Kazanlak.Com Kazanlak.Com Copyright 2000-2010 Kazanlak.Com http://www.kazanlak.com/ bg 24 Петима, сред които жена и непълнолетен, са обвинени за масовия бой на пазара http://www.kazanlak.com/news-39813.html

Петима души са привлечени към наказателна отговорност и са задържани за срок до 72 часа с прокурорско постановление след масовия побой на паркинга на Кооперативния пазар в Казанлък от 20 март. Това съобщи на брифинг пред журналисти окръжният прокурор Дичо Атанасов.

След инцидента един човек загина, петима и към момента се борят за живота си, а още няколко души са с различни телесни наранявания, посочи още той. От думите му стана ясно, че обвинения са повдигнати на една жена, един непълнолетен гражданин на 17 години и три пълнолетни лица. От събраните доказателства спрямо тях е повдигнато обвинение за убийство по чл. 115 от Наказателния кодекс (НК), но ако бъдат събрани достатъчно доказателства за особена жестокост, може да бъде преквалифицирано и по чл. 116 от Наказателния кодекс.

С опасност за живота след инцидента в момента са петима души, настанени в болнични заведения в Казанлък и Стара Загора. "Трима от тях са в особено тежко състояние, те са с травми, несъвместими с живота", коментира директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора старши комисар Лазар Христов.

Окръжният прокурор обясни още, че събирането на доказателства е продължило по-дълго време. „Наложи се да се извършат огледи на пет автомобила. От четири от тях бяха иззети веществени доказателства – различни земеделски и други сечива, дървени пособия, колове, брадви, ножове, някои от тях със следи от червено-кафява материя, наподобяваща кръв. Извършени са огледи и на местопроизшествия на три места. Предстои и назначаване на още експертизи. По случая се работеше денонощно с органите на Районно управление – Казанлък и ОДМВР – Стара Загора“, каза още той.

Обвинените са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, а гледането на тяхната постоянна мярка за неотклонение се очаква да бъде в рамките на утрешния ден, посочи Дичо Атанасов. Според него кръгът на обвиняемите пет лица със сигурност ще бъде разширен. "Не говорим само за убийството, има и множество лица с телесни повреди и такива в тежко състояние, могат да бъдат повдигнати обвинения в опит за убийство, причиняване на телесни повреди и други", коментира прокурорът.

Както БТА съобщи, сбиването е възникнало малко преди 14:00 часа в понеделник. Причината е вражда между два рода, а инцидентът е станал след съдебно дело в Районния съд в Казанлък между същите лица.

БТА-Стара Загора

Учители по природо–математически науки от ППМГ се готвят за мобилност в Малага http://www.kazanlak.com/news-39812.html

Петима учители по природни науки от Профилирана природо-математическа гимназия "Никола Обрешков", гр. Казанлък ще проведат мобилност, в периода 19.03.2023 г. – 26.03.2023 г., в град Малага, Испания.

Преподавателите са участници в проект „Европейска мобилност за модерно образование“ № 2022-1-BG 01-KA122-SCH-000075118 по програма „ЕРАЗЪМ +“, КД1 – „Образователна мобилност на граждани“, сектор „Училищно образование“.

Това е втората група учители, които ще се запознаят с испанския опит в обучението на ученици от разстояние в условията на Ковид пандемия. По време на мобилността ще се бъдат посетени 3 образователни институции, ще се наблюдават уроци и  обменят добри практики за работа с онлайн платформи и използване на разнообразни ресурси при поднасяне на учебното съдържание при дистанционно обучение за провеждане на интердисциплинарни дейности и възстановяване на екипността. С това ще се повиши  професионалната и методическа компетентност на учителите, ще се усвоят на нови методи на обучение за развитие на междукултурните, комуникационните и социални компетентности. Ще се укрепи европейската идентичност чрез запознаване с други култури. Работният език, на който ще се провежда мобилността е английски.

За успешното провеждане на мобилността гимназията организира предварителна езикова и културна подготовка на участниците.

На 8.03 и 9.03.2023 година госпожа Виолета Мирчева - старши учител по история и цивилизации и география и икономика в гимназията, запозна  учителите с географското положение, природните, историческите и културни забележителности на Испания, част от Европейското културно наследство. Страната бе представена като част от геополитическото пространство на Западноевропейския икономически регион. Разгледани бяха възможностите за иновации в секторите „Машиностроене, енергетика и металургия“, както и трудовата заетост в секторите „Туризъм“, „Търговия“, „Транспорт“, „Здравеопазване“, „Образование“.

