20:42 | 19 юни 17 3594

Нови летни курсове в ИКТ център за ученици и възрастни с ваучери

Нови летни курсове в ИКТ център за ученици и възрастни с ваучери / Новини от Казанлък

Нашите летни предложения за учениците - курсове и занималня; за възрастните – обучения с ваучери!

Scratch2 – за всички, които си мислят, че програмирането е трудно

За малки, големи и още по-големи любопитковци – курс по програмиране.
Този курс има за цел да покаже, че програмирането не е само за възрастните, че децата могат не само да играят, но и да създават собствени игри, клипчета, комикси и виртуални светове.
Този курс е за всички, които обичат да осъществяват мечтите си, да се забавляват докато научават нови и нови неща, за всички които се чудят за какво им е математиката.
Елате! Обещаваме ви да разкрием пред вас тайните на компютърните игри и още нещо....

Интерактивни презентации с използване на Visual Basic Editor

Искаш ли да откриеш нови възможности на програмата Power Point?
Мислиш, че с Power Point не могат да се правят игри?
Тестовете са скучни и трудни?
Ако отговорите ти на тези въпроси е „ДА“, ако те събуждат любопитството ти, ако си готов да преоткриеш нови възможности на любимата си програма, за които не си подозирал – заповядай при нас! Този курс е за теб!
Очакваме те!

Направи си сайт…само за няколко часа

Разбира се, че е възможно…Но за да е атрактивен и успешен,…ще трябва да поучим програмиране с HTML, подготовка на изображения за сайт с PhotoShop и да си улесним работата с платформа за създаване на сайтове. Ще поработим върху дизайна и ще го направим по-лесен за откриване с търсачките. След това, ако задобреем, може даже и да си помогнем финансово. Всичко е в нашите ръце и по-скоро желание да се развиваме. Запишете се!

Това са нашите предложения към децата на Казанлък. Излишно е да обясняваме колко сме добри в това, което предлагаме. ИКТ Център Казанлък вече трета година успешно обучава възпитаниците от Детската школа по програмиране със Scratch. Предложихме това обучение преди всички обучителни организации, изпреварихме дори и Софтуерния университет! Нашите ученици се класираха на първите места на състезанията по програмиране и информационни технологии – Искрен от 5-и клас е най-добрият програмист в България две поредни години, Калоян е първи пред всички шестокласници по технологии, Георги и Йордан с Грамоти за оригинални идеи. Между другото Искрен също изяви желание да помага в обученията, за да не скучае през лятото :)

Интересен, забавен, лесен за усвояване, програмният език Scratch дава възможност на начинаещите ученици да се запознаят с основни алгоритмични конструкции, да навлязат в света на алгоритмите и програмирането. Scratch е език създаден с цел първоначално обучение по програмиране. Съобразен със съвременните тенденции в програмирането, той дава възможност на учениците едновременно да се обучават и развиват творческото си мислене. Курсът ще се проведе в продължение на 2 седмици по 3 учебни часа всеки работен ден /10 работни дни по 3 учебни часа/. Длъжници сме на много деца, които не успяхме миналото лято да включим в летния курс по програмиране по Scratsh, било поради запълване на бройката или тяхната ангажираност. Затова ще го предложим в две групи до 10 човека в група.

Първата с деца 2-4 клас ще се проведе от 3 до 14 юли. За да улесним родителите, ще е част от полудневна занималня – от 9 до 12 часа. Ще включим и английски език. Цената е от 120 до 160 лева за курса, според броя на децата /от 5 до 10/ и 20 лв. за занималня. Преподавател Радостина Кацарова и Светлана Бюйлекова, преподавател по английски, отличена за работата си с даровити деца с наградата на Министерството на образованието и науката „Константин Величков“ за 2016 г..

Вторият е за деца 3-6 клас ще се проведе от 14 до 29 август, след обяд от 14 до 16:15 часа. Цената е 140-180 лв. Преподавател – Ани Кадиева, един от създателите на Детската академия и учител по информатика.

Г-жа Кадиева, позната с това, че създава шампиони по информатика навсякъде в България, ще проведе още един интересен за деца от 5-7 клас курс, свързан и с технологии, и с програмиране. Презентациите стават ежедневие за развиващия се човек, търсещ изява и предлагащ своите възможности. Обучението „Интерактивни презентации с използване на Visual Basic Editor“ ще бъде от 2 до 11 август. Цената е 140-180 лв. според броя на записалите се ученици.

От 17 до 28 юли с г-жа Севдалина Младенова, учител по информатика, ще стартира курсът за 5-7 клас „Уеб програмиране и дизайн“. Младежите ще учат програмиране с език HTML, стилове CSS, обработка на изображения за уеб с PhotoShop, платформи за създаване на сайтове, софтуер за банери.

За децата, които са били на наши курсове и за две записани от едно семейство деца – 20% отстъпка!

Във връзка с многобройните питания за лятна занималня, ще се опитаме да се организираме и да започне от 17 юли. Тя ще бъде с компютърно обучение и английски език. Полудневна, 30 лв. на седмица, възраст на децата - 1-4 клас, 10 лв. на ден. Преподаватели: Радостина Кацарова и Светлана Бюйлекова, преподавател по английски, отличена за работата си с даровити деца с наградата на Министерството на образованието и науката „Константин Величков“ за 2016 г.

За възрастните започнахме организиране на обучения по професии, компютри и езици по дълго чаканата европейска програма „Ваучери за заети лица“, която осигурява обучение за работещи хора. 50 млн. лева са предвидени за курсове по чужди езици, професионално обучение и осигуряване на дигитална компетентност. „Ваучери за заети лица“ е продължение на старите програми „Аз мога“ и „Аз мога повече“, с няколко изключения: без дистанционни обучения, ваучери ще се полагат само на хора със средно и по-ниско образование, програмата ще поема 85% от цената, останалите 15 на сто ще се доплащат от кандидатите. Ние предлагаме десет професионални обучения, между които „Графичен дизайнер“, „Уеб дизайнер“, „Оператор на компютър“, „Оперативен счетоводител“ . Можете да запишете и едно обучение по дигитална компетентност: компютърна грамотност в две нива; Word, Excel, PowerPoint, PhotoShop, Corel, Autocad, Weebly и други или езиков курс. Ние допълваме предложенията си и ако имате интерес към някой софтуер, можем да разработим обучение за него. Всеки може да изкара по едно професионално и едно дигитално или езиково обучение. Двете обаче трябва да са едно след друго. Моят съвет е, за да се възползвате изцяло от програмата, първо да заявите дигиталното обучение, защото е много по-кратко /около 45-50 часа/ а след това професионално /минимум 300 до 960 часа/. В обратния вариант парите могат да се изчерпат и да не успеете с ключовите компетенции

Записване в офиса на ЦПО към ИКТ Център, ул."Искра" 26, ет. 2, офис 25, тел 0878216023, Радостина Кацарова

ИКТ център

 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Ферма в с.Шейново продава агнешко месо директно от фермата цена за кг 22.00 лева. Телефон за заявки 0885367902 , 0888688167 ...

Платени съобщения 30/04/2024 с.Шейново
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Безплатен концерт с български звезди организира Павел баня за Празника на розата и минералната вода

14993 | 30 април 2024

Гробно-култов комплекс „Оструша“ отвори за посетители с безплатен вход

12130 | 30 април 2024

Откраднаха крупна сума от жилище в Казанлък

6963 | 02 май 2024

С пролетно ястие Иван Звездев нагости шейновци и гости

3958 | 04 май 2024

Нарязаха два батута в Казанлък

3449 | 02 май 2024

Учениците от ППМГ “Никола Обрешков“ гр.Казанлък, завоюваха медали и купи в Национална олимпиада по информационни технологии

3443 | 02 май 2024

Момиче попадна в ареста след като нападна 38-годишна жена в обществена сграда

3343 | 30 април 2024

Катастрофа между “Киа“ и “Опел“ се размина без сериозно пострадали

3184 | 02 май 2024

„М+С Хидравлик“ АД успешно приключи изпълнението на Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проект „Подобряване на енергийната ефективност на М+С Хидравлик чрез изпълнение на мерки за енергийна ефективност”

2862 | 30 април 2024

На 4-ти май в с. Шейново стартира атрактивното “Балканче Крос“

2487 | 30 април 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак