Kazanlak.Com Kazanlak.Com Copyright 2000-2010 Kazanlak.Com http://www.kazanlak.com/ bg 24 Галина Стоянова за Пламен Георгиев (Крън): В младите е силата да работят и да правят нещата по-бързо http://www.kazanlak.com/news-29593.html

“В младите е силата да работят и да правят нещата по-бързо. Дайте воля в неделя младият човек да остане и да направи гр. Крън още по-хубаво място за живеене”, с тези думи кандидатът за кмет на Казанлък Галина Стоянова призова крънчани да подкрепят кандидатурата на Пламен Георгиев, издигнат от ГЕРБ (#43), за кмет на Крън. Тя благодари на настоящия кмет и вече кандидат за общински съветник от ГЕРБ Теменужка Люцканова за добрата съвместна работа и подчерта, че хора като нея са рядкост - да работят с хъс и ентусиазъм, да намерят мярата да спрат и подадат ръка на друг да продължи. Галина Стоянова определи младия кандидат за кмет на Крън като достойния претендент. От своя страна Пламен Георгиев заяви, че застава пред крънчани уверен, честен и с благодарност: “Заставам тук пред Вас тази вечер заедно с най-добрия екип - този на партия ГЕРБ (#43). Аз направих своя избор - останах в България, останах в Крън, за да работя именно тук! Младите хора трябва да участваме активно в живота на нашите населени места. Ние сме тези, които трябва да докажем, че имаме харизмата, знанията и идеите да направим по-хубаво нашето населено място, да го облагородим”.
От трибуната в центъра на гр. Крън Пламен Георгиев призова: “Подкрепете ме! Дайте възможност на един млад човек да работи,  защото ние младите искаме, но и можем!”
Да подкрепят кандидата за кмет на гр. Крън, издигнат от ГЕРБ, дойдоха, както народният представител Борис Кърчев, така също и кандидати за общински съветници от управляващата партия в лицето на: Радиана Стефанова, Георги Видев, Ангел Ангелов, Илиана Жеков, Емил Недялков, Антим Паральов, Елица Ваклинова, Стефан Драганов, Николай Факиров.
........

Пламен Георгиев Георгиев
Кандидат за кмет на град Крън
Роден е на 28 май 1988 година. Завършил е ПУ „Паисий Хилендарски“ - гр. Пловдив, специалност „Макроикономика”. Заема длъжността „Акаунт-мениджър” във водеща компания за телекомуникационни услуги.  Работил е с граждани в сектора на банковото обслужване.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Българска социалдемократическа партия - нашата цел е активна и пълноценна общност http://www.kazanlak.com/news-29592.html

Нашите кандидатури за общински съветници не са кандидатури  на политици, а на професионалисти, на хора, които са готови да работят заедно с Вас и в отговор на Вашите нужди. Имаме реалистично виждане за местното самоуправление, затова не Ви обещаваме работни места и промяна на възнагражденията– неща, които не са в компетентността на местната власт.

Ангажиментът ни към Вас е прозрачна работа, достъпност и контакт с Вашите избраници, чрез регулярни приемни, практичност и професионализъм при участие в работата на местния парламент.

Смятаме, че без значение каква професия, статус или възраст има даден  човек, той не би могъл да живее добре в неприветлива и неудобна среда, сред хора без доверие и без активност, по улици с неразумно уреден трафик и  в квартали с кампанийно благоустройство.

Убедени сме,   че добрият град, освен всичко останало, е град на пешеходци,  велосипеден град, град с ясни и категорични правила по отношение на замърсяването, сметоизвозването и контрола върху височината  и отстоянията в строителството. Град, който поставя човешкото измерение пред всяко друго.

Град, в който хората са по-важни от политиките!

В началото на предизборното състезание Ви обещахме участие чрез повишаване на Вашата информираност. Успехът за нас се съизмерва  и с това, да сме допринесли за Вашата гражданска активност. Проявете такава, защото общинският съвет е органът  с широки правомощия в местното самоуправление. Той приема общите политики и стратегии за развитие на общината, приема решения за провеждане на местни референдуми и свикване на общи събрания на населението по важни въпроси от местно значение, приема общинския бюджет и осъществява текущ и последващ контрол по изпълнението му, отговаря за приемането на устройствените планове в общината, одобрява структурата и числеността на общинската администрация, приема решения за размера на възнагражденията на кмета и общинската администрация, избира кой да бъде обществен посредник, определя размер на местните данъци и такси.

Нашата цел се нарича „Активна и пълноценна общност“, защото сме убедени, че само увеличаването на групата на информираните и изискващи хора може да доведе до промяна в модела на управление.

Искаме да бъдете наши партньори!

Номерът на Българска социалдемократическа партия в интегралната бюлетина на 27 октомври е 35!
Гласувайте!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Община Казанлък е в готовност за зимния сезон http://www.kazanlak.com/news-29591.html

Около това мнение се обединиха участниците в заседанието на Общинския щаб за защита при бедствия, което се проведе днес в Зала 6 на Общината. Срещата се свиква във връзка със Заповед на Областния управител на област Стара Загора и в изпълнение на Заповед на Кмета на Община Казанлък в навечерието на предстоящата зима.

Основната тема бе „Подготовка и преодоляване на възникнали усложнения през зимния сезон“. Срещата води заместник-кметът по „Инфраструктура, строителство и транспорт“ и изпълняваща длъжността кмет Даниела Коева. Тя призова усилията на всички да бъдат насочени към превантивно овладяване на различните ситуации и максимално добра организация и комуникация. Участниците в срещата се запознаха с готовността на институциите за работа в зимни условия, както и готовността им за справяне в усложнена зимна обстановка. Всеки от членовете на Щаба запозна присъстващите с осигурените възможности за реакция.

Бе обърнато внимание на реда и начина на снегопочистване на територията на Община Казанлък. Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ ще разполага за Казанлък с общо 11 машини и около 110 работници. 70 тона е готовата смес пясък и сол, а до няколко дни се очакват допълнителни 120 тона луга и около 400 тона пясък. Осигурен е 1,3 тона айсмелт. За ръчно почистване на тротоарните площи са предвидени 80 броя гребла и 40 метални стъргалки. При почистването на снега служителите ще следват принципа на организация за достъп до важни институции като Болница, Пожарна, Полиция, Бърза помощ, детски заведения, училища, социални институции и др., след което приоритетно се почистват главните пътни артерии в града и постепенно усилията се насочват към вътрешността на жилищните квартали. Ако е необходимо, от Общинското предприятие ще бъдат направлявани усилия и по населените места.

Община Казанлък за трета поредна година има сключен договор за четвъртокласната пътна мрежа с фирма „Промакс“ЕООД. От там благодариха за доброто партньорство с Общината и увериха: „Имаме необходимия ресурс от техника и материали и се надяваме да няма неприятни изненади!“. Фирмата разполага с 30 машини и повече от 50 човека личен състав. Създадена е организация за проследяване на ситуацията на пътищата чрез 4 контролни групи.

По населените места предстои до края на месец ноември новоизбраните кметове да сключат договори с фирми – изпълнители за почистване на снега по места.

Готовност за организация и взаимодействие изразиха още: представители на различни отдели на Общинска администрация, Военните формирования на територията на общината, РУ „Полиция“ - Казанлък, РС ПБЗН - Казанлък, МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“, „ВиК“ район Казанлък, ТП „ДГС“ Казанлък,  ОД „Безопасност на храните“, Дирекция „Социално подпомагане“.

Пресцентър на община Казанлък

Над 300 зрелостници се включиха в изложението на университетите http://www.kazanlak.com/news-29590.html

Приключи проведеното от МОС "Изложение на университетите и колежите в България", което реализира една от най-важните срещи за всеки зрелостник с представители на университети и колежи в страната. Днес, 22 октомври, в интервала от 11:00 до 16:00 часа, младежите от града на розите, получиха консултации от над 20 висши учебни заведения.

Благодарение на страхотната организация от училищата, над 300 ученици посетиха изложението, идвайки постепенно, без да се създават опашки, напрежение и нетърпеливо изчакване за определени университети.

Посетителите можеха да се насладят на атрактивните изобретения от ТУ Габрово и VR очилата, с които можеше да се "разходиш" по коридорите на ВСУ "Черноризец Храбър"

Университетите и колежите бяха специално поздравени от зам. кмета на Община Казанлък, г-жа Лилия Цонкова. Те изразиха своята благодарност към МОС - Казанлък и Община Казанлък за поканата и отличната организация.

Участие взеха 25 университета и колежа, както следва:

 • Университет по библиотекознание и информационни технологии – София;
 • ЧПК Омега – Пловдив;
 • Софийски университет „Св. Климент Охридски“ – София;
 • Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ – София;
 • Американски университет в България – Благоевград;
 • Нов български университет – София;
 • Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) – София;
 • Технически университет – София, филиал Пловдив – София;
 • Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов;
 • Технически колеж – Казанлък;
 • Тракийски университет – Стара Загора;
 • Технически университет – Габрово;
 • НСА „Васил Левски“ – София;
 • Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ – Пловдив;
 • Висше училище по застраховане и финанси – София;
 • Медицински университет – Плевен;
 • Филиал Сливен към МУ-Варна – Сливен;
 • Висше Военновъздушно училище „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия;
 • Технически университет – София;
 • Лесотехнически университет – София;
 • Технически университет – Варна;
 • Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ – Варна;
 • Химикотехнологичен и металургичен университет – София;
 • Висше училище по агробизнес и развитие на регионите /ВУАРР/ - София;
 • Медицински университет – Пловдив.
Инж. Стоян Петров: Изработваме План за регулация на вилните зони край Казанлък /видео/ http://www.kazanlak.com/news-29589.html

По време на многобройните срещи на кандидата за кмет на Община Казанлък инж. Стоян Петров с жителите на Казанлък стана ясно, че немалка част от тях предпочитат да живеят в землищата на града, където са се оформили няколко жилищни зони.

Хората, населяващи вили и имоти извън регулацията на града, настояват имотния им статут да бъде уреден.

Напълно възможно за в тези зони да бъде изработен план за регулация и застрояване, заявява в свое обръщение безпартийният кандидат, издигнат от БСП за България, за когото гласуваме с бюлетина #56.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Започва цялостната реконструкция на Северния обход на Казанлък – улиците „Толиати“ и „Олимпиада“ http://www.kazanlak.com/news-29588.html

С откриване на строителна площадка днес бе дадено началото на работата по проект „Реконструкция на част от водопроводната мрежа на ж.к. „Изток“, гр.Казанлък, обл.Ст.Загорa, III-ти етап“. Дейностите включват строителство на 1,383 км. водопроводна мрежа и прилежащите съоръжения. Общата стойност на поръчката е 411 079 лв., без ДДС, осигурени от Държавата. Срокът за изпълнение е 45 календарни дни.

Подмяната на водопровода в тази част на кв.“Изток“ ще позволи реализацията на планираното от Община Казанлък асфалтиране на улиците „Толиати“ и „Олимпиада“, които бяха предвидени в Инвестиционната програма на Община Казанлък за 2019г. с най-значими суми. За „Олимпиада“ – 5 900 кв.м., с южен тротоар 1 100 кв.м. за общо 317 000 лв. За „Толиати“ – 2 520 кв.м. бяха предвидени 124 000 лв. След ВиК двете улици ще бъдат асфалтирани. На първи етап дейностите предвиждат изграждане на 2-лентово пътно платно. Втори етап включва оформяне на разделителна ивица и изграждане на велоалея от север, в ширината на съществуващата сега улица.

Община Казанлък започна работа по подмяна на водопроводната мрежа в квартала през лятото на 2017г. За да осигури по-чиста питейна вода за жителите на квартала Община Казанлък сключи през последните години няколко споразумения с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансиране на дейностите.

Поетапната подмяна на водопровода в най-стария жилищен комплекс на Казанлък позволи на Община Казанлък да реализира редица значителни подобрения като асфалтиране на важни улици, изграждане на тротоари, монтаж на осветление, изграждане на нови междублокови пространства и зони за отдих.

Пресцентър на община Казанлък

Ганка Богданова: Да превърнем Дунавци в дом за всички – уютен и спокоен http://www.kazanlak.com/news-29587.html

„Да превърнем село Дунавци в дом за всички, в който да се чувстваме уютно и спокойно. Да бъдем добри, открити и по-човечни един към друг! Да се уважаваме взаимно, да се изслушваме и да си даваме шанс!”, призова жителите на казанлъшкото село кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ (№43) Ганка Богданова, която се кандидатира за втори мандат. Във визията си за периода 2019-2023 г. тя предвижда:

- Частично асфалтиране на улица „Розова долина“ след изграждане на отводнителен канал;

- Довършване асфалтирането на следващите етапи на улица  „Крайречна“ – започната през последния етап на предходния кмет;

- Довършване на насипването с фрезован асфалтов материал на улица „Земеделска“;

- Изграждане на осветление по единствената неосветена улица в село Дунавци – ул. „Юнашка“;

- Дунавци е селото, което може да се похвали с обширна централна част. Обновяването на тази част започна с ремонта на шадравана. Ще продължи поетапно, за да придобие един приятен и по – европейски вид.

- Изграждане на спортна площадка за младите хора и др.

Ганка Богданова призова жителите на Дунавци да проявят съпричастност към реализиране на целите за развитието на селото. Както самата тя заяви: „Влагайки душата си в начинанията, ние ще бъдем и грижовни стопани.”

Да подкрепят Богданова за втори мандат в Дунавци пристигнаха кандидатът за кмет на община Казанлък Галина Стоянова, народният представител Борис Кърчев и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ (№43): Таня Иванчев, д-р Белчо Белчев, Николай Златанов, Красимир Иглев, Елица Ваклинова, Десислава Тинева, Василка Еленкова.

Пред всички Богданова направи ретроспекция на свършеното от нея в изминалия вече мандат 2015-2019. Сред постигнатото са: ремонта и въвеждане в действие на автоспирката; ремонт на Обредния дом на гробищния парк, построяване на частична ограда и нова чешма; разширяване на пътя до гробищния парк с възможност за паркиране, изграждане на осветление и заспиване с фризован асфалтов материал; асфалтиране на два етапа на ул. “Изгрев“ – от бюджет 2016 - 2017 г. По същия начин - на два етапа, беше довършено асфалтирането и на улица „Мургаш“ с бюджет 2018 – 19 година. Бяха засипани с фрезован асфалтов материал улица „Узана“ и ½ част на улица „Земеделска“. През 2019 година беше изграден отводнителният канал на улица „Розова долина“.

„Успяхме да разкрием и Здравен кабинет в селото. Направихме го благодарение на добрата воля на хората от кметство Дунавци и с помощта от строителните работници от Община Казанлък. Днес, когато в много населени места хората изпитват нужда от специализирана здравна помощ, ние в Дунавци можем да се похвалим, че получаваме ежедневно медицинска помощ от добър специалист и диагностик”, подчерта Ганка Богданова.

………………………

Ганка Тодорова Богданова

Кандидат за кмет на село Дунавци

Родена е на 07.02.1956 г. в гр. Казанлък. Завършила е ТМТ „Цвятко Радойнов” - гр. Казанлък, специалност „Студена обработка на металите”. Работила е като конструктор в НИТИ и „Арсенал”АД. Била е главен специалист в кметството на с. Дунавци. Кандидат за кмет на селото за втори мандат. Омъжена, с една дъщеря. Баба е на две внучета.

д-р Белчо Колев Белчев - кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ (№43), с преференция 103.
Д-р Белчо Белчев е роден на 21 август 1976 година и заема длъжността „хирург – ординатор” в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ – гр. Казанлък. Женен. Има двама сина.

Таня Радионова Иванчева - кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ (№43), с преференция 125.
Таня Иванчева е родена на 22 юни 1969 г. в гр. Нова Загора. Завършила е „Управление на малки и средни фирми“ в Нов български университет и има бакалавърска степен по „Бизнес администрация“. Неомъжена, с един син.. В момента работи като туроператор в гр. Казанлък. Владее писменно и говоримо руски и английски език.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Капитан III ранг Стоян Петров: „Корабът не трябва да потъва дори само заради екипажа!“ /видео/ http://www.kazanlak.com/news-29586.html

Капитан III ранг о.р. Стоян Петров е работил като инженер по корабни системи и механизми на кораби, превозващи специални товари на далечно плаване през 90-те години.

Инженерът е управлявал екипи, отговорни за превоза на фините товари.

"1 градус температура на кораба в повече или по-малко, може да създаде технически прецедент, който да доведе до непоправимото, както за плавателния съд, за екипажа му, за околната среда и други материални и човешки щети", коментира инж. Петров.

"Нямам нито една неуспешно изпълнена мисия във флота", гордее се кандидатът за кмет на Община Казанлък, издигнат от БСП за България - безпартийният инж. Стоян Петров

Две генерации от военно-морските сили на държавата могат да се срещнат дори в Крънската курия. Капитан III ранг о.р. инж. Стоян Петров и негови млади колеги от флота си отдадоха чест на Втория национален събор на запасаното войнство.

Под знамето на героичния 23 ПШП, показано за първи път пред публика, капитан III ранг о.р. инж. Стоян Петров обмени мисли със млади офицери от военно-морските сили на републиката. На срещата на запасното войнство, чийто член е Стоян Петров, капитанът показа на семейството си в сета на флота изложените корабни модели и разказа на 7-годишния си син на какъв кораб е служил. Първокласникът Алек бе впечатлен от водолазните костюми и най-актуалното оборудване.

Военните ордени и униформи, старото оръжие, ретро радиостанция и амуниции станаха повод за спомени от времето, в което Капитан III ранг о.р. инж. Стоян Петров прекарва във военноморския флот като инженер по корабни машини и механизми. Той е работил пет години на морски съдове, превозващи по целия свят специални товари.

Най-важният урок за малкия Алек от баща му беше златното правило на морските капитани: „Корабът не трябва да потъва дори само заради екипажа!“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Поставят безплатно силанти на деца от 5 до 9-годишна възраст http://www.kazanlak.com/news-29585.html

Започна кампанията за поставяне на безплатни силанти на постоянните зъби на деца между 5 и 9-годишна възраст. Тя е част от Националната програма за профилактика на оралните заболявания при пациентите до 18 години 2015 - 2020 г. у нас и ще продължи до 30 ноември 2019 г.

Силантите представляват специален материал, който образува тънък слой върху дълбоките вдлъбнатини на дъвкателните повърхности на зъбите.Те предпазват децата от развитието на кариес като образуват бариера между зъба и бактериите, които водят до този проблем.

Националната програма предвижда всяка година да се обработват зъбите на до 20 000 деца. Самото силанизиране ще се осъществява от лекари по дентална медицина в над 200 кабинета в цялата страна.

Всеки родител, който желае да се възползва от възможността, ще може да се свърже със съответния регионален координатор на интернет страницата на Програмата. На безплатен телефон 0800 1 45 46 могат да се задават въпроси и да се получи допълнителна информация.

Освен силанизирането на детските зъби по Националната програма са предвидени и дейности за повишаване информираността сред населението за оралните заболявания. Те са насочени най-вече към родители, учители, бременните, децата и учениците. Сред тези дейности са отпечатването и раздаването на различни информационни материали, изнасянето на лекции, създаването на сайт за орална профилактика.

Очакваните резултати от реализирането на програмата са следните:
• 70% от децата на 12 години да придобият знания по профилактика на оралните заболявания;
• 60% от децата до 12 години да притежават адекватно поведение и умения за предпазване на оралното здраве;
• 50% от 6-годишните да нямат кариес на временните и първите постоянни зъби;
• 70% от 12-годишните да нямат кариеси на постоянните зъби;
• 80% от децата на 18 години да нямат извадени постоянни зъби;
• 70% от 18-годишните да имат минимум три здрави секстанти по CPITN (здрави венци и пародонт).

Регионален координатор за град Стара Загора е д-р Радостина Петрова,тел.за връзка 08897999570, адрес на кабинета - Стара Загора, ул. "Х. Д. Асенов" 87

Д-р Ангелина Иванова Загоровал, Казанлък, ул. Стара Планина 1 +359 898419652 linaz61@abv.bg

Д-р Елена Маркова Маркова, Павел баня, ул. Акация 6 +359 887375012 merited@abv.bg

Д-р Стефка Начева Дзифкова, Раднево, ул. МинчоСтоянов 7 +359 888474804 Stefka.dzivkova@abv.bg

Д-р Радостина Василева Петрова, Ст. Загора, ул. Хаджи Димитър Асенов 87 +359 889799570 doctor_petrowa@abv.bg

Д-р Диана Димитрова Бушкалова, Ст. Загора, ул. Г. Михайловски 28 +359 887625347 bushkalova@abv.bg

Д-р Мартина Kалинова Василева, Ст.Загора, ул.Св.троица152вх.Аап.3 +359886499965 dr.martina.vasileva@gmail.com

Д-р Стефан Георгиев Иванов, Ст.загора, ул.Г.Михайловски 28 +359886128989 megadent.info@gmal.com

Разходете се в миналото с архивните кадри на Тодор Славчев http://www.kazanlak.com/news-29584.html

За пореден път Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства ще покаже част от историята на България събрана във фото изложба. Днес, на 22 октомври от 17:30 ч. в залата на музея ще се отрие изложба от непокзвани, до сега, в Казанлък снимки на един от доаените на фотожурналистиката у нас.

Изложбата беше част от „Месец на фотографията“ за тази година и бе представена в Център за култура и дебат "Червената къща "Андрей Николов", София. Внучката на Тодор Славчев, Яна Узунова, е човека зад идеята и тя се заема със запазването и подреждането на архива. Отнема ѝ осем години да дигитализира наследството на дядо си, а подбора за изложбата е направен от екипа на ФА „Янка Кюркчиева“, като са показани разнопосочните интереси на фотографа и запечатаните различни сфери на живота и бита в тези години. На 17 септември 2019, изложбата „Тодор Славчев – фотоархив“ взема Наградата на Столична община за ярки постижения в облластта на културата в категория „Художествена фотография“.

52 на брой уникални кадъра на изисвестният Тодор Славчев ще бъдат изложени за публиката на музея. Фото-архивът на именитият български фоторепортер е изключително богат и обхваща близо 60 години от историята на България, от 30-те до 90-те години на миналия век, през които заснема лица и събития от различни сфери на обществения живот в родината: политически събития, градски и селски живот, бит и поминък, строителство и промишленост, дейността на БЧК, лов и риболов, спорт и туризъм, пейзажи и портрети. Архивът запечатва значими събития в историята ни като щетите от бомбардировките над София, влизането на съветските сили в страната, Народния съд и редица знакови фигури: политици, хора на изкуството, актьори, художници, писатели.

Тодор Славчев (1900-1992) е един от най-изявените майстори на репортажната фотография у нас. Той е роден през 1900 година в Пловдив и в 30-те години на миналия век се установява трайно в София. Член на Дружеството на фото-журналистите в България от 1934 година. От 1929 до 1946 г. Славчев е главен редактор на списание „Трудови вести“, където публикува свои снимки на социална и трудова тематика. През 1941 г. той посещава Вардарска Македония и заснема изгледи, бит и общественозначими събития. Славчев сътрудничи като фото-репортер на вестниците „Утро“,“Заря“, “Дневник“, “Днес“, “Вечер“ и „Нашенец“. По време на бомбардировките Славчев и семейството му се евакуират в софийското село Долни Лозен. Там той снима бита и обичаите на селото и пак от там чува за случващото се на 9 септември 1944г. в столицата. Славчев пристига в София и заснема разрушеният град. За съжаление редакцията му на Пасаж Св.Никола е една от разрушените при бомбадирането сгради, а голяма част от фото-архивът му изгаря.

Фото-архивът на Славчев включва: политически фигури и събития; участие на България във Втората световна война; 9 септември 1944 г.; Цар Борис III; Македония през 1941-1943 година; ген.Владимир Стойчев; Георги Димитров; срещи и прояви на Съюза на българските журналисти; български писатели; вестник „Литературен фронт“(редакция);  вестник „Стършел“(редакция, хумористи и карикатуристи); чествания на отделни творци; дейността на Българския Червен кръст; дейността на Комитета за трезвеност; спортни състезания; селски бит и селско стопанство; прояви на Славянския комитет; прояви на Българския ловно-рибарски съюз; Националното Радио; изгледи от Стара София и от множество градове, села и местности из страната-преди и след 9.ix.1944г. и  други.

Изложбата ще остане в Казанлък до 4-и ноември.

Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства

Обраха къща в Зимница http://www.kazanlak.com/news-29583.html

На 21 октомври 2019 г. в Участък - Мъглиж при Районно управление - Казанлък се е явила 49-годишна жена, която заявила, че за периода от 17.30 часа на 28 септември 2019 г. до 19.30 часа на 14 октомври 2019 г. чрез взломяване на входна врата е проникнато в частен дом в Зимница и е извършена кражба на домашен текстил.

Образувано е досъдебно производство по чл.195 от Наказателния кодекс.

3 метра кабел вкара двама в ареста http://www.kazanlak.com/news-29582.html

На 21 октомври 2019 г. в Районно управление - Казанлък е получено съобщение за извършена кражба на телефонен кабел в междугарието на ЖП гара - Дъбово и ЖП гара - Тулово. На място е установено, че след като е направен изкоп, е извършена кражба на 3 метра многожилен телефонен кабел.

Образувано е досъдебно производство по чл. 194 от Наказателния кодекс.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установени извършителите на деянието – двама мъже, на 24 години и на 19 години, от Мъглиж.

Същите са задържани за срок до 24 часа.

Хванаха мъжете разбили и задигнали 100 лева от кафе автомат http://www.kazanlak.com/news-29581.html

Двама бяха задържани за 24 часа в полицията, заради взломна кражба на кафе автомат, от където са отнели 100 лева на монети.

Престъплението е отразено в бюлетин от 18 октомври 2019 г. на ОДМВР - Стара Загора, където е отразена взломна кражба на монетник със сумата от 100 лв. от кафе автомат, намиращ се в Габарево. В Районно управление – Казанлък е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 195, ал.1 от Наказателния кодекс. 

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установени извършителите на деянието: 24-годишен мъж от Карлово и 31-годишен мъж от Сопот.

Двете лица са задържани за срок до 24 часа.

Разбиха и ограбиха часовникарско ателие в Казанлък http://www.kazanlak.com/news-29580.html

На 21 октомври 2019 г. в Районно управление - Казанлък се е явил 82-годишен мъж, който заявил, че за времето от 17.00 часа на 15 октомври 2019 г. до 08.30 ч. на 16 октомври 2019 г., след като са огънати метални кепенци и е взломено остъкляване на часовникарско ателие в Казанлък, е извършена кражба на 5 броя настолни часовници (будилници).

Образувано е досъдебно производство по чл.195 от Наказателния кодекс.

Проф. Теодора Павлович: „Казанлък стана по-красив и цветен!” http://www.kazanlak.com/news-29579.html

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

ГЕРБ ще удвои грижата за селата в посока асфалтиране на улиците http://www.kazanlak.com/news-29578.html

“Ще вложа цялата си сила енергия да решим всеки един проблем на Овощник!”, заяви пред препълнената зала в местното читалище кандидатът за кмет на селото Георги Данев, издигнат от ПП ГЕРБ (#43), и очерта някои от проблемите, поставени от жителите на селото пред самия него. Това са въпросите, свързани с: поставяне на изкуствена неравност на главната улица в източния край на селото, поставяне на пътни знаци, реновирани на детските площадки и изграждане на нови в западния и източния край на селото. Кандидат-кметът от ГЕРБ Георги Данев посочи още, че хората очакват ремонта на сградата на детската градина, която е преместена  в сградата на училището, докато бъдат осигурени средства за започване на ремонта. Трябва да бъдат решени още проблемът с налягането на водата и липсата на помещение за младежите и майките с деца. Данев пое ангажимент да работи за решаването им.

“Какво по-хубаво от това да даваме път на младите, за да се образоват тук, да създават семейства и да ръководят тази държава! Георги е смело момче. За да пожелае да се изправи днес пред Вас, той е направил най-важното - израснал е като личност и е почерпил от опита на всеки един от Вас”, заяви Галина Стоянова, която е кандидат за кмет на община Казанлък за трети мандат, издигната от ПП ГЕРБ (#43). Тя подчерта, че в мандат 2019-2023 ГЕРБ ще удвои грижата за селата и то в посока асфалтиране на улиците.

На срещата с жителите на Овощник управляващата партия представи визията си за развитие на селото, както и листата си с кандидати за общински съветници. Сред тях бяха: Аксения Тилева, Галин Иванов, Мария Иванова, Илиана Жекова, Иван Гитев, Георги Пархов.

Пред препълнената зала в НЧ “Просвета-1908” кандидат-кметът на Овощник Георги Данев от ГЕРБ представи мащабния инвестиционен проект за СПА и Балнеокомплекс, който се изгражда на площ от 41 400 кв.м. Комплексът ще бъде с: 4 външни и 5 вътрешни басейни с минерална вода, 246 стаи, 19 апартамента, 7 конферентни зали за близо 900 души, спортни игрища, атракциони, над 250 паркоместа, като 30 от тях ще бъдат за електромобили и ще са снабдени с необходимите зарядни станции. С инвестицията от над 25 млн.евро ще бъдат разкрити над 200 работни места. Предвидено е СПА комплексът да отвори врати през 2021 г.
...........

Георги Атанасов Данев
Кандидат за кмет на село Овощник
Роден е на 7 май 1994 г. Завършил е висше образование „Публична администрация” в СА „Д.А.Ценов” - гр. Свищов. От 2016 г. е секретар на НЧ „Просвета-1908“ в село Овощник.

Аксения Бориславова Тилева - кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ, с преференция 106. 
Аксения Тилева е родена на 3 юли 1967г. в с. Крушовене, община Долна Митрополия. Магистър по „Предучилищна педагогика“ от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Народен представител от ПП ГЕРБ в 42-то Народно събрание на Република България. Директор на Детска градина „Мечо Пух“ в гр. Казанлък. Член на Управителния съвет на сдружение с нестопанска цел „С грижа за децата до 7“. Член на ръководството на ПП ГЕРБ - гр. Казанлък. Владее английски и   руски. Майка на две дъщери и от скоро вече баба.

Георги Желев Пархов - кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ, с преференция 131
Георги Пархов роден на 3 декември 1960 година. Завършил е елетрообзавеждане на промишлени предприятия, но в момента работи в областта на машиностроенето. Бил е помощник-хореограф в Танцов Ансамбъл "Арсенал" след завършването на школата по хореография в Пловдив. Награден с почетна звезда през 1987 година от Комисията по култура към Министерството на културата. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Инж. Стоян Петров: Няма да правя политическа чистка в общинска администрация /видео/ http://www.kazanlak.com/news-29577.html

Всеки човек в администрацията на Община Казанлък е важен, категоричен е инж. Стоян Петров – безпартийният кандидат за кмет на Община Казанлък, издигнат от БСП за България.

Спокойната и екипна работа, ведрата атмосфера сред служителите е предпоставка за добри икономически резултати, които да носят ползи за хората на общината.

Инж. Стоян Петров направи нарочно изявление, в което заяви, че няма да има уволнения по политически причини сред служителите на общинска администрация в Казанлък след Местни избори 2019.

За Стоян Петров гласуваме с бюлетина 56!

Повече за инж.Стоян Петров тук:

Facebook: https://www.facebook.com/stoyanpetrovkazanlak/

Instagram – stoyanpetrovkz

You Toube: https://www.youtube.com/channel/UC5g91NVFyYjzQfo6NXrHfwQ

#stoyanpetrovkmet

#стоянпетровкмет

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Басейнът “Антим Спорт“ отново отвори врати http://www.kazanlak.com/news-29576.html

С едно от най-желаните и атрактивни места за тренировки, игри и развлечения се сдобиха казанлъчани. Най-големият закрит плувен басейн в Града на розите отново отвори врати. Днес, официално бе открит напълно обновеният училищен басейн „Антим Спорт“.

Мястото е познато на всички - сградата на СУ „Екзарх Антим I”, но вече с новото име „Антим Спорт“.

След пълна реконструкция и обновяване, басейнът отново очаква всички свои посетители. Дълго време казанлъчани питаха, чудеха се и желаеха, едно от най-добрите места за спорт и отдих в Казанлък отново да заработи и да събере всички любители на водния спорт. Все по-активен и здравословен начин на живот, казанлъчани ще могат да водят в басейна с размери 19.50×7.50 м, с подходяща температура на минералната вода в него и с най-добрите и безопасни технологии за пречистване на водата. Няколко треньори от Казанлък и Стара Загора ще се грижат за сигурността и ще помагат на всички плувци.

Съвсем скоро още две удоволствия на територията на „Антим Спорт“ ще помагат за разпускането и релакса на посетителите. Финландска сауна и масажно студио ще бъдат най-новите глезотийки за казанлъчани.

С демонстративна първа тренировка малчугани бяха специални гости и част от откриването на съоръжението.

„Виждаме, че са дошли най-важните хора, те вече плуват и реално хората, за които го правим – най-малките деца“. Така започна словото си Христо Ибушев, настоящ собственик на водното съоръжение и допълни, че иска да „благодари на всички хора, които участваха и бяха част от изпълнението на басейна.“

Своето възхищение за постигнатия резултат по плувното съоръжение и благодарности изказа и Галина Стоянова, която бе част от гостите. „Аз като казанлъчанка искам да благодаря на г-н Ибушев и Цвети, че се нагърбиха с тази задача, защото имаше много хора, които идваха, гледаха басейна и искаха да направят инвестиция. В момента, в който влизаха вътре и виждаха в какво състояние е след последния наемател никой не се връщаше. Затова наистина адмирации, че са се заели с тази задача и са я завършили прекрасно.“ каза Стоянова.

Директори на казанлъшки училища и гимназии, зам кметът Даниела Коева, омбудсманът Гинка Щерева, учители и още много други официални гости уважиха щастливото събитие за всички живущи в града и общината.

 

Константин Папазов: Казанлък заслужава най-доброто! http://www.kazanlak.com/news-29575.html 15-годишен е задигнал велосипед и 200 лева на монети http://www.kazanlak.com/news-29574.html

В бюлетин на 18 октомври 2019 г. на ОДМВР - Стара Загора е отразена взломна кражба от павилион за бързи закуски, намиращ се в Казанлък, на булевард "Княз Ал. Батенберг", при която е взломена входната врата на помещението и е отнета сумата от 200 лева на монети. В Районно управление - Казанлък е образувано досъдебно производство по чл.195 от Наказателния кодекс.

В същият бюлетин е отразена и кражба на велосипед, оставен пред магазин, намиращ се в Казанлък, на бул. "23-ти пехотен Шипченски полк", за което в Полицията на Казанлък е образувано досъдебно производство по чл. 194 от Наказателния кодекс.

В резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на двете деяния е 15-годишен младеж от Града на розите. Същият е задържан за срок до 24 часа.

Спипаха двама крадци от Мъглиж http://www.kazanlak.com/news-29573.html

Полицията хвана двама мъже от Мъглиж, извършили кражби. 43-годишен мъж е обвинен в проникване на дом и кражба на тонколона и чанта, а 19-годишен - за кражба на акумулатор.

43-годишен мъж от Мъглиж е задържан за 24 часа за кражба на тонколона и чантичка, съдържаща лична карта и сумата от 20 лв. Сигналът е подаден на 14 октомври от 38-годишен мъж от Мъглиж, който заявил, че на 09 октомври 2019 г., около 20.00 часа, след разбиване на катинар е проникнато в дома му и са отнети горе описаните вещи.

В Районно управление - Казанлък бе образувано досъдебно производство за  престъпление по чл. 195 от Наказателния кодекс.

19-годишен мъж също от Мъглиж е обвинен за кражба на акумулаторна батерия. В бюлетин от 18 октомври 2019 г. на ОДМВР - Стара Загора е съобщение за извършена кражба на акумулаторна батерия от самосвал, който е бил паркиран в Стара Загора, кв. АПК.

Образувано бе досъдебно производство по чл.195 от Наказателния кодекс.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е 19-годишен мъж. Установено е също, че мъжът е извършител и на друга кражба на друга акумулаторна батерия, за което в Първо РУ - Стара Загора се води досъдебно производство.

Работата по документиране на цялата престъпна дейност на лицето продължава.

17 медала грабнаха гимнастичките ни от турнира в Панагюрище http://www.kazanlak.com/news-29572.html

На 19 и 20 октомври в град Панагюрище се проведе Третият турнир по художествена гимнастика „Панагюрско съкровище” и приз „Ренета Камберова”.

Главен съдия на състезанието бе международната съдийка и олимпийска медалистка с ансамбъл Християна Тодорова. В състезанието взеха участие повече от 500 гимнастички от цялата страна. Добър старт на новия сезон отбелязаха грациите от казанлъшкия клуб „Розова Долина“, завръщайки се от Панагюрище с медали и различни емоции.

При децата, родени 2013 г., А категория, Йоана Митова безапелационно спечели златен медал.

Кристина Попова, в категория „А“ при девойки старша възраст, спечели 2 златни медала, на въже и в многобоя, и сребро на бухалки. В същата възраст в Б категория Неделина Неделчева спечели златен медал на бухалки и се нареди на трето място с бронзов медал в многобоя. Никол Илучева спечели сребърен медал на бухалки. В С категория при ДСВ Кристина Гитева спечели сребърен медал на топка. В същата категория Йоана Добрева стана четвърта.

В категория Б за девойки младша възраст до 10 години, Николета Иванова спечели златен медал на БУ, Катерина Христова се пребори за сребърен медал на съчетание БУ в С категория, а Александра Арсова стана седма на въже.

В категория Б за девойки младша възраст, Виктория Паскова спечели бронз на въже и в многобой, Магдалена Петкова стана шеста в многобоя, а Никол Братованова е осма.

В категория С за девойки младша възраст, Никол Карагьозова спечели златен медал на обръч, а Елеонора Буковска се нареди на второ място със сребърен медал на обръч.

При ансамблите: деца родени 2011 година изиграха без грешка своето съчетание БУ и спечелиха златни медали. Деца родени 2012 година са наредиха на второ място със сребърни медали.

В масовия спорт в категория 7-10 години, децата спечелиха сребърни медали за „Весели шапки“. А в категория 10-14 години със съчетание "Модерен Казачок" децата спечелиха златен медал.

Поздравления за гимнастичките от СК „Розова Долина“, които отново се представиха достойно на първия турнир след лятната ваканция и поздравления за силната подготовка на треньорите Мариана Ламбова, Милена Калайджиева и Диана Арсова.

Разбиха колата на жена и ѝ свиха чантата http://www.kazanlak.com/news-29571.html

На 19 октомври 2019 г. в Районно управление - Казанлък се е явила 41-годишна жена, която заявила, че около 13:30 часа на същата дата, на паркинг под връх „Бузлуджа“, след като е разбито задно странично стъкло на лек автомобил "Ауди", е отнета дамска чанта с намиращи се в нея мобилен телефон, лични документи, дебитни карти и други вещи.

Образувано е досъдебно производство по чл.195 от Наказателния кодекс.

Гинка Щерева: Ти си значим! Гласувай! http://www.kazanlak.com/news-29570.html

Млади човече, ти, който за първи път ще упражниш конституционното си право да гласуваш

На 27.10.2019 г. гласуваме за кмет на община, за общински съветници, а живущите в малките населени места гласуват и с още една бюлетина - за кмет на кметство.

Не защото някой ти е наложил, не защото някой ще се опита да „купи” гласа ти, а именно защото:

- гласуването е израз на активна гражданска позиция;
- чрез това гласуване ти  избираш органите на местната власт и местното самоуправление, които ще те представляват през следващите четири години и ще защитават и зачитат твоите интереси.

ТИ СИ ЗНАЧИМ! ГЛАСУВАЙ! ТВОЯТ ГЛАС НАИСТИНА Е ВАЖЕН!

Всеки български гражданин може да направи справка за номера на избирателната секция и мястото на гласуване на посочения интернет адрес:
http://www.grao.bg/elections/

Ако един от кандидатите за кмет на община или кмет на съответното кметство не получи изискуемия брой гласове, то седмица по-късно, на 03.11.2019 г. ще се проведе балотаж.

Общинските съветници се избират само на 27/10/2019г.

На посочения линк можеш да се информираш допълнително за механизма на гласуване на местните избори: https://www.cik.bg/bg/mi2019/campaign/video

 

С уважение,

ГИНКА  ЩЕРЕВА

Обраха вила на Копринка http://www.kazanlak.com/news-29569.html

На 19 октомври 2019 г. в Районно управкение - Казанлък се е явил 58-годишен мъж, който заявил, че за времето от 24 септември 2019 г. до 19 октомври 2019 г., от вилата му, намираща се до язовир "Копринка", са отнети домакински уреди, обзавеждане, домашен текстил и посуда.

Образувано е досъдебно производство по чл.194 от Наказателния кодекс.

Крадец проникна в магазин през прозореца и обра лотарийните билети http://www.kazanlak.com/news-29568.html

На 19 октомври 2019 г. в Районно управление - Казанлък е получено съобщение от 44-годишна жена, продавач-консултант в магазин, намиращ се в Казанлък, на булевард "Никола Петков", че за времето от 21:00 до 23:00 часа на същата дата, след като е срязан комарник и е повреден механизъм на прозорец, е проникнато в магазина и са отнети неустановен към момента брой лотарийни билети.

Образувано е досъдебно производство по чл.195 от Наказателния кодекс.

Новият център на Шипка – перлата в короната на града http://www.kazanlak.com/news-29567.html

„Всичко си заслужаваше!”, с тези думи кандидатът за кмет на гр. Шипка от ПП ГЕРБ (№43)  Василка Панайотова обобщи кметския си мандат 2015-2019 г. Пред събралите се шипченци тя направи ретроспекция на всичко постигнато, като определи реновираният централен площад на града като „перлата в короната на Шипка”.

През 2017 г. със съдействието на кмета на Казанлък Галина Стоянова по проект „Архитектурно оформяне и благоустрояване на площад „Иван Георгиев“  пространството около монумента на площада бе обновено. Изградени бяха сцена за масови мероприятия и амфитеатрално разположени тераси. Засадена бе подходяща за градски условия растителност, монтирано бе ново парково осветление, а наоколо бяха маркирани паркоместа. Средствата, в размер на 150 000лв. за„дейности, свързани с благоустрояване, паркоустрояване и зацветяване на централната градска част на град Шипка“, бяха отпуснати по постановление на Министерски съвет. Подновено бе и тротоарното пространство  по ул. „Христо Патрев”, прилежащ към новия мини парк. Вече са изградени алеи, монтирани са пейки и градинско осветление. Предстои изграждане на детска площадка и места предназначени за тихи игри на възрастните хора. Предвидено е засаждане на още декоративна растителност и обогатяване на съществуващите тревни площи.

През изминалите четири години Василка Панайотова успя да реши по-голямата част от залегналите през годините проблеми, свързани с  водоснабдяването и ел. захранването в града, с опазване на околната среда, с асфалтирането на пътната инфраструктура. Направени бяха промени, с които гр. Шипка вече има нов облик. Някои от тях са: 

 • подмяна на главен водопровод и водопреносна мрежа на улици в гр. Шипка
 • подмяна от на ел. захранване
 • изграждане на депо за събиране и компостиране на биоразградими отпадъци на ул.,,Ген. Гурко“.
 • асфалтиране и реконструкция на уличната пътна мрежа - ул.,,Стефан Орешков“, ул.,,Мильо Мишев“, ул.,,Генерал Радецки“, ул.,,Никола Кавалов“, ул.,,Пеньо Черньоолу“, ул.,,Генерал Мирски“.
 • Подмяна на 38 % от  улично осветление на територията на гр. Шипка.
 • Реновиране на детски площадки и провеждане на редица мероприятия с деца и младежи от гр. Шипка.
 • Изграждане на кътчета за отдих на територията на гр. Шипка.
 • Реновиране на автоспирка в центъра на гр. Шипка и превръщането й в  информационен център за гостите и туристите, посещаващи града.
 • Саниране сградата на ОУ ,,Св. св. Кирил и Методий“ - гр. Шипка, и  изграждане на комбинирано игрище за спорт – по проект, свързан с обновяване на образователната инфраструктура на Община Казанлък, финансиран по Оперативна програма Региони  в растеж 2014-2020.

„Преди четири години тук пред Вас обявих програмата си за мандат 2015-2019. Днес заставам в гордо вдигната глава отново пред Вас, за да Ви кажа, че я изпълних на 99%. Това, което не успях да реализирам по независещи от мен причини, е да бъде открита аптека – разговарях с няколко собственика на големи вериги аптеки, но отказаха с мотива, че жителите на Шипка са под 2000 и не им е било рентабилно. За изграждането на канализация също съм предприела нужните действия още през 2016 г., като ще продължа да търся варианти и в следващия мандат”, заяви пред шипченци кандидатът за кмет на гр. Шипка от ГЕРБ (№43) Василка Панайотова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Намерете себе си в еднодневния семинар “Хода на времето“ http://www.kazanlak.com/news-29566.html

Чудите ли се какво да правите с живота си? Кое училище или работа да изберете? Или се съмнявате дали вече направеният избор е бил правилен? Дали вашата половинка е правилният човек за вас? Има много въпроси, с които трябва да се сблъскате в младостта си, но е доста трудно да намерите отговорите ако нямате опит.

Присъединете се към нашия проект и намерете отговорите си благодарение на взаимодействието с онези, които са преживели всичко, което все още предстои пред вас. Ние ще ви "водим" чрез неформални методи, а създаването на арт инсталация ще Ви помогне да материализирате своите мисли, чувства, съмнения и надежди. А това ще ви помогне да намерите себе си.

Доброволците на МЦР-Взаимопомощ, по проект „Взаимопомощ” на програма „Европейски корпус за солидарност”, канят на еднодневен семинар „Хода на времето” за подобряване на комуникацията между поколенията с цел споделяне на опита. Той ще се проведе на 22 ноември в Дом за стари хора 3 от 10.00 до 17.00 часа.

6 млади участници и 6 възрастни хора ще се срещнат и ще създадат - арт инсталация, отразяваща хода на времето и представляваща пресечна точка на двата живота – на младите и възрастните.

За участниците ще бъдат осигурени извинителна бележка от училище и безплатен обяд.

Семинарът е подходящ за всеки над 14 години.

Може да кандидатствате за участие тук: https://forms.gle/hatsE4MrhLSWJiE67

Вижте събитието и във фейсбук.

Откраднаха 20 безалкохолни от заведение в Казанлък http://www.kazanlak.com/news-29565.html

На 20 октомври 2019 г. в Районно управление - Казанлък е образувано бързо производство за престъпление по чл.194, ал.1 от Наказателния кодекс срещу 44-годишен мъж от Казанлък, затова че на същата дата, около 18:20 часа, е извършил кражба на 20 бутилки с безалкохолни напитки от заведение, намиращо се в Казанлък, на улица ''Стара планина''.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Прибраха поредния подпийнал http://www.kazanlak.com/news-29564.html

На 20 октомври 2019 г. в Районно управление - Казанлък е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс срещу 37-годишен мъж от Казанлък, затова че на същата дата, около 16:10 часа, по първокласен път I-6, е управлявал лек автомобил ''Пежо'', след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух от 1.29 промила, установено с техническо средство.

Водачът е задържан за срок до 24 часа.