Kazanlak.Com Kazanlak.Com Copyright 2000-2010 Kazanlak.Com http://www.kazanlak.com/ bg 24 Станислав Стойчев е Цар на минералната вода – Павел баня 2021 http://www.kazanlak.com/news-34207.html

Новият Цар на минералната вода – Павел баня 2021 е Станислав Стойчев. Той получи 445 гласа в онлайн гласуването. Такова се провежда за първи път при избора на Цар. Инициативата за това бе на кмета на общината Иса Бесоолу, чиято цел бе всеки човек да може да гласува, където и да се намира по света.

Новият Цар на минералната вода получи своята корона по време на традиционното за Павел баня „Плувно лято”. Тя е изработена от майстор-бижутера Любомир Дудев, чието дело е и първата корона на казанлъшката Царица роза през 80-те години.

Станислав Стойчев и Габриела Касева – Царица Роза – Павел баня 2021, тази вечер ще поведат празничното шествие в центъра на града. Очаква се в последния ден на Празника днес да дойдат гости от цялата страна.

Ето и какво следва оттук нататък днес в Павел баня:

17:00 часа – „Принцеса на розата и принц на минералната вода” – детско шоу; място - Лятна сцена;
18:00 часа – „Селски дворове” – кулинарна изложба базар на традиционни ястия, занаяти и обичаи – представяне на всички населени места от община Павел баня; място – Паркова зона, пл. Централен;
19:30 часа – „Празнично шествие” с участието на танцови колективи, футболни клубове, кукерски състави и др.; място – пл. Централен;
Тази вечер - 20:30 часа - Павел баня. Заповядайте на концерта на “ФОНДАЦИЯТА” с участието на: Кирил Маричков, Дони, Иван Лечев, Венко Поромански, Славчо Николов.

Празникът на Розата 2021 –Павел баня се организира от Община Павел баня представлявана от кмета Иса Емин Бесоолу, и със съдействие на ПРО ЕАД – клон Павел баня, и ФА „Детелини”.

снимка: Ивайло Илиев

По изискване на Европейския съюз започва рекултивация на депото за строителни отпадъци до с. Шейново http://www.kazanlak.com/news-34206.html

След задължителната рекултивация на депото за биоотпадъци в село Черганово, Община Казанлък започва работа по Проект „Рекултивация на общинско депо за инертни, строителни отпадъци“ от идния понеделник. Проектът е съгласуван с РИОСВ и включва два етапа: Техническа рекултивация на депото и реализация на ново депо за неопасни инертни отпадъци. Депото за неопасни /инертни, строителни отпадъци на община Казанлък е разположено в землището на с. Шейново, местност „Голяма Варовита“ и заема площ от 34,968 дк. Ще се работи за възстановяване на естествения терен върху обща площ 21 дка, които към момента, според европейските изисквания, са нарушен терен.

Междувременно, гражданите ще могат да депонират строителни отпадъци на Претоварната станция/ местност Каракос, Черганово/ и да поръчват контейнери от Общинското предприятие, както и досега.

Рекултивацията изисква спиране на дейността на депото. Поради това Община Казанлък осигурява услугите за граждани съгласно Наредба 23, според която всеки тон на човек депониране е безплатен, а над това количество се таксува по наредбата срещу заплащане.

Рекултивацията включва дейности, които не предполагат образуването на вредни емисии и опасни вещества, при които се осъществява или е възможен контакт с води или почви. Не се очакват рискове за човешкото здраве.

Строителните дейности се ограничават само в границите на имота.

Строително-монтажните работи включват: Изкоп и преместване до 100 м. на хумус; Изкоп и преместване до 100м. на строителни отпадъци.

Въздействието върху околната среда ще бъде следено чрез система за мониторинг, която обхваща различни специфични дейности като контролно-измерителна, аналитична, информационна и предупредителна. Не се очаква отрицателно въздействие върху околната среда и здравето на местните жители.

След рекултивацията Община Казанлък ще кандидатства с проект за откриване на ново депо за строителни отпадъци в същата местност.

Пресцентър на община Казанлък

Огнеборците от Стара Загора безапелационен победител в “Купа Севтополис“ http://www.kazanlak.com/news-34204.html

На 10-ти и 11-ти юни в гр. Казанлък се проведе II турнир по пожароприложен спорт за купа "Севтополис". В него взеха участие отборите на РДПБЗН - Стара Загора, Плевен, Варна, Кърджали, Враца и факултет ПБЗН. Турнирът се проведе в 3 дисциплини - изкачване с щурмова стълба, пожарна щафета 4х100м с препятствия и бойно разгръщане от мотопомпа.

Комплексен победител стана отборът на РДПБЗН - Стара Загора, следвани от РДПБЗН - Плевен и РДПБЗН - Враца.

Пожарната щафета бе спечелена отново от състезателите на РДПБЗН - Стара Загора, с подгласници Факултет ПБЗН и РДПБЗН - Варна.

В индивидуалната надпревара при изкачване на учебната кула с щурмова стълба най-бърз бе Деньо Денев, следван от Велин Иванов и Росен Маринов, и тримата от отбора на РДПБЗН - Стара Загора.

Победител в директните елиминации и носител на купата на Директора на РДПБЗН Стара Загора стана младата надежда Станислав Иванов от Варна.

Организаторите благодарят на всички отбори за участието и пожелаваме успех при подготовката за следващите състезания.

Firesport - Stara Zagora

Ученици от ОУ “Георги Кирков“ гледаха надпреварата на огнеборците в Казанлък http://www.kazanlak.com/news-34203.html

Вчера, 10 юни, учениците от ОУ "Георги Кирков", в часовете по извънкласните дейности по интереси, посетиха Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” в гр. Казанлък. Пожарникари от цялата страна – Плевен, Кърджали, Враца, Пловдив, Стара Загора и Националната офицерска школа за пожарникари - София, премерваха сили за Купа „Севтополис в спортния турнир изкачване с щурмова стълба на учебната кула.

На връщане от Пожарната учениците преминаха през стария квартал „Кулата“, покрай къщата на композиторът Емануил Манолов, храмът "Свети Пророк Илия", първата детска градина в Казанлък. В парк „Тюлбето“ посетиха паметника на композитора Емануил Манолов. Поиграха на чист въздух.

Теодора Иванова е новият председател на НЧ “Искра-1860“ http://www.kazanlak.com/news-34201.html

Единодушно Общото събрание на Народно читалище „Искра-1860“ избра за председател Теодора Иванова.

Иванова бе досегашен зам.-председател на най-голямото читалище у нас.

Родена е  през 1981 година в гр.Казанлък. Притежава бакалавърска степен от  Икономически университет - Варна , специалност „Туризъм” и  магистърска от СА „Д.А.Ценов” със специалността „Счетоводство и одит на нефинансови предприятия.” Преминала е през редица професионални квалификации и обучения в сферата на управлението, спорта и културата. Започва работа в НЧ „Искра” през 2004г като „координатор туризъм”, а през 2007 е избрана за негов заместник председател. Два мандата член на Комисията по култура, туризъм и вероизповедания в Общински съвет-Казанлък.

На тази позиция Теодора Иванова сменя досегашния председател Васил Самарски, който си отиде от този свят миналия месец след тежко боледуване. Самарски бе начело на НЧ „Искра“ 26 години.

НЧ „Искра-1860”

Гласуването за “Цар на минералната вода“ започна http://www.kazanlak.com/news-34200.html

Днес и утре до 12:00 часа ще е отворена системата за гласуване за Цар на минералната вода в Павел баня. За първи път в историята на конкурса Царят ще бъде избран онлайн - с вашите гласове.

Кандидатите тази година са 6 и това се оказаха най-смелите момчета в община Павел баня. Снощи, по време на спектакъла за Избор на Царица Роза, бе и представянето им. За онези от Вас, които все още не са направили своя избор, можете да се “запознаете” с кандидатите за Цар на минералната вода ТУК.

За победителя в конкурса Община Павел баня осигурява парична награда, а за всички участници - ваучери за спортно облекло.

Може да подкрепите своя фаворит тук.

Ето инструкции как да гласувате:

1. Влезте в системата за гласуване тук;
2. Стартирайте гласуването с бутона "Start";
3. На екрана ще се появят снимките на всички 8 претенденти. Изберете един от тях чрез единично кликване върху самата снимка. При избирането полето ще се оцвети в синьо. Натиснете "Следващ", за да преминете към следващата страница.
4. Последната страница съдържа бутон, с които удостоверявате, че не сте робот. Кликнете върху празното бяло квадратче, след което натиснете "Прегледайте и изпратете".
5. На финала ще може да видите вашия избор и да се убедите, че всичко с него е наред. След като сте уверени, че сте направили точния избор, натиснете бутона "Изпращане". Ако се колебаете, може да се върнете назад и да поправите своя вот.
6. Вашият глас от това устройство е отчетен.

*Може да подкрепите своята фаворит за царската корона само по веднъж от едно устройство (телефон, таблет, лаптоп, настолен компютър и тн.)

снимки: Ивайло Илиев / pavelbanya.eu

Павел баня избра Габриела Касева за Царица Роза 2021 http://www.kazanlak.com/news-34199.html

Габриела Касева е Царица Роза – Павел баня 2021. Тя бе избрана след онлайн гласуване и спечели 1311 гласа. Нейна първа подгласничка стана Петя Дончева с 1205 гласа. Онлайн вотът отреди втора подгласничка на Царица Роза да бъде Цветелина Петрова, която получи 731 гласа.

Новата Царица Роза бе коронясана лично от кмета на Павел баня Иса Бесоолу, който й подари и златно колие. Община Павел баня осигури за всички 12 участнички ваучери за спортно облекло и подарък – декоративна роза – символ на Долината и Павел баня.

Съгласно приетия статут Царица Роза – Павел баня става представително лице на Общината до следващия Празник на розата и минералната вода през юни 2022 г. През това време тя може да придружава кмета Иса Бесоолу при гостуване на делегации и официални срещи у нас и в чужбина и да представя Павел баня на конкурса за избор на  Царица на долината на розите.

Снощи, за първи път в провеждането на конкурса Царица Роза, на сцената се качиха и кандидатите за Цар на минералната вода. Кой от шестимата претенденти за короната ще е получил най-голям брой гласове в онлайн гласуването, ще стане ясно в 12:00 часа в събота – 12.06.2021 г.

Гласуването за Цар на минералната вода започва днес – 11.06. За него Община Павел баня осигурява парична награда, а за всички кандидати – ваучер за спортно облекло.

снимки: Ивайло Илиев / Pavelbanya.eu

Петима казанлъчани в листата на “Демократична България“-Обединение http://www.kazanlak.com/news-34198.html

Петима казанлъчани откриваме в листите на Коалиция "Демократична България" - Обединение. С общо 22-ма кандидат-депутати "Демократична България" ще се бори на предстоящите парламентарни избори в област Стара Загора. Представителите от Казанлък са: Иван Лапчев, Петър Петров, Методи Маринов, Владимир Даскалов и Димо Стефанов. Две са новите лица сред казанлъчани, а останалите са познати кандидати, били част от листата на изборите провели се през април.

Иван Лапчев, 4-ти в листата, е роден на 6 януари 1970г, на 51 години, в град Гоце Делчев. Женен е, с две деца. Завършил е техникум по електротехника, специалност “Радио и Телевизия”. Висшето си образование завършва в ТУ – София с две специалности. От 1995 година живее в Казанлък.

Собственик е на печатница в град Казанлък и има 25-годишен опит в областта на печатa и рекламата. Бил е общински съветник и е управлявал общинския вестник “Казанлъшка Искра”. Бил е в управителните съвети на “Бизнес център Казанлък”, и читалище “Възродена Искра”.

Петър Петров, 8-ми в листата, има собствен бизнес в сферата на сигурността. Роден е в Казанлък през 1969 г., женен, завършил магистратура “История” през 2001 г. във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методи”, както и магистратура “Дипломация и национална сигурност”. Кариерният му път преминава през сферите на здравеопазването, образованието и сигурността. Дълги години е работил в Общинска администрация Павел баня, заемал е и ръководна длъжност в най-голямото предприятие в областта – “Арсенал” АД, гр. Казанлък.

Методи Маринов, 11-ти в листата, e на 35 години и работи като учител и треньор по волейбол. Завършил е НСА „Васил Левски“ със специалност Учител по физическо възпитание и спорт и Треньор по Волейбол. В момента учи за магистър по специалност „Спортна психология“ в същото учебно заведение. Работил е в Община Казанлък като Старши експерт „Спортни дейности и бази“. Председател е на “Да, България!” – Казанлък, клуб „Приятели на НАТО“, Клуб за приятелство със САЩ – Казанлък. 

Владимир Даскалов, 18-ти в листата, е роден на 24 февруари 1953 г., на 68 години. Има висше техническо образование като машинен инженер със специалност „Механично уредостроене“. Работи понастоящем като аналитик в IT отдел към фирма АРСЕНАЛ АД. Занимава се с поддръжка и обслужване на периферни системи – копирни машини и принтери. Преди това е бил последователно конструктор и изпитател на военни изделия в НИТИ, сервизен специалист и ръководител на бригада към ИЗОТСЕРВИЗ – Ст. Загора, съдружник в дружествена фирма „ИНТЕК и сие“, електрончик в текстилен комбинат КАТЕКС – Казанлък, от 2005 г.- работник в производството в АРСЕНАЛ АД и от 2006 – аналитик в IT отдел.

Димо Стефанов, 21-ви в листата, израства в село Крън, завършва ПМГ “Никола Обрешков”, специалност “Биология и опазване на околната среда”. Следва “Архитектура” и “Агрономство”. Той е природозащитник и иноватор в сферата на биологично земеделие и строителство с естествени материали. Придобива професионален и практически опит в Европа, Азия, Централна и Южна Америка.2009 г. стартира проект за производство на редица продукти за биоземеделие и строителство на геодезични куполи.  Участва в многобройни неправителствени инициативи и кампании за местно развитие и природоопазване.

Практикува редица екстремни спортове и намира подобряването на условията и развитието на алтернативния туризъм за основополагащо в устойчивия и здравословен начин на живот.

Листа Демократична България Стара Загора:

1.Атанас Владиславов Славов

2.Румен Стефанов Димитров

3.Магдалена Владимирова Овчарова

4.Иван Георгиев Лапчев

5.Станимир Денчев Трошев   

6.Надя Милчева Недялкова- Колева

7.Искра Георгиева Стайкова

8.Петър Иванов Петров

9.Теньо Димов Арабаджиев

10.Ива Светлозарова Радева

11.Методи Йорданов Маринов

12.Николай Стефанов Петков

13.Таня Койчева Андреева

14.Георги Колев Георгиев

15.Нейчо Колев Нейчев

16.Димитър Илков Басамаков

17.Светлана Жекова Атанасова         

18.Владимир Александров Даскалов

19.Константин Веселинов Драгов

20.Надежда Петрова Христова

21.Димо Стефанов Стефанов

22.Димитър Здравков Чорбаджиев

Видео разказва как е създаден болидът „Духът на долината“ http://www.kazanlak.com/news-34197.html

Видеоклип разказва историята как е създаден дизайнът на иновативния автомобил, който бе представен за първи път на 14-май пред ученици и преподаватели. Носещ името „Духът на долината“,болидът, който взе тази година и първото си участие в шествието на Празника на розата е по дизайн, създаден от David Holding & SpaceCAD. Двуминутно видео показва етапите на проектиране, през които е минал автомобилът.

Болидът е с електрическа батерия. Футуристичната формата на "Духът на долината" наподобява формата на капка, защото капката има най-малко съпротивление във въздуха.

По техническото създаване на болида са работили над 30 ученици от Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт в продължение на 3 години. Тестовете на болида предстоят.

След петата победа на ФК „Елтемир”, стадиона в Крън с ново осветление http://www.kazanlak.com/news-34196.html

„Ето и поредния повод да се поздравим!”, написа като коментар към победата на ФК „Елтемир” кмета на град Крън Пламен Георгиев. За пети пореден път отборът на крънчани стана шампион на областна група „Стара Загора”.

В духа на победата кметът допълва, че стадион "Елтемир" вече е подобаващо осветен, което ще допринесе за развитието на футбола и на спорта в град Крън. „Новата визия на стадиона ще радва всички ни-от най-малките до най-големите, защото ние крънчани сме любители на футбола и спорта.”, казва още кметът.

„Благодарности на г-жа Галина Стоянова кмет на община Казанлък, г-жа Теменужка Люцканова - директор на ОП "КД и ПиС" за подкрепата на футбола и спорта в гр. Крън. Пожелаваме на отбора и ръководството да бъдат здрави и непобедими!”, заяви Георгиев

Преустановен е приемът на документи за подмяна на шофьорски книжки за днес http://www.kazanlak.com/news-34195.html

До края на деня е преустановен приемът на документи за подмяна на свидетелства за управление на МПС

От 15:00 часа днес до края на работния ден се извършва обновяване на Автоматизираната информационна система – административна наказателна дейност по Закона за движението по пътищата. По тази причина временно е преустановен приемът на документи за подмяна на свидетелства за управление на МПС. Не е възможно и извършването на плащания на ПОС терминални устройства, на глоби по ЗДвП, получаването на наказателни постановления, както и извършването на проверки за наложени наказания по ЗДвП.

Гражданите няма да могат да получават изброените услуги в сектор „Пътна полиция“, както и в районните управления в област Стара Загора.

Предварително поднасяме извинения за причинените неудобства.

Безплатни прически от учениците на ПГ „Акад. Петко Стайнов“ http://www.kazanlak.com/news-34194.html

ПГ „Акад. Петко Стайнов“ обявава Сезона на красотата за открит! Две поредни седмици, учениците на ПГ „Акад. Петко Стайнов“ напълно безплатно ще превърнат жителите на няколко казанлъшки села и градове в крале и кралици на красотата. Младите фризьори ще покажат всичко научено от техните лектори – професионални казанлъшки коафьори. Можете да се възползвате от безплатни прически, плитки и др. фризури.

Този уикенд, първите късметлии ще бъдат живущите в Крън, Енина, Хаджидимитрово и Копринка. Седмица по-късно, отново в почивните дни, прически по последни трендове ще получат в Горно Черковище, Бузовград, Кънчево и Овощник.

Ето и програмата:

12-ти юни – 10.00 ч. – гр. Крън – на площада
12-ти юни – 13.00 ч. – с. Енина – пред кметството

13-ти юни – 10.00 ч. – с. Хаджидимитрово – пред читалището
13-ти юни – 13.00 ч. – с. Копринка – на центъра пред читалището

19-ти юни – 10.00 ч. – с. Горно Черковище – на площада
19-ти юни – 13.00 ч. – с. Бузовград – пред кметството

20-ти юни – 10.00 ч. – с. Кънчево – на площада
20-ти юни – 13.00 ч. – с. Овощник – пред кметството

Иван Лечев награди 10-годишната певица Илонка Георгиева http://www.kazanlak.com/news-34193.html

VIII Международен конкурс „Звукът на времето“ се проведе от 4 до 6 юни и събра млади талантливи певци и инструменталисти от цялата страна. Участниците се състезаваха в различни категории - Поп, Рок, Джаз, Мюзикъл, Евъргрийн и бяха подбрани и оценявани след предварителна селекция от авторитетното жури с председател Иван Лечев и членове Емил Струнджев, Нели Андреева, Клавдия Василаче и Майа Бошева.

Десет годишната Илонка Георгиева показа добри вокални и артистични качества с джаз песента „Cheek to cheek“ на Дорис Дей и бе отличена с две награди - бронзов медал и специална награда. Тя е възпитаничка на вокалния педагог Мариана Мъгева и увеличи трофеите на Школа „Орфей“, при НЧ „Възродена Искра – 2000“.

В категория класическо пиано три възпитанички на г-жа Мъгева се представиха много успешно в онлайн формата на конкурса. Валентина Тояганова, Виктория Гочева и Антония Хърлева получиха медали и Дипломи за отлично представяне за клавирните си изпълнения.

На талантливите деца от Школа за пиано и поп пеене „Орфей“ им предстои голям концерт на 19 юни в Литературно – художествен музей „Чудомир“ и поредица от музикални участия на големи национални конкурси.

Казанлъчани и в коалицията на Жан Виденов http://www.kazanlak.com/news-34192.html

Имената на трима казанлъчани откриваме и в листата на коалиция „Ляв съюз за чиста и свята република” с лидер Жан Виденов. Коалицията е обединение на четири леви патриотични формации. Лидер в Стара Загора и водач на листата на 27 МИР е Красимир Янков. Ето и кои са казанлъчаните:

Дочо Шиков е втори в листата в Старозагорско. Той е на 73 години, родом от Казанлък. Предприемач, в момента живее в София. Част от Партия на българските комунисти.

Яница Станчева е под номер 4 в листата. Тя е журналист и издател. Яница е част от гражданската квота. Родена е през 1977 година. Завършила е висшето си образование в Нов Български Университет. От 2002 година е главен редактор на регионалния вестник „Долина“. Дългогодишен член е на НД „Русофили“ в Казанлък, а от тази година и председател на движението в региона.

Корнелия Владева е поставена под номер 6. По образование тя е машинен инженер от Московски авто-механическия институт и магистър по стопанско управление в ВТУ "Св. Кирил и Методий". В момента е старши учител по професионална подготовка в Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък. Владее руски и английски език.

Цялата листа на коалиция „Ляв съюз за чиста и свята република” за 27 старозагорски избирателен район е:

1.Красимир Христов Янков
2.Дочо Христов Шиков
3.Иво Хубенов Тонев
4.Яница Христова Станчева
5.Никола Емилов Николов
6.Корнелия Илиева Владева
7.Тихомир Митев Трифонов
8.Ангелина Иванова Петрова
9.Елена Неделчева Ангелова
10.Кина Димитрова Филипова
11.Димо Димиев Цонев

Без предпазни маски на определени места за ваксинираните http://www.kazanlak.com/news-34191.html

От началото на другата седмица отпада носенето на маски във фризьорски салони, фитнеси, заведения и малки семейни магазини само за хората, които имат ваксина и представят сертификат.

Мерките засягат не само посетителите, но и работещите в търговските обекти.

Запазва се изискването за 50% заетост в кина и театрални зали, обяви заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов:

"Стъпката е внимателна, премислена и първата с цел да бъдем много внимателни по отношение на рисковете, които това действие би могло да донесе, те са минимални, но смятам, че трябва да нормализираме нещата и да стимулираме процеса на имунизация. Маските ще останат в рисковите зони, които сме определили - в големите търговски обекти и административни сгради, където доста хора получават услуга, където не може да контролираме хората, които са с ваксини. За градския транспорт засега не предвиждаме да бъдат хората без маски".

Наредбата ще влезе в сила от понеделник или вторник.

БНР Стара Загора

22-годишен се оказа в ареста заради нерегистриран мотоциклет http://www.kazanlak.com/news-34190.html

В Полицията на Казанлък е започнато бързо производство по чл. 345, ал. 2 и чл. 343в, ал. 2 от Наказателния кодекс срещу 22-годишен неправоспособен водач. Вчера, около 18.45 часа, той бил засечен в с. Тулово да управлява нерегистриран мотоциклет.

Нарушителят е задържан за срок до 24 часа.

Откриха марихуана и метамфетамин в дома на крънчанин http://www.kazanlak.com/news-34189.html

Наркотични вещества иззеха служители на РУ - Казанлък. В хода на специализирана полицейска операция е извършено претърсване в имот в Крън, обитаван от 30-годишен мъж. Намерени и иззети са 21,96 г суха, зелена тревиста маса – марихуана, видно от изготвената експертиза, и пликче с бяло прахообразно вещество – 0,19 г метамфетамин.

Образувано е бързо производство по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от Наказателния кодекс.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Полицаите издирват крадец, задигнал портфейл с около 1 000 лв http://www.kazanlak.com/news-34188.html

На 09.06.2021 г. в РУ-Казанлък 42-годишен мъж сигнализирал, че предишния ден около обяд, на улица в града, е бил откраднат портфейла му със 795 лева, 130 евро, лични документи и кредитна карта. Работата по образуваното досъдебно производство по чл. 194, ал. 1 от НК продължава.

Мария Ненова е младото попълнение в листата на ГЕРБ-СДС http://www.kazanlak.com/news-34187.html

Четирима са кандидатите за народни представители от Казанлък в листата на ГЕРБ-СДС за 27 МИР Стара Загора. Срещаме имената познатите имена от изборите през април: Илияна Жекова, Мария Гинева и Роман Желев. Четвъртото казанлъшко лице е добре познато от няколко младежки организации, това е Мария Ненова. Ето и малко повече за тях:

Илиана Петкова Жекова е поставена под номер 3. Тя е магистър по „Социални дейности” и по „Психология” от Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Общински съветник от ПП ГЕРБ, мандат 2019 – 2023 г. в Общински съвет – Казанлък. Ръководител на групата на общинските съветници на ПП ГЕРБ в Общински съвет - Казанлък. Председател на Постоянна комисия по здравеопазване, социална дейност и трудова заетост и член на Постоянна комисия по противодействие на корупцията, сигурност и обществен ред и за упражняване на контрол върху актовете издадени от органите на местната изпълнителна власт. Социален работник в Дирекция „Социално подпомагане” – Казанлък и директор на дирекция „Бюро по труда” - Казанлък към Агенция по заетостта.

Роман Алексеев Желев е на 10-та позиция. Той е магистър по право от Югозападен университет „Неофит Рилски“ , гр. Благоевград. Има магистърска степен „Техника и технология“ от Тулски държавен университет, гр. Тула, Русия. Работи като адвокат на свободна практика от Адвокатска колегия - Стара Загора. Общински съветник от ПП ГЕРБ, мандат 2019-2023 в Общински съвет – Казанлък. Трудовият му опит включва още и позициите: началник цех в завод „Арсенал“ АД, заместник - началник и конструктор от отдел „Конструктивен“ в същия завод.

Мария Павлова Гинева е под номер 14. Тя е завършила СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност „Специален педагог“. Има над 20 години опит в работата с деца с увреждания, като в момента управлява две социални услуги за деца и семейства в гр. Казанлък. Общински съветник от ПП – ГЕРБ, председател на Комисия „Социални дейности и заетост“ в Общински съвет – Казанлък, мандат 2011 – 2015 г.

Мария Николаева Ненова, под номер 18, е студент четвърти курс в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ със специалност „Българска филология“. Секретар е на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Казанлък. От 2014 г. взима активно участие в младежкия живот в града ни, била е член и председател на Младежки общински съвет, а към момента работи и реализира превантивни кампании и редица събития за подрастващото поколение.

Водач на листата в Старозагорско отново е бившия министър на образованието Красимир Вълчев. Цялата листа вижте тук:

1.Красимир Георгиев Вълчев
2.Маноил Минчев Манев
3.Илиана Петкова Жекова
4.Лъчезар Димитров Борисов
5.Александър Красимиров Кьосев
6.Деница Димитрова Иванова
7.Мартин Паскалев Паскалев
8.Екатерина Мънева Гърдова
9.Димо Колев Димитров
10.Роман Алексеев Желев
11.Милен Динков Димитров
12.Петя Кръстева Чакърова
13.Николай Тотков  Стоев
14.Мария Павлова Гинева
15.Бояна Тихомирова Танева Манова
16.Петко Христов Минчев
17.Николай Колев  Динев
18.Мария Николаева Ненова
19.Димитър Маринов Стаматов
20.Тодор Димитров Тодоров
21.Десислава Иванова Нанева
22.Слави Атанасов Йорданов

Децата от „ИКТ Център“ на призови места на IT Знайко http://www.kazanlak.com/news-34186.html

Възпитаниците от Детската академия по програмиране и роботика „ИКТ Център“ се представиха традиционно отлично на Националния финал на състезанието по програмиране и информационни технологии IT Знайко. Те са нашата гордост!

Участваха ученици от 2-и до 8-и клас в направления – информационни технологии, визуално програмиране и Уеб програмиране. По-големите ученици са „ветерани“ в състезанието – участвали са повече от веднъж и винаги са били на върха. Отново го направиха Стефани Сорокова, Иван Попов, Петър Шаламанов, Симеон Дичев, Цветомир Драганов, Георги Йорданов, Катерина Томова и Илиана Николова. Първо участие е за Николай Малчев и Цветомир Смилов от 6-и клас, съответно на второ и четвърто място на Финала. Също и за Златомир Чоков от 7-и клас, класиран трети.

Успешен дебют в национален финал на IT Знайко и за участниците ни от младшата група /2-3 клас/ - Ирен Ташева от 2-и клас и „тримата мускетари“ от 3-и клас – Александър Илиев, Ивелин Балтаджиев и Теодор Узунчев. Те се представиха отлично – до 15 място по точки в съответните възрасти и с Грамота – Дизайн за Алекс. Началото е поставено, а знанията и уменията ще се надграждат със всяко следващо състезание, следвайки победния път на по-големите съотборници от 4-8 клас.

До Национален финал се допускат първите 30 класирани деца от цялата страна от областен кръг. И както казва „родителят“ на IT Знайко – доцент Красимира Димитрова от СНЦ „Образование и технологии“, организатор на състезанието, всеки класиран за Национален финал е вече Победител.

"С г-жа Кадиева страшно много се гордеем с успеха на нашите състезатели, защото го заслужават. Те са трудолюбиви, любознателни и с огромно желание създават проектите си. Благодарим за усърдието, упоритостта и отговорността, които показаха въпреки утежнените извънредни обстоятелства. Също и за подкрепата на родителите. Бъдете здрави и се радвайте на прекрасно лято.", споделя екипът на "ИКТ Център".

Приключи и учебната година за Детската академия по програмиране и роботика. Всички получиха Сертификат за съответното обучение. Най-малките сами си ги направиха с програмата Paint. До края на юни продължават с подготовката само робо-инженерите и програмисти с Lego и Arduino. Подготвят се за националното състезание „Роботика за България“.

Продължаваме с Лятна академия с полудневни занимания за деца 7-9 години и интензивни 2-седмични курсове за всяка възраст. Повече информация за тях вижте тук. 

Ситроен Берлинго за малко да влезе в Старата река http://www.kazanlak.com/news-34185.html

Инцидентът стана около 13:50 часа днес на моста на бул. „Никола Петков” и ул. „Тракия”, южно от Лидл.

Стана ясно, че по булевард „Никола Петков” в посока юг-север са се движили два автомобила - Ситроен Берлинго и Пежо комби. По първоначални данни шофьорът на Пежото е предприел ляв завой от дясното платно, като засякъл движещото се в лявото платно Берлинго. Шофьорът на Ситроена завива и се удря в моста, за да избегне сблъсък с Пежото.

Няма пострадали, нанесени са материални щети по Берлингото и парапета на моста. На място са патрули на Полицията. Движението е временно затворено, докато отстрянят ударения автомобил.

 

12 кандидати от листата на ДПС са от Павелбанско и Казанлъшко http://www.kazanlak.com/news-34184.html

Почти без промени остава и листата за народни представители на Движение за праваи слободи в 27-ми МИР. 12 от общо 22-ма в листата с кандидатите за народни представители на ДПС са от региона - Казанлък и Павел баня. Заместник председателя на партията Халил Летифов оглавява листата в Стара Загора.

Под номер три е поставен Шендоан Халит - заместник-кмет на Община Павел баня и областен председател на партията. Следват го Юлия Кехайова на 5-то място - акаунт мениджър в телекомуникационна компания, и представители на Общински съвет Павел баня - Дженал Топалова - 7-ми, Хълмие Смаил - 18-ти. 15-та позиция, която оглавяваше Зейнел Селяйдин се заема от общинския съветник на Павел баня Айгюн Хаджиисмаилов. В листата е и председателят на местното младежко движение на партията Суат Мурад под номер 13.

Заместник-кметът по социални дейности на Община Казналък Ахмед Мехмед - 20-ти също е в листата с кандидат-депутати на ДПС от региона.

Вижте пълната листа с кандидатите за народни представители от „Движение за права и свободи“ за 27-ми Старозагорски многомандатен избирателен район за изборите за народни представители на 11 юли 2021 г.:

1.Халил Реджепов Летифов

2.Тунджай Рамадан Йoзтюрк

3.Шендоан Ремзи Халит

4.Николай Тонев Колев

5.Юлия Емилова Кехайова

6.Орхан Кемалов Асанов

7.Дженал Ниази Топалова

8.Юзеир Али Кенан

9.Мехмед Неджми Зейнел

10. Васил Тодоров Василев

11.Кенан Шакир Саид

12.Доника Бончева Бойчева

13.Суат Мехмед Мурат

14.Иван Енев Костадинов

15.Айгюн Радванов Хаджиисмаилов

16.Метин Ялзер Качан

17.Валентин Валентинов Георгиев

18.Хълмие Смаил Смаил

19.Сунай Селимов Селимов

20.Ахмед Абдула Мехмед

21.Ридван Байрям Иляз

22.Месут Илхан Юркюш

Ново лице сред казанлъчаните в листата на „Има такъв народ” http://www.kazanlak.com/news-34183.html

След като стана ясно, че шоуменът Слави Трифонов няма да се включи в избирателните листи на партията си, водач в старозагорската листа стана втория поред Тихомир Тенев.

Леки размествания виждаме и сред казанлъшките имена в избирателната листа на „Има такъв народ”. На изборите през април казанлъчаните отново бяха трима, но днес ново име замества един от тях - Антон Загорчев. Ето и кои са те:

Живка Железова, която стана народен представител в 45-тото Народно събрание, макар и за кратко, е поставена на 4 позиция. Тя е родена през 1976 г. Завършила е Икономически университет - Варна през 1999г., квалифициран икономист, магистър по счетоводство. През 2000г. продължава следдипломната си квалификация в УНСС - София и придобива сертификат за съдебен експерт по финансово-счетоводни експертизи. Същата година е вписана, като вещо лице към Окръжен съд - Варна, където и към днешна
дата е нещатен сътрудник.

Професионалната си кариера е започнала през февруари 1999 г. в счетоводна кантора в гр. Варна. През декември 2000 г. основава собствена счетоводна кантора в гр. Варна, а през август 2006 г. открива клон и в гр. Казанлък. Притежава енергийно дружество с две фотоволтаични електроцентрали. Има над 21 годишен професионален опит в сферата на икономическите анализи, счетоводство, финанси и данъчни консултации. Омъжена, с две деца.

Иван Иванов, поставен на шеста позиция в листата, е роден на 11.01.1981 г. в Стара Загора. Той е с преференциален номер 6. Иван е магистър, специалност "Екология и опазване на околната среда" с професионална квалификация Магистър по екология-опазване и управление на околната среда. По професия е еколог и зам.-ръководител отдел "Опазване на околната среда" в "Арсенал" АД. Професионалният му опит е 7 години и 6 месеца. Стаж общо 18 години.

Николай Колев е третия казанлъчанин в листата на „Има такъв народ”. Той е поставен под номер 19. Роден е през 1971 г. в Казанлък, семеен с две деца. Завършил е информационни технологии в съдебната администрация с професионална квалификация: „Компютърен аналитик, поддръжка на софтуер” в УНИБИТ София. Работи в ДИР.БГ АД като главен уеб програмист и софтуер проджект мениджър в IT отдела на фирмата.

Цялата листа на „Има такъв народ” за 27 старозагорски избирателен район може да видите тук:

1.Тихомир Гочев Тенев
2.Иван Стойнов Кючуков       
3.Павела Василева Митова      
4.Живка Михалева Железова   
5.Билян Боримиров Кършовски
6.Иван Димов Иванов   
7.Банко Венелинов Банов       
8.Иванка Михайлова Димитрова      
9.Владимир Юриев Радков     
10.Даниел Златков Богоев       
11.Тодор Иванов Иванов
12.Ивайло Минчев Пеев
13.Димитринка Костова Пенчева
14.Красимир Живков Николов
15.Петьо Пламенов Ценов
16.Витко Димов Вичев  
17.Господин Тенев Шиков
18.Георги Николов Михайлов 
19.Николай Русенов Колев      
20.Елица Костадинова Раданова       
21.Дончо Бончев Йорданов

Четирима казанлъчани са в листата на „Изправи се! Мутри вън!” http://www.kazanlak.com/news-34182.html

Леки промени виждаме и в листата на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ в 27 МИР - Стара Загора. На миналите избори Мая Манолова бе на първа позиция, но сега отсъства от листата в Старозагорско. Сред кандидатите откриваме и трите познати от април месец имена на казанлъчани, но и едно ново.

Под номер 3 е поставена казанлъчанката Славяна Добрева Орачева – Янкова. Завършила националната музикална академия “Проф.Панчо Владигеров” със специалност педагогика и режисура. Има дългогодишен опит в сферата на културата, банковото дело и застраховането. Магистър  по финанси. Семейна с две деца.

Десетото място си запазва и Божидар Христов Станчев. Завършил е Бургаски свободен университет, магистър по икономика със специалност „Маркетинг”. Офицер от резерва и запаса на Българската армия. Съучредител на Дискусионен клуб за леви идеи „Георги Кирков” към БСП Казанлък. Владее руски. Работи в екипа на вестник и сайт „Долина”. Горд баща на прекрасна дъщеря.

Трифон Мариев Георгиев също не е променил позицията си – 17. Той е роден е в град Червен бряг, област Плевен. Завършил е Тракийски университет – Стара Загора, специалност „Бизнес икономика”. Участвал е в редица военни мисии и операции извън страната. Многократно награждаван за проявената храброст и професионалните си умения. От близо 20 години живее и работи в град Казанлък в сферата на финансовия и икономическия сектор. Владее английски език.

Четвъртият казанлъшки представител е новото попълнение в листата Таня Стефанова Кожухарова. Тя е на 51 години, семейна с едно дете. Със средно техническо образование. Собственик на малък бизнес.

Цялата кандидатска листа за 27 старозагорски избирателен район на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ може да видите тук:

1.Светослав Бончев Колев
2.Станислав Колев Данев
3.Славяна Добрева Орачева – Янкова
4.Явор Райчев Гънчев
5.Динко Тонев Тонев
6.Стоян Колев Трифонов
7.Кристияна Иванова Ботева
8.Николай Ангелов Николов
9.Анна Петкова Делчева
10.Божидар Христов Станчев
11.Кирил Петков Георгиев
12.Иван Трифонов Иванов
13.Христо Иванов Донев
14.Ваня Добринова Петкова
15.Станислава Стойкова Стойкова
16.Димитър Петров Славов
17.Трифон Мариев Георгиев
18.Венцислав Цветанов Благоев
19.Деница Божидарова Божилова
20.Георги Иванов Иванов
21.Таня Стефанова Кожухарова
22.Йордан Бойчев Йорданов

Кметът на Казанлък към ФК „Розова долина“: Купата трябва да вдъхновява младите! http://www.kazanlak.com/news-34181.html

Кметът Галина Стоянова се срещна днес в Зала 6 с победителите от Футболен клуб „Розова долина“, които за първи път в историята на казанлъшкия футбол тази година донесоха Купата на футболната аматьорска лига в Казанлък. „Вие доказахте, че сте истински герои, казанлъчани и родолюбци!“, поздрави тя Розите. За демонстрираната голяма подкрепа на Кмета Президентът на клуба Георги Мермеклиев изрази желанието на момчетата да й подарят купата, но тя я върна: „Тази купа трябва да я вижда всеки, който влиза да тренира на стадиона! Тя трябва да вдъхновява младите. Ще направим специално място на славата на ФК„Розова долина“, за да Ви дава хъс!“, заяви Галина Стонова.

Старши треньорът Атанас Апостолов разказа, че за успеха са помогнали добрата подготовка и разузнаване на противника, не са липсвали и критични моменти, но момчетата са се справили. Помощник-треньорът Милен Христов припомни случайна среща с Галина Стоянова преди заминаването, на която той дава обещание, че ще донесат купата в Казанлък – удържано обещание, което предизвика усмивки.

„Винаги сте имали подкрепата на Общината и винаги ще я имате!“, заяви Кметът Галина Стоянова към Розите. В знак на уважение и висока оценка за постигнатото, от името на цялото общинско ръководство тя награди всяко от момчетата във футболния отбор с Почетен плакет с изображение на Златната маска на цар Терес, открита в могила „Светицата“.

Участниците в срещата коментираха и успеха на по-малките – успешните баражи и късметлийския жребий за участие на Детско-юношеската школа в елитната група на България. „Най-важно е младите да знаят, че от „Розова долина“ могат да влязат в А група!“, подчерта Георги Мермеклиев и отбеляза подмладения футболен състав.

„Благодарим Ви от сърце! Бъдете здрави, все така целеустремени, силни и непобедими!“, пожела Кметът на Розите.

Пресцентър на Община Казанлък

ЦСКА 1948 взе и треньора на розите Атанас Апостолов http://www.kazanlak.com/news-34180.html

Цветомир Найденов му заръча да спечели купата на Шампионска лига

Младият специалист Атанас Апостолов се присъединява към ЦСКА 1948, като за момента не е ясно дали ще бъде част от щаба на първия отбор на "червените", или ще работи при дубъла във Втора лига. Назначението обяви благодетелят на столичния клуб Цветомир Найденов във "Фейсбук":

"Добре дошъл на 32-годишния треньор Атанас Апостолов в ЦСКА, чиито юноши не се обиграват в родния Ловеч, а в София. П.С. Наско след купата на Аматьорската лига трябва да спечели и купата на Шампионска лига", написа Цветомир Найденов.

В клуба на ЦСКА 1948 ще играе и Венцислав Иванов. Други двама от играчите на „Розова долина” подписаха с професионалния Струмска слава (Радомир) Петър Маринов и Руси Чернаков.

източник: Sportal.bg

Започна гласуването за Царица Роза Павел баня http://www.kazanlak.com/news-34179.html

Тази сутрин започна официалното гласуване за претендентките за конкурса по Избор на Царица роза - Павел баня 2021 г.! То ще продължи до утре вечер, 10 юни, като веднага след края на 3-ти кръг на спектакъла системата ще бъде затворена и минути след това ще стане ясно името на новата Царица роза Павел баня 2021.

https://form.jotform.com/211414570170343 

Инструкции:
1. Отворете посочения линк;
2. Стартирайте гласуването с бутона "Start" (в превод: Започни);
3. На екрана ще се появят снимките на всички 12 претендетки. Изберете една от тях чрез единично кликане върху самата снимка. При избирането полето ще се оцвети в синьо. Натиснете "Следващ", за да преминете към следващата страница.
4. Последната страница съдържа бутон, с които удостоверявате, че не сте робот. Кликнете върху празното бяло квадратче, след което натиснете "Прегледайте и изпратете".
5. На финала ще може да видите вашия избор и да се убедите, че всичко с него е наред. След като сте уверени, че сте направили точния избор, натиснете бутона "Изпращане". Ако се колебаете, може да се върнете назад и да поправите своя вот.
6. Вашият глас от това устройство е отчетен. Може да подкрепите своята фаворитка за царската корона само по веднъж от едно устройство (телефон, таблет, лаптоп, настолен компютър и тн.)

Pavelbanya.eu - Новини от Павел баня и региона

БСП се стяга за събора на Бузлуджа на 3 юли http://www.kazanlak.com/news-34176.html

БСП ще проведе националния си събор и ще закрие предизборната си кампанията на 3 юли 2021 г. (събота) на "Историческа поляна" под връх Бузлуджа, обявиха днес решението на Изпълнителното бюро на БСП.

На събора на Бузлуджа ще се отбележи тържествено 130-та годишнина на Българската социалистическа партия, като в честването ще се включат членове и симпатизанти на БСП от цялата страна.

Нови лица в листата на ПП “Републиканци за България“ http://www.kazanlak.com/news-34174.html

ПП "Републиканци за България" регистрираха своята кандидат-депутатската листа в област Стара Загора за предстоящите извънредните парламентарни избори. Листата е с 16 кандидати за народни представители, като 3-ма от тях са казанлъчани. 

Една трета от листата на ПП "Републиканци за България" за предстоящите избори е с нови лица, в сравнение с кандидатите за предходните избори, които бяха само два месеца по-рано. Средната възраст на кандидатите е под 40 години.

Д-р Живко Чобанов е втори в листата. Той е казанлъшки лекар-специалист по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ „ Д-р Христо Стамболски“, на 56 години.

На 5-та позиция се нарежда Димитър Бангов - 6-кратният Републикански шампион по лека атлетика – гюлле и диск, възпитаникът на покойната треньорка и олимпийска медалистка Цветанка Христова. Той е от Казанлък, възпитаник е на НСА, треньорски профил. Представител на малкия семеен бизнес.

Деляна Бобева заема 14-та позиция. Тя е завършила политология в ПУ „П. Хилендарски“. Бобева има почти 30-годишна кариера в национални и регионални медии от Казанлък.

Всички кандидати в листата за народни представители на ПП "Републиканци за България" в 27 МИР са:

1.Иван Антонов Георгиев

2.Живко Генчев Чобанов

3.Христо Димов Желев

4.Юлиян Маринов Ненчев

5.Димитър Ангелов Бангов

6.Тодор Иванов Тодоров

7.Диньо Иванов Костов

8.Ивайло Петров Цветковски

9.Тодор Христов Павлов

10.Недялко Стоянов Недялков

11.Петя Русева Тенева

12.Йонко Пенчев Иванов

13.Стоян Георгиев Стоянов

14.Деляна Трифонова Бобева

15.Румен Борисов Николов

16.Инна Христова Иванова

Започват празнични дни в Павел баня. “Фондацията“ и Орлин Павлов са част от програмата http://www.kazanlak.com/news-34173.html

Богата празнична програма е подготвила Община Павел баня за Празника на розата и минералната вода. В четири поредни дни - от 9-ти до 12-ти юни, павелбанци и гости на града ще могат да се насладят на концерти, изложба, огнено шоу, кулинарен базар, шествие и карнавални игри.

В първия ден от празниците, 9-ти юни,  детска творческа работилница ще забавлява малчуганите. В по-късните часове ще бъде открита изложба с репродукции на картините на Чудомир. Вечерта ще приключи с концерт на Представителен ансамбъл на въоръжените сили.

През втория ден, на Лятната сцена ще бъде официално открит Празникът на розата и минералната вода. Това е и денят, когато ще бъде избрана Царица Роза 2021 Павел баня. В спектакъла по избирането на Царица Роза на 10.06.2021 г. ще участва още една звезда на българската музика – енергичният и талантлив певец и актьор Орлин Павлов, който ще бъде и водещ на церемонията по избора на Царица на розите. Дългоочакваното събитие няма да мине и без прекрасните момичета от струнния квартет  „Мистик”, които ще подарят на публиката едни от най-прекрасните си музикални изпълнения.

Фолклорни състави и огнено шоу ще направят петък вечер незабравима.

Последният празничен ден - 12-ти юни ще започне с откриване на Плувно лято 2021, последвано от коронясването на Царя на минералната вода. С детско шоу, кулинарна изложба и базар ще продължи празненството. Празнично шествие и карнавални игри ще предхожда закриващия концерт на рок бандата „Фондацията”, която обединява и малки и големи почитатели на хубавата музика, ще бъде част от Празника на розата и минералната вода тази година. Кирил Маричков („Щурците), Иван Лечев („ФСБ”), Дони (Дони и Момчил), Славчо Николов (Б.Т.Р) и Венко Поромански (група „ТЕ”) ще съберат павелбанци и гостите на града на централния площад. В 20:30 часа легендите на българската музика ще изпеят едни от най-обичаните от поколения българи парчета.