14:29 | 08 юли 24 1477

БТЦ „Грация“ с достойно представяне на Световното първенство по танци в Чехия

БТЦ „Грация“ с достойно представяне на Световното първенство по танци в Чехия / Новини от Казанлък

Девойките от БТЦ „Грация“ гр.Казанлък взеха участие в Световното първенство по танци (Dance World Cup ), което се състоя в периода 27.06-06.07.2024 в Прага, Чехия. Изданието събра близо 9500 участници от 54 държави.

За най-малките грации, това бе дебют на сцена от подобен ранг. Въпреки голямата и очаквана конкуренции, момичетата изиграха изключително артистично и емоционално танца си. 

Смесеният ансамбъл на БТЦ „Грация“  участва само с един танц "Арагонска хота" в надпреварата. Достойното представяне на казанлъчанките ги „изстреля“ на 5-ото в класацията на най- добрите в международен план в група „Характерни танци“.

Припомняме, че на 6 и 7 април 2024 г. възпитаничките на Балетен танцов център ,,Грация“ взеха участие след три годишна пауза в Българските квалификации за световните танцови финали DWC-Dance World Cup - София. Там те спечелиха 1 безплатна и други 14 квоти, с които получиха правото да представят БТЦ „Грация “ и града на розите на следващото ниво с най - добрите танцьори от цял свят, а именно в Световното първенство по танци (Dance World Cup) в Прага, Чехия.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак