02 януари 2019 11869 Near orbit

Ето защо в Казанлък няма градски транспорт и всеки е с кола / РепорТИ за Казанлък

Казанлък беше един от първите 5 в България, в който се появиха тролеи, даже преди Стара Загора. В момента в Ст. Загора имат чисто нови и функциониращи тролеи, а ние даже си свалихме и готовите медни кабели и ги нарязахме за скрап. ”Защото нямало алтернатива за тролеите и инвестициите били много големи.” Чудно как в десетки други градове из България не мислят така...

Община ”Казанлък” доказа от 1989 г., че не само като административен капацитет и визия не може, но и не иска да поддържа удобен, редовен и най-вече устойчив във времето обществен транспорт. Някогашните големи автобуси и ”хармониките” предлагаха удобство и най-вече - вътрешно пространство за много пътници. ”Маршрутките” в момента, а и очакваните електробуси, (ще) са тесни, малки и смешни за град с населението на Радомир, а не на такъв, по-голям от повече от 15 от областните центрове. Госпожо Кмет и Общински съветници, вие във времето, а и в момента продължавате да унищожавате и малкото останало желание на казанлъчани да се возят в превозни средства на обществения транспорт и в резултат на това градът се пука по шефовете от стари бараки на четири колела. И да, всяка даже и много стара кола е в пъти по-добра от 10-местните маршрутки, в които нещастниците се прегъват вертикално и хоризонтално, докато се придвижват и седнат и, с които се опитвате да извозвате същите и по дестинации като София. За цена на превоза, със сигурност неотговаряща на качеството, което получават.

Срам ме е, че голям за стандартите на България град не само почти изцяло ликвидира градския си транспорт, но и продължава да го приравнява на село във всяко едно отношение. А е достатъчно само да мръднеш няколко десетки километра от Казанлък и да видиш какво се случва навсякъде другаде!

На снимката - гордият многоместен, климатизиран, екстра широк, с много врати и най-вече - с хиляди пътници - ”автобус” по линия 13 в работен ден. И, не, г-да Общински съветници - градски транспорт не се избира и поддържа финансово от пътниците като необходимо и първо условие. Точно обратното - първо Вие трябва да им предложите удобствата, за да го предпочитат и после да се оплаквате, че нямало пътници и фалирал. Сетете се защо с тази дългосрочна политика по целенасоченото им отблъскване всячески от това, което само вие наричате ”градски транспорт”! Примери, даже и от страната, като Стара Загора, Ямбол, Враца и даже по-малки градове като Асеновград, Кюстендил и Видин, колкото искаш... А, дали има кой да ги види от ”дреми град” селото с иначе голямото вътрешно самочувствие по осеяните с дупки улици?
Ето защо в Казанлък няма градски транспорт и всеки е с кола
Ето защо в Казанлък няма градски транспорт и всеки е с кола

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак