14:16 | 22 август 19 4210

Лилия Цонкова: Социалната сфера е една от приоритетните за нас

Заместник-кметът Проекти с външно финансиране и хуманитарни политики в Община Казанлък Лилия Цонкова разказа по подробно за изграждането на единствения за региона Дневен център за подкрепа на хора с деменция и техните близки, на който днес официално бе даден старта с церемония „Първа копка”.

Общата стойност на проекта е 586 хил. лв., от които 33 хил. лв. е собствения принос на Общината. Продължителността на проекта е 24 месеца, но самото строителство ще продължи 8 месеца, като се очаква изпълнителя да приключи и в много по-кратки срокове.

„Този проект третира само първия етаж, цялостното му преустройство и реконструкция и съхраняване на втория, като включваме стени, дограма и изграждане на покрив.

Вече възложихме и проектиране за цялостна реконструкция на втори етаж, проект, благодарение на който през следващата година ще можем да финансираме и преустройството на втори етаж, за да преместим и мъжете от дома тук.”, разясни Лилия Цонкова.

След приключването на този проект, който предвижда само изграждането на самата сграда, от Общината ще трябва да разработят друг проект по оперативна програма „Човешки ресурси”, по който ще се финансира реално предоставянето на услугата. Капацитетът ще бъде 40 лица, като ще има почасова и дневна грижа.

„Всяка година изключително много неща успяваме да реализираме в социалната сфера, може да се каже, че наистина е една от приоритетните и с големи постижения. Тази година наблягаме на разширяване на капацитета на услуги.”, заяви Цонкова.

Повече за проекта може да чуете във видеото.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак