22:17 | 29 септември 14 2579

Интелектуалци дадоха подкрепата си за Драгомир Стойнев

Интелектуалци дадоха подкрепата си за Драгомир Стойнев / Новини от Казанлък

Светила на българската историческа наука и доказани интелектуалци дойдоха в Стара Загора, за да подкрепят Драгомир Стойнев, водач на листата на Коалиция „БСП лява България” в Старозагорски избирателен район.
На среща с изявени творци и културни дейци от Града на липите те дискутираха проблемите на духовността,  националната идентичност и културата като основни фактори за възраждане на нацията и за силна държава.
„В Стара Загора съм дошъл , за да подкрепя един доказан професионалист като Драгомир Стойнев. Така както в Пазарджик подкрепих личността на генерал Стоян Тонев. Подкрепяме личности, а не партии. Защото на България са потребни личности, а не партийци в следващия парламент“, заяви историкът акад. Георги Марков.

„В политиката особено важна е почтеността, а напоследък тя е остро дефицитна. Драгомир Стойнев е млад човек, но с досегашното си поведение и като народен представител,  а и като министър доскоро остави впечатление за човек, на когото това качество не е чуждо“, подчерта акад. Константин Косев. По думите му досега властта е била трамплин за лично обогатяване, но в дадения случай при Драгомир Стойнев това не е така. „България се нуждае от единение, но са малко, хората с качества, които  могат да го достигнат”, поясни журналистът – международник и дипломат Иван Гайтанджиев. Той разказа за срещите си със Стойнев в Египет и подчерта, че той е скромен, но със стил и класа, а такива политици трябват на България. Политици, които разбират добре предизвикателствата пред Европа, света и страната си. „Външната ни политика трябва да е икономизирана”, категоричен бе Гайтанджиев, нещо, което Драгомир Стойнев е започнал да прави като министър. „Нуждаем се от политици, които най-накрая да изведат страната ни от позицията на резоньорството, да направят така, че държавата да е адекватна на новите предизвикателства. Хора прагматици, с модерно мислене“, подчерта Иван Гайтанджиев.

„Една значителна група интелектуалци реши да подкрепи личности, а не партийци, независимо от цвета им. Хората, за които отечествените интереси стоят много по-високо от тясно корпоративните партийни интереси. За съжаление оказва се, че в България избирателите май не са узрели за мажоритарен вот и затова се налага чрез партиите да подкрепяме ярки фигури. За да сме сигурни, че влизащите в Народното събрание ще  стигнат до определен консенсус по няколко важни за нацията проблема. Сред тях са образованието, здравеопазването, земеделието и енергетиката, където не смятаме, че съществуват идеологически противоречия“, коментира поетът и издател Иван Гранитски. Драгомир Стойнев благодари за подкрепата и подчерта, че е щастлив, когато такива личности са до него. Те са светила и страната ни трябва да се гордее с тях.  "Аз мисля, че ако сме истински патриоти, трябва да седнем и да помислим как да извадим страната от кризата, какво да направим в енергетиката, индустриалната политика, здравеопазването, образованието. Ние трябва да имаме съгласие, защото в тези години на преход загубихме ценно време. Ако погледнем назад в историята ще видим, че всички големи индустриалци и предприемачи са били истински патриоти и затова за мен е изключително важно най-накрая да имаме национално съгласие, да обсъдим конкретните проблеми. Част от тях е и образованието, защото един лидер не се ражда сред политиците. Той се сформира като такъв в една образована среда. Трябва да намерим съгласие за това как да постигнем целта, която аз лично съм си поставил: България да стане една интелигентна, образована, духовно извисена нация", каза Стойнев.  Според него още на шести октомври политиците трябва да си говорят, да има правителство, което да обедини голяма част от политическите идеи на определени партии, за да се постигне просперитет. „Аз лично вярвам, че този диалог ще стане. Вярвам, че ще седнем на една маса и ще говорим за дългосрочни политики, но за всичко трябва да има национално съгласие”, допълни  водачът на Старозагорската листа на социалистите.  Според него е трудно да няма тяснопартийни интереси, но трябва да се научим да ги преодоляваме. Той даде красноречив пример как партийния егоизъм на абсолютно всички лидери е довел дотам, че политическата криза е можела да попречи на крехкия икономически растеж постигнат при кабинета „Орешарски”.


Коалиция „БСП лява България“ № 22
27 МИР – Стара Загора
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър на Областен съвет на БСП - Стара Загора

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Зов за помощ: Атанас Мермеклиев от град Шипка се нуждае от средства за животоспасяваща операция

7589 | 19 април 2024

Станал е инцидент в района на казанлъшкото полицейско управление

5788 | 22 април 2024

Лек автомобил се обърна след катастрофа до училище в Казанлък

5221 | 19 април 2024

Крадец заряза колелото си и избяга след гонка в Казанлък

4305 | 23 април 2024

Богата и пъстра програма, предлага културния календар на Етнографски комплекс „Дамасцена“ за сезон 2024

4071 | 24 април 2024

Първа среща с претендентките за Царица Роза 2024

3837 | 25 април 2024

Арестант скочи от втория етаж на полицейското управление в Казанлък

3701 | 22 април 2024

В Казанлък започва подготовката на филм свързан с тракийската култура

3180 | 23 април 2024

Започната е проверка за изясняване на факти и обстоятелства във връзка с инцидент в РУ-Казанлък

2864 | 23 април 2024

„Капачки за бъдеще“ в Казанлък: Доброволци събираха пластмасови капачки и метални кенчета за неонатална линейка и кувьоз

2654 | 21 април 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак