16:34 | 26 април 17 4337

20 години Детска театрална студия „Калпазанчета-талантчета“ - Енина

Бенефис на Аня Дерменджиева като ръководител на Детската театрална студия към Читалище „Братсво“ – Енина направиха тази седмица нейните талантливи възпитаници.  Специален гист на празника бе кметът на Енина Веселин Андреев.

Енинското основно училище „Христо Ботев“ бе сцена на спектакъла „Малкият Чудомир“, с който днешните малки актьори от театрална студия „Калпазанчета талантчета“ представиха успешната дългогодишна работа на своята ръководителка.

За тези 20 години, Аня Дерменджиева е посрещната в театралната студия на читалището над 1000 деца, спечелените от  възпитаниците й награди са 170, като 100 от тях  са завоювани в конкурси на тема творчеството на Чудомир.

Своеобразен кръг на поколението „Калпазанчета – талантчета“ очертаха с изпълнението си на „Магаре“ по Чудомир майка и дъщеря. Преди 20 години Станислава участва в театраланат студия, а днес по нейните стъпки вече печели награди 8-годишната Михаела, която „най-много обича да се качва на сцената и да казва стихчета“ – както сама сподели пред камерата ни.

„20 години са един дълъг период за детската театрална студия и ето, днес пристигат децата на първите ми възпитаници. Това е много вълнуващо за мен. Радвам се, че театралната традиция на Енина продължава“ – сподели пред камерата ни Аня Дерменджиева.

Специални поздрави и благодарност за дългогодишната й работа в студията към читалището към Аня Дерменджиева отправи Татяна Бонева – председател на НЧ „Братство – 1869“. Кметът на Енина Веселин Андреев също благодари на Аня Дерменджиева за приноса й към обогатяване на енинската култура и връчи 100 лева бонус за бюджета на студията – като подарък от кметството по случай юбилея.

На архивните снимки:
Мария Бонева на първата "Чудомириада" в Казанлък и М. Бонева сега. За най - малките Аня Дерменджиева в ролята на Палячо и две енински деца в престижното предаване " Като лъвовете" с Ники Априлов. Любимата награда на Аня Дерменджиева, връчена й персонално в престижен конкурс във Варна.


Kazanlak.com

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак