13:40 | 16 ноември 21 4738

Първи ден в клас. За учениците в две казанлъшки училища тестването се превърна в игра

Първи ден в клас. За учениците в две казанлъшки училища тестването се превърна в игра / Новини от Казанлък

От днес най-малките ученици от 1 до 4 клас в област Стара Загора влязоха в класните стаи отново, след като бяха тествани с щадящи тестове. Общо 20 000 са тестовете, получени за целта в Регионалното управление на образованието в Стара Загора.

От две казанлъшки училища – ОУ „Св. Паисий Хилендарски” и ОУ „Георги Кирков”, съобщиха добрата новина, че тази сутрин тестването на учениците за COVID-19 е преминало организирано, спокойно и без напрежение. За децата то се превърна в игра. След последвалата задължителна дезинфекция на повърхностите и проведената лична хигиена от всички участници в процеса, учебните часове започнаха точно в 08,00 ч.

Всички резултати от изследването (на ученици и служители) и в двете училища са негативни. Екипите на училищата благодарят на родителите – доброволци.

От днес се очаква още родители да подадат декларации за съгласие и в следващите дни броят на учениците от І до ІV клас, които ще се обучават присъствено, да се увеличи.

Припомняме, че родителите могат да променят решението си по всяко време и да подадат декларации за съгласие за тестване на тяхното дете два пъти седмично.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак