14:26 | 24 септември 13 10912

ВИДЕО: Пожарът на Тюлбето - гори гората на североизток (обновена)

Огромния пожар, който подпали Тюлбето тази сутрин се разраства към Долно Изворово и Мъглиж. Част от екипите се опитват да овладеят стихията да не прехвърли към сметището и Мъглиж. Други екипи се прелокализираха към северната част на Тюлбето – откъм Долно Изворово. 

Кметът на Долно Изворово сформира екип от доброволци и техника да спасяват селото от наближаващите пламъци.

Трактори изорават ограничителни линии за да спрат пламъците.

Пожарът се разразява в северо-източна посока. Горят борови и дъбови гори по целия северен склон на Тюлбето, съобщиха репортерите на Kazanlak.Com. 

Засега няма информация за пострадали хора. Има свидетелства за изгорели пчелни кошери и животни.

Междувременно една от пожарните коли профуча през града в противоположна посока. Оказва се, че силният вятър е възпламенил пожар и край язовир Копринка. Пушекът е малко, възможно е там пожарът да бъде по-бързо угасен, съобщиха репортери на Kazanlak.Com.

Информацията за пламналия Казанлък до момента:

Огромен пожар се разрази на Тюлбето тази сутрин. Запалили са се сухи треви в следствие военните учения на полигона, но силният вятър разбушува пожар, който бързо обхвана гората.

Всичко от полигона до разклона за Черганово по пътя Казанлък - Стара Загора е изпепелено, пламъците са ограничени от запад на полигона и от юг на местността до пътя към Стара Загора. Гори на север в района Гюсово. Наличната селскостопанска техника изорава широки бразди з да ограничи пожара.

Сформиран е кризисен щаб под ръководството на кмета на Казанлък Галина Стоянова, която е  на мястото на пожара. Собственици на вили в района участват в гасенето, засега няма информация  за изгорели вили.

Фронтът на пожара е огромен и се прави всичко възможно за потушаването му, на място гасят всички налични граждански и военни пожарни коли в Казанлък. Всички пожарни на Казанлък, една от Стара Загора, от Арсенал, общинска техника, водоноски, тежкотоварна военна техника, която е изпратена по спешно разпореждане от бригаден генерал Димитър Шивачев след алармиране от Кмета Стоянова. Като ръководител на кризисния щаб Кметът е получила спешна помощ и от Арсенал, като на мястото на пожара е и шефът по сигурността в завода Станислав Ненов. На мястото на пожара са още директорът на РИОСВ Нанчо Видев, заместник директора на горското стопанство Владимир Атанасов, шефът на общинското звено по защита на населението Димо Димов, разбира се началникът на Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението Анчо Шишков и други представители на включваните в криза институции.

 

Виж новините досега:
ГОРИ ТЮЛБЕТО ПЛАМЪЦИТЕ СТИГНАХА РАЗКЛОНА ЗА ЧЕРГАНОВО

ТЮЛБЕТО ГОРИ ПЛАМЪЦИТЕ ИДВАТ КЪМ ГРАДА (обновена)

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак