20:37 | 06 юли 24 1499

Възпитаници на ОУ “Св. Паисий Хилендарски“ с нови международни успехи

Възпитаници на ОУ “Св. Паисий Хилендарски“ с нови международни успехи  / Новини от Казанлък

На 2 юли на Античния форум в Стария Несебър бяха обявени победителите от финала на ХХI Международен турнир "Математика без граници".

Сред тях бе и възпитаника на ОУ "Св. Паисий Хилендарски" гр.Казанлък Богомил Дончев от 2.а клас, който спечели златен медал и купа със завоюваните максимален брой точки в групата на второкласниците - 40 от 40. Отличието е поредно признание за неговия труд.

В турнирът се състезаваха младите математици на България и техни връстници от Азербайджан, Естония, Иран, Казахстан, Малта, Румъния, Северна Македония, Сърбия, Узбекистан и Украйна. По същото време, финал се провеждаше и за ученици, които не успяха да пристигнат в Несебър –  в Австралия, Индонезия, Хонг Конг, Малайзия, Словения, Тайван, Турция и Филипините.

Нови успехи записаха и двете певици от казанлъшкото основно училище Илона и Катрин Георгиеви. Момичета взеха участие в Международния песенен конкурс за деца и младежим който се състоя в периода 1 - 5 юли в Литва. Въпреки чувството за национална принадлежност на литовци и силната конкуренция, сестрите успяха да завоюват в своята група: 2 място - Илона Георгиева и 3 място - Катрин Георгиева.

Момичетата получиха и официална покана за участие в Angel voices в Белград.
 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак