги, понякога твърде настоятелно и нахално. Получени бяха сигнали, че договарят едни условия и след разкриване на покрива ги променят с нови, както и заплашване на домакините.“, каза Василка Панайотова, което само по себе си говори за недобрите намерения на някои лица, търсещи облага дори и в толкова трудна ситуация, в каквато е поставен подбалканския град и хората живеещи там.

Тя уточни, че през изминалите дни е било установено и посегателство на  част от събраните керемидите намиращи се на депото.

Панайотово подчерта, че е бил подаден и друг сигнал, за изобретателни търговци, които събират здрави керемиди от съседни села в помощ за гр. Шипка и по новосъздадената схема, предлагат на клиента като техни лични материали, с които могат да извършват въпросните ремонти на компрометираните покриви.

Кметът на Шипка апелира съм жителите на населеното място на бъдат изключително бдителни, да не допускат с лека ръка в домовете си непознати лица, представящи се за доброволци дошли да помагат безкористно, понеже вероятността от домови кражби не е никак малка, както и да не се оставят да бъдат шантажирани от изобретателните майстори, които след започване на работа, често променяли неколкократно условията и сумата за извърната от тях услуга.  При нужда хората може да сигнализират на телефон 112.

С цел предотвратяване на кражби, мястото на депото за събиране на керемиди най-вероятно ще бъде преместено, а периметъра ще бъде обезпечен с видео наблюдение, каза кмета на град Шипка.

Панайотова уточни, че продължава записването на нуждаещите се от керемиди / количество и модел /. Това може да се случи на място в Кметство- Шипка, както и на тел.0886799894, 0899516119.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

7 язовира в страната са с обезпокоително ниски нива, отчитат от МОСВ

24203 | 15 юли 2024

Във вторник ще бъде поклонението пред тленните останки на Стойчо Стоев - дългогодишен служител от Суперабразив ЕООД

20357 | 14 юли 2024

Забранява се влизането с лодки и джетове в яз. Копринка

10752 | 19 юли 2024

БДЖ пусна директен влак между Русе и Пловдив, минаващ през Казанлък

8641 | 15 юли 2024

Община Казанлък изхвърляла нерегламентирано отпадъци в частен имот, глобиха я

7600 | 16 юли 2024

Огнеборци гасят пожар край фотоволтаичен парк до село Голямо Дряново

5845 | 17 юли 2024

Възстановяват курсове по линия Казанлък-Стара Загора от понеделник

5784 | 19 юли 2024

От 1 август Ателие за пране Лиди Лотос прекратява своята дейност

5752 | 19 юли 2024

27 доброволци ремонтираха покрива на шипченския храм

4840 | 15 юли 2024

Кадри от старите ленти: Димо Лесев и авторското му парче

4777 | 17 юли 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак