17:20 | 18 февруари 16 2542

Казанлъчани близо до медалите в първите дни на първенството по лека атлетика

 Казанлъчани близо до медалите в първите дни на първенството по лека атлетика / Новини от Казанлък

В момента в Добрич се провеждат Националните шампионати на страната ни по лека атлетика в зала за различните възрастови групи. Днес приключиха надпреварите при юношите младша възраст и децата до 16 години.

В края на днешния ден се проведе щафетното бягане при юношите младша възраст на 4 по 200 метра, където участие взе и отбор на казанлъшкия клуб „Пендарева“. Казанлъчани записаха време 1 минута 38 секунди и 65 стотни, което им отреди 4-то място на малко повече от секунда пред квартета на „Черно море“ /Варна/.

В индивидуалните надпревари при момчетата Стефан Петков се класира 8-и при момчетата до 16 години в бягането на 400 метра с резултат 58,33 секунди.

При юношите младша възраст в бягането на 60 метра Мартин Белчев е 9-и , а съотборниците му Симеон Вълев и Христо Тенев са 18-и и 25-и.
В първенството при юношите младша възраст участваха двама състезатели на клуб „Цветанка Христова“, водени от треньорката Светла Миткова. В тласкането на гюле Валентин Цветков постигна 14,71 метра и зае 4-то място, като бе изпреварен с 36 сантиметра от бронзовия медалист, който е представител на „Тракия“ /Пловдив/. Веднага след Цветков с резултат от 14,26 метра е съотборникът му Стефан Оджаков.

Утре са състезанията при юношите старша възраст, като на първенството ще участват двама състезатели на Петя Пендарева: в бягането на  60 метра ще участва Иван Йовчев, а в дисциплината  висок скок - Даниел Шуманов.

kazanlak.com

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак