10:22 | 01 май 24 2744

Отлично представяне на учениците от ПГЛПТ в състезанията по професия в Златни пясъци

Отлично представяне на учениците от ПГЛПТ в състезанията по професия в Златни пясъци / Новини от Казанлък

Наталия Добрева с грамота за „Стил и елегантност“ в надпреварата за „Най-добър млад сервитьор“

От 24 до 26 април в курортен комплекс „Златни пясъци“ 185 ученици от 48 училища от цялата страна демонстрираха професионални умения като готвачи, бармани, сервитьори, хлебари-сладкари, хотелиери и аниматори в националните състезания по професии в туризма. Организатор е Министерството на образованието и науката, съвместно с Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България (АУРХ), а домакин бе Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Асен Златаров“, гр. Варна.

Бъдещите професионалисти в туризма се състезаваха за призовите места в страната пред авторитетно жури, в което влязоха изявени представители на туристическия сектор – шеф готвачи с международни отличия, собственици и управители на елитни хотели и заведения, бармани, носители на световни награди, представители на бизнеса.

Представителите на ПГЛПТ в състезанията бяха: Наталия Добрева в „Най-добър млад сервитьор“; Дочка Динева в „Най-добър млад барман“ и Карина Цекова в „Най-добър млад хотелиер“. Техни ръководители в престижната надпревара бяха преподавателите Нели Добрева-Налбантова, Ивелина Атанасова и Красимира Алексиева.

В състезанието за „Най-добър млад сервитьор“ Наталия Добрева се справи отлично с поставените задачи, свързани с професионално сервиране и поднасяне на приготвените от готвачите ястия и декантиране на вино. Работата на младите сервитьори беше оценена от жури с председател Николай Николов – носител на много престижни награди и FMB мениджър на Grifid хотели, които бяха и домакини на състезанието.
Наталия получи и специална грамота за „Стил и елегантност“.

Представителка на ПГЛПТ в надпреварата „Най-добър млад барман“ бе Дочка Динева. Участниците в състезанието трябваше за шест минути да приготвят и презентират безалкохолен коктейл, а другата им задача беше в рамките на минута да направят успешно флеър – жонглиране с бутилка. Представянето на Дочка беше оценено изключително високо от журито, което определи тазгодишното издание на състезанието като едно от най-силните досега. Председател на журито беше Васил Колев -многократен световен шампион в различни международни състезания за бармани.

Карина Цекова спечели всички в журито на състезанието „Най-добър млад хотелиер“ със своята харизма и професионални умения. Тя и останалите участници трябваше да посрещат гости на рецепцията и да се справят с различни казуси, като си служат отлично и с английски език. Уменията им оценяваше жури с председател Николета Христова, управител на хотел „Метропол“ в „Златни пясъци“.

Всички участници в Националното състезание получиха предметни и парични награди от спонсори на състезанията от туристическия бранш. В церемонията по награждаването на победителите участваха министърът на туризма Евтим Милошев, заместник-министърът Ирена Георгиева и секретарят на Президента на Република България по образование, култура и туризъм Илин Димитров.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Най - четени новини

за последната седмица

Неделина Неделчева е Царица Роза 2024

33626 | 14 май 2024

Царица Роза 2012 получи предложение за брак в Hell`s Kitchen

22614 | 15 май 2024

Гледай на живо: Казанлък избира 56-тата Царица Роза 2024

14014 | 14 май 2024

Казанлъчанинът Станислав зае второто място в кулинарното риалити Hell’s Kitchen

10979 | 16 май 2024

Проф. Бетани Хюз представя съкровищата от Долината на тракийските царе и България

8197 | 13 май 2024

Първи думи на Царица Роза 2024 Неделина Неделчева и нейните подгласнички / Видео

5596 | 14 май 2024

Движението по бул. „23-ти Пехотен Шипченски полк“ ще бъде временно органичено в четвъртък

3270 | 15 май 2024

Казанлъчанин има нужда от средства за спешна дентална операция

3130 | 14 май 2024

27 стилисти се грижат за перфектния външен вид на претендентките за короната на “Царица Роза 2024“

2761 | 14 май 2024

21-годишен мъж предизвика пожар в дома си

2112 | 13 май 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак