11:29 | 26 април 16 2086

Конкурсен маратон за пианистите на Елена Юлиянова завърши с 28 награди

Конкурсен маратон за пианистите на Елена Юлиянова завърши с 28 награди / Новини от Казанлък

28 награди от Национален и два Международни конкурса в София спечелиха талантливите казанлъшки пианисти. Възпитаниците на известната музикална педагожка спечелиха множеството награди в разстояние на една седмица.

По традиция месец април богат на творчески изяви на учениците от клавирния клас на Елена Юлиянова в СОУ „Екзарх Антим І” и ШИ „Емануил Манолов” при НЧ „Искра-1860”. Но резултатът, който постигнаха казанлъшките таланти през изминалата седмица, надмина и най-смелите очаквания:  Христиана Харалампиева, Дамян Стоев, Ани Тенева, Хелена Калайджиева, Виктория Влахова, Виктор Владков, Адриана Узунова, Златомир Трифонов и Александра Симеонова.

Както ви съобщихме на 17 април в София се проведе конкурс за участници в категория класически инструменти - пиано в рамките на 12-то издание на Национален детско-юношески конкурс  за музикално изкуство „Орфеева дарба”. От този конкурс казанлъчани спечелиха общо 10 награди. Виж повече: Пианистите на Елена Юлиянова с награди от „Орфеева дарба“.


От 18 – 23 април  в Национален дворец на децата в София за 8-ми път се проведе Международен детски фестивал „Млади таланти – 2016”.
В тазгодишното издание на фестивала за първи път участваха: Христиана Харалампиева, Дамян Стоев, Хелена Калайджиева и Адриана Узунова. За пореден път учениците в СОУ „Екзарх Антим І” и ШИ „Емануил Манолов” доказаха високата си класа, спечелвайки най-високите оценки за конкурсните си изпълнения: Дипломи за „Отлично представяне”. 

Дамян Стоев и Адриана Узунова  бяха отличени и със Специални награди – Статуетки за Отлични изпълнения на конкурса.
Дамян Стоев бе поканен за участие в Заключителния Гала - концерт на Лауреатите, който се е състоя на 22 април в Зала „Люмиер”  в НДК в София.
Маратонът за пианистите ни приключи с Международен клавирен конкурс за пианисти - непрофесионалисти „Вивапиано”  в София.

В Петото издание на конкурса „Вивапиано”, посветен на 120 годишнина от рождението на композитора Петко Стайнов, в залите на концертен комплекс „България” се състезавали над 100 млади изпълнители в категории пиано соло и клавирни дуа, разделени в 10 възрастови групи, а техните изпълнения бяха оценявани от 6-членно международно жури.

Първи награди и право на участие в Заключителния Гала концерт на Лауреатите в Голяма концертна зала „България” завоюваха  Христиана Харалампиева, Ани Тенева, Златомир Трифонов и клавирно дуо Александра Симеонова – Златомир Трифонов. Втори награди във съответните възрастови групи спечелили Дамян Стоев, Виктория Влахова, Хелена Калайджиева и Адриана Узунова.
Забележителен успех постигнаха  дебютантите на това тежко международно състезание Христиана Харалампиева и Дамян Стоев в категория клавирни дуа.  В 10-та група, без възрастови ограничения, на равни условия с по-големите участници в тази категория, най-малки казанлъшки пианисти се класираха на второ място.

Вълнуващ момент на този конкурс е връчване на Специалните награди по време на заключителния Гала концерт.  Със Специална награда „Парашкев Хаджиев” беше награден 8-годишен талантлив първокласник от СОУ”Екзарх Антим І” Дамян Стоев.

Специална награда на Съюза на българските композитори за най-добро изпълнение на българско музикално произведение, за изпълнението на „Ръченица” от Петко Стайнов, транскрипция за пиано Виктор Чучков, бе връчена на талантливия млад пианист Златомир Трифонов.
Златомир Трифонов бе удостоен и с още една Специална награда, която се връчва в края на Гала концерта: с над 80 процента гласове на слушателите в зала „България”  казанлъшкият талант спечели наградата на публиката.

Концертната програма на Лауреатите на 5-ти Международен конкурс „Вивапиано” приключи с изпълнение на невероятно клавирно дуо Александра Симеонова – Златомир Трифонов, спечелили най-високата оценка на журито в категория Клавирни дуа.
Носител на Голяма награда VIVAPIANO JUNIOR -  „GRAND PRIX JUNIOR 2015” стана 12 – годишния млад талант Виктор Владков, който заедно със Софийска Филхармония с диригент Жорж Димитров блестящо изпълни Концерт за пиано и оркестър в ре мажор от Й.Хайдн.


   
 

 


 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

”Аквапарк” Овощник търси да назначи за предстоящия летен сезон готвачи топла и студена кухня

”Аквапарк” Овощник търси да назначи за предстоящия летен сезон готвачи топла и студена кухня

”Аквапарк” Овощник, за предстоящия летен сезон, търси да назначи с атрактивно заплащане, следните позиции: Готвачи...

Работа 07/05/2024 гр.Казанлък
Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Ферма в с.Шейново продава агнешко месо директно от фермата цена за кг 22.00 лева. Телефон за заявки 0885367902 , 0888688167 ...

Платени съобщения 30/04/2024 с.Шейново
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Безплатен концерт с български звезди организира Павел баня за Празника на розата и минералната вода

15109 | 30 април 2024

Гробно-култов комплекс „Оструша“ отвори за посетители с безплатен вход

12277 | 30 април 2024

Откраднаха крупна сума от жилище в Казанлък

7092 | 02 май 2024

С пролетно ястие Иван Звездев нагости шейновци и гости

4313 | 04 май 2024

Учениците от ППМГ “Никола Обрешков“ гр.Казанлък, завоюваха медали и купи в Национална олимпиада по информационни технологии

3608 | 02 май 2024

Нарязаха два батута в Казанлък

3575 | 02 май 2024

Момиче попадна в ареста след като нападна 38-годишна жена в обществена сграда

3420 | 30 април 2024

Катастрофа между “Киа“ и “Опел“ се размина без сериозно пострадали

3318 | 02 май 2024

„М+С Хидравлик“ АД успешно приключи изпълнението на Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проект „Подобряване на енергийната ефективност на М+С Хидравлик чрез изпълнение на мерки за енергийна ефективност”

2952 | 30 април 2024

На 4-ти май в с. Шейново стартира атрактивното “Балканче Крос“

2556 | 30 април 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак