Kazanlak.Com Kazanlak.Com Copyright 2000-2010 Kazanlak.Com http://www.kazanlak.com/ bg 24 Година и четири месеца затвор за момчето откраднало кутия с дарения http://www.kazanlak.com/news-35794.html

Районен съд – Казанлък постанови присъда, с която наложи едно общо наказание в размер на една година и четири месеца „лишаване от свобода“, което да изтърпи при „общ“ режим, на 19-годишния Карло.

Подсъдимият е признат за виновен в това, че  06.04.2021 г. и на 10.04.2021 г. в гр.Казанлък, в условията на продължавано престъпление, е отнел един велосипед и кутия за събиране на дарения, без съгласието на собствениците им, с намерение противозаконно да ги присвои, както и че на 08.04.2021 г. в същия град противозаконно е присвоил мобилен телефон. Същият е с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Пред Районен съд – Казанлък делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което съдът намалил размера на наказанието с една трета.

В хода на разследването е установено, че К. К. откраднал велосипеда от входа на жилищен блок. Няколко дни по-късно той отнел кутията с пари за дарения на нуждаещо се от лечение дете от заведение за бързо хранене, находящо се в центъра на гр.Казанлък. От монтирани в заведението камери за видеонаблюдение е установен извършителят.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Спипаха двама мрежари след 17-часова акция http://www.kazanlak.com/news-35793.html

След добре координирана акция на ЦРОО и ИАРА, продължила над 17 часа, на яз. Жребчево са заловени две лица, разполагащи хрилни мрежи в местност "Устието". Бракониерите са хванати във водата, след като успяват да пуснат в работно положение 400 метра хрилни мрежи, а в лодката са намерени още 200 метра готови за пускане, наредени в чували.

След залавянето, бракониерите са изкарани на брега, където ЦРОО и ИАРА получават съдействие от органите на МВР. Същите лица са заловени за втори път с мрежи по новия закон. След влизане в сила на наказателните им постановления, бракониерите може да се наложи да си „починат за 6 месеца на топло”. За доказателство, ЦРОО ще приложи запис от термокамерата си със заснемането на разполагането на мрежите във водата.

Масирани проверки от риболовни надзиратели и служители на ИАРА се провеждат и на язовир Копринка, съобщават от Централната рибно-опазваща организация. Всеки ден се извършва контрол над лодките, като вече са установени първите нарушения за риболов без билет и препятстване на проверки на служители на ИАРА и риболовни надзиратели.

На лицето, отказало съдействие и не пожелало да му бъде претеглен улова, ще бъде съставен акт на стойност от 1 000 до 2 000 лева. Ще му бъде съставен акт и за не представяне на риболовния билет.

„Любителите риболовци, посещаващи яз. Копринка са изключително доволни от всекидневния контрол. Лицата, търгуващи с улова си избягаха от яз. Копринка и се преместиха на яз. Жребчево. Там специално внимание ще им бъде обърнато от служители на ИАРА Стара Загора и ИАРА Сливен.”, коментират от организацията.

Те вече получават сигнали от риболовци на Жребчево, че определени лица от град Казанлък (тези, които по-горе споменахме, че продават уловените си риби и цялото рибарско съсловие от Казанлък и региона ги ненавижда, а някои от тях дори не се допускат в рибарските магазини) вече са забелязани да крият риби по бреговете, да предават улова си на хора на брега и прочие... Въпрос на време е да се конфискува цяла лодка за нарушения по ЗРА в частта за любителския риболов.

Кадър с дрон на Макс Буковски грабна международно отличие http://www.kazanlak.com/news-35792.html

Международният конкурс на сайта за професионална фотография WPE Award отличи със сребърна значка и второ място за 2021 година кадър на казанлъшкия фотограф Макс Буковски. Интересната снимка е наградена сред голяма конкуренция в категорията Въздушна/Дрон фотография.

Фотографията е заснета по време на сватбеното тържество на младо семейство през август 2021 година в комплекс край град Елена.  Идеята за композицията дошла на Макс, след като видял каква красива гледка на комплекса се открива от птичи поглед. Буковски разказва, че откакто се е сдобил с дрон винаги се стреми да направи снимка на местността от горе.

„Предложихме на младоженците да направим няколко кадъра и те се съгласиха. Имахме късмет и с образа на шаферките - еднакви рокли тип балерини. Всички легнаха и така се получи. Просто има моменти, които сами се нареждат. Както се казва - в правилното време на правилното място с правилните хора!”, разказва още фотографът.

Атрактивният кадър е забелязан и от други сайтове за сватбена фотография. А единственият форум за фотография в България го включва в селекцията си „Топ 50 за 2021 година”.

Това не е първото отличие на казанлъшкия фотограф и от международния конкурс на WPE Award. През първата половина на 2021 година друг негов сватбен кадър е отличен с първото място в категорията „Сватбено тържество (семейство и приятели)”.

Лошото време затвори Паметника на свободата http://www.kazanlak.com/news-35791.html

Паметникът на свободата ще остане затворен за посещения днес /18-ти януари/. Причината е ураганния вятър на Шипка, съобщиха от Национален парк музей Шипка-Бузлуджа.

Паметникът беше затворен и на 11 и 12 януари. От Национален парк музей Шипка-Бузлуджа тогава предупредиха, че това се налага заради лошото време.

Снимка: Радослав Първанов

Министър Денков: Няма причина да затваряме всички училища сега http://www.kazanlak.com/news-35790.html

МОН предлага пет неучебни дни между първия и втория срок

„В момента няма никаква причина да затваряме училищата на национално ниво. Няма да повтаряме грешките от миналата година, когато училища без нито един заразен учител и ученик бяха принудени да учат онлайн, защото на други места има проблеми.“ Това заяви министърът на образованието и науката акад. Николай Денков във връзка с призивите за преминаване към обучение от разстояние в електронна среда заради високата епидемична вълна.

МОН ще продължи да прилага локален подход, като отчита ситуацията в конкретното училище и в съответното населено място, община и област. Министърът посочи, че всеки ден издава заповеди за преминаване в онлайн обучение за паралелки или училища, в които има повече болни и присъствените занятия са затруднени.

В страната няма изключително високи средни стойности, но има голяма разлика в заболяемостта между отделните общини. По официални данни от информационната система на Министерството на здравеопазването в момента под карантина са 3,63% от учителите и 2,58% от учениците в страната. Най-много са карантинираните преподаватели в област Благоевград - 8,53%, при учениците най-голям е проблемът в област Бургас, където поради карантина отсъстват 4,96% от тях. Най-спокойно е в област Търговище. Там карантинираните учители са 1,08%, при учениците този дял е едва 0,55%. В столицата под карантина са 4,53% от преподавателите и 3,04% от учениците.

Министър Денков смята за разумно между първия и втория срок да има общо пет неучебни дни в седмицата от 31 януари до 4 февруари 2022 г. Един от тях е междусрочната ваканция. Заедно със съботите и неделите преди и след посочената работна седмица учениците няма да влизат в училищата общо девет календарни дни. Те ще се върнат в клас на 7 февруари т.г. и, ако няма забрана от здравните власти, ще започнат втория срок присъствено.
По този начин учениците и учителите ще могат да се възстановят от натоварването, свързано с изпитванията и оформянето на срочните оценки. В същото време ще се даде възможност за облекчаване на здравната система, имайки предвид, че около въпросната седмица се очакват върхови стойности на заразени с COVID-19.

Предложението ще бъде обсъдено в Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в областта на средното образование на 21 януари т.г.

Мобилен ваксинационен пункт ще посети Павел баня http://www.kazanlak.com/news-35789.html

На 20.01.2022 г. (четвъртък) в гр. Павел баня ще бъде разкрит мобилен имунизационен пункт. Ваксинацията ще започне в 09:30 часа в НЧ “Напред - 1903”.
Освен тези, които са се записали в предварителните списъци, ваксина ще може да бъде поставена и на желаещи, които не са успели да се запишат.

Лицата, на които трябва да бъде поставена втора игла или бустерна доза, също могат да посетят пункта.

За по-добрата и улеснена организация за жителите на павелбанско Община Павел баня предоставя възможност за безплатно извозване с автобус(и), както следва:

  • село Турия - 09:30 ч.
  • село Осетеново - 10:00 ч.
  • село Манолово - 10:05 ч.
  • село Тъжа - 10:10 ч.
  • село Търничени - 10:30 ч.
  • село Асен - 11:00 ч.
  • село Скобелево - 11:00 ч.
  • село Александрово - 12:00 ч.
  • село Габарево - 12:10 ч.
  • село Горно Сахране - 13:30 ч.

Ще се поставят ваксини на всички желаещи.

Над милион са приходите от нощувки в областта през ноември 2021 г. http://www.kazanlak.com/news-35788.html

През ноември 2021 г. в област Стара Загора са функционирали 58 места за настаняване с над 10 легла - хотели, мотели, хижи и други места за краткосрочно настаняване. Броят на стаите в тях е 2 045, а на леглата - 3 939. В сравнение с ноември 2020 г., общият брой на местата за настаняване (функционирали в областта през периода) нараства с 5.5%, а броят на леглата в тях намалява с 1.2%.

Общият брой на нощувките във всички места за настаняване, регистрирани през ноември 2021 г. в област Стара Загора, е 21 053, или с 48.2% повече в сравнение със същия месец на предходната година. Най-много нощувки са регистрирани в местата за настаняване с 3 звезди - 11 028 или 52.4% от всички реализирани нощувки.

Пренощувалите лица в местата за настаняване в област Стара Загора през ноември 2021 г. са 7 277, или с 48.2% повече в сравнение със същия месец на 2020 година. От всички пренощували лица 90.5% са българи, като по-голямата част от тях (35.9%) са нощували в местата за настаняване с 3 звезди и са реализирали средно по 4.0 нощувки. Пренощувалите чужденци са 689, като 46.6% от тях са нощували в местата за настаняване с 4 и 5 звезди и са реализирали средно по 2.5 нощувки.

Общата заетост на леглата в местата за настаняване през ноември 2021 г. е 18.3%, като тя е най-висока в местата за настаняване с 3 звезди (23.0%). Спрямо същия месец на предходната година общата заетост на леглата бележи ръст с 6.1 процентни пункта.

Приходите от нощувки през ноември 2021 г. в област Стара Загора нарастват с 63.9% в сравнение с ноември 2020 г. и достигат 1 047.9 хил. лв., като 884.5 хил. лв. са от български граждани, а 163.4 хил. лв. - от чужди граждани (фиг.1).

Фиг. 1. Приходи от нощувки в местата за настаняване
в област Стара Загора по месеци

Героите от града: Казанлъчанка с благодарствено писмо към Полицията http://www.kazanlak.com/news-35787.html

Още една история с щастлив край ни разказа вчера нашата читателка Лидия Илиева във фейсбук групата „За Казанлък”. Жената е ограбена посред бял ден, но благодарение на бързата реакция на Полицията крадците са заловени, а откраднатото – върнато.

Ето какво разказа Лидия пред kazanlak.com:

„Изказвам лични и огромни благодарности на всички служители от РПУ - град Казанлък!

Днес, 17-и януари, около 12.30 часа станах потърпевша на кражба. На бул. "Александър Бетенберг" ми бе отнет дамски портфейл с лични документи и незначителна сума пари от двама непълнолетни. В случая служителите на реда действаха експедитивно и професионално. Патрулен автомобил с три млади момчета ме откара в полицията, а оттам случая поеха около 6-7 цивилни инспектори. Бързата им намеса доведе до желан резултат. Извършителите бяха заловени неимоверно бързо, а документите върнати.

За съжаление не знам имената на героите. Очарована съм от адекватната намеса и отношение на тези съвестни професионалисти!

БЛАГОДАРЯ ВИ!”

Все по-рядко чуваме думата „Благодаря”, а все повече се нуждаем от нея. Особено в тези дни. Апелираме ви - не подминавайте доброто, защото то е заразително и води след себе си още добрини.

След като ви разказахме за тримата младежи, помогнали на възрастна жена в беда, някак естествено се роди заглавието #Героите от града, което се превръща в рубрика за истории на доброто. Разкажете ни за вашите #герои от града в групата "За Казанлък" или на имейл: news@kazanlak.com.

Търсят медицински сестри в ОУ „Кулата” и Художествената гимназия http://www.kazanlak.com/news-35786.html

Община Казанлък обяви конкурс за свободни работни места за длъжността „Медицинска сестра“ в здравен кабинет в ОУ „Кулата“ и Националното училище по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“, към функция „Здравеопазване“.

Минимални изисквания за заемане на длъжността:

• Образование – полувисше и/или висше по специалност „Медицинска сестра“, „Медицински фелдшер“ или „Лекарски асистент“, с придобита образователно-квалификационна степен  „Бакалавър“ или „Професионален бакалавър“;
• Професионален опит – минимум 1 година по специалността
• Допълнителна квалификация и/или опит в областта на детско и училищно здравеопазване е предимство.

Допълнителни изисквания:

• познаване и ползване на законовата и подзаконова нормативна уредба в сферата на детско и училищно здравеопазване;
• способност за планиране и организиране на дейността;
• добри комуникативни умения;
• адаптивност и умения за работата с деца.
• компютърна грамотност – Microsoft Word, Microsoft Ехcel, Internet;

Необходими документи:

• Писмено заявление;
• Професионална автобиография (СV);
• Копие от документи за придобита образователно-квалификационна степен, допълнителна квалификация и правоспособност, които се изискват за длъжността;
• Копие от документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит;
• Копие на членска карта към БАПЗГ или Заявление за членство в БАПЗГ за лицата без трудов стаж по специалността (за медицински специалисти – медицинска сестра, медицински фелдшер, лекарски асистент);
• Копие на документи, удостоверяващи допълнителна квалификация и умения.
• При подаване на документите се представя документ за самоличност.

Представените копия от документи следва да бъдат надлежно заверени от кандидата с текста „Вярно с оригинала“ и подпис. При представяне на копия от документи да се представят и оригиналите за сверка.

След подбора по документи допуснатите до събеседване кандидати ще бъдат уведомени допълнително за мястото, датата и часа на провеждането му.
С избрания кандидат ще бъде сключен трудов договор на пълно работно време по реда на чл. 67, ал. 1, т. 1 във връзка с чл. 70, ал. 1 от КТ, със срок на изпитване 6 месеца, уговорен в полза на работодателя.

Място и срок за подаване на документите: Гише № 2 – „Деловодство“ в Център за информация и услуги на гражданите в сградата на Община Казанлък, гр. Казанлък, бул. „Розова долина” № 6, в срок до 17:30 часа на 01.02.2022 г.

Място на обявяване на списъците и съобщенията: Таблото в Центъра за информация и услуги на гражданите в сградата на Община Казанлък.

Длъжността е обявена и в Дирекция „Бюро по труда“, град Казанлък.

За седмица в Старозагорско са глобени над 200 водача при специализирана акция http://www.kazanlak.com/news-35785.html

Специализирана полицейска операция по безопасността на движението е проведена от служители на сектор "Пътна полиция" на територията на ОДМВР-Стара Загора за времето от 11.01.2022 г. до 16.01.2022 г.

В хода на същата са проверени 565 МПС, извършени са проверки на 701 лица, наложени са 237 глоби с фиш и са съставени 45 АУАН, като от тях 11 са за нарушения на пешеходци, 10 - за неизползване на обезопасителен колан, 3 - за неправоспособни водачи, 1 - употреба на наркотични вещества, 4 - използване на мобилен телефон по време на движение, 59 - неправилно паркирани МПС, 3 - отнемане предимство на пешеходци, 191  - други нарушения.

Наско Василев е новия областен управител на Стара Загора http://www.kazanlak.com/news-35784.html

Правителството назначи Наско Василев за областен управител на област Стара Загора.

Проф. Василев е роден е на 8 юли 1960 г. в Симеоновград. През 1989 г. завършва Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора и се дипломира като магистър, ветеринарен лекар. През 2003 г. получава научна и образователна степен „Доктор“ по „Акушерство и гинекология на животните и болести на новородените животни“, а от 2013 г. е професор в Тракийския университет. В периода 2015-2019 г. е зам.-ректор на университета. Проф. Василев има над 32 години професионален стаж.

Осъществил е краткосрочни специализации в Айова, САЩ, в Бърно, Чехия, Мезон Алфорд, Париж, Франция.
През периода 2018-2021 г. е бил координатор на Национална научна програма Репродуктивни биотехнологии в животновъдството в България „Репробиотех“. Ползва руски и английски език. Семеен е.

Правителството прие решение днес, с което се назначават общо 8 нови областни управители на областите Габрово, Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, Стара Загора, Шумен и Ямбол. Със същото решение се освобождават заемащите досега съответни длъжности - в Стара Загора това е Иван Чолаков.

Правителственото решение е прието неприсъствено.

„Командирите на Българското опълчение“ гостува за освобождението на Ямбол http://www.kazanlak.com/news-35783.html

Националният парк-музей "Шипка-Бузлуджа" представи изложбата „Командирите на Българското опълчение“ в сградата на Културно-информационен център „Безистен“ – Ямбол. Поводът бе 144 години от освобождението на Ямбол от османска власт.

Д-р Чавдар Ангелов - доктор по история и директор на Националния парк-музей „Шипка-Бузлуджа“, беше специален гост на събитието.

Изложбата се състои от 24 информационни табла и експонати от фонда на парк-музея и ще бъде експонирана до 15 април.

„Те бяха офицерите, които водеха опълченците в огъня на Старозагорския бой, по обвитите в барутен дим височини на Шипченския проход, по снежните поля на Шипка-Шейново. Те ги учиха на военно дело, подкрепяха ги, страдаха с тях, тържествуваха с тях. Те бяха командирите на Българското опълчение", подчертават авторите на изложбата.

Снимки: Община Ямбол

Няма да има недостиг на дърва за огрев в община Павел баня http://www.kazanlak.com/news-35782.html
Недостиг на дърва за огрев през календарната 2022 година няма да има в община Павел баня. Това стана ясно след срещата на кмета Иса Бесоолу и кметовете на населените места с директора на ДЛС “Мазалат” инж. Деян Белемезов и главния счетоводител Мима Пенева. Страните се разбраха, че нужните количества дърва за огрев за населението и общинските учреждения ще са обезпечени.

“Радвам се, че инж. Белемезов поиска тази среща днес, защото това означава, че и за него на първо място са хората и отоплението им през зимните месеци. Имам уверението на директора на ДЛС “Мазалат”, че нужният ресурс дървесина ще е наличен през цялата 2022 г. и от съвместната ни работа до сега нямам основание да не му вярвам”, заяви кметът Иса Бесоолу.

От своя страна кметовете на населените места в община Павел баня допълниха, че, благодарение на диалогичността между кмета Бесоолу и инж. Белемезов, през 2021 г. не се е стигнало до проблеми с обезпечаване на дървата за огрев за населението.
 
Пресцентър на община Павел баня
Тържествено откриха новата учебна 2022 г. в 61 Стрямска механизирана бригада http://www.kazanlak.com/news-35781.html

На 17.01.2022 г. беше тържествено открита новата учебна година в районите Казанлък и Карлово на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Пред личния състав бяха отбелязани приоритетите, основните мероприятия и предизвикателства, които стоят пред военнослужещите, като беше акцентирано, че предстоящата година ще бъде не по-малко динамична и интензивна от предходната.

Бяха наградени също и отличилите се военнослужещи от разузнавателните структури и формирования на 61 механизирана бригада по случай 12 януари – Празника на военното разузнаване, както и тези, постигнали високи резултати в държавните военни шампионати, първенствата от Националната военна спортна федерация и първенствата на 61 механизирана бригада през 2021 година.

Общото строяване в районите Казанлък и Карлово приключи с преминаване в тържествен марш.

Героите от града: Теодор, Драгомир и Йордан за това да правиш добро http://www.kazanlak.com/news-35780.html

Преди дни в групата ни За Казанлък наш читател, станал случаен очевидец, публикува пост. В него разказва за възрастна дама в беда и група младежи, които без да се замислят се втурват да помогнат на пострадалата жена.

Тези млади хора се казват Теодор, Драгомир и Йордан. Те са добри приятели, а чистите им намерения  са подплатени и с благородни постъпки.

video::http://youtu.be/sGLElcAwHwU::video

В следващите редове може да прочете какво разказаха пред екипа на kazanlak.com

Представете се
Казвам се Теодор Станчев, живея в град Казанлък и съм на 19 години. Завършил съм ПГТТМ Казанлък. В момента работя е една заложна къща в центъра.

Аз съм Драгомир Генчев,  също от  Казанлък на 16 години. В момента уча в Спортното училище в Стара Загора.

Аз съм Йордан Георгиев и живея в гр.Казанлък. Все още уча в ПГТТМ Казанлък.

В групата ни За Казанлък, една дама беше написа пост, в който разказва за възрастна жена в безпомощно състояние и група младежи, които са й помогнали. Тези младежи сте вие. Разкажете ни всъщност какво се случи?
Вървяхме в посока Изток,  мислехме да се прибираме. Пресичайки зеления мост  видяхме една жена на около 70 години, която започна да пищи. Ние се обърнахме и  в същия момент  тя падна на земята. И тримата се затичахме към нея. Питахме я какво има, а тя каза, че много я боли ръката.  Помислихме, че е счупена, при което един друг човек извика линейка, но тя доста се забави. Едното от момчетат си свали якето и я зави. Изчакахме линейката, качихме жената и след това отидохме към бърза помощ. Те не ни обърнаха внимание и я вкараха направо вътре.

Какво ви накара да се спрете и да помогнете вместо да отмините?
Случвало се е много пъти. Въпросната вечер обикаляхме да се прибираме и минавайки покрай зеления мост видяхме жената как пада. Нямаше хора наоколо, беше  около 21:00 ч. вечерта и беше студено. Тя падна пред книжарницата и се удари  на стълбите. Решихме  да видим какво е станало.

Разбирам, че ви се е случвало и преди да помагате?
Да, много пъти при това.

А как се чувствате след като историята стана толкова популярна и определено докосна много хора?
Радваме се. Ние не го правим за популярност, ние го правим за да можем да докоснем повече хора и повече хора да бъдат добри, защото в днешно време това се случва все по-рядко.

А как реагираха близките и приятелите ви след като им разкзахте какво сте направили?
Много се зарадваха. (Йордан) - Аз още тогава звъннах на майка ми и разказах какво се е случило и тя ми каза браво.
Подкрепят ни, казаха ни да бъдем все така добри .

Какво бихте казали/посъветвали младите хора?
По-често да помогат на по-възрастните, не само на по-възрастните, а на всеки един човек. Защото никой не избира какво може да му се случи.  Да се подкрепяме един друг .

На снимката: в ляво е Йордан, в средата Теодор и в дясно Драгомир

Кабинет за психологически консултации отваря врати в Поликлиниката http://www.kazanlak.com/news-35779.html

Утре, 18-и януари - вторник, в Районна Поликлиника Казанлък отваря врати кабинет за медико-психологическо консултиране, психодиагностика и терапия. Входът за кабинета се намира непосредствено зад автобусната спирка - ет. 1, кабинет № 6

Желаещите да посетят кабинета и да се ползват от предлаганите услуги могат да се запишат предварително на телефон: 0887 939 453 - д-р Кирилов, или да направят посещение по желание, когато имат възможност. (Предварително записаните са с предимство). Работно време: понеделник - петък, от 13:00 до 16:00 часа.

Д-р Кирилов завършва медицина през 1986 г. в Медицински Институт – Варна.
Работил е в различни сфери и на различни позиции в здравеопазването – училищен лекар,
завеждащ здравна служба, специалист по здравеопазване, научен сътрудник към БАН, преподавател в Шуменския Университет.

Квалифициран консултант по приложна психология в социалната сфера, която практикува повече от 15 години.

„Благодаря сърдечно на д-р Пейчев и д-р Нанчев за тяхната покана и доверието им, че мога да се присъединя към екипа на "ДКЦ - Поликлиника Казанлък" - оценявам това! Благодаря от цялата си душа на всички мои близки и приятели, които помогнаха това начинание да се осъществи - обичам ви, ама вие си знаете!”, сподели д-р Кирилов.

При необходимост, за по-ефективната работа се предвижда д-р Кирилов да бъде заместван, както и кабинетът да работи с допълнително работно време преди и след обявеното, от психолозите в психологически център "Пътеки": психолог Стефана Попова и психолог Божурка Илиева, с които д-р Кирилов работи съвместно вече 8 години.

Работата им в психологическия център ще продължи паралелно, като за нея важи само и изключително предварителното записване на телефони: 0887 050670 или 0887 939453.

Медико-психологически консултации – д-р Кирил Кирилов
Районна Поликлиника Казанлък

ет. 1, кабинет № 6 / зад автобусната спирка
Тел. 0887 939 453

Нанесоха щети по 27 пчелни кошера в близко село http://www.kazanlak.com/news-35778.html

На 16.01.2022 г., в 13:00 ч., в Районно управление – Казанлък е получено съобщение за повредени пчелни кошери в пчелин намиращ се в землището на с.Дъбово, общ.Мъглиж.

При посещение на място е установено, че в периода от 19.12.2021 г. до 13:00 ч. на 16.01.2022 г. са повредени 27 пчелни кошера.

Образувано е досъдебно производство по чл.216 от Наказателния кодекс.

Крадец задигна велосипед от паркинг http://www.kazanlak.com/news-35777.html

Криминалисти от Районно управление – Казанлък работят по установяването на автор на кражба на велосипед. Сигналът е постъпил в полицията  на 15.01.2022 г.

По данни на потърпевшите, велосипедът е отнет за времето  от 15:00 ч. на 14.01.2022 г. до 14:00 ч. на 15.01.2022 г. от паркинг в Казанлък.

В Районно управление – Казанлък е образувано досъдебно производство по чл. 195 от Наказателния кодекс.

Ще ремонтират пътя Шипка – Бузлуджа http://www.kazanlak.com/news-35776.html

На работна среща на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“ бяха представени по области участъците от републиканската пътна мрежа, които са определени за спешен ремонт през 2022 г.

Според картите с определените трасета по области става ясно, че пътят между паметника Шипка и Бузлуджа е сред тях. Картите са публикувани на страниците на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Републиканският път IIІ-5005 е третокласен път, част от Републиканската пътна мрежа на България, преминаващ по границата между Габровска и Старозагорска област. Дължината му е 12,3 км. Пътят се отклонява наляво при 168,7 km на Републикански път I-5 в най-високата точка на Шипченския проход и се насочва на изток по билото на Шипченска планина, като след 12,3 км завършва при Дома паметник на Бузлуджа недалеч от връх Хаджи Димитър.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов обяви началото на четиригодишна програма, която цели качествено подобрение на тежкото състояние на пътната мрежа в страната. За тази година ще се ремонтират над 3100 км от пътната мрежа, а необходимото финансиране от 2.8 млрд. лв. ще дойде от бюджета и приходите от тол таксите. Министър Караджов си поставя амбициозната задача за 4 години да бъдат ремонтирани около 60% от републиканската пътна мрежа, която покрива 80% от целия трафик в страната. 

В следващите две седмици гражданите ще могат да дадат свои предложения за включване на други пътища в списъка, по които те пътуват и смятат, че са в тежко състояние.

Гражданите могат да изпращат предложения и сигнали, включително снимки и видеоматериали, на имейл адрес: signali@api.bg. Предложенията ще бъдат разгледани и окончателните списъци с пътищата за ремонт ще бъдат публикувани на интернет страниците на МРРБ и АПИ.

Приключват поредните проекти на МЦР-Взаимопомощ http://www.kazanlak.com/news-35775.html

Завършват този месец дейностите по проект „Взаимопомощ” на едноименния младежки център за развитие. Той се осъществи по рамков договор с Център за развитие на човешките ресурси за „Доброволческо партньорство” по програма "Европейски корпус за солидарност" и всъщност това бе неговата трета и четвърта част.

По проекта имаше две дейности за доброволци с индивидуалното доброволчество за доброволци от Словакия, Румъния, Франция и България и доброволческите екипи за доброволци от Грузия, Турция, Швеция, Испания, Португалия, Франция, Литва и България.

В планираните дейности, младежите осъществиха:

Кампанията с наименование "Капачки за Казанлък", насочена към събирането и намаляването на определени количества пластмасови отпадъци в местната общност. „Към момента по нея са събрани общо над 1500 лв. за 2019, 2020 и 2021 г. от пластмасови капачки и са поставени две метални сърца в парк „Розариум” и до дом на Културата "Арсенал", където всяка седмица сърцата се пълнят от гражданите, за което сърдечно благодарим. Сумата от тях за 2020 г. в размер на 500 лв. се използва за организирането на еко фестивала през 2021 г. Сумата от нея събрана от началото на 2021 г. до средата на годината беше дарена за лечение на млад баща в чужбина и млад мъж, и двамата от града ни и сега набираме количество за нова сума от 500 лв. По кампанията със събраната сума от 2019 бяха облагородени замърсени и занемарени фасади в община Казанлък с изрисуването на рози.” – казва Председателя на организацията инж. Мария Славова.

Друга основна задача на доброволците, бе провеждането на събитието "Без пари" за обмяна на дрехи и всякакви неща, което също намали екологичния отпечатък, като кампанията се осъществи по няколко пъти в годината. Тя включи и предаване на неизползваемия текстил и стари обувки за рециклиране.

Неизменно доброволците бяха и част от провеждането на единадесетото издание на "Еко фестивал Казанлък" с дейности по почистване на замърсени терени на язовир „Копринка” от преливниците към гората и сметище в близост до дървената къща, което беше изчистено. Работни ателиета с екологична насоченост и кампанията "Сливи за смет". През 2021 г. фестивала се проведе под мотото "Гостува" и доброволците успяха да помогнат и на други населени места на територията на България, които осъществихме в огнен център в гр. Ябланица на фондация „Жар-театър, изкуство, култура” (доброволците помогнаха в неговото изграждане и направа на кът за отдих и летни душове); био пчелна ферма в с. Ъглен -научихме се да вадим мед, както и видяхме майката пчела.  Фермата, която посетиха доброволците има 400 кошера с пчели; Национален пещерен дом гр. Карлуково  (доброволците имаха възможност да се срещнат и с експерта по ре-мозайките (мозайки от отпадъчни материали) Мария Стоева, на която помогнаха с изграждане на такава мозайка в Национален пещерен дом гр. Карлуково. Мария е човекът, който с години помагаше на еко фестивала и създаде, заедно с доброволци мозайките от двете страни на стената на язовир Копринка.); проект „Наеми дърво” с. Бяла река - доброволците набраха ябълки, които организацията ни осинови, като успяха и да видят на практика как се произвежда био сок от ябълките в цех, както и научиха как могат да си направят сладко от ябълки; радио „Е-волюшън” и с. Миндя - направиха пейки за отдих в селото.

Младежите работиха основно по направата на младежки бюлетин "ДоброволциТЕ", който по време на проекта празнува своето 100 издание. Бюлетина можете да откриете в линка по месеци: https://theyouth.info/the-youth-journal/. Всъщност идеята на бюлетина в последните години прерасна в младежка медия „ДоброволциТЕ”. Доброволците развиха своите умения за писане на статии, като по-голямата част от тях екологични в сайта на медията и проекта: https://theyouth.info/

В рамките на проекта се проведоха множество инициативи за подпомагане на местната общност на гр. Казанлък:
- инициативата „Споделена Коледа” за даряване на хранителни продукти в помощ на самотно живеещи и социално слаби възрастни хора в с. Дунавци;
- акция “Помощник на Дядо Коледа” за събиране на играчки втора употреба, които бяха дарени на Детска къща в с. Горно Черковище и Комплекс за социални услуги за деца и семейства гр. Казанлък на деца в нужда със съдействието на сдружение “Бъдеще за децата”.
- еко работни ателиета в казанлъшки училища и защитено жилище "Оптима" с. Дунавци.
- инициативата “Купа солидарност“ за събиране на храна, топли напитки, сладкиши за хората в нужда.
- инициатива „Кутия, пълна с щастие” – кампания за подаръци на възрастните хора от дома за стари хора № 3 за коледните празници.
- кампания „Куче-усмихни се!” за събиране на хранителните продукти от 128 килограма, одеялата и всичко, което гражданите донесоха за кампанията за общинския приют.
- кампания „Взаимопомощ“ за подпомагане на 2 майки всяка с по 4 деца за събиране на дрехи, хранителни продукти и всичко необходимо за тях.
- осъществяване на дейности с екологична насоченост по време на лятната академия на Народно читалище „Пробуда-1920” с. Копринка. Осъществяване на дни на хартията, представяне на всички страни на доброволците и еко филмите, създадени по проекта.
- Боядисване на оградата на детската градина в с. Копринка.

Доброволците създадоха и дигитален продукт - еко филми от доброволците, които можете да видите тук:
https://www.youtube.com/channel/UC_aFv90Qb_PCs2HYKhvh4IA

А Филмите създадени с помощта на децата от лятната академия в с. Копринка и доброволците, в ТИК ТОК можете да видите тук:
https://www.tiktok.com/@vzaimopomosht?lang=en

Проектът беше представен в периода 18.08.2021г. – 20.08.2021г. на тематично „Зелено събитие” в град Сандански. Събитието „National GREEN EVENT“  беше насочено към Европейския зелен пакт и особено актуалната зелена тема – Екологичните проблеми и предизвикателствата пред планетата. В този контекст то бе ориентирано към организации, работещи по eTwinning проекти, по проекти, финансирани от Програмите „Еразъм+“ и „Европейски корпус за солидарност“, и съответно към представители на различни общности – учители, преподаватели, директори на училища и детски градини, представители на организации, работещи в младежкия сектор, студенти и университетски преподаватели, ангажирани в работата си с посочената тема.

И в Казанлък се усети земетресението http://www.kazanlak.com/news-35774.html

Днес около 13:48 ч., земетресение стресна казанлъчани. 

Според данните от Националния институт по геофизика, геодезия и география на БАН (НИГГГ-БАН), епицентъра на труса е 66.4 км западно от о. Лимнос (Гърция). Събитието е с магнитуд 5.5 и дълбочина 9.8 км. В рамките на един час след първото земетресение са регистрирани вторични трусове с по-слаб магнитуд.

Живеещите по високите етажи на жилищните блокове съобщиха, че са усетили люлеене.

Пиян шофьор се заби в патрулка http://www.kazanlak.com/news-35773.html

Шофьор във видимо нетрезво състояние блъсна патрулка на ул. "Чудомир" в Казанлък. Инцидентът стана около 14:45 часа днес.

По думи на очевидци на случая полицейският автомобил прави маневра за паркиране пред Музея на фотографията, когато идващия от пазара "Опел Астра" с пловдивска регистрация се забива в нея. Шофьорът на Опела се е движил с висока скорост. Той е на средна възраст, видимо употребил алкохол. 

Улицата в момента е затворена за движение. Няма пострадали от инцидента, нанесени са материални щети по двата автомобила.

На място са патрули на Полицията, които изчакват дознател. Предстои да бъде взета проба за алкохол и на двамата шофьори.

Сгащиха автокрадец решил да отпраши към Казанлък http://www.kazanlak.com/news-35772.html

Районна прокуратура – Стара Загора задържа за срок до 72 часа С.С. на 27 г.. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 10.01.2022 г. в гр. Стара Загора, в условията на опасен рецидив е отнел чужди движими вещи - лек автомобил “Фолксваген Голф“ от владението другиго, без съгласие на собственика, с намерение противозаконно да го присвои. Престъплението е квалифицирано по чл.196 ал.1 т.1 вр.чл.194 ал.1 вр.чл.29 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 10.01.2022 г. С.С. се намирал в гр. Стара Загора. Той решил да извърши кражба на автомобил. Когато минавал покрай паркираната кола, установил, че е отворена и контактният ключ е вътре. Привел в движение автомобила и се насочил към гр. Казанлък, където свалил регистрационните табели. Предложил колата за продажба на негов познат, който я закупил за сумата от 380 лв.

Днес, 14.01.2022 г., Районна прокуратура – Стара Загора е внесла в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.С.

*Снимката е илюстративна

Планирани прекъсвания в работата на светофарите в центъра през почивните дни http://www.kazanlak.com/news-35771.html

Във връзка с планирана профилактика на светофарната уредба в центъра на Казанлък се налагат прекъсвания в работата през почивните дни събота и неделя на датите 15 и 16, 22 и 23 януари 2022 г. Ще бъде извършена профилактика и промяна на режима на работа за синхронизиране между светофарните уредби.

Дейностите са част от поетапното въвеждане на зелена вълна в централната част на града, за да бъде разтоварен трафикът.

Пресцентър на Община Казанлък

Betano.bg - новият играч на хазартната сцена в България http://www.kazanlak.com/news-35770.html

Betano.bg вече е с лиценз за България

Дългоочакваното събитие за българския онлайн хазартен бранш се случи – в края на миналата година Betano.bg получи лиценз за онлайн хазартен оператор и в нашата страна. След като брандът успешно се наложи на редица пазари по света, той най-после дойде и у нас. Очакванията на почитателите на хазарта се реализираха, след като в продължение на няколко години нямаше кой знае какви промени в краткия списък на лицензираните онлайн хазартни платформи за българския пазар.

Със сигурност това е много добра новина за българските играчи, защото става дума за сериозен и голям хазартен бранд. Тя обаче въобще не свършва дотук. Още по-добрата новина е, че онлайн казиното Бетано стъпва много амбициозно и предлага твърде добри предложения на играчите, за да бъдат отказани.

Какво ще намерите на платформата на Betano?

Всеки хазартен фен може да намери нещо за себе си на платформата на новия онлайн хазартен оператор в България. Брандът предлага практически всичко – от добре познатата класика в казино игрите и познатите спортове и залози за тях до не толкова известни казино игри, както и зашеметяващо разнообразие от по-традиционни или нови спортове. Вероятно предложенията „на живо“ ще са сред най-интересните за потребителите. Отговорът е положителен – има и страхотни спортни срещи със залагания на живо, както и онлайн казино „на живо“. Така че, ако искате да усетите познатото вълнение от наземната казино зала, без да се налага да сте физически в нея, то това е мястото.

Какви бонуси ще получат потребителите?

Началните бонуси са вероятно сред най-атрактивните на нашия пазар. За спортните залози операторът предлага 100% до 300 лв. и възможност за безплатен залог. Можете да натрупате и редица награди и бонуси, ако например се включите в някоя мисия, договорите свой залог, използвате комбинирани залози или пък застраховате множествени залози. Офертите въобще не спират дотук, но можете да видите всички и условията за тях в съответния раздел на платформата.

За казино играчите също има 100% начален бонус до 1200 лв. и възможност за 120 безплатни завъртания. Освен това операторът ви е подготвил и редица допълнителни бонуси и награди, за да ви е наистина интересна играта. Секторът с онлайн казиното на живо също има много атрактивни предложения, така че хем можете да играете срещу истинско крупие, хем да спечелите много добри суми. Имате и опцията да се възползвате от промоцията в супер сряда и да спечелите до 100 безплатни завъртания. Какво повече може да иска един истински играч?

Национален конкурс дири “Спомени за село Шейново“ http://www.kazanlak.com/news-35769.html

Народно читалище „Освобождение-1884“, с.Шейново организира национален литературен конкурс "Спомени за село Шейново", с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Целта на конкурса е да бъде събрана възможно най-много краеведска информация за миналото и настоящето на село Шейново, останало завинаги в историята на България с победата над турската армия на 9 януари 1878 г.

В конкурсът могат да вземат участие творци, без ограничения на възрастта. Всеки творец може да представи до две стихотворения, разказ, есе свързани със село Шейново. Текстовете трябва да бъдат придружени със следната информация: име, адрес, учебно заведение, телефон. Напечатани творби се приемат на електронната поща на НЧ „Освобождение-1884“ oswobojdenie_sh@abv.bg

Краен срок за изпращане на творбите е 15.05.2022 г.

Резултатите от конкурса ще бъдат публикувани на facebook страницата на читалището.

С участието си в конкурса участниците се съгласяват организаторите да публикуват техните творби, без да заплащат права и обезщетения за това.

Конкурсът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура.

 

Клуб Хармония Спа кани на първи кралски шоколадов клас с шеф Ради Стамболов http://www.kazanlak.com/news-35768.html

Кралство Хармония СПА Ви кани на първия кралски курс за шоколадови бонбони „Pastry Academy”, с водещ шеф Ради Стамболов. Темата ще бъде четири шоколадови вкуса, свързани с кралства от далечни и близки земи. Кулминацията ще Ви запознае с един експериментален вкус - шоколад със самардала - традиционна подправка за региона на Казанлък, столица на Кралство Хармония.

Шоколадовият кралски клас ще се проведе на 22-ри януари, събота, в град София. Ще присъства кралицата на кралство Хармония Юлия Забунова и кралицата майка, заедно с 10 избраници. За всички желаещи от Казанлък е организиран и транспорт в двете посоки. По време на пътуването клуб Хармония СПА гарантира още забавления с техники от  смехотерапията.

Ето и какво Ви очаква на първия кралски шоколадов курс:

Шеф Ради Стамболов ще Ви посрещне в специална обстановка, в която първоначално ще се насладите на чаша ароматен чай или кафе с канела и кардамон. За по-късно ще бъде приготвено греяно вино по оригинална рецепта от Австрийския кралски двор.

В този ден във вените Ви ще потече шоколад! Ще научите интересни факти за произхода на шоколада, легенди, история, описание и технология на шоколадовите бонбони.

Ще можете да дегустирате вече подготвени бонбони от кралския сладкар шеф Ради Стамболов, като междувременно ще научите и за далечни Кралства, Государства и Династии:
- Кралско синьо и Тонка боб. Оригинална нотка от Тропиците за неочаквана експлозия на небцето;
- Оранж и слънчева мандарина. Класическо и все така феноменално съчетание от цитрус и френски шоколад;
- Имперско зелено и иранско пистачио. Кремообразно съдържание, смело зелен и неподправено фантастичен.

Кулминацията на Кралския курс ще бъде собственоръчната изработка на всеки от Вас на феноменалните бонбони със самардала - експериментален вкус, с инфузия от острата подправка на Заралийския регион.

Курсът ще започне в 10.00 часа и ще приключи в 17.00 часа. Почивка - 1 час за опционален обяд.

Местата са ограничени!

За повече информация и записване на тел.: 0878931668 и 0431/84688, Цветана Станчева, рецепция клуб Хармония СПА.

Увеличават щата на отдел “Чистота“ http://www.kazanlak.com/news-35767.html

Във връзка с увеличаване обема на работа  в Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ (ОП КДиПИС), където в момента са назначени 156 работници предлагат увеличение на щата в тази дейност с нови 6 служителя:

-отчетник транспортни документи
-шофьор
-четири сметосъбирача

За да не се натоварва общия бюджет на Община Казанлък увеличението на щата на ОП КДиПИС в дейност „Чистота“ с шест щата, предлагат да бъде за сметка на намаление на същия щат в дейност „Озеленяване“ на Предприятието. Това предстои да бъде решено на извънредно заседание на Общински съвет Казанлък на 17.01.2022 г. от 12:00 ч., което ще бъде неприсъствено, чрез видеоконферентна връзка и ще бъде излъчено на сайта на ОбС Казанлък

Предстои гласуване за запазване размера на такса битови отпадъци за 2022 г., съгласно Наредба 26 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Казанлък и Решение №9 от 19.12.2019 г.

Казанлъшки фокусник ще участва в най-големия магичен фестивал на Балканите http://www.kazanlak.com/news-35766.html

Единственият илюзионист в Казанлък Христо Митев ще участва в най-големия магичен фестивал на Балканите „Златна котка” в Габрово. Той ще се бори да застане рамо до рамо на сцената със световните звезди в изкуството на магията и да грабне статуетката „Златна котка”.

По-известен като Мат Мърдок, Христо е на 33 години, роден и живее в Казанлък. Завършил е „Социални дейности” в Тракийския университет в Стара Загора, но сърцето му остава в магията. Той се влюбва в нея още от дете. Вдъхновява го забавното детско шоу на Бате Ненчо „Спукано гърне”. Преди 9 години обаче се запалва сериозно по илюзиите и се хвърля направо в дълбокото – започва да прави трикове с опасни предмети като бръснарски ножчета, рибарски кукички и други.

Специално за kazanlak.com той демонстрира един от своите опасни трикове с рибарска кука, който заснехме, за да ви покажем:

video::http://youtu.be/Qjnnv3QXHc4::video

Какво сподели още илюзионистът за себе си и фокусите – вижте в интервюто:

Казваме добре дошъл в kazanlak.com на единствения илюзионист в Града на розите Matt Murdock! От къде идва интересният ти артистичен псевдоним?

Аз съм голям фен на комиксите, а Matt Murdock е мой любим герой. Първоначално не исках да си пиша истинското име в профила ми във фейсбук и написах това. Много хора ме познават с това име. А след време, когато трябваше да си измисля псевдоним то просто си дойде естествено.

Кога се запали по магията?

Още от много малък, от детските ми години съм запален по магията. Ако си спомняте имаше едно предаване „Спукано гърне”, в което Бате Ненчо разкриваше фокуси, но след като спряха предаването аз нямах достъп до магията. С магия отново започнах да се занимавам от 2013 година, тогава започнах да навлизам по-сериозно, да уча повече трикове… И така започна първо на шега, като хоби, след което разбрах, че мога да го превърна и в своя професия, и започнах още по-сериозно да се занимавам и усъвършенствам. От 2017 г. съм член на най-големия клуб в България „Quick Hands Project” и се занимавам по-професионално с магично изкуство.

Какъв беше първия фокус, който научи?

Всъщност един филм запали отново искрата на магията в мен през 2013 г., това е „Зрителна измама” (“Now you see me”), като след това в YouTube гледах няколко разкрития на фокусите от филма, и от там стъпка по стъпка започнах да уча все повече и повече номера.

Първият фокус, който усвоих бе с карти. Доста са нещата с карти, които можеш да научиш, а и е най-достъпно – нужно ти е само едно тесте в джоба. Сега обаче се стремя да научавам и да показвам доста по-различни номера, за да се откроявам така да се каже. Може би съм един от малкото Шок илюзионисти в България.

Шок илюзионист? Какво представлява това?

Това са трикове с опасни материали и реквизит като бръснарски ножчета, рибарски кукички, ядене на стъкло… и други щуротии.

А какъв беше първият номер, който усвои от шок илюзионизма?

Яденето на стъкло. Всъщност това е третият трик, който усвоих изобщо. Първите два бяха с карти, и незнайно защо реших, че вече трябва да се науча да ям стъкло.

Показвал ли си триковете си пред казанлъчани?

От време на време обичам да правя street magic – просто спирам случайни минувачи по улиците и им показвам от магията си, просто за да разведря деня им, а и моя защо не. Иначе в Казанлък предимно забавлявам деца за рождените им дни, канен съм и като участник в тематични партита. 

Разкажи ни за предстоящия фестивал „Златна котка”. Всъщност това е най-големият магичен фестивал на Балканите.

Това е събитие без аналог в България. Провежда се ежегодно от 2012 година в Габрово. Фестивалът е три поредни дни, през които фокусници от цял свят се събират в пределите на град Габрово и създават магична атмосфера, която може да се усети само на живо. Състезания, лекции, гала спектакъл и приятелски смях запълват времето на всички гости и участници на фестивала от петък до неделя. А кой ще грабне наградата „Златна Котка“ винаги е мистерия.

Благодарение на организаторите и Община Габрово, фестивалът през 2022 година ще бъде най-зрелищният до сега. Тази година гости ще бъдат: Марио Лопез - Испания и Джошуа Джей – САЩ, както и Драго Драганов. Дани Белев (магьосникът от Габрово, участвал във „Фермата”) отново е подготвил изненада за габровската публика.

Фестивалът ще се проведе от 25 до 27 февруари в зала „Възраждане” в Габрово, и се очертава да е най-зрелищния до сега. Какво ще бъде твоето участие в „Златна котка”?

Аз участвам във фестивала от 2015 г. насам. Всъщност аз ще се боря за статуетката и участие в гала шоуто със световните звезди, което е в последния фестивален ден. За целта ще трябва да покажа най-добрите трикове в състезание в две категории – close up (от близо) магия и сценична магия. Гост лекторите от чужбина и видни български илюзионисти са част от журито, които ще определят кой ще грабне голямата награда.

Можеш ли да издадеш с какво ще изненадаш журито на фестивала?

Не мога да споделя подробности, но мога да ви издам, че ще бъде шоково изпълнение. За сцената съм подготвил трик от шок илюзионизма, а близка магия може би ще покажа нещо по-обикновено. Не мога да издам повече. Заповядайте на фестивала, гарантирам ви незабравимо преживяване и много емоции!

Гала спектакълът "Златна котка" ще се проведе на 27 февруари в град Габрово. Билети са налични онлайн през мрежата на epaygo и на касите на ИзиПей.

Дежурни имунизационни кабинети ще работят на 15 януари в Старозагорско http://www.kazanlak.com/news-35765.html

На 15 януари ваксини срещу COVID-19 ще се поставят в имунизационните кабинети в РЗИ – Стара Загора и ДКЦ I Стара Загора. Работното време в събота е от 9:00 до 14:00 часа. Кабинетите разполагат с ваксините на Pfizer-BioNTech, Johnson & Johnson и Moderna.

Всички желаещи да се имунизират с ваксината срещу COVID–19 на AstraZeneca, трябва да се обадят предварително на дежурния телефон на РЗИ - Стара Загора – 0882 553564, или да изпратят заявка на служебната електронна поща: rzi-stara_zagora@mh.government.bg, като посочат име и телефон за обратна връзка.

Допълнително ще бъдат уведомени за датата на ваксинацията, която ще се извърши в имунизационния кабинет на РЗИ - Стара Загора. Ваксината на AstraZeneca се прилага само за първоначална ваксинация, а не за бустерна доза.