11:20 | 08 юли 24 1797

Даниел Димов от Варна спечели първото място на Националния шампионат по парапланеризъм в Казанлък/ Видео

Даниел Димов от Варна спечели първото място на Националния шампионат по парапланеризъм в Казанлък/ Видео  / Новини от Казанлък

След  оспорвана четиридневна битка в небето над Казанлък, Даниел Димов от Варна - председател в БНАК стана национален шампион по парапланеризъм за 2024 година.

Национално първенство по парапланеризъм „Rose Valley XC” се проведе край Казанлък от 3 до 7 юли, като събра в Долината на розите най-добрите пилоти от България и чужбина. През всеки един от четирите дни, участниците трябваше да се изправят пред различна задача, поставена им от организаторите на спортната проява. Парапланеристите можеха да излитат от две точки – поляната над х. Тонзос (по пътя за връх Бузлуджа) и Саръяр (поляните над с. Долно Изворово). Изкачването на екипа и  състезатели до Саръяр бе обезпечено от местния оф-роуд клуб.

След оспорвана битка и малка разлика в точките на първенците, победител и шампион на България стана Даниел Димов от Варна, с краен резултат от 1346 точки. Даниел е опитен парапланерист, който има редица участия и награди зад гърба си в множество състезания.

Втори стана Христо Димитров  от Бургас с 1201 точки краен резултат, а третото място зае чужденеца Урс Одермат  (Urs Odermatt) от Швейцария, с резултат от 1093 точки.

Единственият казанлъшки участник Николай Стоянов се класира десети с 604 точки.

"Шампионатът протече отлично, а избраните  маршрути разкриваха живописни гледки  от Розовата долина. Времето бе с нас и ни предостави чудесни условия за провеждането на състезанието. И тази година имахме участници както от България, така  и от  чужбина включително Австрия, Швейцария и Австралия, сред които републикански шампиони и световни рекордьори. Добрата организацията бе сред основните причини за приятното изживяване на всички участници, които си тръгнаха с усмивка и в очакване на следващото издание на Rose Valley XC през 2025 година.", сподели за kazanlak.com местния парапланерист и съорганизатор Стефан Димитров.

Във видеото, предоставено ни от организаторите на Националното първенство по парапланеризъм „Rose Valley XC” 2024, може да видите спиращите дъха гледки от високо на Казанлък, околните села и язовир "Копринка".

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак