12:24 | 15 септември 21 4546

Директорът на ОУ “Георги Кирков“ към първокласниците: Вие сте символът на 15-ти септември

Отново е 15 септември и празнува цяла България, празнува и ОУ „Георги Кирков“. Ден на вълнение, усмивки, цветя, среща с верни приятели и любими учители.

Днес, в двора на ОУ „Георги Кирков“, при спазване на всички противоепидемични мерки, с пожелания за здраве, търпение и упоритост отправени от директора Сребра Касева започна новата учебна година 2021-2022г. Най-силните емоции бяха  за 66-те първокласници, които за първи път чуха училищния звънец и влязоха в класната стая.

Най-малките ученици, тръгнали по стъпките на знанието, които ще се сблъскват с ранно ставане, уроци, трудности и перипетии, са разпределени в три паралелки. Техни ръководители ще бъдат преподавателите: за 1"а" клас – Павлина Антонова и Даниела Дончева;, за 1"б" – Росица Джегарова, Мартина Енева; и за 1"в" – Рени Караенева и Десислава Ганчева.

Празничен водосвет за здраве и благоденствие на всички присъстващи на тържеството в ОУ „Георги Кирков“ бе отслужен от отец Цанко от Казанлъшката духовна околия.

Преди да спазят традицията да полеят вода на първокласниците, за да бъде лесен пътят им в училище, директорът Сребра Касева пожела „на добър час“: „ 15-ти септември е ден, в който няма как човек да не се развълнува. Това е ден, който всеки носи в сърцето си. Въпреки че втора година го откриваме по-малко не традиционен начин, въпреки всичко денят е изпълнен, и двора и училището с вълнения, с усмивки, с емоции.

Мили първокласници, към вас се обръщам най-напред. Нека така да виждам усмивките ви цяла година. Бъдете здрави. Вие сте символът на 15-ти септември. Вие сте символът и сърцето на учебната година. Пред вас се открива една нова книга на живота. Бъдете упорити, четете я с воля, слушайте и уважавайте вашите учители."

Директорът не скри гордостта към петокласниците и техните успехи. Със своята любознателност и упоритост през годините, те са се класирали в челната 10-а на външното оценяване.

И пожела на учителите - успешна учебна година, да носят професията в сърцето си, да работят с желание и удовлетворение. А на родителите – „бъдете наши партньори, помагайте ни, учете децата да уважават учителите.“

Сред официалните гости на откриването на новата учебна година бяха: Кристина Манева – председател на обществения съвет, Деница Димитрова – член на обществения съвет; дългогодишни учители – Иванка Фиткова, Цветана Кънчева, Румяна Момкова, Диляна Ангелова.

Кристина Манева - председател на обществения съвет също поздрави присъстващите първокласници, второкласници и петокласници.

„Скъпи първокласници, вие на първи път прекачвате прага на училището, където си очакват големи предизвикателства, дни изпълнени с много емоции на полето на знанието, което трябва да усвоите. Пожелавам ви да бъдете упорити, да мечтаете, да се учите и да бъдете винаги себе си.

Скъпи второкласници и петокласници, вие за поредна година прекрачвате прага на вашето любимо училище. На вас пожелавам да мечтаете, да бъдете смели в мечтите си, да отстоявате себе си, да бъдете иновативни, креативни, защото светът се променя, а той принадлежи на тези, които не се страхуват да мечтаят и постигат мечтите си."

Празнична програма на учениците на ОУ „Георги Кирков“ усмихна родители, учители и ръководство.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Най - четени новини

за последната седмица

Неделина Неделчева е Царица Роза 2024

32341 | 14 май 2024

Царица Роза 2012 получи предложение за брак в Hell`s Kitchen

19271 | 15 май 2024

Гледай на живо: Казанлък избира 56-тата Царица Роза 2024

13388 | 14 май 2024

Проф. Бетани Хюз представя съкровищата от Долината на тракийските царе и България

6858 | 13 май 2024

Казанлък Мези идва с плеяда от звездни изпълнители

6486 | 10 май 2024

Модерен операционен блок предстои да отвори врати в ДКЦ “Районна Поликлиника“ Казанлък

6331 | 10 май 2024

Първи думи на Царица Роза 2024 Неделина Неделчева и нейните подгласнички / Видео

5079 | 14 май 2024

„Арсенал“ АД e генерален спонсор на Празник на розата 2024

4446 | 10 май 2024

Казанлъчанинът Станислав зае второто място в кулинарното риалити Hell’s Kitchen

3822 | 16 май 2024

Движението по бул. „23-ти Пехотен Шипченски полк“ ще бъде временно органичено в четвъртък

2928 | 15 май 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак