16:38 | 16 юни 21 1912

Учениците на ОУ “Георги Кирков“ посещават знакови места в заниманията по интереси

Учениците на ОУ “Георги Кирков“ посещават знакови места в заниманията по интереси / Новини от Казанлък

Интересни и разнообразни са дните на учениците на ОУ „Георги Кирков”, които участват в Заниманията по интереси. Дните им преминават с много настроение и усмивки.

На 14-и юни, понеделник, те стартираха с игри на детската алея за забавления в парк "Розариум". След като децата се насладиха на свежото утро и сутрешното раздвижване посетиха Библиотека "Искра" - отдел "Изкуства". Там, под ръководството на обаятелната госпожа Екатерина Трендафилова, учениците имаха удоволствието да се запознаят и работят с всички технологии, с които разполага общинската библиотека: 3D технологии, 3D принтер, робот Finch, програмируеми пчелички "Bee - Boot".

На връщане към училище децата се запознаха с някои от знаковите места на Казанлък - скулптура "Японката" на улица "Искра" и статуя "Тракийката" на площад "Севтополис".

На 15-и юни учениците на ОУ „Георги Кирков” посетиха Девически манастир "Въведение Богородично" в града. Изслушаха кратка беседа за създаването и историческото значение на манастира. Отдадоха почит пред паметта на загиналите по време на Руско - турската война.

След това отидоха до Автогара Казанлък и ЖП гара Казанлък, където научиха за професиите на хората, които работят там.

На връщане към училище децата спряха пред сградите на Община Казанлък и Военен клуб Казанлък. Научиха къде работят Кмета на града госпожа Галина Стоянова и Общинските служители.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак