Kazanlak.Com Kazanlak.Com Copyright 2000-2010 Kazanlak.Com http://www.kazanlak.com/ bg 24 Още мерки, въведени заради COVID-19 отпадат http://www.kazanlak.com/news-31364.html

Днес, 26 май, министърът на здравеопазването издаде заповед, с която отпадат част от мерките, въведени заради COVID-19.

Съгласно заповедта, считано от 26 май, се разрешават културно-развлекателни мероприятия (театри, концерти, сценични прояви, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство, както и занимални от юридически и физически лица и други), при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет на закрито и до 50% от общия им капацитет на открито и при максимален капацитет на използване на залите (читалища, детски комплекси, културни домове, младежки центрове, училищни салони и зали, частни обекти, военни клубове и други) според квадратурата на помещението при заетост на местата не повече от 20 човека за груповите занимания, и не повече от 1 човек на 4 кв. м. площ.

В заповедта на здравния министър се казва още, че считано от 01.06.2020 г. се разрешават посещенията в закрити площи на ресторанти,  заведения за бързо хранене, питейни заведения, кафе-сладкарници, детски и спортни съоръжения на закрито, увеселителни и игрални зали, в т.ч и тези в търговски центрове тип МОЛ, барове, с изключение на дискотеки, пиано-бар и нощен бар.

Също считано от 1 юни се разрешават всички извънкласни занимания като занимални, клубове, детски центрове и други.

Издадената днес Заповед № РД-01-277/26.05.2020 г. отменя Заповед № РД-01-272 от 20.05.2020 г.

С пълния текст на Заповед № РД-01-277/26.05.2020 г. можете да се запознаете ТУК.

Отварят дискотеките, баровете и нощните клубове от 15 юни http://www.kazanlak.com/news-31363.html

Ще бъде разрешено и на ресторантите, кафенетата и сладкарниците да работят и в закрити помещения

Нощните клубове, дискотеките и барове ще отворят врати от 15 юни. Това е поредна стъпка на правителството по пътя на отхлабването на мерките срещу разпространението на коронавируса у нас, научи NOVA. От 1 юни ще бъде разрешено на ресторанти, кафенета и сладкарници да работят и в закрити помещения. Ще се спазват същите мерки за работа, които важаха и до момента за градините.

По-рано днес стана ясно, че от 26 май се разрешават индивидуалните и колективните спортни занимания за деца до 18-годишна възраст на закрито и на открито. Тези занимания не трябва да имат състезателен характер и трябва да са без публика.

До края на деня ще бъде издадена и заповед за отваряне на залите за танци при допускане на посетители според квадратурата. Маските и ръкавиците са препоръчителни, но не задължителни.

Нова.бг

Катастрофа на околовръстното http://www.kazanlak.com/news-31362.html

Две коли се блъснаха на околовръстния път на Казанлък, до "Автоморга Юг", около 16:50 часа днес. Единият автомобил е Фолксваген Голф, в който по първоначални данни са пътували две жени.

Причините за инцидента се изясняват. Една от версиите е, че едната кола е предприела обратен завой, който е довел до удъра. 

Няма пострадали. Нанесени са само материални щети.

Платното изток-запад се регулира от партул на Полицията.

“Български пощи“ предупреждава за измама http://www.kazanlak.com/news-31361.html

„Български пощи“ ЕАД уведомява, че се разпращат фалшиви електронни съобщения от името и/или с логото на дружеството, под формата на анкети или игри, в които се обявява, че получателят ще получи „награда“ – мобилен телефон, като за целта трябва да потвърди участие, предоставяйки лични данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и др.) и да заплати такса.

В други случаи в съобщението се уведомява, че клиентът има пратка и трябва да заплати определена сума за нейното получаване, като е необходимо да предостави данни от банкова карта и др.

„Български пощи“ ЕАД обръща внимание, че не изпраща тези съобщения, не провежда анкети или игри, не раздава награди, не изисква по имейл заплащане на такси за доставка и при никакви поводи не изисква лични данни от дебитна или кредитна карта за доставката, Имейли, които не носят официалния адрес и не произхождат от домейна на дружеството, не следва да се приемат за достоверни. Томболи и игри, които не са обявени на официалната страница на дружеството, не съществуват.

Старт на летните занимания в ДАПР „ИКТ Център“ http://www.kazanlak.com/news-31360.html

Мили деца и родители, помогнете ни в това проучване относно летни занимания с програмиране, роботика, дизайн, английски, рисуване и още в Детската академия по програмиране и роботика „ИКТ Център“!

Нямаме търпение да изживеем отново заедно едно вълнуващо лято! Помогнете ни да го направим по най-добрия начин за нашите деца. Следим ежедневно взетите решения от правителството, приемаме обаждания от родители и деца с въпроси за летните занимания, че даже и Фейсбук непрекъснато сякаш ни подканя с припомняне на моменти от нашите незабравими летни приключения. Очакваме вашето мнение и изявено желание с попълване на формуляри-анкети. Първата - за продължаване на групите от целогодишните ни занимания до края на юни – присъствено и/или дистанционно, втората е за лятна занималня, третата е за предложени летни интензивни курсове.

За участниците в Детската академия по програмиране и роботика извънредното положение стопира обучението ни в началото на март. През това време Детската академия по програмиране и роботика ИКТ Център стана асоцииран член на национално сдружение „Професионална асоциация по роботика и автоматизация“, което ще помогне като възможности за обучения и изяви на нашите робо инженери и програмисти! С тях можем да продължим през юни – присъствено или дистанционно и по избрани от деца и родители теми в обучителните ни групи. Трябва и да се подготвим за две национални състезания – по програмиране и по Лего роботика.

Моля, попълнете Анкета за участниците в групите през учебната година 2019-2020, с изричното съгласие на родител.

За лятната занималня: Имаме готовност да организираме за ограничен брой деца 5-8, на възраст 7-11 години, в по-защитена среда и повишено внимание, занимания в залата и повече навън. Нашата лятна занималня комбинира програмиране, роботика, езици - български и английски, рисуване, спорт и природа. Разполагаме с модерна компютърна зала с площ около 60 м2. За всяко дете има индивидуално компютърно работно място.

Децата ще се обучават на алгоритмично мислене и  блоково-програмиране с Code.org и базово ниво на Scratch. Английски ще учат под формата на игри. Ще рисуват под ръководството на художник-живописец. Освен това разполагаме и с комплекти Lego Mindstorms Education EV3. Вече 40 години комплектите и материалите LEGO® Education разпалват интереса на деца и младежи към наука (S), технология (T), инженерство (E), изкуства (A) и математика (M), абревиатурата STEAM. Ще се запознаят и с роботите пчела и Finch. Децата конструират и програмират действията на роботите и навлизат неусетно в областта на изкуствения интелект и технологиите на бъдещето. Те разбират, че могат да научат и направят толкова много неща, добиват увереност, използват в пълна сила своето въображение, общуват без телефони и създават приятелства. Много от децата продължават в Детската академия по програмиране и роботика. Други, които са летни гостенчета, отново идват следващата ваканция.

Освен, че учим, творим и се забавляваме, ние и спортуваме. Поне два пъти седмично сме на игрищата на Стадиона, в парк „Тюлбето“ и веднъж – на басейн. При желание за участие на детето – запишете данни във формуляра или се обадете на 0878216023.

Местата са ограничени до 8, за да спазим препоръчителна дистанция в компютърната зала.

Децата се приемат от 8:30 ч. – приключва се в 12:30 ч. Имаме вариант и за целодневни занимaния. Заниманията включват: 2 уч. часа - програмиране и дигитална грамотност, роботи Лего и Финч, английски език, рисуване; минимум 2 часа спортни дейности на открито. Ще има и разходки, пеене, караоке, танци, филми, забавления, четене на книги, посещение на библиотека, музеи, галерия и други интересни места. Децата ще се приемат закусили и с шише с вода.

Не се допуска внасяне на храна в компютърната зала. Не разрешаваме никакви покупки през време на занималнята. Предлагаме плод, шоколад или сладолед като късна закуска към 11 ч. При възможност, ще продължим традицията от миналата година с едно целодневно посещение на басейн или екскурзия. Едноседмичните посещения ще останат на цена от миналата година от 45 лв. (9 лв./ден – 6 лв. за обучения, 1 лв. закуска ). Еднодневни записвания – 15 лв. Намаление за децата от целогодишните курсове на Детската академия и при второ дете от едно семейство – 20 %. Заявка за седмицата и заплащане – предната седмица.

Летните ни интензивни курсове за юли и август са свързани с езици за програмиране, Лего роботика, Arduino контролери и електроника, графичен дизайн и др. Могат да бъдат присъствени и дистанционни. Обикновено са в рамките на 7-10 дни по 3 учебни часа. Чакаме мнения и предложения с анкетата https://forms.gle/mtcLMtKoouRnrMAq9

Повече информация и уточняване на времето за провеждане ще бъде публикувана допълнително. Ориентировъчно курсове ще бъдат проведени в следните направления и периоди:

1. Photoshop за деца – възраст 5-7 клас, август.
2. Програмиране със Scratch2 – базисно ниво, възраст 3-5 клас, юли.
3. Програмиране със Scratch2 – експертно ниво, възраст 3-6 клас, и деца преминали базово ниво, август
4. Представяне на проекти, курсови и дипломни работи с интерактивни презентации (PowerPoint, Visual Basic Editor) 1-13 юли.
5. Основи на програмирането (С++), 7-9 клас, 1-13 юли.
6. Основи на визуалното програмиране (C#), 7-9 клас, 15-27 юли.
7. Web програмиране с HTML (HTML, WEB Expression), 5-9 клас, 15-27 юли.
8. Лего роботика, 3-5 клас, юли и август, от 6 до 8 деца.
9. Управление с микроконтролер Ардуино, 6-8 и 8-10 клас, юли

Цена на присъствените курсовете зависи и от броя на записаните ученици. За курсовете от номер 1 до номер 3 – от 5.00 до 6.50 лв./учебен час ( 150 - 175 лв.) при 10 до 5 деца. За курсове от номер 5 до 9 – от 5.50 до 8 лв./учебен час ( 165 - 215 лв.) при 10 до 5 участника. Допуска се плащане на два пъти, половината от сумата 7 дни преди обучението. При по-малко от 5 желаещи, обучението се отлага и таксата се възстановява.

Намаление за децата от годишните курсове на Детската академия, при втори курс и при второ дете от едно семейство – 20 %.

Двама са с обвинения, подкарали нерегистрирани мотопеди http://www.kazanlak.com/news-31359.html

За два дни съставиха две обвинения на шофьори, подкарали нерегистрирани мотопеди в община Мъглиж.

На 23 и 24 май 2020 г. в Районно управление - Казанлък са образувани бързи производства за престъпление по чл. 345, ал.2 от Наказателния кодекс срещу 18-годишен мъж и срещу 58-годишен мъж.

18-годишният младеж е подкарал около 16:10 ч., в с. Ветрен нерегистриран мотопед "Пиаджо" и е задържан за срок до 24 часа.

За същото обвинение в ареста нощува и 58-годишният мъж, управлявал нерегистриран мотопед “Пиаджо” в с. Юлиево, около 10:50 часа.

Откраднаха телефон от незаключен автомобил http://www.kazanlak.com/news-31358.html

През вчерашния ден, на 25 май 2020 г. в Районно управление - Казанлък се е явила 51-годишна жена, която заявила, че за времето от 05:00 ч. до 10:10 ч. на същата дата, в землището на с. Ветрен, от незаключен товарен автомобл “Форд” е извършена кражба на мобилен телефонен апарат.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.194 от Наказателния кодекс.

Засякоха 26-годишен дрогиран шофьор по казанлъшките улици http://www.kazanlak.com/news-31357.html

На 23 май 2020 г. в Полицията на Казанлък е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.3 от Наказателния кодекс, срещу 26-годишен мъж, затова че на същата дата, в Казанлък, по бул. "23-ти пехотен Шипченски полк" е управлявал автомобил "Опел" след употреба на наркотично вещество - амфетамин, установено с техническо средство.

Водачът е задържан за срок до 24 часа.

Още двама нарушиха карантината си http://www.kazanlak.com/news-31356.html

На 23 май 2020 г. в Районно управление - Казанлък е образувано бързо производство по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс срещу 17-годишен младеж и срещу 25-годишен мъж, затова че не са изпълнили предписание за поставяне под карантина, с което са нарушени мерки, издадени против разпространението или появата на заразна болест.

Материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура - Казанлък.

 

Непълнолетен се удари в стълб. Момче е с опасност за живота http://www.kazanlak.com/news-31355.html

На 23 май 2020 г., около 00:20 ч., в николаевското с. Нова махала, се е движил лек aвтомобил ''БМВ'', управляван от 17-годишен младеж, неправоспособен водач. Поради движение с несъобразена скорост водачът изгубил контрол над автомобила, който излязъл от пътното платно, преобърнал се няколко пъти и се блъснал в железобетонен стълб от електропреносната мрежа.

В резултат на настъпилото ПТП са пострадали три непълнолетни лица, които са се намирали в автомобила. Момче на 16 години е получило гръдна травма. Настанено е за лечение в УМБАЛ - Стара Загора, с опасност за живота. Момче на 15 години е получило мозъчно сътресение и фрактура на два шийни прешлена. Настанено е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. Момче на 16 години е получило фрактура на черепа, мозъчно сътресение и фрактура на носа. Настенено е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.

Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0,86 промила алкохол в издишания въздух. В Районно управление - Казанлък е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.3 от Наказателния кодекс.

След втори опит крадец успя да мушне в джоба буркан с течен шоколад / ВИДЕО http://www.kazanlak.com/news-31354.html

Охранителните камери на казанлъшки магазин, намиращ се на бул. "Княз Александър Батенберг", запечатаха мъж в два опита за кражба.

Първият неуспешен - през януари месец тази година. Мъжът взима буркан течен шоколад и се опитва да го прибере в джоба на якето си, но уви - джоба се оказва малък. Борейки се с непосилната задача мъжът забелязва камерата на магазина и се отказва.

Вторият път - снощи, 24 май, крадецът отново е в магазина, напълнил кошницата си посяга отново към шоколада. Но този път е дошъл с по-широки джобове и успява да си прибере буркана.

Собственикът на магазина споделя, че крадецът "пазарува" по този начин редовно.

Вижте двете случки от снощи и от преди 4 месеца във видеото:

video::http://youtu.be/dP_VT22uZTY::video

Стартира онлайн гласуването за Царица Роза 2020 http://www.kazanlak.com/news-31353.html

Днес, точно в 10:00 часа, стартира онлайн гласуването за избора на Царица Роза 2020 на специално за целта създадения сайт queenrose.eu.

Всеки казанлъчанин с валиден имейл адрес може да подкрепи своята фаворитка като влезе в сайта queenrose.eu и кликне на името на неговата избраница. В долният десен ъгъл ще видите икона "Сърце", на която като кликнете трябва да въведете своя имейл. След което трябва да влезете в пощата си, за да потвърдите своя глас.

Не забравяйте, че всеки ще може да гласува по веднъж от един имейл. Гласуването ще бъде активно до 1 юни, 10.00 часа, когато ще започне и преброяването на валидните гласове. По-късно през деня ще бъдат обявени и 52-рата Царица Роза и нейните подгласнички.

Напомняме още, че използването на скриптове за изкуствено повишаване на гласовете, купуване или манипулирането на броя им по какъвто и да било начин, води до дисквалифициране на участничка.

Коронясването на първата онлайн Царица роза ще бъде излъчено на 5 юни.

Временните резултати от гласовете се отчитат в процентно отношение под снимката на всяка една претендетка, така че изберете своята Царица и я подкрепете.

Успех на 24-те претендентки!

Казанлъшките, малки писатели отново затрупани с награди http://www.kazanlak.com/news-31352.html

Добри новини за клуб „Светлини сред сенките”, при ОДК „Св. Ив. Рилски”, от престижния национален конкурс„Неразказани истории на един ловец на приключения", уникалната ни малка поетеса - Фая Гератлиева е на първо място за поезия, а Рая Енева с поощрение за проза. Резултатите се отчитат с голямо закъснение, затова нека да поздравим Рая, чиято отличена творба е и първото нещо, което написа, когато дойде в клуба. При големите ученици Кирил Димов се класира на трето място.

Тържественото награждаване е планирано за месец септември.

От друг престижен конкурс, който се провежда ежегодно под патронажа на Министерство на културата – „Ще ти разкажа приказка” със специални отличия са наградени двама талантливи 8-годишни участници, които са извън възрастовите категории по регламент, но се представиха достойно: Румян Димитров – ОДК  „Св. Иван Рилски” -  Казанлък  за приказката си „Обърнат свят ” ще получи книга, а негов текст ще бъде публикуван на IV корица на сборника с наградените творби; книга ще получи и Версавия Янкова от ОДК „Светлини сред сенките” - Казанлък за приказката си „Мързеливия Костенурчо”.

От конкурса „Великденско послание” отличените светлинки са Милла Рачева, Рая Енева, Йоана Маркова и София Людмилова.

Не закъсняха и наградите от Ученически конкурс „Опознай природата… от твоя балкон - 2020 година”. На второ място, за своето оригинално стихотворение е класиран Диан Драгнев, а на трето, отново със завладяващи стихове – Джазмина Амр и двамата на десет години. При най-големите, първото място е за Йоан Иванов – проза, а втори е Кирил Димов, и двамата са 15-годишни.

Йоан Иванов е и единствения финалист от града на розите в престижния VІІ национален литературен младежки конкурс на Център „Алеф” - ”Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена” .

Автомобил се заби в сграда до Розариума http://www.kazanlak.com/news-31350.html

Катастрофа в близост до кръговото на парк "Розариум" остави щети по витрината на рекламна агенция. Лекият автомобил е самокатастрофирал. По първоначална информация шофьорът се е разсеял и е изгубил управление на автомобила.

В колата са били водачът и един пътник.

Причините за инцидента се изясняват. 

На място са екипи на Полиция.

 

Поздрав от Кмета на Казанлък Галина Стоянова за 24май – Ден на българската просвета, култура и на славянската писменост http://www.kazanlak.com/news-31349.html

Уважаеми казанлъчани,

Уважаеми преподаватели и културни дейци,

ученици, студенти, родители,

Макар и по необичаен начин, Казанлък празнува Деня на българската просвета, култура и на славянската писменост. В трудни времена на пандемия имахме достатъчно време да преоткрием любовта към книгата, оставайки у дома. Тя отново ни доказа, че е нашият „прозорец към Света“ и изпълни дните ни с повече светлина, мъдрост, човешка обич и топлина. Наложеното прибиране вкъщи ни напомни, че имаме нужда от близостта на любимите хора, от усещането си за корен и произход, за принадлежност. На днешния прекрасен празник имаме повод да бъдем горди, защото няма друг народ, който да празнува създателите на своето писмо и четмо така, както ние славим Светите братя Кирил и Методий и техните ученици. Нека тяхното дело бъде вдъхновение за творчество във всички сфери на живота! Нека техният пример ни даде увереност, че просветата е пътят на успелите нации, оставили диря в човешката цивилизация! Защото вярвам в това, което ни казват нашите „аз, буки, веди, глаголи“ - че животът със знанието е добър.

Пазете се и бъдете здрави!

Само така ще можем скоро отново да празнуваме заедно!

ГАЛИНА СТОЯНОВА

Кмет на община Казанлък

Учениците на Казанлък - с обич към българската азбука http://www.kazanlak.com/news-31348.html

ВДЪХНОВЯВАЩИ ВИДЕА ЗА 24 МАЙ ОТ ДЕЦАТА НА ГРАДА НА РОЗИТЕ

С много въображение казанлъшките ученици откликнаха на 2-те онлайн инициативи на Община Казанлък, свързани с почитта към Светите братя Кирил и Методий. В условия на необичайно отбелязване онлайн на един от най-светлите български празници - 24 май, Община Казанлък обяви 2 конкурса, посветени на датите 11 май, ден на Светите братя Кирил и Методий и 24 май, Денят на българската просвета и култура и славянската писменост.
В конкурса за 11 май ученици от първи до дванадесети клас изготвиха в дистанционни условия празнични  презентации, концерти и други виртуални събития, като най-добрите от тях бяха отличени от определена от Община Казанлък комисия. Отличени са 5-има, присъдена е 1 специална и 7 поощрителни награди.

За 24 май ученици, разпределени в три възрастови групи - от първи до четвърти клас, от пети до седми клас и от осми до дванадесети клас - изготвиха в електронна среда колективни видео обръщения, поздрави и послания и други креативни материали, с които изразиха своята любов към един от най-обичаните български празници - Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. В първа възрастова група във всичките три места победителите са двама, присъдени са 3 специални 4 поощрителни награди.

Чрез участието си в конкурсите  учениците вложиха много творчество и изразиха своето чувство на родолюбие, духовност, признателност, толерантност, национална принадлежност и гордост и показаха, че никакви препятствия не могат да попречат на любовта им към уникалната писменост, използвана днес не само от българския народ, но и от милиони хора по света.

В конкурса за 11 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, комисията отличи:

• I "б" клас на ОУ "Никола Йонков  Вапцаров", град Казанлък, с класен ръководител Лилия Рачева;
• Анастас Господинов - X "а" клас на ПГ "Иван Хаджиенов", гр. Казанлък
• Никол Караиванова - V "а" клас на ОУ "Мати Болгария", гр. Казанлък
• Михаела Килова - IV "б" клас на ОУ "Кулата", гр. Казанлък
• I "б" клас на ОУ "Св. Паисий Хилендарски", гр. Казанлък, с ръководител Щиляна Кьосева, учител ЦДО
Специална награда е присъдена на VI "в" клас на ОУ "Никола Йонков  Вапцаров", град Казанлък, с класен ръководител Събина Ангелова

Присъдени са и седем поощрителни награди:

• Дария Руменова Русева и Пламена Красимирова Костадинова от II "а" клас на ОУ "Св. Паисий Хилендарски", гр. Казанлък
• Ивана Николова - V "б" клас на ОУ "Мати Болгария", гр. Казанлък
• I "а" клас на ОУ "Никола Йонков Вапцаров", град Казанлък, с преподаватели Жана Колева и Росица Златева
• Петко Владов – X "a" клас на ПГ "Иван Хаджиенов", гр. Казанлък
• III "в" клас на ОУ "Св. Паисий Хилендарски", гр. Казанлък, с класен ръководител Владимира Ряпова
• Петър Шаламанов - IV "б" клас на ОУ "Кулата", гр. Казанлък
• Петър Георгиев - VI "а" на ОУ "Чудомир", гр. Казанлък
Наградени от конкурса за 24 май,
Деня на българската просвета и култура и славянската писменост:

I ВЪЗРАСТОВА ГРУПА:

I място - I "а" клас на ОУ "Никола Йонков Вапцаров", град Казанлък, с класен ръководител Жана Колева
I място - III "в" клас на ОУ "Георги Кирков", гр. Казанлък, с класен ръководител Павлина Антонова
II място  - II "б" клас на  ОУ "Мати Болгария", гр. Казанлък, с класен ръководител Пепа Петрова
II място - I "а" клас на ОУ "Св. Паисий Хилендарски", гр. Казанлък, с ръководители Б. Палова и Деница Дохчева
III място - I "б" клас на ОУ "Св. Паисий Хилендарски", гр. Казанлък, с ръководител Щиляна Кьосева, учител ЦДО
III място - III "а" клас на ОУ "Св. Паисий Хилендарски", гр. Казанлък, с класен ръководител Милена Дончева

II  ВЪЗРАСТОВА ГРУПА:

I място - V "а" и V "б" клас на ОУ "Св. Паисий Хилендарски", гр. Казанлък, с ръководител Биляна Ковачева
II място - не се присъжда
III място – Здравка Говедарова V клас и Верен Кочаджи VII клас от ОУ "Васил Левски", с. Бузовград

III  ВЪЗРАСТОВА ГРУПА:

I място - IX "б" клас на СУ "Екзарх Антим I", гр. Казанлък, с класен ръководител Марияна Дечева
II място - VIII "а" клас на Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт, с класен ръководите Теодора Колева, преподавател по информационни технологии и икономика
III място - ПГ "Иван Хаджиенов", гр. Казанлък

Комисията присъжда и три специални награди за:

• Специална награда на Национално училище по пластични изкуства и дизайн "Акад. Дечко Узунов", гр. Казанлък, с ръководител Мария Стефанова, учител по компютърна графика за реализирана оригинална идея чрез творческо представяне на буквите от българската азбука на ученици от XI - те класове
• Специална награда на Средно училище "Екзарх Антим I", гр. Казанлък за оригинално участие чрез изработване на електронен вестник на училището, посветен на празника и включване на разнообразни инициативи в него;
• Специална награда на Мария Стоименова - 5 год. за най-малък участник

Поощрителни награди получават:

• IV "б" клас на ОУ "Кулата", гр. Казанлък, с класен ръководител Таня Узунчева
• ОУ "Св. Паисий Хилендарски", с. Хаджидимитрово
• I клас  на ОУ "Христо Ботев", с. Енина,  с класен ръководител Татяна Бонева
• II "б" клас на ОУ "Св. Паисий Хилендарски", гр. Казанлък, с ръководител Цветомира Цонева, учител ЦДО

Отличените участници ще получат награди, а най-добрите материали са публикувани на страницата на Община Казанлък - https://www.kazanlak.bg/page-9867.html за гледане и споделяне. Награждаването на отличените ще се извърши през следващата седмица.

Честит празник на всички!

Пресцентър на Община Казанлък

557 абитуриенти изпраща Казанлък http://www.kazanlak.com/news-31347.html

557 ученици завършват своето средно образование тази година в Казанлък. Те са от общо 25 паралелки, от 8-те казанлъшки учебни заведения - СУ „Екзарх Антим I“, ПМГ „Никола Обрешков“, ПХГ „Св.св. Кирил и Митодий“, ПГ „Иван Хаджиенов“, Гимназия „Акад. Петко Стайнов“, ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт, ПГ по лека промишленост и  туризъм, и НУПИД „Акад. Дечко Узунов“.

В сравнение с предходната година, дори и с минимална разлика, по-малък е броят на казанлъшките младежи и девойки, който тръгват през 2020 г. по пътя на новия живот и реализация. 574 са абитуриентите през 2019 г, или 17 ученици повече, в сравнение с тазгодишните.

За първа година, на 24 май младежите нямат да могат да направят своето традиционно шествие по централните улици на града, нито да си дадат наздравица в ресторантите.

Абитуриентите получиха разрешение да се сбогуват с училището си в дворовете на учебните заведения и да отброят до 12, каквато е традицията при завършване на средното образование в страната, но при спазване на всички предписания и противоепидемични мерки.

 

Съобщение за Общо събрание на ТД “Орлово гнездо“ - Казанлък http://www.kazanlak.com/news-31346.html

Управителният съвет на Туристическо дружество „Орлово гнездо“ град Казанлък съобщава на своите членове , че на свое заседание на 18.05.2020 г.  взе решение за провеждане на общо отчетно делегатско събрание на 29.06.2020 г.(понеделник) в камерната зала на дом на културата Арсенал от 17.30 часа.

Общото събрание ще се проведе при следния дневен ред:

1. Отчет за дейността на ТД „Орлово гнездо” от последното общо събрание проведено през месец март 2019 г.
2. Отчет на контролната комисия за същия период.
3. Избор на делегат за общите събрания на БТС.
4. Приемане на годишните финансови отчети на Сдружението за 2017, 2018 и 2019 година.
5. Приемане на бюджета на Сдружението за 2020 г. и определяне размера на членския внос за 2021 г.

От Управителния съвет на дружеството

Изложба от 15 пана разказва за стария Казанлък http://www.kazanlak.com/news-31345.html

15 пана с повече от 100 снимки изложи на площад „Севтополис” Музеят на фотографията вчера. Фото-изложба "НашиятЪ КазанлъкЪ" разкрива духа и спомените на Казанлък от 19 и 20 век.

Черно-белите фотоси представят изгледи от Града на розите, можете да видите как е изглеждала ул. „Скобелев” и Лъвовата чешма. Различни заняти и красивите сгради - читалището, строежа на библиотеката, ПГ „Иван Хаджиенов”, пощата и много други.

Кадрите са от архивите на различни институции и казанлъчани, съхранили спомените. Те са една малка част от събраните архивни снимки за фото албума „Нашиятъ Казанлъкъ”, който подготвя да издаде музея на фотографията. Над 960 снимки и картички за албума е събрал до момента екипът на музея. А най-старата снимка сред тях е от около 1900 г.

Изложбата на площада предстои да бъде открита, на 24 май в Деня на българската просвета и култура и славянската писменост,  като ще сложи и началото на Празника на роазата 2020.

10 казанлъшки деца с награди от старозагорски конкурс http://www.kazanlak.com/news-31344.html

По повод 22 април Световен ден на Земята, Община Стара Загора, Регионално управление на образованието Стара Загора, Астрономическа обсерватория „Юрий Гагарин“, Търговско-промишлена палата - Стара Загора, Фондация Обществен дарителски фонд Стара Загора, Граждански клуб ЛИПА, ЦПЛР - Младежки общински съвет и клубове проведоха ученически онлайн конкурс „Опознай природата… от твоя балкон“.

В него се включиха стотици малки и големи любители на природата от различни населени места в България.

Компетентно жури с председател доц. д-р Алексей Стоев, директор на Астрономическа обсерватория „Юрий Гагарин“, проф. д-р Марин Добрев, директор на Художествена галерия Стара Загора, доц. д-р Явор Шопов - Софийски университет „Кл. Охридски“, Физически факултет, д-р Огнян Огнянов - Институт за високи технологии – София, докторант Любомира Райкова - Институт за космически изследвания и технологии при БАН, филиал Стара Загора, докторант Мирослав Костов - Астрономическа обсерватория Юрий Гагарин - Стара Загора, определи най-добрите в отделните категории, разделени в три възрастови групи.

Класиране на ученици в Конкурса за литературни творби по възрастови групи:

В групата от 1 до 4 клас:
1-во място. Валентина Красимирова Бонева, 4а клас, ОУ,,Св.Паисий Хилендарски”, град Казанлък
2-ро място. Диан Драгнев, 3 клас, Клуб Светлини сред сенките, ОДК „Св. Иван Рилски”, град Казанлък
3-то място. Джазмина Амр, 3 клас, Клуб Светлини сред сенките, ОДК „Св. Иван Рилски”, град Казанлък

В групата от 5 до 7 клас:
1-во място. Виктория Кънчева Петрова, 6г клас, Пето ОУ „Митьо Станев”, град Стара Загора
2-ро място. Ивет Николаева Колева, 5а клас, Второ ОУ Св. „Паисий Хилендарски”, град Раднево
3-то място. Ванеса Тихомирова Андреева, 5 клас, ОУ "Тодор Каблешков”, град Пловдив

В групата от 8 до 12 клас:
1-во място. Ивелина Венциславова Димитрова, 11а клас, СУ ''Гео Милев'', град Раднево
Йоан Петров Иванов, 9 клас, ГПЧЕ „Ромен Ролан”, град Стара Загора
2-ро място. Кирил Димов, 15 годишен, Клуб Светлини сред сенките, ОДК „Св. Иван Рилски”, град Казанлък
3-то място. Елена Савова Иванова, 10а клас, СУ „Гео Милев”, град Раднево

Класиране на участниците в конкурса с презентации

Възрастова група 1 - 4 клас
1-во място. Нора Иванова Тодорова, 4в клас, Второ ОУ „Петко Рачов Славейков”, Стара Загора
2-ро място. Анна-София Баръмова, 4 клас, Второ ОУ „Петко Рачов Славейков”, Стара Загора
Кая Николаева Иванова, 4в клас, ОУ „Кирил Христов”, град Стара Загора
3-то място. Мартин Станимиров Стоилов, 4а клас, XIII OУ „Св. Паисий Хилендарски”, град Стара Загора

Възрастова група 5 - 7 клас
1-во място. Боян Красимиров Халваджиев, 5 клас, ОУ „Никола Йонков Вапцаров'', Казанлък
Павел Деянов Желязков, 5ж клас, ОУ „Митьо Станев”, град Стара Загора
2-ро място. Ванеса Тихомирова Андреева, 5 клас, ОУ „Тодор Каблешков”, град Пловдив
Яница Йорданова Михайлова, 5в клас, Пето ОУ „Митьо Станев”, град Стара Загора
3-то място. Синем Самет Мюмюн, 2 клас, ОУ „Мати Болгария”, град Казанлък

Възрастова група 8 - 12 клас
1-во място. Даниел Георгиев Динчев, 11а клас, СУ „Гео Милев”, град Раднево
2-ро място. Стела Красимирова Петрова, 11а клас, СУ „Гео Милев”, град Раднево
3-то място не се присъжда на участник в конкурса!

Списък на класиране на участниците с рисунки

Класиране 1 - 4 клас
1-во място. Белослава Георгиева Георгиева, 1в клас, Второ ОУ „П.Р. Славейков”, град Стара Загора
2-ро място. Зара Дамянова Колева, 2а клас, Пето ОУ „Митьо Станев”, град Стара Загора
3-то място. Никола Росенов Кадиев, 1 клас, ОУ „Георги Кирков”, град Казанлък
Нина Стефанова Ботева, 1б клас, ОУ „Георги Кирков”, град Казанлък

Класиране 5 - 7 клас
1-во място. Оля Тодорова Павлова, 6а клас, Второ ОУ „П.Р. Славейков”, град Стара Загора
2-ро място. Изабела Ненова Илиева, 5г клас, Пето ОУ „Митьо Станев”, град Стара Загора
3-то място. Александра Александрова Стоянова, 6е клас, Пето ОУ „Митьо Станев”, град Стара Загора

Класиране 8 - 12 клас
1-во място. Виктория Димитрова Енева, 10а клас, ПГСС, град Чирпан
2-ро и 3-то място не са присъдени за участващите в конкурса рисунки.

Класиране на участниците в конкурса с фотографии

Възрастова група 1 - 4 клас
1-во място. Далия Арсениева Методиева, ЦДГ Детски рай №66 в четвърта група Усмивка, град Стара Загора
2-ро място. Звезделина Славкова Славова, 2 клас, ОУ „Поп Минчо”, с. Коларово, Община Раднево
3-то място. Константин Иванов Демирев, 2 клас, ОУ „Поп Минчо”, село Коларово, Община Раднево

Възрастова група 5 - 7 клас
1-во място. Георги Тихомиров Генов, 6б клас, ОУ „Никола Йонков Вапцаров”, град Казанлък
2-ро място. Боян Красимиров Халваджиев, 5 клас, ОУ „Никола Йонков Вапцаров”, гр. Казанлък
3-то място. Дея Иванова Иванова, 6г клас, Второ ОУ „П.Р. Славейков”, град Стара Загора

Възрастова група 8 - 12 клас
1-во място. Никола Диянов Гаврилов, 8а клас, СУ „Гео Милев”, град Раднево
2-ро място. Радина Кръстева Петрова, 8б клас, ЕГ „Б. Брехт”, град Пазарджик
3-то място. Зара Хюсеин Каплангил, 9а клас, ПГСС, град Чирпан

На 10 000 лв глоба и условна присъда осъдиха мъж, нарушил карантината си http://www.kazanlak.com/news-31343.html

По споразумение на Районна прокуратура-Казанлък подсъдимият С.В. на 29 години, бе осъден на 1 година лишаване от свобода условно за срок от 3 години и „Глоба“ в размер на 10 000 лв. заради неспазена карантина.

С.В. се е прибрал на 8 април 2020 г. в България от рискова държава – Англия, през Аерогара София. На 10-тия ден от карантината си, 17 април 2020 г., С.В. е нарушил противоепидемичните мерки, като е напуснал дома си, в гурковското село Паничерево, където е трябвало да прекара задължителната 14-дневна карантина.

При прибирането си от Англия, РЗИ гр.София му е издало предписание за поставяне под карантина.

Обвиняемият С.В. ще изтърпи наказанието си, заради неспазени мерки по време на обявено извънредно положение във връзка с разрастващата се епидемия от COVID - 19, мерки, издадени против разпространението или появяването на заразна болест по хората, като не е изпълнил задължението да не напуска дома си или мястото на настаняване, в което е посочил, че ще пребивава, като е напуснал адреса си в 19.20 ч. на 17 април 2020 г.

- престъпление по чл. 355, ал. 2, пр. 3 във вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Одобреното споразумение не подлежи на обжалване и е влязло в законна сила.

31-годишен мъж ще отговаря пред прокуратурата за нарушена карантина http://www.kazanlak.com/news-31342.html

На 21 май 2020 г. в Районно управление - Казанлък е образувано бързо производство по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс срещу 31-годишен мъж, затова че не е изпълнил предписание за поставяне под карантина, с което са нарушени мерки, издадени против разпространението или появата на заразна болест.

Материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура – Казанлък.

Фотоконкурсът “Четем заедно вкъщи“ събра най-много снимки от малките читатели http://www.kazanlak.com/news-31341.html

В дните на социална изолация, породена от мерките за борба с коронавируса, екипът на "Искра" реши да проведе събитията си от Националната кампания "Маратон на четенето. Казанлък чете-2020" в онлайн среда, провокирайки гражданите от общината да докажат, че в труден момент културата, респективно качествената книга, са мост между човека и света, могат да станат любимо занимание, източник на духовно равновесие и хармония.

На страниците на Общинска библиотека "Искра" във фейсбук и специално създадения канал в You tube бяха и още продължават да се публикуват онлайн срещи с автори, онлайн четене на различни литературни творби, споделяне на мнения за прочетени книги, публикуване на снимки и видеоклипове на читатели с любими книги и четенето им, организират се различни публикации за творчеството на съвременни български автори и световни класици, успешно се правят ретроспекции в казанлъшката история и съвременно развитие.

От 23 април до 20 май се проведе и фотоконкурсът „Четем заедно вкъщи”. Получихме прекрасни снимки на четящи хора, които споделяха с нас в продължение на месец удоволствието от четенето. Повечето от снимките са правени в условията на изолация заради коронавируса, но всички излъчват оптимизъм и са илюстрация на факта, че в Казанлък деца, подрастващи и млади хора четат, не поради принуда, а от духовна потребност! Всички те ще получат безплатен абонамент за 12 месеца, от датата на първото си посещение в библиотека "Искра".

В конкуса взеха участие 36 граждани, като най-активни бяха децата и подрастващите, общо 26 на брой, най-малкият ни участник е Рая Цанева  – само на 9 месеца. Благодарим на учасниците, които още веднъж доказаха, че можем да четем навсякъде и при всяка ситуация, че в трудни времена книгата е най-добрия мотив да осмислим живота си, да останем в съприкосновение с културата, да съхраним нашето духовно равновесие.

Всички снимки от конкурса можете да разгледате тук.

ОБ "Искра"

Откраднаха велосипед от центъра на Казанлък в малките часове http://www.kazanlak.com/news-31340.html

През вчерашния ден е регистрирана кражба на велосипед в Казанлък. На 21 май 2020 г. в Районно управление - Казанлък се е явил 35-годишен мъж, който заявил, че за времето от 04:15 ч. до 04:30 ч. на същата дата, в гр. Казанлък, на площад "Севтополис", е извършена кражба на велосипед.

Образувано е досъдебно производство по чл. 194, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Тялото на 75-годишен мъж е намерено при пожар в Мъглиж http://www.kazanlak.com/news-31339.html

На 21 май 2020 г., в 08:51 часа, в Районно управление - Казанлък е получено съобщение за пожар в къща в гр. Мъглиж, обитавана от 75-годишен мъж. Изпратен е екип на РСПБЗН – Казанлък, който е изгасил огъня. Извършен е оглед, при който в една от стаите, в която е възникнал пожарът, е намерено тялото на обитателя на дома.

Образувано досъдебно производство по чл.331 от Наказателния кодекс.

Казанлък задмина Стара Загора по посещаемост на детски ясли http://www.kazanlak.com/news-31338.html

Към 31.12.2019 г. в област Стара Загора функционират 40 самостоятелни детски ясли и яслени групи в състава на детски градини (ДГ) с общо 1 680 места в тях. В сравнение с предходната година броят на местата в детските ясли в областта намалява с 65, или с 3.7%.
В градовете на областта детските ясли са 32 с 1 531 места, а в селата - 8 със 149 места.

Детски ясли и места в тях

През 2019 г. в самостоятелни детски ясли и яслени групи в състава на ДГ са постъпили 1 529 деца, или с 6 повече в сравнение с 2018 г. В края на годината за отглеждане и възпитаване в детски ясли остават 1 561 деца, от които момчетата са 853, а момичета - 708. В сравнение с 2018 г. броят на децата в детските ясли нараства с 0.5%.

Деца в детските ясли в област Стара Загора към 31.12

От всички деца, отглеждани в детските ясли в област Стара Загора, най-голям е относителният дял на децата на 2-годишна възраст - 88.7%, следван от дела на децата на 1 година - 9.9%. Няма деца на възраст до 1 година, отглеждани в детските ясли на областта. На 3 и повече години са 21 деца, или 1.3%.

Осигуреността с места в детските ясли към 31.12.2019 г. общо за област Стара Загора е 19.0%, като най-висока тя е в община Казанлък (25.7%), а най-ниска - в общините Братя Даскалови (6.9%) и Гълъбово (7.4%). В общините Гурково и Опан няма функциониращи детски ясли.

В края на 2019 г. обхватът на децата, отглеждани в детски ясли, общо за областта е 17.6% и в сравнение с предходната година нараства с 0.4 процентни пункта. Най-висока е стойността на показателя за община Казанлък (22.1%), а най-ниска - за община Николаево (4.4%) (фиг. 1).

Осигуреност с места и обхват на децата в детски ясли и яслени групи в състава на ДГ в област Стара Загора към 31.12.2019 г. по общини

Към 31.12.2019 г. по основно трудово правоотношение в детските ясли в област Стара Загора работят 470 медицински и други специалисти, които отглеждат, възпитават и обучават деца. Медицинските специалисти по здравни грижи са 211, като 91.5% от тях са медицински сестри (193) (табл. 3).

Медицински специалисти по здравни грижи и друг немедицински персонал в детските ясли в област Стара Загора към 31.12

 

Жена от Казанлък с коронавирус е починала http://www.kazanlak.com/news-31337.html

51-годишна жена от Казанлък с коронавирус е сред петимата починали за изминалото денонощие в страната.

Пациентката е с онокологично заболяване, била е над 20 дни интубирана, но вчера сутринта е изгубила битката за живота си.

Към момента в УМБАЛ Стара Загора са настанени двама пациенти с COVID-19. Единият е интубиран вече от 30 дни, а другият се лекува в Инфекциозно отделение, без дихателни проблеми, информира директорът на болницата д-р Йовчо Йовчев.

41 са новите случаи за вчерашния ден на заразени с коронавирус в цялата страна, от които 11 са настанени в болници. 42 са излекуваните пациенти с коронавирус.

dariknews.bg

video::http://youtu.be/HUUKj4DDc_c::video

Театърът открива лятната сцена в Алиолувата къща от 30 май http://www.kazanlak.com/news-31336.html

Център за култура „Алиолувата къща” – лятна сцена на общински театър „Любомир Кабакчиев” отваря врати от 30 май, информират от ръководството на театъра. Започват и обичаните детски утра с куклените представления. Откриването ще бъде с „Палечка” на Ханс Кристиян Андерсен на 30 май, събота, от 11:00 часа в Алиолувата къща. На 6 юни пък „Жабокът принц” по Братя грим ще забавлява малчуганите.

Създадени са правила и организация за спазване на всички противоепидемични мерки във връзка с извънредната ситуация в цялата страна , с които родителите и техните деца трябва да се запознаят и съобразят за нормалното протичане на спектаклите.

* Всяко дете задължително трябва да бъде с придружител.

* Обособени са отделни коридори за вход и изход на зрителите.

* Задължително е носенето на лични маски при посещение на спектакъл.

* Няма да се допускат лица с прояви на остри респираторни болести (повишена температура, кашлица, хрема и др.)

* Преди представленията ще се извършва дезинфекция на сценичните и зрителните пространства, съгласно алгоритъм, посочен в Приложение № 1 на Заповед № РД-01- 262/14.05.2020 г на Министъра на здравеопазването.

* Осигурени са дезинфектанти за хигиена на ръцете на входа, които ще се ползват задължително от всички зрители и изпълнители.

* За обслужващия представленията персонал са осигурени лични предпазни средства, в зависимост от спецификата на работата и оценката на риска на работното място.

* Дейността по посрещането на публиката, закупуването на билети , настаняването е организирана така, че да не се допусне струпване на хора и да се спазва дистанция.

* Зрителните места са обособени на изискуемата
дистанция от 1,5 м.

* На видно място ще бъдат поставени информационни табели за задължението за спазване на физическа дистанция, хигиена на ръцете. Ще бъдат ясно разчертани посоките за движение за вход и изход на посещенията. На разположение ще бъдат
служители на театъра за допълнителна информация и
координация за спазване на мерките.

За повече информация и закупуване на билети:
0896 710 296 / 0896 690 963

Местата са ограничени, поради мерките за безопастност и изискуемата дистанция от 1,5м

Екипът на театър "Любомир Кабакчиев" ви гарантира сигурност, безопастност, спокойствие и приятни преживявания и емоции.

На 5 месеца затвор осъдиха мъж, ударил шамар на полицай http://www.kazanlak.com/news-31335.html

Ефективно наказание от пет месеца, което да изтърпи при първоначално „строг“ режим, получи 40-годишен мъж, след като Районен съд – Казанлък одобри споразумението, сключено между него, Районна прокуратура – Казанлък и защитниците му, съобщава dariknews.bg.

От наказанието, което ще търпи подсъдимият, ще бъде приспаднато времето, през което той е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

В края на декември миналата година в мъглижкото село Зимница полицаи извършвали проверка за шофиране след употреба на алкохол на водач, познат на подсъдимия. На мястото пристигнал 40-годишният мъж с намерение да осуети проверката, започнал да отправя реплики към полицаите, след което ударил шамар на единия от тях.

Униформеният получил лека телесна повреда-оток и кръвонасядане по лицето, контузия на ушна мида с нарушение на слуха.

Пред съда обвиняемият декларира, че е подписал доброволно споразумение, съгласен е с неговите последици и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

Одобреното от Районен съд – Казанлък споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

Запознайте се с всички кандидатки за короната на Царица Роза 2020 http://www.kazanlak.com/news-31334.html

Вече са ясни претендентките за короната на Царица Роза 2020. 24 момичета се впуснаха в онлайн надпреварата тази година, като най-много са абитуриентките от математическата гимназия – цели 9. Следват ги момичетата на ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий” – 5 момичета.

Уникалното 52-ро издание на традиционния конкурс ще се проведе изцяло онлайн на специално създадения сайт за целта queenrose.eu.

Онлайн гласуването за Царица Роза 2020 ще стартира на 25 май в 10:00 часа, като вотa ще се осъществява чрез регистриран имейл адрес. Всеки ще може да гласува по веднъж от един имейл. Гласуването ще бъде активно до 1 юни, 10.00 часа.

Вече са публикувани официалните снимките и видео-визитки на всяка една кандидатка. Запознайте се с тях като кликнете на името на всяка една:


1. Мария Чемширова

СУ „Екзарх Антим” I

18 години

зодия Дева

Обича да спортува, тренирала футбол и волейбол. Истинска, не харесва лъжата и фалша. Упорита в стремежа да осъществи мечтите си и винаги държи на думите си.

2. Стефани Кръстева

ППМГ „Никола Обрешков”

зодия Близнаци

Смята себе си за добър и честен човек. Занимавала се е със спортни танци. Иска да стане фармацевт. Обича да прекарва свободното си време с приятели.

3. Йоана Рачева

ППМГ „Никола Обрешков”

зодия Близнаци

Отговорна и амбициозна. Обича да спортува и най-вече да кара ски. Занимавала се е с народни, спортни танци и пеене.

4. Мария Петрова

ППМГ „Никола Обрешков”

зодия Дева

Счита себе си за целеустремена и аналитична личност. Иска да учи българска и английска филология.

5. Теодора Ванкова

ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий”

18 години

зодия Рак

Определя се като чувствителна и амбициозна, стремяща се към успех.

6. Мария Стоянова

ППМГ „Никола Обрешков”

19 години

зодия Риби

От 11-годишна се занимава с балет, част е от балетна формация „Вива денс клуб” към ОДК „Св. Иван Рилски”. Определя себе си като много упорит, емоционален и амбициозен човек.

7. Нелина Атанасова

ППМГ „Никола Обрешков”

зодия Козирог

Хората около нея споделят, че е амбициозна и организирана. С приключенски дух – обича да пътува.

8. Мария Владева

ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий”

зодия Близнаци

Определя се като откровен човек, който не се отказва лесно. Смята се за силна и борбена личност.

9. Геновева Радева

НУПИД „Акад. Дечко Узунов”

18 години

зодия Рак

Човек на изкуството, определя се като харизматична и винаги усмихната, добра и общителна личност.

10. Бенита Гундерова

ППМГ „Никола Обрешков”

19 години

зодия Риби

Занимава се с народни танци и е участвала много фолклорни конкурси. Определя се като емоционален, добродушен и състрадателен човек. Обича да пътува.

11. Виктория Герджикова

ППМГ „Никола Обрешков”

18 години

зодия Дева

Определя се като борбен, амбициозен и лъчезарен човек. Обича да пътува и да се запознава с нови хора.

12. Надежда Консулова

НУПИД “Акад. Дечко Узунов“

18 години

зодия Скорпион

Обича да се занимава с изкуство – да рисува, да свири на китара.

13. Полина Куцарова

ПХГ „Св.св. Кирил и Методий“

Смята себе си за отговорен, борбен и целеустремен човек. Възпитана е да бъде добър и позитивен човек.

14. Калина Райкова

Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм

18 години

зодия Дева

Описва себе си като добронамерен млад човек, който следва мечтите си.

15. Сибел Мустафа

Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм

18 години

зодия Везни

Приятелите ѝ я описват като искрена и отговорна. Научена е, че нищо не идва даром, и трябва да се труди, за да постигне целите си.

16. Вероника Пулева

Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт

19 години

зодия Телец

Позитивна и общителна, обича природата и животните. Успехът за нея е в създаването на семейство, превръщането на мечтите в цел, след това и в кариера.

17. Ванеса Георгиева

НУПИД “Акад. Дечко Узунов“

18 години

зодия Дева

Участва активно в национални и международни конкурси по изобразително изкуство. Споделя, че обича родината си, ще остане да учи и да се развива в България.

18. Виктория Костадинова

ПХГ „Св.св. Кирил и Методий“

19 година

зодия Водолей

Представя себе си като искрена, лоялна и амбициозна личност. Успехът дефинира като цел, мечта и щастие.

19. Кристин Чаушева

Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт

19 година

зодия Риби

Научена е на любов и отговорност към учението. Определя се като мотивирана, старателна и динамична.

20. Габриела Дамянова

ППМГ „Никола Обрешков“

Зодия близнаци

За времето си в гимназията се е научила на постоянство, отговорност и инициативност. Мечтае да пътува.

21. Сузан Иглева

СУ „Екзарх Антим I”

18 години

Определя се, като нежна и чувствителна. Споделя, че се е превърнала в силен и отговорен човек. Обича да мечтае и вярва в чудеса.

22. Габриела Петрова

ППМГ „Никола Обрешков“

18 година

зодия Рак

Описва се като чувствителен и емоционален човек. Стреми се да сбъдва мечтите си, да пътува и да обиколи света. Обича да излиза, да танцува и да се забавлява с приятели.

23. Виктория Иванова

ПХГ „Св.св. Кирил и Методий“

18 години

зодия Рак

За себе си споделя, че е емоционална. Обича театъра и е част от театралната студия на Мая Стоянова вече 5 години.

24. Теодора Величкова

Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм

18 години

зодия Близнаци

Образованието си иска да продължи със специалност „Детска педагогика“. Смята се за целеустремен човек.