Kazanlak.Com Kazanlak.Com Copyright 2000-2010 Kazanlak.Com http://www.kazanlak.com/ bg 24 Единодушие на Общински съвет - Казанлък за финансиране на здравеопазването http://www.kazanlak.com/news-37343.html

Кметът на Казанлък Галина Стоянова оцени високо единодушния вот на общинските съветници на Казанлък за осигуряване на финансова подкрепа за казанлъшките здравни заведения. На редовно заседание днес в зала „Инфра“ те гласуваха до един „за“ осигуряване на близо 300 000 лева за МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ и 80 000 лева за „ДКЦ – Поликлиника - Казанлък“.

Финансирането на казанлъшката болница ще даде възможност за ремонт на отделението по Хирургия. С осигурените 250 000 лева за тази цел ще бъде осигурена адекватна среда за работа в пандемична обстановка, превеждане на инфраструктурата в готовност за посрещане на пациенти с инфекциозни заболявания. „Тази хубава новина е не само радост, но и предизвикателство!“, посочи Кметът Галина Стоянова. „Ще разчитаме да се направят необходимите процедури бързо и да намерите коректни фирми за ремонтните дейности.“, отбеляза тя към ръководството на болницата.

С други 40 000 лева от общинските средства за МБАЛ“Д-р Христо Стамболски“ ще бъде обезпечено закупуването на скъпоструващи медикаменти, защитни облекла, дезинфектанти, зареждане на кислорос и други, за да бъде подготвено лечебното заведение за нови пандемични вълни.

80 000 лева е нужната сума за „ДКЦ Поликлиника - Казанлък“ за проектиране и изграждане на така необходимия товаропътнически асансьор. В мотивите на управителя д-р Красимир Пейчев се посочва: „Съоръжението ще допринесе за свързването на петте етажа по вертикала и лесен достъп до кабинетите, което е от голямо значение по време на пандемия. Особено полезен ще бъде за хора в безпомощно състояние.“.

„Благодаря Ви, че гласувахте единодушно парите за здравеопазване и така трябва, защото здравеопазването е важен приоритет за всички!“, приветства вота на общинските съветници Кметът Галина Стоянова.

Пресцентър на Община Казанлък

Учебните стрелби през юли започват от понеделник http://www.kazanlak.com/news-37342.html

Тренировъчни стрелби на Учебен център „Тюлбето“ в Казанлък през месец юли започват на 04 юли 2022 г., понеделник и ще се провеждат от понеделник до четвъртък, с изключение на третата работна седмица на месеца, когато ще се провеждат от вторник до четвъртък – 19 – 21 юли 2022 г.

От Щаба на военно формирование 22180 информират, че военните учения ще се провеждат от 08:00 ч. до 24:00 ч. Военните напомнят, че за безопасността на всички, в посочените часове движението в района е забранено за хора, животни и машини и предупреждават, че на нарушителите ще бъде търсена съдебна отговорност.

Пресцентър на Община Казанлък

Кога, защо и с кого да направя основното почистване на своя дом? http://www.kazanlak.com/news-37341.html

Вече е лято и всичко сякаш ни нашепва море, почивка, отмора... Ежедневната поддръжка и чистене на дома обаче нямат край, а всеки дом се нуждае от подходящи грижи, за да остане уютен и елегантен. Едно от нещата, които значително подобряват нашия комфорт, а и здравословна среда у дома е така нареченото основно почистване.

Доста често си задаваме въпроса кога, защо и с кой да направя основно почистване вкъщи. Нека си го кажем – основното почистване е трудоемко и стресиращо, особено когато сме затрупани с работа и не можем да отделим достатъчно време за почивка и отдих със семейството и близките. За това винаги е добре да имаме под ръка доказани професионалисти, към които да се обърнем.

Ако се питате „Моят дом има ли нужда от основно почистване?”, професионалистите в сферата от „Лиди ЛОТОС” ще ви отговорят:

• В забързаното ни ежедневие обикновено нямаме време да обърнем внимание на праха над гардероба или на прашните прозорци. А и от колко време се каните да почистите цялостно банята? Помислете и за дивана, от който цяла зима и пролет сте гледали любимите си предавания и филми, и сте подремвали.

Кога е най-подходящото време за основно почистване на дома?

• Основно почистване може да се направи по всяко време на годината, но най-подходящия момент е през лятото. Защо през лятото ли? Защото времето е топло и изпраната мека мебел и килими бързо ще изсъхнат. Почистените прозорци и баня ще освежат дома ви, а когато сте отхвърлили тези задължения ще можете спокойно да се наслаждавате на прекрасното топло време със семейството и приятелите си.

Ще мога ли да отделя няколко дни и нерви за чистене или да се доверя на фирма? И ако реша да се доверя на фирма - как да избера правилната?

• Лидия Кирякова, собственик на фирма за почистване „Лиди ЛОТОС” споделя: „В работата си винаги съм се ръководила от една мисъл: “Кой бих допуснала в най-ценното си обежище - моят дом, ако аз съм на мястото на клиента“. След пет години работа с клиенти мога да ви кажа, че ние от “Лиди ЛОТОС” сме опитни, коректни и точни, с обучен и проверен екип. Работим с професионални препарати и техника на водещи фирми, с отлични резултати и много препоръки.”

Сега, специално за летния сезон 2022 г., „Лиди ЛОТОС” ви предлага специална оферта: При всяко основно почистване получавате безплатно пране на килим и КАРТА ПОДАРЪК, която да предоставите на ваш близък, приятел или роднина, гарантираща му 10% ОТСТЪПКА за някоя от нашите услуги.

Лиди ЛОТОС
Тел. за контакт: 0896260712
lidilotos.com

ОбС - Казанлък прие общинската програма за опазване на околната среда http://www.kazanlak.com/news-37340.html

Днес  Общински съвет – Казанлък проведе редовното си заседание в зала „Инфра“. Едно от предложенията, които трябваше да разгледат общинските съветници бе свързано с Програмата за опазване на околната среда (ПООС) на община Казанлък за периода 2021-2028г.

Внесеният доклад бе гласуван и приет. От него става ясно, че общинската Програма за опазване на околната среда (ПООС) е необходима, за да се постигне устойчиво решаване на екологичните проблеми на територията на община Казанлък, запазване на доброто състояние на околната среда и формиране на адекватна политика на Общината за ефективно и целесъобразно използване на наличните ресурси.

Още по темата пред екипа ни каза Даниела Коева, Зам.-кмет на Община Казанлък:

video::http://youtu.be/gKL-DHSYtrU::video

„Това е изключително важен документ на Община Казанлък, свързан с определяне на приоритетите в областта за опазването на околната среда. Общинската програма се приема във връзка с изискването на закона за опазване на околната среда, както и планиране на стратегическите цели и проекти за разрешаване и опазване на компонентите на околната среда свързани с качество на въздуха, почвите, водите, шума.

Изведените специфични стратегически цели са осем на брой. Стратегическа цел едно е свързана с подобряване качеството на атмосферния въздух. В нея са посочени действия за работа като:  Поетапно покриване и препокриване на уличните платна до постигане на 100% покритие с асфалтова настилка (без наличие на дупки), увеличаване територията на тревните площи. За всяка една от стратегическите цели е важно да се отбележи, че съществена роля играе провеждането на информационни кампании за участие на обществото при изпълнение на всяка една от тези цели.

Общинската програма за опазване на околната среда обхваща  дълъг период  от време 2021 – 2028 г. , което предполага, че тя е отворена, оставя възможност за промяна, разширяване и адаптиране към настъпили нови условия и изисквания.“, каза Даниела Коева.

Информация за самата програма може да видите тук

Казанлъшкият автор Милко Чочев с престижно отличие http://www.kazanlak.com/news-37339.html

Казанлъшкият автор Милко Чочев спечели отличието Сребърен „Ирелевант” в Шестнадесетия национален конкурс за най-оригинален герой на разказ или стихотворение от съвременен български автор „Ирелевант” 2022 г.. Той бе награден с грамота, статуетка Сребърен „Ирелевант” и книги от съвременни български автори.

Стихотворението, с което спечели тази престижна награда се казва: „В кипежа на дните”. Церемонията по награждаване се проведе в НЧ „Добри Чинтулов” в град София на 11-и юни. Журито бе в състав от членове на литературен сайт "Буквите" и театрална формация "Via Verde".

Милко Чочев живее и твори поезия в град Казанлък. По професия е педагог. Завършил е Пловдивски университет „Паисий Хилендарски” с магистърски степени „Биология и химия” и „Педагогика”. Негови произведения са печелили призови места в национални и международни конкурси. Можете да се запознаете с творчеството му във фейсбук страницата му - Вдъхновено с Милко Чочев. Предстои му издаване на нова стихосбирка. 

В КИПЕЖА НА ДНИТЕ

Отново е пролет, ще лумне във бяло,
ще върже обувки мечтата, 
мълчания пак ли ще питат, ще молят,
нахраних ли с обич душата -

по пътя си тръгнал трънлив и покаян
в мен до късната зима да свети,
под небето и до безплътно огрян
да ме помнят с любов върховете.

В устата на чашата с вино се вглеждам,
дарена от майка лозница,
колко ли устни са пили с надежда
да пламнат с любовна искрица?

Как плътски кипежа на дните ми сини
вибрира в кръвта ми гореща!
Как бент да заприщиш на луди години
от съблазни и страстите грешни?

Нека друг вместо мен да дърпа теглича
на каретата пълна с пороци,
в тоз свят подобно невръстно отроче
тепърва ще уча уроци.

След катастрофа и кома Красимир Низамов прохожда отново по чудо, но се нуждае от скъпа операция в Турция http://www.kazanlak.com/news-37338.html

31-годишният Красимир Низамов от град Шипка е с диагноза дълбок тромбофлебит (дълбока венозна тромбоза) вследствие на претърпяна преди близо 10 години катастрофа. След инцидента Красимир едва оцелява, но е с премазани крака. Прекарва 35 дни в кома, след което година в инвалидна количка, но силата му на духа го изправя на крака и днес той ходи самостоятелно, дори без патерици или бастун. 

За съжаление обаче отоците, раните и болките не спират. За 6 години ходене по болници и клиники в България Красимир вече е преминал през всички съдови хирурзи, но лечението е безрезултатно. „Изписват се едни мехлеми, които изобщо не помагат. И за да не се ядосвам ги дарихме на Домa за стари хора, за да може поне на някой да са му полезни.”, разказва неговата майка Таня Низамова.

Семейството получава лъч надежда Красимир отново да може да ходи нормално и без болка от клиника в Истанбул, Турция. Нужната сума за операцията обаче е непосилна за семейството.

Първоначалната сума, нужна на Красимир е 3 880 Евро. Тя обхваща всички изследвания, назначени от клиниката в южната ни съседка - доплерова ехография на всички артерии и вени на крайниците, лабораторни изследвания и и ЕЕГ - изследване на епилептичното състояние. Сумата ще покрие и транспортните разходи със специализиран автомобил, поради състоянието на Красимир. След като бъдат направени нужните изследвания лекарите от Турция ще дадат точна сума за нужната операция.

video::http://youtu.be/R0i0EWMu-uM::video

В момента семейството изплаща кредит от 60 000 лв., който са използвали за лечения и рехабилитации на Красимир до момента. Банките обаче вече им отказват средства и за това семейството търси помощ от съгражданите си. „До сега някак сме се справяли сами, съпругът ми е тираджия и почти цялата му заплата отива за леченията и вноските по кредита. За Турция разчитаме на чужда помощ.”, коментира Таня.

Историята на Красимир е вдъхновяваща. Въпреки малките шансове, които са му давали лекарите, той прохожда отново и не къде да е, а църква в Казанлък.

Катастрофата е станала на 30 август 2012 г. Красимир излиза с колата си от Шипка, но преди знака стоп на пътя има пясък и не успява да спре. В този момент по първокласния път, към прохода Шипка, преминава автобус със швейцарски туристи, който не успява да спре и помита колата на Красимир. Вследствие на инцидента, тогава 22-годишният Красимир, се оказва с премазани крака и в кома. Момчето прекарва 35 дни в кома, като през това време докторите съветват неговата майка да обмисли варианта за даряване на органите му.

След като се буди от комата Красимир прекарва около година в инвалидна количка до деня, в който решава да отиде на църква. „Отново съм жив, а ти не си ме завела на църква” – с тези думи Красимир се обръща към майка си, която го отвежда в казанлъшкия храм „Успение Богородично” и се обръща към отец Николай Бошнаков да отслужи литургия за здраве. „Такава литургия виждам за пръв път в живота си!”, разказва майката със сълзи на очи. „Отецът си хвърли попските одежди и кръста върху Красимир, даде му свещ. След като свърши литургията ми каза да се отдръпна от детето ми. Красимир стана от инвалидната количка и направи 4 крачки, след което ми заяви „Аз повече на инвалидна количка няма да седна!” Аз бях шокирана, защото докторите не ми даваха големи шансове, че той отново ще проходи.”, разказва майката. „Силата е да си повярваш”, допълва Красимир.

Семейството изказва благодарности на всички, които са им помагали през тези кошмарни 10 години и най-вече на рехабилитатора Станимир Стоев, д-р Бекярова, д-р Шишков, както и на Веси Панайотова – кмет на град Шипка.

За да помогнете на Красимир Низамов да стъпи здраво на краката си отново  можете да дарите средства на банковата сметка:

IBAN: BG10UBBS80021033620050
BIC код: UBBSBGSF
Красимир Георгиев Низамов

Набирателна сметка в ЕВРО:
IBAN: BG02UBBS 8002 1464 264110
Bic code: UBBSBGSF

Ученици от ПХГ “Св. Св. Кирил и Методий“ учиха за розопроизводството в Долината http://www.kazanlak.com/news-37337.html

Ученици и учители от Профилирана хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ посетиха Музей на розата, Етнографски комплекс „Кулата“ и Етнографски комплекс „Дамасцена“, за да проведат учебни занятия в нова и различна учебна среда. Посещението бе част от дейностите по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ - модул „Културните институции като образователна среда“.

В културните институции се проведоха уроци по български език и литература, история и цивилизации и география и икономика, свързани с розопроизводството и розопроизводителите в Розовата долина от Възраждането до наши дни. В Музея на розата учениците се запознаха с видни фамилии розопроизводители през Възраждането - Папазови, Шипкови и Орозови. В Етнографски комплекс „Кулата“ слушаха лекция на тема Климатът и розите, разгледаха етнографската експозиция и интервюираха уредници от комплекса. В Етнографски комплекс „Дамасцена“ се запознаха с ритуалите „Розобер” и „Розоварене“, разгледаха готовите продукти на розопроизводителите. Дейностите завършиха с публични изказвания на тема Обичаи и традиции.

Основна цел на ръководителите на  проекта, г-жа Светла Димова, г-н Светлин Гочев, г-н Йордан Йорданов и г-н Николай Марков, бе да се засили интересът на учениците към хуманитарните науки, да им се предостави възможност за учене чрез преживяване.

Всеки, включил се в почистването на язовира в неделя, ще получи стъклена бутилка подарък http://www.kazanlak.com/news-37336.html

На 3-ти юли 2022 г. от 09:30 часа, на сборен пункт чешмата на стената на язовир Копринка, ще се организира почистване на язовир Копринка от доброволците и младежи от сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ”, по проект на програма „Европейски корпус за солидарност”. Всеки, който донесе по 1 чувал с отпадъци на сборния пункт ще получи стъклена бутилка за многократна употреба до изчерпване на количествата. Бутилките са предоставени от локални партньори.

Почистването се организира по повод 3-ти юли - Международен ден без найлонови торбички, част от програмата на Еко фестивал 2022 г.

Международен ден без найлонови торбички се отбелязва от 2009 г. с подкрепата на Световното обединение за алтернативи на изгарянето (GAIA) и на европейската организация "Нулеви отпадъци Европа" (Zero Waste Europe), с цел да се повиши информираността на обществеността за вредата от найлоновите торбички за околната среда и да се насърчат хората да не ги използват.

Еко фестивал Казанлък се организира за 12-та поредна година с цел популяризиране екологосъобразния начин на живот. Всяка година при неговото провеждане се почистват замърсени терени на територията на Община Казанлък, като само от язовир Копринка събраните количества са над 10 тона.

28-годишен почерпен шофьор пренощува в ареста http://www.kazanlak.com/news-37335.html

През вчерашния ден, на 29-и юни, в Полицейското управление в Казанлък е образувано бързо производство по чл.343б от Наказателния кодекс, срещу  28-годишен мъж, затова че в 03.40 часа на същия ден, в град Гурково, по ул. "Младост", е управлявал лек автомобил "Роувър" след употреба на алкохол, установено с техническо средство.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

24 часа арест за поредния дрогиран шофьор на пътя http://www.kazanlak.com/news-37334.html

Днес, 30-и юни, в Районно управление-Казанлък е образувано бързо производство по чл.343б, ал.3 от Наказателния кодекс срещу 32-годишен мъж, затова че на 29.06.2022 г., около 21.20 часа в град Гурково, по ул. ''Прохода'' е управлявал лек автомобил ''Опел'' след употреба на наркотични вещества, установено с техническо средство.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

По-ниски цени за паркиране на автомобили за живущи в зоните за кратковременно платено паркиране http://www.kazanlak.com/news-37333.html

На редовно заседание на Общински съвет – Казанлък днес в Зала „Инфра“ общинските съветници гласуваха, по предложение на Кмета Галина Стоянова, по-ниски цени на месечна и годишна база за паркиране на ППС за живущите в зоните за кратковременно платено паркиране. Вместо 20 лв. на месец за издаване на пропуск за паркиране като живущ в района на адресната регистрация вече ще се заплащат 5 лв./на месец и 60 лв./годишно (вместо 240 лв.). За втори автомобил на едно домакинство вместо 40 лв. месечно ще се заплащат 10 лв./на месец и 120 лв. годишно (вместо 480 лв.).

С гласуваните промени се въвежда възможност за издаване на пропуск за платено преференциално паркиране за живущи и за трето ППС с адресна регистрация в зоните, определени със Заповед на Кмета на община Казанлък, за кратковременно платено паркиране цената ще бъде 20,00 лв./ на месец и 240,00 лв./годишно.

Друго ново облекчение, което гласуваха общинските съветници на Казанлък днес гласи, че при предплата на едногодишен абонамент ще се ползва отстъпка 10 %.

Кметът Галина Стоянова коментира гласуваните промени: „Те целят да да дадем възможност на живущигте да ползват парко места там, където живеят при облекчени условия.“. Облекченията ще повишат ефективността  на организацията на движение в град Казанлък и специално на живеещите в централна градска част. Промените ще спомогнат и за създаване на условия за решаване на проблемите с паркирането в града.

Корекциите са гласувани с Проект за Наредба за изменения към Наредба №4 за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на община Казанлък, приета с Решение № 640/31.03.2022г.

Пресцентър на Община Казанлък

Изпълнителите на тунел под Шипка се срещнаха със заинтересовани страни http://www.kazanlak.com/news-37332.html

Днес в Ритуалната зала на Община Габрово за първи път се срещнаха представители на избрания с обществена поръчка ДЗЗД "Консорциум ПСВТ" и всички заинтересовани страни по изграждането на тунел под връх Шипка. Срещата бе инициирана от областния управител на област Габрово Ралица Манолова, която приветства присъстващите. Тя благодари за проявения интерес по темата и призова за съгласуване на действията преди започване на работата по обект „Обход на град Габрово от км. 20+ 120 км. до км. 30 + 673 км., включително тунел под връх Шипка, част от път III-5004 от Републиканската пътна мрежа“.

От ДЗЗД„Консорциум ПСТВ“ запознаха присъстващите накратко с предстоящите дейности. По проекта ще бъдат изградени общо пет тунела с обща дължина 10,5 км., като основният, под връх Шипка, ще е най-дългият в страната с дължина 3,2 км. Той ще бъде с две ленти за движение, с участък за трета лента. Предвидени са седем моста.

От фирмата – изпълнител посочиха, че сега са на етап проектиране, за което имат срок от осем месеца и реално строителството може да започне най-рано през 2023 г. и да бъде завършено след три години. В оперативен порядък те зададоха основните въпроси, които се нуждаят от съвместни решения с различни институции, за да се минава през различните етапи. Изпълнителите заявиха, че търсят становища и насоки: „Във всеки момент ще ни трябва съдействие от някой от Вас!“, отбелязаха от ДЗЗД „Консорциум ПСТВ“.

Заместник-кметът на община Казанлък Даниела Коева обърна внимание, че трябва паралелно да се мисли за продължението на проекта с обходни пътища: “Предавам Ви увереността на казанлъчани за ползата от тази свързаност, която те очакват отдавна, но трябва да се мисли при готовност на съоръжението и за обходния път на Казанлък.“, заяви тя. Екипът на Кмета Галина Стоянова е разработил още преди четири години идеен проект на трасе на новопроектиран обходен път на град Казанлък, свързващ път I-5 и I-6. Призивът на Даниела Коева бе подкрепен и от Областна управа Стара Загора.

Участниците в срещата заявиха желание за съдействие и добра координация на оперативно ниво. „Поставяме началото на комуникацията между всички заинтересовани страни по проекта за тунел под връх Шипка. Вярвам, че всяка страна ще бъде активна!“, обобщи на финала на срещата областният управител на област Габрово Ралица Манолова.

Пресцентър на Община Казанлък

ПГ „Иван Хаджиенов“ - еталон за добри партньорства http://www.kazanlak.com/news-37331.html

На 28 и 29 юни се проведе информационно събитие за популяризиране на дуалната система на обучение сред родители, общественост и местни власти.

В първия ден на работна среща представители на фирмите партньори на ПГ „Иван Хаджиенов“ споделиха своите впечатления за учениците, които се обучават чрез работа. В. Чучумишев /“Арсенал“ АД/ и М. Маринов /М+С Хидравлик/ коментираха положителните страни за ученици и бизнес и изграждането на отговорност и отношение към работния процес. В представянето бе дадена думата и на М. Демирева- директор на ПГ „Иван Хаджиенов“, която сподели своя опит и предложи ценни насоки за бъдещото развитие на дуалното обучение.

На 29.06.2022г., ПГ „Иван Хаджиенов“ и М+С Хидравлик бяха домакини на информационното събитие по проект "Подкрепа за дуалната система на обучение“. Учители, училище, ученици, родители и бизнес популяризираха и споделиха добри практики, свързани със системата на дуалното обучение в България. В програмата на събитието бяха включени няколко наблюдения на процесите в училище и в реална работна среда.

Гости бяха над 80 човека - представители на МОН, РУО Стара Загора, директори на професионални гимназии от Стара Загора, Ямбол, Сливен, Димитровград, кандидат-гимназисти и техните родители. Всички те имаха възможността да посетят специализираните кабинети в първото в страната училище, въвело системата на дуалното обучение по проект „ДОМИНО“ и да наблюдават демонстрации- симулация на табло на системата за ЦПУ на металорежещи машини, специализираната лаборатория по мехатроника, където видяха автоматизирана система за отпадъци и пневматично управление на еднодействащ и двойнодействащ цилиндър. В заваръчната лаборатория и кабинета по стругарство ученици от гимназията показаха практически умения.

Гостите на събитието направиха и професиографска обиколка в ПГ „Иван Хаджиенов“ - музейната сбирка на училището, кабинети по общообразователни дисциплини, библиотека, класна стая на открито, актова зала, специализирани експозиции по европейски и национални проекти във фоайетата на гимназията. М+С Хидравлик даде възможност участниците в събитието да посетят цеховете на предприятието, да се срещнат с наставниците, учениците и преподавателите в реална работна среда.

Събитието бе по проект „Подкрепа за дуалната система за обучение” финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структури и инвестиционни фондове.

Финалът на “Турне на красотата 2022“ разхубави казанлъчани докато пиеха обедното си кафе http://www.kazanlak.com/news-37330.html

Второто „Турне на красотата” на ПГ „Акад. Петко Стайнов” завърши с десетки прически и усмихнати клиенти в центъра на Казанлък днес. В кафене в центъра на Града на розите фризьорите разкрасиха малки и големи с разнообразие от плитки и кокове. 12 ученици от всички класове се включиха във финала, като споделиха пред нас, че най-желаната прическа сред момичетата са така наречените „боксьорски плитки” с вплетена вълна (или канекалон) за повече колорит. Боксьорските плитки са удобни и ефектни, а тенденцията за тях въведе световната риалити звезда Ким Кардашиян. В продължение на малко повече от час днес десетки се сдобиха с нови прически, докато пиеаха обедното си кафе.

Стартът на „Турне на красотата 2022” бе даден на 31 май, като в продължение на повече от месец бъдещите коафьори посетиха 12 различни места в общината, като подариха напълно безплатно подстрижка, прически, съвети и най-вече усмивки на всички участници.

Учениците стартираха турнето от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ село Хаджидимитрово, след което преминаха през ОУ "Д-р Петър Берон" в село Шейново, село Горно Черковище, град Шипка, село Копринка, град Крън, село Бузовград, ОУ „Мати Болгария“ град Казанлък, село Енина, ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ град Казанлък, ОУ „Чудомир“ град Казанлък и финала – кафене в центъра на града.

„Турне на красотата” на профилирана гимназия „Акад. Петко Стайнов” става традиция, която зарежда с положителни емоции както учениците, така и участниците.

“Купа Роза“ събра рекордните 280 малки атлети от цялата страна http://www.kazanlak.com/news-37329.html

На 25 юни на стадион „Севтополис” в Казанлък, за 17-ти пореден път се проведе турнирът по лека атлетика „Купа Роза”. Ежегодни организатори на състезанието е СКА „Пендарева” с подкрепата на Община Казанлък.

Тази година турнирът събра рекорден брой участници - 280 деца от цяла България. Атлети от повече от 10 клуба от страната бяха гости на турнира: "Академик" - София, "Team Banova" - София, Ботев Пловдив, Тракия Пловдив, "Супер Спорт " - Варна , "Берое"- Стара Загора, "Спартак" - Стара Загора, "Михаил Желев" - Сливен, "Атлетик" - Хасково, "Хаммер ХВ" - Трявна, "Спринт 2020" - Велико Търново.

Казанлъшките атлети за поредна година се представиха достойно и спечелиха 10 медала от турнира. Ето и кои са те: Изабел Дойчинова грабна сребърен медал в скока от място при момичетата, набор 2016. Даниела Йорданова се класира трета и спечели бронз в бягането 60 метра, набор 2015. При бягане 60 метра при момичетата 2013/2014 Никол Маркова също спечели брознов медал. Микаела Дойчинова също се окичи с бронз на скок от място при момичетата 2013/14. Йоана-Мария Коскина грабна златото и първото място на бягане 60 метра при момичета 2009/10, като спечели и сребърен медал бягането на 150 метра. Валентин Христов отвя конкуренцията в бягането на 60 и 150 метра при момчетата 2007/08 и спечели два златни медала. При щафетата 4х50 м. при момичета 2013/14 отборът ни се класира втори и грабна два сребърни медала.

Цялото класиране на всички участници вижте тук.

„За нас това е празник. Всичко, което правим е от любов към децата и леката атлетика. Благодарим Ви, че участвахте! Догодина ще се видим отново и ще бъдем още по-добри!”, коментира екипът на клуба домакин СКА „Пендарева”.

снимки: Фото Коскин

БДЖ пуска два допълнителни нощни влака за Бургас през летния сезон http://www.kazanlak.com/news-37328.html

Два допълнителни нощни влака ще пътуват през летния сезон от София до Бургас през Подбалканската железопътна линия и в обратното направление, както и от Горна Оряховица до Бургас през Шумен, Карнобат и в обратната посока. Композициите на тези влакове ще се движат от 1-ви юли /петък/, като по този начин БДЖ се стреми да осигури достатъчно възможности за придвижване във връзка с повишения интерес към пътуване с влак до морските градове през лятото, съобщават от БДЖ.

Чрез новоназначената композиция от Горна Оряховица за Бургас се предоставя удобна възможност за пътуване от Северна България до Бургас и обратно. Към този влак ще пътува директен вагон от Русе за Бургас и в обратното направление, както и ще осигури удобна възможност за директно пътуване до черноморския град от Плевен, Търговище и Шумен, като ще има възможност и за връзка с влаковете от Видин и Враца. По този начин за пътуващите с влак до Бургас от Северозападните райони на страната няма да се налага да пътуват до София, за да се придвижат до Бургас. Композицията на този влак ще бъде съставена от три вагона със седящи места и един кушет вагон.

Нощният бърз влак от София за Бургас и обратно, който ще пътува през Подбалканската железопътна линия, ще се движи в състав от пет вагона със седящи места и един спален вагон.

Допълнителните нощни влакове ще се движат със следното разписание:

Бързият влак № 3687 от София за Бургас ще потегля от Централна гара София в 23:40 ч. и ще пристига в Бургас в 06:10 ч.;
Бързият влак № 3686 от Бургас за София ще тръгва от гара Бургас в 22:50 ч. и ще пристига в София в 05:20 ч.;
Бързият влак № 2687 от Горна Оряховица за Бургас ще заминава от гара Горна Оряховица в 00:55 ч. и ще пристига в Бургас в 06:31 ч.;
Бързият влак № 2686 от Бургас за Горна Оряховица ще тръгва от гара Бургас в 23:25 ч. и ще пристига в София в 04:35 ч.
За клиентите на националния железопътен превозвач е в ход и предварителна продажба на билети за седящи места през летния сезон. По този начин билети за пътуване могат да бъдат закупени от билетните каси 15 дни преди пътуването.

За пътуване в спален или кушет вагон билетите и спалните места са в продажба 30 дни преди датата на пътуване. Със същия срок преди пътуване могат да бъдат закупени билети за всички категории влакове през системата за онлайн билетоиздаване, която е достъпна на електронен адрес: https://bileti.bdz.bg/.

БДЖ призовава своите клиенти да закупуват билетите за своето пътуване предварително. По този начин гарантират своето място за пътуване във влака и позволяват на железопътния превозвач да планира предварително необходимите увеличения с допълнителни вагони към композициите.

Клиентите на БДЖ могат да се информират за разписаниeто на влаковете от електронния пътеводител на официалната страница на дружеството (www.bdz.bg), от служителите на билетните каси и гишетата „Информация”, както и на националния информационен телефон 02/931 11 11.

Фотоизложба показва опустелия Лондон в най-тежкия момент от пандемията http://www.kazanlak.com/news-37327.html

Димитър Казанджиев гостува за пръв път в Казанлък с фотографската си изложба “LONdown - The Fear“ - Страхът на 30 юни, четвъртък, от 18:00 часа в Музея на фотографията. В кадрите му ще видите Лондон в най-тежкия момент от пандемията. Едни от най-възловите места в града, които обикновено са оживени и не заспиват, сега са пусти.

Роден под знака на Лъва, Димитър Казанджиев получил образованието и възпитанието си в Града на първите неща – Русе! Инженер по образование, техничар по призвание и естет по възпитание, той не загърбва нито едно от тях и успява да ги съвместява.

Съавтор на няколко патента по времето на развития социализъм и на три самостоятелни фотографски изложби, плод на 20-годишното му пребиваване в Англия – „Едно дълго завръщане“ и „Метаморфози“ в родния му град и „LONdown - The Fear“ в София като част от Европейски месец на фотографията. Сега има честта и привилегията да гостува в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в град Казанлък.

Магията на фотографията го грабва първо като технически процес, а след това усета му към естетичното я превръща в хоби за цял живот. Девизът, който го навигира във фотографията е „Снимам не това което виждам, а това което искам да видя.“

 

27-годишен си осигури нощувка в ареста, шофирал с фалшива книжка http://www.kazanlak.com/news-37326.html

Вчера вечерта, в Полицията в Казанлък е започнато бързо производство по чл.316, във вр. с чл.308, ал.2 от Наказателния кодекс срещу 27-годишен мъж, затова, че на 28.06.2022 г., в 19:40 ч., в с.Паничерево, общ.Гурково, при извършена проверка на л.а."Ауди", същият се е ползвал от неистински официален документ - образец на СУМПС.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Казанлък с едни от най-ниските цени на рентата на земеделска земя в областта http://www.kazanlak.com/news-37325.html

Цени на сделките със земеделска земя в област Стара Загора през 2021 година

През 2021 г. средната цена на сделките с ниви в област Стара Загора e 898 лв. за един декар, което е с 1.4% по-малко в сравнение с 2020 година. Спрямо средната стойност за страната (1 192 лв./дка) през 2021 г., средната цена на един декар земеделска земя в област Стара Загора е по-ниска с 24.7%.

Средни цени на сделките със земеделска земя в област Стара Загора по категории за използване на земята през периода 2016 - 2021 г.

През 2021 г. най-висока е цената на сделките с ниви в община Павел баня – 1 085 лв. на декар, а най-ниска в община Братя Даскалови - 570 лв. на декар.

Средни цени на сделките с ниви в област Стара Загора по общини през периода 2016 - 2021 г.

Цена на рентата на земеделска земя в област Стара Загора през 2021 година

През 2021 г. средната цена за наем/аренда на един декар ниви достига 40 лв., което е с 8.1% повече спрямо 2020 година. В сравнение със средната цена за страната (55 лв./дка), средната цена за наем/аренда на един декар ниви в област Стара Загора е по-ниска с 27.3%. Средната цена за наем/аренда на един декар постоянно затревени площи е 24 лв., и е с 60.0% повисока спрямо предходната година (табл. 3).

Средни цени на рентата на земеделска земя в област Стара Загора по категории за използване на земята през периода 2016 - 2021 г.

През 2021 г. най-висока е средната цена за наем/аренда на един декар ниви в община Раднево - 48 лв., а най-ниска в община Павел баня - 23 лева.

Средни цени на рентата на ниви в област Стара Загора по общини през периода 2016 - 2021 година

Национален статистически институт

Неправоспособен подкара “Фиат“ с чужди номера http://www.kazanlak.com/news-37324.html

На 28-ми юни в Районно управление-Казанлък е образувано бързо производство по чл.345, ал.1 от Наказателния кодекс срещу 25-годишен мъж,  неправоспособен водач,  затова, че на същата дата около 14:45 ч., в гр. Казанлък, по ул."Кремона", е управялвал л.а."Фиат", като си е служил с регистрационни табели, издадени за друго МПС.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Разяснения и важни срокове за прием след 7 клас http://www.kazanlak.com/news-37323.html

Екипът на ОУ "Георги Кирков" напомня важните срокове и подробности за всички седмокласници и техните родители, относно приема в 8 клас в училища и гимназии:

Подаването на заявление за участие в първо класиране за приемане в VІІІ клас в неспециализираните училища по държавен план-прием за учебната 2022/2023 г. се осъществява в периода от 05 юли до 07 юли 2022 г.

В класирането имат право да участват всички ученици, успешно завършили VІІ клас, включително учениците, които не са се явили на НВО по БЕЛ и математика, като резултатът от НВО по БЕЛ и математика при балообразуването се приема за 0 точки. За паралелката с профил „Музика“ може да се кандидатства само с успешно положен изпит за проверка на способностите по музика.

Данните за балообразуващите предмети от свидетелствата за основно образование и за резултатите от НВО се осигуряват служебно чрез информационната система и не се носят от ученика. Свидетелство за основно образование се представя САМО от кандидат от друга област или ако ученикът е завършил основното си образование в предходна година и тогава не е кандидатствал. За ученици, завърнали се от други държави, кандидатстването става с копие на удостоверението за признато основно образование.

І класиране: от 05.07 до 07.07 - 08.30 до 18.00 часа
ІII класиране: от 26.07 до 27.07 - 08.30 до 18.00 часа

Училища - центрове за подаване на документи за участие в І и III етап на класиране за прием на ученици, кандидатстващи след завършен VІІ клас в община Казанлък са:
ОУ „Мати Болгария”, гр. Казанлък;
ОУ ,,Георги Кирков“, гр. Казанлък
ОУ ,,Чудомир“, гр. Казанлък;
ОУ ,,Антон Страшимиров“, гр. Казанлък;

Участие в I класиране

Подаването на заявление за участие в Първи етап на класиране за приемане в VІІІ клас в неспециализираните училища по държавен план-прием за учебната 2022/2023 г. се осъществява, в периода от 5 до 7 юли 2022 г.

Всеки ученик може да избере само един от двата начина за подаване на заявление: самостоятелно онлайн кандидатстване или чрез подаване на заявление в едно от определените училища-центрове за приемане на документи.

Ако сте решили да подадете самостоятелно онлайн заявление, трябва да имате предвид следното:

- входът в електронната система за кандидатстване се осъществява на: https://infopriem.mon.bg с входящ номер и уникален за всеки ученик код за достъп, който ще намерите в служебните бележки за допускане до изпитите или в служебните бележки с резултатите от положените изпити. Там всички могат да видят План-приема за област Стара Загора с кодове, паралелки и балообразуващи групи;
- въвеждането на желанията се осъществява в раздел „Въвеждане на желания“, като за всяка област /ако желаете да кандидатствате за прием в училища на територията на друга област/ се регистрира и попълва отделно заявление;
- попълването на заявлението включва предпочитаните училища с избраните профили или специалности от професии, подредени последователно според желанията; изборът става от меню, което включва училищата с прием след завършен VII клас с утвърдените паралелки по профили и специалности от професии, както и кодовете им;
- ако ученикът кандидатства и за професионални паралелки, задължително прикачва и сканираното медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар /след като натисне бутон „Прикачване на медицинско (PDF)“.
- след въвеждането на всички желания, за да се потвърди електронното подаване на заявлението, се натиска бутон „Запис“, след което в отделен прозорец излиза декларация за съгласие на родителя;
- след натиснат бутон „Запис“- системата не позволява корекции, такива се правят преди това;
- въведените желания са видими в профила на всеки ученик.

Ако не желаете да кандидатствате самостоятелно онлайн, може да получите бланка заявление от училище-център за приемане на документи и да подадете документите си там.

До 12 юли 2022 г. ще бъдат обявени списъците с приети ученици на първи етап на класиране. Учениците се записват в приемащото училище до 15 юли с оригинала на документите си (свидетелство за основно образование и медицинско свидетелство – САМО за професионалните паралелки).

Ученици, които не са доволни от класирането, могат да подадат в приемащото училище, където са класирани, заявление за участие във втория етап на класирането. Така мястото им от първия етап се пази, но може и да се придвижат към по-желано място, ако такова се освободи.

Ученик, който не се запише или не подаде заявление за второ класиране, губи мястото си от първото класиране. Неприетите ученици участват във втория етап по право, без да подават заявления.

Приети ученици в други области, избират къде да се запишат в посочения срок. Освободените от тях места се заемат при второто класиране.

До 20 юли 2022 г. се обявяват списъците с приетите на втори етап. След този етап учениците трябва да се запишат. Местата не се пазят повече. Записването на приетите ученици на втори етап на класиране е от 21 до 22.07.2022 г.

На 25 юли 2022 г. се публикуват свободните места за трети етап на класиране.

На 26 и 27 юли 2022 г. се подават документи за участие в трети етап на класирането за останалите свободни места. В това класиране може да кандидатстват неприетите ученици, като променят желанията си, нови ученици, които до момента не са участвали в класирането, и ученици, които се отказват от класирането си до този момент.

Списъците на приетите ученици от третия етап на класиране ще бъдат оповестени на 29 юли 2022 г. Записването на приетите на трети етап на класиране е на 1 и 2 август 2022 г. Незаетите места в училищата с държавен план-прием се публикуват до 3 август 2022 г. и продължават да се попълват до 10 септември 2022 г. с кандидатстване в самото училище.

Откраднаха машина за рязане на дърва в Ръжена http://www.kazanlak.com/news-37322.html

На 28-ми юни в 16:05 часа, в Полицията в Казанлък е получено съобщение  за кражба на машинка за рязане дърва от имот в с. Ръжена, общ. Казанлък. На място е установено, че деянието е извършето за времето от 06:00 ч. на 28.06.2022 г. до 14:00 ч. на същата дата.

Образувано е досъдебно производство по чл.194 от Наказателния кодекс.

Задигнаха електрически проводници и макара от казанлъшки имот http://www.kazanlak.com/news-37321.html

На 28-ми юни в 12:35 ч, в Районно управление-Казанлък е получено съобщение за кражба на електрически проводници и макара с разклонител от имот в гр. Казанлък. На място е установено, че деянието е извършено за времето от 21:30 ч. на 27.06.2022 г. до 12:30 ч. на 28.06.2022 г.

Образувано е досъдебно производство по чл.194 от Наказателния кодекс.

Нови цени на водата в Стaрозагорско от първи юли http://www.kazanlak.com/news-37320.html

Инвестиции на стойност 40,8 милиона лева, от които 33,3 милиона лева в публични ВиК системи и съоръжения предвижда Водоснабдяване и канализация ЕООД Стара Загора за следващите 5 години, като целта е да се постигне още по-високо ниво на качество на ВиК услугите и по-висока степен на удовлетвореност на потребителите.

На заседание Комисията за енергийно и водно регулиране одобри Новият Бизнес план 2022-2026 на Дружеството и предложената комплексната цена /доставка на вода, отвеждане и пречистване/ за 2022г. в размер на 4,12 лв./м3. с ДДС.

За нормалната работа на Дружеството, в условията на непрестанно растящи цени на електроенергията, горива, строителни материали, външни услуги и минимална работна заплата, наложителна мярка е увеличението на цената на водата. С решение на КЕВР, считано от 01.07.2022г., е утвърдена нова цена на водоснабдителните и канализационните услуги, както следва: доставка на вода – 2,774 лв., отвеждане на отпадъчни води – 0,211 лв., пречистване на отпадъчни води за битови и приравнени към тях потребители – 0,452 лв., като комплексна цена с ДДС става 4,12 лв./м3.

Второто издание на Националния фестивал-надиграване в Дамасцена с тридневна програма http://www.kazanlak.com/news-37319.html

Разнообразието от интересни събития в Етнографски комплекс „Дамасцена” продължава! Тази седмица акцентът е фолклора!

Второто издание на тридневния Национален фолклорен фестивал-надиграване „Заигра се хоро голямо в Дамасцена” Ви очаква от 1 до 3 юли с много танци, веселие и изненади. Десетки състави от цялата страна ще разлюлеят мегдана на Дамасцена, а специални гости ще бъдат ФА „Тракия”, Ивайло Иванов – главен хореограф на НФА „Филип Кутев”, квартет „Славей” и Антон Гудов заедно с Трио „Калина”.

Фестивалът се организира от СНЦ „Приятели на фолклора” с любезното съдействие на домакините от етнографски комплекс „Дамасцена”.

Фестивалът започва силно още в петък вечерта с концерт на невероятния ансамбъл „Тракия”, изложба на уникална колекция носии и луда хоротека с диджей! Ето и цялата програма:

1 юли, петък

18:00 ОТКРИВАНЕ на фестивала-надиграване с представяне на ИЗЛОЖБА „Автентични Български Носии“ от уникалната колекция на Трио „Калина” и Антон Гудов;
19:30 КОНЦЕРТ на фолклорен ансамбъл "ТРАКИЯ" на сцената в Амфитеатър "Дамасцена";
20:45 ХОРОТЕКА с DJ за всички гости на комплекса със свободна консумация в ресторанта.

2 юли, събота

09:00-09:30 Регистрация на групите;
10:00 Начало на НАДИГРАВАНЕТО;
20:00 Хоротека за участниците във фестивала с гост-изпълнител квартет „СЛАВЕЙ”;

3 юли, неделя

10:30 ОТКРИТ УРОК с Ивайло Иванов – главен Хореограф на НФА „Филип Кутев”

Входът за фестивала е редовната дневна входна такса за комплекс „Дамасцена”:

• Възрастни – 15.00 лв.
• Ученици, студенти и пенсионери – 8.00 лв.
• Семеен билет за 3-ма – 30.00 лв.
• Семеен билет за 4-ма – 40.00 лв.
• Деца до 7 г. и хора с увреждания – безплатно

Очакваме Ви!

Измама: Жена събира дарения, като се представя за служител на приюта в Казанлък http://www.kazanlak.com/news-37318.html

Ивелина Недкова от фондацията Animal Hope Bulgaria - Kazanlak сигнализира за злоупотреба с името на организацията и общинския приют в Казанлък. Тя съобщи за получени множество сигнали от казанлъчани, че жена се представяла за служител в общинския приют и събирала нерегламентирано пари, като казвала, че те отиват в Animal Hope Bulgaria - Kazanlak или в общинския приют.

„Това е пълна лъжа! Общинският приют има трима служители, мъже! А фондацията е управлявана от мен.”, предупреждава Недкова.

Единствените кутии, в които реално се събират средства за Animal Hope Bulgaria – Kazanlak и Общински приют Казанлък са тези на снимките - те са с логото, подпис и печат на организацията. Разположени са единствено във ветеринарна клиника "д-р Дулитъл", зоомагазин „Сома” и арт магазин „Пламарт”.

Кметът Галина Стоянова с отличие на “Достойните българи” 2021 http://www.kazanlak.com/news-37317.html

Кметът на Казанлък Галина Стоянова получи отличието от кампанията на вестник „24 часа“, в сътрудничество с Българската национална телевизия, „Достойните българи“ 2021. Грамотата връчи основателят и управител на Фондация „Бузлуджа“ арх.Дора Иванова, която бе придружена от кореспондента на печатното издание в Стара Загора Ваньо Стоилов.

"Не можах да присъствам на това грандиозно събитие преди време, но днес, когато взех наградата в ръце, както и медалът „Достоен българин“ се почувствах  много горда в личен план. Когато получавам отличия за Общината е голяма радост, защото е за всички граждани, но в качеството ми на човек, не съм получавала такава награда до сега, за което благодаря! Считам, че, когато заработи Бузлуджа и всички българи я приемат като своя, тогава вече ще можем да кажем, че сме излезли от противоречивия период на нашето развитие и тръгваме уверено напред

Това, което се прави сега на Бузлуджа, има национално значение и е много по-голямо отколкото, например, възраждане на един стар символ. Дълъг е пътят от това да убедим първо властимащите, които и да са те, след това всички българи, че това не е случаен паметник, който ни е завещало едно тоталитарно време. Този дълъг път показва, че смисълът не е в идеологическата ценност на Бузлуджа, а в паметник - многопластов представител на нашето общество. Той във всякакъв смисъл представлява развитието на обществото ни във времето. И физически, и стойностно, като изкуство, и археологически той разказва какво сме ние българите – от това да сме много талантливи и да направим един грандиозен, световен архитектурен обект с изключително стойностни архитектурни мозайки до това да го съсипем и да го оставим студът и дъждът да го разяждат толкова години.“, сподели кмета Галина Стоянова.

Деветокласници в Механото приготвиха сапун с розова вода http://www.kazanlak.com/news-37316.html

В последното занятие на клуб по интереси "Млад изследовател" в ПГ „Иван Хаджиенов”, учениците от 9 а и 9 б клас, заедно с преподавателя Георги Даскалов, приготвиха розов сапун и изследваха неговите свойства. След добавяне на получената розова вода от предишното им занятие, те придобиха нежен и приятен аромат. Най-голям интерес предизвика измивното действие на продукта, изработен от самите ученици. За пореден път клубната дейност доказа, че е желана и посещавана с интерес от учениците на Механото.

„Благодаря на учениците от 9 а и 9 б клас, които през цялата година сериозно подхождаха към заниманията ни, и на всички, които са се включвали от любопитство в дълбините на природата!”, коментира ръководителят Георги Даскалов.

Крън се сдоби със система за видеонаблюдение http://www.kazanlak.com/news-37315.html

През изминалите седмици на територията на град Крън бе изградена система за видеонаблюдение.

Проектът, финансиран със средства от капиталовата програма на Община Казанлък по предложение на кмета на град Крън Пламен Георгиев, цели гарантиране на обществения ред и осигуряване на спокойствието на гражданите и гостите на града. Фокусните точки за видеонаблюдение обхващат централния градски парк, кметство Крън, централния площад, възлово кръстовище и детския градски парк. Камерите, които са от най-висок клас са свързани помежду си с общ софтуер и ще предават информацията в реално време към обособено помещение за мониторинг, където получените сигнали ще се координират и при необходимост ще се изпращат на компетентните органи. Този тип система ще помага и за превенция срещу вандализъм на общинското имущество и инфраструктурата, за установяване на неправилно паркирани МПС, нерегламентирано изхвърляне на  отпадъци и други., съобщават от кметство Крън.

"Благодарности на кмета на община Казанлък – г-жа Галина Стоянова и на ОБС – Казанлък за гласуваните средства по реализацията на проекта за видеонаблюдение в град Крън.", каза Пламен Георгиев - кмет на град Крън 

Клуб Хармония СПА дава старт на кампанията за подновяване на клубно членство от 1 юли http://www.kazanlak.com/news-37314.html

Екипът на Клуб Хармония СПА с вълнение съобщава, че на 1-ви юли дава началото на кампания за подновяване на клубно членство при най-изгодни условия за 2022-2023 година.

За първите закупили своята клубна карта на 01.07.22 г. ще бъде активиран бонус "Презареждане" в размер на 10% от номинала на клубната карта.

Предвидени са и серия от клубни брънчове и срещи в темата за 5-те първоелемента - Вода, Земя, Дърво, Метал и Огън, придружени от съответния тематичен подарък. Първите два брънча са на 3-и юли, неделя, от 11:00 часа на тема „Вода”, и на 5-и юли, вторник, от 17:00 часа на тема „Земя”.

А към всяко едно клубно членство през месец юли 2022 г. Кралицата на Кралство Хармония подарява луксозни процедури и/или кутии с красиви изненади на стойност от 375 до 15 лв.!

Запазете своето място сега на рецепцията на клуб Хармония СПА или на тел.: 0431 / 8 46 88 и 0878931668 - Цветана Станчева.