За по-добра комуникация при провеждане на професионалните визити в образователните институции в гр. Малага в периода от 10.03.2023 г. -14.03.2023 г. госпожа Янка Найденова – старши учител по английски език в гимназията проведе предварителна подготовка по анлийски език. След направения входящ тест за установяване нивото на владеене на езика бяха  разгледани практически ситуации - на летището, на работни срещи, при посещение на културни забележителности, в магазина и други. На всеки участник бе раздаден кратък българо – английски разговорник.

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Настоящият проект отразява само вижданията на автора и Комисията не носи отговорност за използването на съдържащата се в него информация.

 

В Овощник представят документалната изложба „Гласът на тишината“ на скулптора Димитър Сотиров http://www.kazanlak.com/news-39809.html

Документалната изложба „Гласът на тишината“, посветена на 75-та годишнина от рождението на Димитър Сотиров“ ще бъде открита днес, 23-ти март от 17:30 часа в Читалище „Просвета 1908“ село Овощник.

В изложбата „Гласът на тишината“ е поставен акцент върху три кавалетни скулптурни реализации, в които можем да мислим, че се отразява цялото творческо наследство и почерк на Димитър Сотиров. Създадени в периода на неговото израстване като художник в началото на 80-те години на миналия век, това са три скулптури, в които Сотиров се концентрира изцяло върху скулптурната задача за лицето. Решени със съвършено различна работа с материала произведенията „Маски“, „Дон Кихот“ и „Глава“ ни разкриват многоликост в пластиката на автора, която той ще отстоява до сетния си дъх – от суровата, в нещо първична изява на формата, през ювелирната работа с детайла, до респектиращата обобщеност на плътта, доведена до знаковост.

Изложбата „Гласът на тишината“ е не само почит към художника и неговото значимо и тихо присъствие в историята на скулптурното изкуство в страната ни, но и опит за осмисляне на собственото ни съществуване, в което лицата ни са част от неподозирания само преди столетие визуален вертеп на социалните мрежи.

Програма ЗАЕДНО е най-новият проект в развитие на екипа на Художествена галерия – Казанлък, с който институцията цели да разшири дейността си и да изгради мрежа от партньорства с други културни и образователни институти, опериращи на територията на Община Казанлък. В рамките на програмата, водени от желанието си за съвместност и приближаване до публиките, екипът на галерията подпомага осъществяването на идеи на други културни оператори, идеи, свързани с популяризирането на художественото наследство от Долината на розите и неговото съвременно представяне, разбиране, преоткриване.

Проектът се осъществява по инициатива на г-н Георги Данев, секретар на читалище „Просвета 1908“ – с. Овощник. Екипът на Художествена галерия – Казанлък изказва своите благодарности на проф. д-р Нели Бояджиева и г-н Иван Гранитски за оказаното съдействие и емоционална подкрепа при реализацията на изложбата, която е част от събитията, посветени на 75-годишнината от рождението на Димитър Сотиров.

Идеята и текстовете в изложбата са дело на д-р  Пламен В. Петров, художник е Георги Шаров, фотограф - Цветан Игнатовски, координатор - Катя Христова, технически сътрудник  -д-р Милен Алагенски, коректор - Лора Султанова, преводач - Трейси Спийд

Димитър Сотиров  е роден в село Мустрак (Свиленград) на 23 март 1948 г. През 1968 г. завършва техникума по каменоделие в Кунино (Враца), а през 1977 г. се дипломира в Националната художествена академия в ателието по скулптура на проф. Илия Илиев. В периода 1979–1981 работи като преподавател по скулптура в тогавашната Художествена гимназия – Казанлък (днес Национално училище по пластични изкуства и дизайн „Академик Дечко Узунов“). През 1985г. е приет за член на Съюза на българските художници (СБХ). В периода 1985–1989г. е назначен за художник при КМ Пластика, Илиянци при СБХ. От 1993г. до 1999 г. е бил хоноруван преподавател по скулптура в Югозападен университет „Неофит Рилски“ и Софийски университет „Св. Климент Охридски“, а през 1999 г. става доцент по скулптура. Малко по-късно, през 2005 г. става и професор по скулптура. Умира на 15 април 2009 г. в София.

Представените в изложбата творби са част от колекцията на Художествена галерия – Казанлък.

“Черните рози“ и “Змейовете“ канят на откриване на мотосезон 2023 на 8 април http://www.kazanlak.com/news-39808.html

“Дойде време птичките да запеят и да изкараме машините!” С тези думи мотоклуб "Черните рози" Казанлък, със съдействието на мотоклуб "Змейовете" Павел Баня канят всички мотористи и почитатели на мотоциклетите на откриване на мото сезон 2023 за Казанлък и региона.

На 8 април, събота, при благоприятна прогноза клубовете предвиждат да се съберат в 11:00 часа пред клубната къща на мотоклуб "Черните рози" за ритуал „Водосвет” за здраве, който ще започне в 11:30 часа.

В 12:00 часа мотористите ще потеглят на традиционна обиколка със следния маршрут: Мото Клуб Черните рози клубна къща - гр. Павел Баня Мотоклуб "Змейовете" клубна къща - Шипченски манастир - Голямата Косматка - Казанлък.

След 19:00 часа всички мотоциклетисти са добре дошли в „The Black Roses Club House & Bar” на банкет за здраве и безавариен сезон.

При лошо време или промяна в програма организаторите ще съобщят своевременно за евентуалните промени. Ако времето е неблагоприятно за каране, те ще очакват всички мотористи в Клубната къща след 19:00 часа.

„Нека започнем подобаващо един нов мото сезон, изпълнен с приятни емоции, много каране и никакви инциденти!”, апелират местните мотоклубове.

Мъж и жена опитаха да откраднат различни вещи от склад в Овощник http://www.kazanlak.com/news-39807.html

Досъдебно производство по чл.194 е било започнато в Районно управление-Казанлък след получен в полицията сигнал на 21.03.2022 г., че от складово помещение в с.Овощник, е бил направен опит да бъдат отнети водна електрическа помпа и други вещи.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия на криминалистите, като извършители на деянието са установени 29-годишен мъж и 34-годишна жена. Те са задържани за срок до 24 часа.

Над 1000 кукери от различни краища на страната идват за „Старци в Турия” тази събота http://www.kazanlak.com/news-39806.html

Тази събота, на 25 март ще се проведе Националният фестивал на маскарадните игри „Старци в Турия“. Очаква се участие в него да вземат над 30 кукерски състава или над 1000 участника от цялата страна.

Традиционно събитието ще започне в 10:00 часа на площада в село Турия, а самото състезателно дефиле е насрочено за 10:15 часа.

Всяка група ще има възможност да се представи за 10 минути, като специално жури ще даде своята оценка. Националният фестивал има конкурсен характер, като сред категориите за номинации са: награда на кмета на Павел баня, награда „Иван Загоров”, награда за цялостно представяне – първо, второ и трето място, награди за автентични маски, костюми и персонажи – първо, второ и трето място, “Чудомирова награда” за най-атрактивен и жизнерадостен състав.

Около 14:00 часа ще бъдат обявени и наградени победителите в „Старци в Турия 2023”.

Шофьор блъсна възрастен мъж на колело http://www.kazanlak.com/news-39805.html

Шофьор на лек автомобил блъсна възрастен мъж на колело в близост до кръстовището на улиците „Георги Бенковски” и „Христо Ботев”. Инцидентът стана преди минути, около 11:10 часа.

Пострадалият мъж е контактен, в съзнание, но е откаран за преглед в Болницата.

Шофьорът ще бъде тестван за наличие на алкохол в кръвта.

За момента не са ясни причините за инцидента.

На място е патрул на Полицията.

Два телевизора изчезнаха за една вечер след посещение на взломаджии в апартамент http://www.kazanlak.com/news-39804.html

Криминалисти от Районно управление-Казанлък работят по сигнал, постъпил в полицията на 22-ри март, че за времето от 21.03.2023г. до 22.03.2023г., от апартамент в гр. Казанлък, са отнети два телевизора.

Образувано е досъдебно производство по чл.195 от Наказателния кодекс.

Спипаха шофьор в Изтока, подкарал Опел с 1.77 промила алкохол http://www.kazanlak.com/news-39803.html

На 22-ри март в Районно управление-Казанлък е започнато бързо производство по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс срещу 75-годишен мъж, затова че на същата дата, около 17:50 часа, в гр. Казанлък, ж.к."Изток", е управлявал л.а."Опел" след употреба на алкохол, установено с техническо средство, което отчело 1.77 промила.

Водачът е задържан за срок до 24 часа.

Засадиха ядливи кестени в парка в Крън http://www.kazanlak.com/news-39802.html

По две фиданки ядлив кестен засадиха в централния градски парк в Крън кандидатите за народни представители от ГЕРБ - Казанлък: Илиана Жекова, Младен Желев, Веселин Сираков, Михаил Колимечков и Марияна Тодорова - Каменова.

“Надяваме се да ги видим големи дървета. Крънчани показаха в годините, че могат да пазят и да се грижат за парка си”, коментираха помежду си кандидатите за депутати.

Засаждането на дръвчетата е част от еко инициативите им в региона.

По-късно днес (23.03.) дамите от листата Илиана Жекова и Марияна Тодорова - Каменова ще се включат в инициативата на Жени-ГЕРБ със засаждането на роза Дамасцена.

#ЗаСтабилнаБългарияОтново

Гласувайте с номер 2 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Представители на Фондация „Конрад Аденауер“ за Казанлък: “Град с абсолютно успешен капацитет!“ http://www.kazanlak.com/news-39800.html

Представители на Фондация „Конрад Аденауер“ гостуваха на Казанлък 

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова се срещна с представители на Фондация „Конрад Аденауер“ днес в Зала №6 на Общината. В разговорите със заместник-ръководителя на отдел „Европейско и международно сътрудничество” на фондация „Конрад Аденауер“ Франк Прис и ръководителя на Фондация „Конрад Ааденауер“ за България Норберт Бекман-Дирекс тя представи демографския и икономически профил на града с кратка презентация.

Чуждестранните гости бяха много впечатлени да научат за древната история на Казанлък, за живота на древните траки и успешната съвременна икономика. „Казанлък е град с абсолютно успешен капацитет, който съчетава древна история и модерна индустрия!“, обобщиха те видяното. Кметът Галина Стоянова отбеляза ръст на завръщането на младите семейства в града и посочи предимствата за подобно решение: удобното местоположение на Казанлък в центъра на България, което го прави равноотдалечен от зимните и морските курорти, реновираната образователна инфраструктура, ниска безработица, добри доходи, сфера на услуги и приходи.

Заместник-ръководителят на отдел „Европейско и международно сътрудничество” на фондация „Конрад Аденауер“ Франк Прис отбеляза, че техният патрон Конрад Аденауер – първият канцлер на Германия е бил голям почитател на красивото цвете, национален символ на България – розата и около домът му край Бон, който е превърнат в музей, и до ден днешен има красиви розови градини.

По време на срещата бяха обсъдени различни възможности за взаимно сътрудничество, включително и побратимяване на Казанлък с град в Германия.

Гостите от ръководството на фондация „Конрад Аденауер“ с радост приеха любезната покана на Кмета Галина Стоянова да посетят юбилейния 120-и Празник на розата в Казанлък в началото на месец юни тази година.

Пресцентър на Община Казанлък 

Националното сдружение на извънболничната помощ е факт. Д-р Пейчев е един от основателите http://www.kazanlak.com/news-39798.html

Учредиха Национално сдружение на изпълнителите на извънболнична медицинска помощ – това са ДКЦ-та, медицински центрове, както и СИМП-ове. Новината съобщи директорът на Районна поликлиника Казанлък д-р Красимир Пейчев, който е един от основателите и зам.-председател на сдружението.

Целта на сдружението е да защитава интересите на медицинските заведения за доболнична помощ и да спомага за по-добрата комуникация между институциите, относно решаването на проблемите в извънболничната помощ.

„Трябва да защитим собствените си интереси и интересите на тези, които идват след нас. Защото ако продължат така нещата системата ще се изпразни. И това ще стане съвсем скоро, когато моите връстници излязат в пенсия, както и тези 2-3 години след нас. По-младите колеги трябва да намерят този хабитат за атрактивен и да влязат в него.”, коментира д-р Пейчев.

Сдружението бе създадено на 18 март в зала Тервел на Парк-хотел Стара Загора. Областният град бе избран за сборен пункт, поради удобното местоположение в центъра на страната. При учредяването присъстваха над 30 специалисти от цялата страна.

„Вратите ни са отворени и се надяваме, че проблемите в извънболничната помощ ще бъдат чути директно този път.”, заяви управителят на казанлъшката поликлиника.

Според него липсата на кадри остава най-наболял проблем, докато ниското заплащане в доболничната помощ ще бъде коригирано. „Повишаването на паричния поток, който се влива в извънболничната помощ може да стане единствено чрез увеличаване цената на прегледа. Ако се постигне цената за преглед да бъде повишена до 50-60 лв., това би нивелирало нещата до известна степен.”, смята д-р Пейчев.

Всъщност тази организация наследява, сдружението на медицинските центрове от необластните общини, което бе учредено през юни миналата година в Казанлък, в конферентната зала на Районна поликлиника. То бе реализирано по инициативата на д-р Катя Ганова, управител на медицински център „Тервел“ в град Добрич.

Сдружението сформира контактна група, част от която бе и д-р Пейчев. Групата реализира срещи със служебния министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, както и с председателя на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров. Там те споделиха част от проблемите си, като получиха съвет сдружението да бъде разширено и да обхване и областните градове.

Така за председател на Националното сдружение отново единодушно бе избрана д-р Ганова, която даде идеята за тази организация. Заместник председател стана директорът на ДКЦ Районна Поликлиника Казанлък д-р Красимир Пейчев.

На учредяването на сдружението присъстваха д-р Иван Маджаров, председателят на Регионален лекарски съюз - Стара Загора д-р Генка Пейчева и д-р Веселинов, който е от Добрич и е от Националния управителен съвет на БЛС.

„Сега трасираме този път. Работата ни тепърва започва, ще продължим със срещите и събранията, за да обсъждаме наболелите проблеми, тъй като от различните региони колегите може да имат различни казуси. А когато имаме правителство и приет бюджет вече може да се мисли за стъпките за решаването им.”, допълни още д-р Пейчев.

Електроразпределение Юг монтира 158 нови платформи за щъркелови гнезда по стълбовете http://www.kazanlak.com/news-39796.html

Повече от 3100 гнезда по стълбове са обезопасени от 2009 година

Със 158 нови платформи за обезопасяване на гнезда разположени на стълбове от електроразпределителната мрежа ще посрещне щъркелите тази година Електроразпределение Юг (част от EVN). С платформите дружеството обезопасява щъркеловите гнезда по стълбове от мрежата. С монтираните в рамките на последната година платформи общият брой на платформите, монтирани от Електроразпределение Юг за предпазване живота на щъркелите oт 2009 г. възлиза на над 3100.

Стълбове от електроразпределителната мрежа са предпочитано място от щъркели за разполагане на техните гнезда, като често тези гнезда са в непосредствена близост до проводниците. В много случаи това е предпоставка за аварии и инциденти. Чрез поставянето на предпазни платформи гнездата се повдигат на разстояние около 1 метър от проводниците. По този начин не само се предпазва животът на птиците, но и се намалява потенциалната опасност от подпалване на гнездата, тъй като металните платформи не позволяват на гнездата да пропадат между проводниците на електрическата мрежа.

Обезопасяването се извършва преди пролетната миграция на птиците и в одобрения срок от Министерството на околната среда и водите – до 1 март.

Инициативата на Електроразпределение Юг за монтиране на платформите е съгласувана със съответните регионални инспекции по околна среда и води (РИОСВ).

Отличиха писатели от клуб „Светлини сред сенките” с три първи места http://www.kazanlak.com/news-39795.html

Три първи места, спечелиха за младите писатели от клуб „Светлини сред сенките” при ОДК „Св. Ив. Рилски”,  в национален конкурс. 

Отличени в три, от четирите възрастови групи, на Националния онлайн конкурс „С обич за мама”, са Рая Мутафчиева – 7г., Версавия Янкова – 11г. и Диан Драгнев – 13г. И тримата таланти, са класирани на първо място, в своята група, като с отличното си представяне донесоха и приз за клуба.

Светлинките, вече започнаха работа по новият си роман, който ще бъде в проза и ще разглежда проблемите на връстниците им в училищна и извънучилищна среда.

На 26 март ще се проведе обучение на СИК за изборите за Народно събрание на 2 април 2023 г. http://www.kazanlak.com/news-39793.html

Обучението на членовете на секционните избирателни комисии /СИК/ за иборите за Народно събрание на 2 април 2023 г. в Община Казанлък ще се проведе на 26 март 2023 г. /неделя/ при следния график:

СИК с номера от 001 до 045 вкл. от 10.00 часа

СИК с номера от 046 до 090 вкл. от 12.00 часа

Обучението ще се проведе в залата на Военен клуб Казанлък, бул. „Розова долина“ 8 / в непосредствена близост до сградата на община Казанлък/.

ГЕРБ – Казанлък с позиция във Фб за боя между две фамилии http://www.kazanlak.com/news-39792.html

Гневна позиция по повод боя, който стана в понеделник в Казанлък между два ромски рода от съседна на града община, изразиха от ГЕРБ – Казанлък тази сутрин. В страницата си във Фейсбук те отправят конкретни въпроси към органите на реда, питайки ги:

„1. Къде сте господа министър на вътрешните работи, началник на Полицията в Казанлък, директор на Областната дирекция на МВР в Стара Загора?
2. Какви мерки взехте през годините, докато двата клана не спираха да се бият където, както и с каквото сварят?
3. Как допуснахте да се стигне до тук?
4. За кой път Ви се случва да бездействате в района?

Все въпроси, на които, дай Боже, да отговорите…поне на гражданите, които всеки ден все повече започват да треперят за децата си, за безопасността на близките си и своята собствена”.

От казанлъшката структура на ГЕРБ споделиха и предположенията си, че е възможно и някой упорито да се опитва да насади сред обществеността асоциация за града като град на престъпността и страха.

От ГЕРБ припомниха и серията действия срещу партията и лидера й от страна на бившия вече министър на вътрешните работи Бойко Рашков и определиха последните две години като години на безхаберие и игра на полицаи. „Рашковщината се ширеше навсякъде, където се посочеше името на ГЕРБ или Борисов. Рашковщината шеташе насам - натам, създавайки си измислени новини за храброст и ефективен ПР, докато нарушаването на обществения ред, кражбите и престъпността добиваха все по-големи мащаби.

След Рашков дойде следващият министър, този път служебен, но и той с голяма кошница тръгна да събира плодовете от дейността си, само дето плодовете му се оказаха гнили - защото с какво ще се похвалиш, след като два клана от една община специално отиват да се бият в друга, където, апропо, имали дело, за което май-май полиция не била нужна. И същите тези кланове посред бял ден се сбиват в центъра на града, до само Съда, и всичко приключва, на този етап поне, с един убит. В следващите дни може и още да има - тежко пострадалите са в болницата”, посочиха още от ГЕРБ – Казанлък.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пострадалият водач на Фиата при вчерашната катастрофа край Мъглиж е без сериозни наранявания http://www.kazanlak.com/news-39791.html

Вчера, 21-ви март, около 16:09 часа, по пътя от Казанлък за Стара Загора, до разклона за град Мъглиж, стана кастрофа между два автомобила, както писа kazanlak.com.

По първоначална информация, иницидента е настъпил между т.а. "Фиат", управляван от 63-годишен мъж и л.а. "Ауди" управляван от 31-годишен мъж.

Пострадал е водачът на Фиата, който е бил обслужен амбулаторно и освободен. Водачите са тествани за употреба на алкохол, отчетен е нулев резултат. В Районно управление-Казанлък е съставен АУАН.

Спипаха 56-годишен мъж с нерегистриран мотопед http://www.kazanlak.com/news-39790.html

На 21-ви март в казанлъшкото полицейско управление е започнато бързо производство по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс срещу 56-годишен мъж, затова че на същата дата, около 08:50 часа, в гр.Казанлък по Подбалканския път, на км 300+800 е управлява мотопед "Пиаджо", който не е нерегистриран по надлежния ред.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

При проверка, служители на МВР установиха водач с 2.47 промила алкохол http://www.kazanlak.com/news-39789.html

Във вторник, 21-ви март в Районно управление-Казанлък е започнато бързо производство по чл343б, ал.1 от Наказателния кодекс срещу 54-годишен мъж, затова че на същата дата в 06:36 часа, в гр.Казанлък, на бул."23 пехотен шипченски полк" е управлявал моторно превозно средство след употреба на алкохол 2.47 промила, установено с техническо средство.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

13 задържани след спецакция на полицията в Тъжа и Манолово http://www.kazanlak.com/news-39788.html

На 21-ви март е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места и правонарушения на обществения ред на територията на Участък - Павел баня в селата Тъжа и Манолово от служители на Участък - Павел баня, съвместно със служители на ЗЖУ - Кърджали и ДЛС "Мазалат".

Извършени са проверки на 43 адреса, 123 лица, 46 МПС, задържани са били 13 лица.  На един от адресите са установени акцизни стоки без бандерол – тютюн. Засиленото полицейско присъствие на територията на Районно управление-Казанлък продължава.

Какво е уникалното на казино секцията на Betano.bg? http://www.kazanlak.com/news-39787.html

В какво точно се измерва уникалността на едно онлайн казино, когато се изправя срещу конкурентите? За отговор на този въпрос ще трябва да дадем за пример казино секцията на Betano.bg и ще разгледаме основните изисквания, с които се печели лоялна потребителска група. Погледнато през призмата на експертите, поддръжката на едно онлайн казино в никакъв случай не трябва да се разглежда като нещо лесно.

Какво обаче е наистина уникалното на този бранд, след като само след година и половина успя да се позиционира като генерален спонсор в един от най-престижните футболни турнири. Това е компанията, която със сигурност може да гарантира на всеки един клиент повече от приятни моменти, но всичко изисква малко повече време и опит.

На първо място ще открием, че въпросният бранд партнира с някои от най-големите студиа в света и прави особено добра селекция от игри и промоции. Ще открием, че почти всеки ден има някакъв малък турнир или тематичен ден, който да позволи на повечето клиенти да се възползват от една промоция с малко повече бонуси.

Например ще открием, че ротативките – броят им е наистина сериозен – разполагат с египетски ден, приключенски ден, ден на определен доставчик и много други. Този бранд не е непознат на турнирите и също ги въвежда като дава още една възможност за награди. Комбинацията от разнообразие и идеи, включително и мобилна платформа, която да дава безпроблемен достъп, определено печели вниманието на клиентите, а и е награждаван от технологични издания за качество.

И ако разполагаме с богато портфолио от ротативки, нека не забравяме, че при игрите на живо се постига същият успех и разнообразие. Тук имаме класическите игри на маса като блекджек и рулетка, но пък получаваме достъп и до така наречените телевизионни игри, които в много отношения ще ни позволят да се възползваме от една още по-специална възможност за забавление. В много отношения трябва да помним, че клиентите са способни да се възползват от много телевизионни игри като „Колелото на късмета“ и „Монополи“. При тях ще открием, че правилата вече са известни и няма нужда от разучаване, все пак са виждани многократно в телевизията.

Един особен елемент е, че клиентите играят с истинско крупие и не се налага да чакат тегленето на номер за участие. Разбира се, тук е необходимо и малко по-добра интернет връзка, защото играта се случва в стрийм. Не се притеснявайте, крупието вижда само ходовете ви, но не и вас самите – анонимността на клиента продължава да е водеща.

Ще открием и богато портфолио от бонуси, включващи стартови и персонални, безплатни завъртания и много други. Това също е част от изискванията за уникалност, които до голяма степен могат да допринасят за високата оценка на бранда. Нека не забравяме и още нещо – тук постоянно се подчертава разумната и отговорна игра.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg. Обърнете внимание, че никъде не говорихме за сигурни или гарантирани печалби, а само за шанс. Нито едно онлайн казино не гарантира на клиента, че ще стане богат за един ден. Това е развлекателна индустрия, която крие рискове и всеки потребител трябва да ги познава. Не се притеснявайте да потърсите помощ, ако проявявате симптоми на хазартна зависимост, същата е лечима, но само след осъзнаването на проблема.

ГЕРБ - Казанлък посреща Първа пролет със засаждане на фиданки http://www.kazanlak.com/news-39786.html

Еко инициативите на кандидатите за народни представители от ГЕРБ: Илиана Жекова, Младен Желев, Веселин Сираков, Михаил Колимечков и Марияна Тодорова - Каменова, продължават.

Заповядайте утре (22.03.2023 г.) в 17:30 часа в централния градски парк в Крън заедно да засадим фиданки ядлив кестен!

Ако желаете преди инициативата да разговаряте с някого от кандидатите, той ще Ви очаква от 16:00 ч. на предизборната шатра в центъра на града.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление

3 април ще бъде неучебен за училищата с изборни секции http://www.kazanlak.com/news-39785.html

Денят след парламентарните избори – 3 април (понеделник) 2023 г., ще бъде неучебен за всички ученици в училищата, в които има разкрити изборни секции. Това гласи заповед на служебния министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

На 2 април, неделя, ще се състоят извънредните парламентарни избори в България. Изборните секции за голяма част от тях се намират в училищата в страната.

Катастрофа до разлкона за Мъглиж. Има пострадал / ОБНОВЕНА http://www.kazanlak.com/news-39784.html

Катастрофа между два леки автомобила стана на пътя Казанлък - Стара Загора преди минути. Единият от шофьорите е пострадал.

Инцидентът стана около 16:12 часа на изхода на града, в посока Стара Загора, до разклона за град Мъглиж. По непотвърдени данни шофьорът на „Фиат добло” е предприел обратен завой на разклона, когато идващото зад него „Ауди” го удря странично.

В следствие на удара един от шофьорите остава блокиран в автомобила. След съдействие на екип на Пожарната в Казанлък, човека бе изваден и откаран в Спешното. За момента няма информация за неговото състояние.

Екипи на Полицията са на място. Движението по пътя Казанлък – Стара Загора е отворено.

Обезопасиха невзривени боеприпаси, открити край Крън http://www.kazanlak.com/news-39782.html

Формированиeто за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси (ФОППБ) от батальон за защита на силите, от състава на 2 механизирана бригада – Стара Загора, беше задействан вчера, 20 март, за обезвреждане на невзривени боеприпаси, открити в индустриалната зона на град Крън, община Казанлък при изкопни дейности.

Формированието в състав от 7 военнослужещи и 3 единици техника, под ръководството на капитан Иван Панайотов, извърши разузнаване и транспортиране на 1 брой силно корозирал снаряд 152 мм осколочно – фугасен и 1 брой снаряд 122 мм. осколочно - фугасен.    

Боеприпасите са транспортирани при спазване на мерките за безопасност на Учебен полигон „Люляк”, където са унищожени.

Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков.

Частично затваряне на бул. “Никола Петков“ за премахване на опасни клони утре http://www.kazanlak.com/news-39781.html

Утре, 22 март 2023 г., сряда, от 08:00 часа до 16.00 часа се въвежда временна организация на движението със затваряне на едното пътно платно /източното, в посока север – юг / за движение, спиране и паркиране на пътни превозни средства по бул.„Никола Петков“ в град Казанлък, както следва :

- в участъка от кръстовището на бул.„Никола Петков“ с ул.„Любомир Кабакчиев“ до кръстовището с ул.„Отец Паисий Хилендарски“ /Зеления мост/.

Въвежда се временен режим на движение на МПС по обходните улици: западното пътно платно на бул.„Никола Петков“, ул.„Любомир Кабакчиев“, ул.„Отец Паисий Хилендарски“ към съществуващата улична мрежа в Казанлък.

Времето е необходимо на Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ към Община Казанлък за профилактично премахване на опасни и сухи клони на дървета по бул.„Никола Петков“.

Пресцентър на Община Казанлък

Апаши задигнаха 15 чувала с фураж от кравеферма в района http://www.kazanlak.com/news-39780.html

На 20-ти март в 07:10 часа, в Районно управление-Казанлък, е получено съобщение за извършена кражба от кравеферма в гр. Казанлък. На място е установено, че за времето от 19.03.2023 г. до 20.03.2023 г., чрез взломяване стена на помещение са отнети 15 чувала с фураж.

Образувано е досъдебно производство по чл.195 от Наказателния кодекс.

Взломаджия се опита да изкърти входната врата на имот в Крън http://www.kazanlak.com/news-39779.html

Полицейски служители от Районно управление -Казанлък работят по сигнал, постъпил в полицията на 20-ти март, че на същата дата, в 09:30 часа, в къща в гр.Крън, лице се опитвало да изкърти входната врата на имот, след което побягнало в неизвестна посока.

Образувано е досъдебно производство по чл.195 ал.1 т.3 във връзка с чл.194 ал.1 във връзка с чл.18 ал.1 от Наказателния кодекс.

Децата на ДГ “Юрий Гагарин“ показаха съпричастност към хората със синдром на Даун http://www.kazanlak.com/news-39778.html

Децата от детска градина №8 "Юрий Гагарин" в Казанлък, и нейния филиал в село Розово, показаха съпричастност като отбелязаха 21 март - Международния ден на хората със синдром на Даун.

Децата спазиха традицията - всички, които подкрепят хората със Синдром на Даун, обуват шарени чорапи. Идеята за "деня на шарените чорапи" идва от това, че хората с Даун често са наричани „най-слънчевите хора на планетата“, а какъв по-хубав начин от това да покажем слънчево настроение, като обуем шарени чорапи?

С това дечицата заявиха, че светът е шарен и различието не е нещо лошо.

Денят – двадесет и първо число на третия месец, не е избран случайно, а за да покаже, че синдромът на Даун е свързан с тризомия (три копия) на 21-вата хромозомна двойка.

Синдромът на Даун е описан през 1866 г. от Джон Лангдън Хейдън Даун – британски лекар, генетик, който дава определение “монголизъм”. Сто години по-късно е открита и допълнителната хромозома, така през 1965 г. хромозомната аномалия официално получава определението “Синдромът на Даун” в чест на своя пръв откривател. Фамилията на доктора, обаче случайно съвпада с английската дума – “долу”, затова дълго време в обществото битува невярното заблуждението, че хората със Синдром на Даун са умствено изостанали.

Заловиха мъж, потрошил стъклата и вратата на търговски обект http://www.kazanlak.com/news-39777.html

В понеделник, 20-ти март, в 23:09 часа, в казанлъшкото полицейско управление на тел.112 е получено съобщение, че в гр. Казанлък, мъж чупи стъклата на магазин.

На място незабавно е изпратен полицейски екип, който в близост до магазина е задържал извършителя - 23-годишен казанлъчанин. Установено е, че са счупени седем стъкла и вратата на магазина.

Образувано е бързо производство по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.