12:28 | 09 юли 24 1862

Гости от Тибет посетиха Града на розите и забележителностите му/ ВИДЕО

Гости от Тибет посетиха Града на розите и забележителностите му/ ВИДЕО / Новини от Казанлък

Делегация от Тибет посети Казанлък. Групата бе предвождана от Виктор Францес и представители на Фондация „Калпатару”, както и от Лобсанг Пунцок, който е председател на Хималайската фондация за култура, чието седалище е в Делхи, Индия.

Гостите пристигнаха тази сутрин в Града на розите. По време на визитата си, те се срещнаха с кмета Галина Стоянова и представители на местната администрация. Непосредствено след края на срещата, тибетски танцьори изпълниха два специални танца пред сградата на Общината.

Виктор Францес от Фондация „Калпатару“ уточни, че идеята на посещенията на делегацията, която бе съставена от трима монаси от манастира „Гюме” в Южна Индия, десет тибетски танцьори, художник, представители на фондация „Калпатару” и преводачи е да покажат тибетската култура, която е неразривно свързана с будизма. Преди да дойде в Казанлък, групата е била на тридневно посещение в Бургас, програмата, на което е била наситена с редица събития като създаването на пясъчна мандала, представянето на танцови изпълнения от тибетската и хималайската култура, както и гадаене от монах по древна технология наречена „мо“.

Председателят Лобсанг Пунцок изрази своето задоволство от сърдечното посрещане на делегацията както в Казанлък, така и в Бургас. „Надявахме, че това ще е едно чудесно посещение, но то надмина нашите очаквания. Хората са много топли и гостоприемни. Радваме се, че успяхме да покажем тази традиционна култура и се надяваме да можем да дойдем отново.“, заяви Лобсанг Пунцок.

Визитата на делегацията в Казанлък, завърши с посещение на града и забележителностите му.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак