11:15 | 07 ноември 13 21677

Коя е Нелина Георгиева - казанлъшката принцеса в X Factor

Коя е Нелина Георгиева - казанлъшката принцеса в X Factor  / Новини от Казанлък

Нелина Георгиева е много талантлива и още много млада певица от Казанлък, която в последните месеци е сред най-коментираните изпълнители в един от най-гледаните ТВ формати X Factor. Нелина е едва на 16 години, но музикалните й възможности и красота плениха жури и зрители в предаването на Нова ТВ.

Тя е израснала в музикална среда. Още на една година има любима песен „Barby girl“, на която започва да танцува с голямо удоволствие, споделя баща й Людмил. Самият той също е музикант, като голяма част от детството на Нелина пропуска, за да заработва пари с участия в чужбина. Сега обаче баща й е плътно до нея и я подкрепя в участието й в тв шоуто. Людмил живее заедно с Нелина, където тя учи в Музикалното училище „Любомир Пипков“, а той работи като музикант в 5-звезден хотел. Баткото на новоизгряващата звезда – Дани също е музикант и в момента работи в Мароко.

Майката на момичето – Соня е в Казанлък и има собствен фризьорски салон. Соня дори променя работните си дни заради X Factor и вече салонът й е затворен в четвъртък и петък, но компенсира това с работа в събота и неделя.

Цялото семейство подкрепя Нелина, а майка й дори се грижи за прическите на своята дъщеря, когато тя участва в различни фотосесии.

Казанлъшката принцеса /както е наричана от водещите на предаването/ още на 4 годишна възраст печели първа награда на певчески конкурс в Казанлък. В детските си години освен с пеене при Стефка Денева, тя започва да свири и на пиано при Елена Юлианова.

„Лесно няма! Нелина и Соня знаят, какво е да ходиш от квартал Изток до центъра по няколко пъти на ден на уроци по пиано, солфеж и пеене. Сега тя учи поп-джаз в класа на Нели Маринкова“-споделя бащата-Людмил.
Той си спомня и за последната седмица, в която Нелина бе оставена от зрителите да се бори за продължаване в елиминациите на предаването.

„Напрежението, емоцията и сълзите не попречиха тя да покаже, че е боец и да победи не една, а две участнички. Изпя емблематичната песен на Уитни Хюстън от филма Бодигард по един наистина уникален начин, въпреки крехката си възраст и прекалено голямата емоция. В разговор с мен на другия ден Нелина се пошегува, като каза, че допълнителното телевизионно време за един млад изпълнител е полезно, но за по-сигурно е по-добре да не попада на елиминации отново“- разкри Людмил.

Чрез Kazanlak.Com Нелина благодари на всички казанлъчани за подкрепата и за топлите думи в социалните мрежи. 

Във видеото можете да видите изпълнение на Нелина Георгиева на конкурс в Свищов. С песента "Камино" тя печели първото място на конкурса в северния български град преди 5 години - през 2008 година.

На снимките може да видите: Нелина с роза в Казанлък, на сцената на X Factor, как майката Соня прави прическа на дъщеря си, С батко си Дани/вдясно/ и приятел в дискотека и снимка от фотосесия за българско списание.

 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Най - четени новини

за последната седмица

Неделина Неделчева е Царица Роза 2024

33171 | 14 май 2024

Царица Роза 2012 получи предложение за брак в Hell`s Kitchen

21035 | 15 май 2024

Гледай на живо: Казанлък избира 56-тата Царица Роза 2024

13778 | 14 май 2024

Казанлъчанинът Станислав зае второто място в кулинарното риалити Hell’s Kitchen

9386 | 16 май 2024

Проф. Бетани Хюз представя съкровищата от Долината на тракийските царе и България

7759 | 13 май 2024

Първи думи на Царица Роза 2024 Неделина Неделчева и нейните подгласнички / Видео

5416 | 14 май 2024

Движението по бул. „23-ти Пехотен Шипченски полк“ ще бъде временно органичено в четвъртък

3169 | 15 май 2024

Казанлъчанин има нужда от средства за спешна дентална операция

3049 | 14 май 2024

27 стилисти се грижат за перфектния външен вид на претендентките за короната на “Царица Роза 2024“

2678 | 14 май 2024

21-годишен мъж предизвика пожар в дома си

2036 | 13 май 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак