14:18 | 01 юли 15 22716

Родители излязоха на протест срещу Тео

Вчера в двора на ХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ се събраха родители на ученици от ПМГ „Никола Обрешков“. На срещата присъстваха около 10 души, които споделиха, че са против методите на преподаване и оценяване на национално известния физик Теодосий Теодосиев.

Срещата бе организирана в социалните мрежи, като някои от родителите дойдоха до училището, но при вида на камерите - не се присъединиха към протестиращите.

"Той пише масово двойки на децата, като срочните оценки научаваме едва, когато свърши срока. Не получаваме и контролните, които правят, защото той ги бил архивирал. Не е проблемът в двойката, а в това, че децата не научават нищо. На деца в 9 клас той преподава интеграли, които се учат във висшето образование“- споделиха родителите.

Деца, които са пълни отличници по останалите предмети, имат двойки при Теодосиев - разказаха още родителите. Известният учител често отсъствал и през тази година се върнал от болничен за един ден и написал набързо оценките за годината, като резултатите били плачевни за мнозина от учениците.

Родителите разказаха, че Тео карал децата да ходят в неговата школа и това вдигало успеха им, а ако не посещаваш школата, то оценките били ниски.

Юлия Иванова един от родителите събрали се в двора на ХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ заяви, че учителят Теодосий Теодосиев тотално не зачита наредба №3 за системата на оценяването и не спазва изискването за минимален брой оценки за формиране на срочна оценка.

„През цялата година той не нанася никакви оценки и накрая на годината е голяма изненада и за родителя и ученика да види двойка. Аз мисля, че господин Теодосиев преценява децата според това, колко посещават неговата школа, където ги поощрява с бонуси към тяхната оценка. Не са ясни критериите му - какво точно изисква от децата. На среща с родители той спомена, че иска да научи децата на много неща, но времето не му стига и затова трябвало да посещават школата му. Моето дете има 6 по всички други предмети, но по физика имаше 2. По-късно  Теодосиев е премислил и й е писал 3. Аз исках да отиде на изпит, защото там оценката щеше да бъде по-висока,“ каза още Иванова.

Друг родител сподели, че държи да се спазва учебната програма и да се учи по учебника за дадения клас. Родителите се оплакаха, че се опитват да променят начина на преподаване и оценяване, но дори класните ръководители на децата и директорът на училището са казали, че не могат да въздействат на Теодосиев, който през последните месеци се превърна в медийна звезда и спечели приза „Мъж на годината“.

Директорът на гимназията Красимир Дамянов заяви, че е запознат с проблема и коментира, че той ще бъде решен така, че да не бъде ощетен нито Теодосиев, нито учениците.

kazanlak.com

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак