12:45 | 06 октомври 15 3098

Павлина Делчева: Да си част от Експерти за Казaнлък е огромно признание

Павлина Делчева: Да си част от Експерти за Казaнлък е огромно признание / Новини от Казанлък

Отказвала съм на партии, но веднага приех поканата на Николай Ибушев

Павлина Делчева е ръководител на офис Казанлък на Застрахователна компания „Виктория”. Едно от новите лица в листата с кандидати за общински съветници на Експерти за Казанлък.

Г-жо Делчева, какво Ви накара да се отзовете на поканата на Експерти за Казанлък да станете част от листата?

Още от създаването на групата бях впечатлена най-вече от хората, които поставиха основите й. Това са личности с изключително богат опит – както житейски, така и професионален. Експерти са хора, които наистина много уважавам и към които имам голям респект. Мисля, че такова е отношението на повечето казанлъчани към тях. След като се запознах с вижданията и принципите на Експерти за Казанлък още повече повярвах на това, което те са поели като инициатива и някак си видях надежда за града. Точно това ме привлече у тях и съм безкрайно щастлива и дори поласкана от поканата, защото за мен това са хора, с които мога да се гордея и от които да се уча всеки ден.

А вие с какво смятате, че сте впечатлили Експертите, за да ви поканят в листата си?

Мога само да изразя предположение, че съм привлякла вниманието им с това, че съм положителна, естествена, откровена, искрена и добър професионалист. Може би съм показала, че наистина съм коректна и може да се разчита на мен. А това е един от основните принципи на групата.

Част от кандидатите в листата на Експерти за Казанлък са получавали покани да участват в листата на различни политически партии. Вие имала ли сте подобни предложения?

Да, малко преди да ме поканят Експертите, ми се обаждаха от други политически партии, но аз категорично отказвах. Веднага щом ми се обадиха от Експерти за Казанлък обаче се съгласих, защото това е надпартийна група, която работи за доброто на казанлъчани и има ясна представа в каква насока трябва да се работи.

Имате ли наблюдения какви са настроенията на казанлъчани за града им?

Имам, защото се интересувам какво се случва край мен, а и професията ми го налага. Смея да твърдя, че последните година-две са значително по-добри за града и за хората. Но се наблюдава една притеснителна тенденция, че младите хора ги няма. Мога да кажа, че все още съм млад човек и моето обкръжение от приятели се стеснява  с всяка изминала година. Дори и синът ми не е в България, а още по-тревожното е, че и дъщеря ми върви по неговите стъпки. Именно поради тази причина реших да подкрепя каузата на Експерти, защото работят в посока за по-доброто на града. Най-важното според мен е да върнем усмивката на лицата на хората, да им върнем надеждите и да им покажем, че и Казанлък е добро място за живеене. Защото аз съм далеч от мисълта, че излизането извън България води до положителни резултати. Едно е да живееш в държавата си, но съвсем друго е да работиш на територията на чужда страна.

По какъв начин може да се върне усмивката върху лицата на хората?

На първо място с по-доброто заплащане, с по-добрите условия на труд, със създаването на перспектива за по-добро бъдеще. Трябва да накараме хората да повярват, че тук наистина нещата могат да се променят – общината ни е красива, хората са качествени, имаме уникална природа...

Изтъквате природата на Казанлък. В каква насока трябва да се работи, за да се подобри туризмът в общината?

Аз много обичам България, много пътувам, обичам да познавам различни места, да опознавам родината и последните няколко години наистина направих доста дълги преходи. Специално нашият район е уникален. За съжаление обаче не използваме благата си пълноценно. Безспорно е, че през последните години кметската администрация и Общинският съвет успяха да насочат силите си в положителна насока. Затова казвам, че благодарение на Експерти за Казанлък надеждата се върна в хората. Ако се продължава в тази посока – да вървим заедно, тогава нещата наистина могат да се подобрят. В бъдеще ще е добре ако изчезне пошлостта, бих се изразила дори по-грубо – трябва да изчезне простотията, за да се постигне успех. Трябва всичко да бъде на някакво ниво. Трябва да се промени манталитетът и да си променим начина на виждане.

За какво ще настоявате в следващия Общински съвет – Вие персонално, а и като част от Експерти?

За мен най-важното са младите хора. Преди близо три години получих покана да стана председател на настоятелството на най-голямото училище в града „Екзарх Антим I“ и приех с огромно удоволствие, за да бъда полезна на децата, те са нашето бъдеще. И ако ние сега не ги накараме да вярват в това, че тук е доброто място за живот, то ще продължат да напускат града. Трябва да се инвестира в талантливите деца, дори децата, които са в неравностойно положение. Ние в настоятелството имаме една много добра инициатива – всяка година да подпомагаме финансово и морално децата, които са сираци или полусираци с една скромна сума за абитуриентски бал или нещо друго наложително. Децата са най-чистите души и каквото и да получат за тях е от изключително значение.

Важна е разбира се и инфраструктурата на града, но тя е обвивката. За мен е важно да се работи в по-голяма дълбочина, там където трябва да се развива, защото не е важна само обвивката. Наистина всички казват, че това са видимите резултати, но нека видим и съдържанието.

Като експерт в своята област какво бихте приложили от качествата си в обществената дейност?

На първо и най-значимо място мисля, че трябва да бъдем хора. Пред всичко трябва да заставаме с отворени сърца и да бъдем честни. Когато ти даваш това отношение и излъчване, ти получаваш същото, хората се заразяват и даряват същото. За себе си мога да кажа, че съм добър човек, отговорен, постигнала съм това, което съм искала и имам много хора, които ме подкрепят. За мен е важно когато един ден направя равносметка на живота си да се чувствам удовлетворена от това, което съм направила и от това, че мога да оставя нещо след себе си. Това се мъча и да внушавам на хората, които ме познават. Струва ми се, че успявам.

Така ли възпитавате и децата си?

Аз съм от хората, които се гордеят със семейството си. Имам прекрасна фамилия – две деца, момче и момиче, и съпруг, които обожавам. Имам и страхотни родители, които ме научиха да съм добър човек, искрен и отговорен. В допълнение имам и страхотна работа, която ме кара да се чувствам полезна и жива. Изключително много ценя и обичам приятелите си. Ако трябва да обобщя имам всичко, за което съм си мечтала по принцип, един щастлив човек съм.

Как протича един Ваш работен ден?

Работата ми е изключително динамична. Хубавото е, че всеки един ден е различен. Основните ми задължения са свързани с хората. За голяма част от населението това е голямо натоварване. Освен това няма гаранция, че всеки един човек, влязъл в офиса ни, ще ни донесе положителни емоции. Аз обаче вярвам, че всеки един контакт е положителен, независимо от емоциите, които носи той. На практика обаче всеки един човек в живота ни е учител и ни дава някакъв урок. Това, че се срещам с хора ме кара да се чувствам значима за тях, да помагам с каквото мога. С негативните настроения се справям като се усмихвам. Позитивизмът е едно от най-добрите оръжия.

Предизборен щаб "ЕКСПЕРТИ ЗА КАЗАНЛЪК"
Купуван продаването на гласове ето ие престъпление

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Ферма в с.Шейново продава агнешко месо директно от фермата цена за кг 22.00 лева, агнешки комплект за дроб сърма...

Разни 26/04/2024 с.Шейново
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Първа среща с претендентките за Царица Роза 2024

6289 | 25 април 2024

Станал е инцидент в района на казанлъшкото полицейско управление

5945 | 22 април 2024

Богата и пъстра програма, предлага културния календар на Етнографски комплекс „Дамасцена“ за сезон 2024

4756 | 24 април 2024

Крадец заряза колелото си и избяга след гонка в Казанлък

4511 | 23 април 2024

В Казанлък започва подготовката на филм свързан с тракийската култура

4417 | 23 април 2024

Арестант скочи от втория етаж на полицейското управление в Казанлък

3858 | 22 април 2024

Започната е проверка за изясняване на факти и обстоятелства във връзка с инцидент в РУ-Казанлък

3087 | 23 април 2024

„Капачки за бъдеще“ в Казанлък: Доброволци събираха пластмасови капачки и метални кенчета за неонатална линейка и кувьоз

2787 | 21 април 2024

Доброволец от Испания в Казанлък, първи впечатления

2682 | 23 април 2024

Микробус и лека кола катастрофираха в района на Дунавци

2098 | 20 април 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак