15:20 | 14 декември 21 1788

Второкласници от ОУ “Георги Кирков“ си направиха индивидуални портфолиа

Второкласници от ОУ “Георги Кирков“ си направиха индивидуални портфолиа / Новини от Казанлък

Основно училище „Георги Кирков“ успешно реализира дейности по НП "Заедно в грижата за ученика", Модул 1 "Осигуряване на условия за системно проследяване на личните постижения на учениците чрез създаване на индивидуално портфолио".

В периода септември – декември 2021 година учениците от II „б“ клас с класен ръководител Иванка Димитрова и Григор Бошнаков – представител на комисията по проекти, успешно реализираха дейностите по проект на Национална програма „Заедно в грижата за ученика“, Модул 1 “Осигуряване на условия за системно проследяване на личните постижения на учениците, чрез създаване на индивидуално портфолио“. Целите, които се осъществяват по проекта са проследяване личните постижения на учениците от II „б“ клас, чрез създаване на индивидуално портфолио, както и в края на учебната година родителите да получат цялостна представа за работата и техните успехите.

Етапите на изграждане на портфолиата бяха 5: техническо оформление, изработване на критерии за оценяване, събиране и подреждане на доказателствения материал, самооценяване и оценяване от учителя. В началото на годината, учениците съвместно със своя класен ръководител, изготвиха критерии за оценяване на портфолиата. Това повиши тяхната мотивация и старание да поддържат своите портфолиа така, че да бъдат оценени високо.

Всеки ученик от класа вече има собствено индивидуално портфолио структурирано в отделни раздели. Към него е изготвена лична папка с материали отразяващи развитието му по всички учебни предмети, ученическите му таланти, както и изяви в извънкласни дейности–тестове, контролни работи, материали от участие в изобразителни и технически дейности, както и от индивидуални форми на обучение, личен атестат за постиженията през учебната година, атестат на класния ръководител и др. Участието на ученика при подбора на материалите за неговото портфолио, както и в създаване на критериите за оценка позволява то да бъде използвано като допълнително средство за оценяване, което позволява да се оцени не само на конкретен резултат, но и процесът на учене.

В процеса на работата учителят на класа има възможност да проследява напредъка на всяко дете и да изготвя анализ на неговите образователни резултати по основните предмети.

По проекта са закупени всички материали и помагала, необходими за изработване на портфолиата. Работата по проекта ще продължи до края на учебната година.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Най - четени новини

за последната седмица

Неделина Неделчева е Царица Роза 2024

32396 | 14 май 2024

Царица Роза 2012 получи предложение за брак в Hell`s Kitchen

19389 | 15 май 2024

Гледай на живо: Казанлък избира 56-тата Царица Роза 2024

13413 | 14 май 2024

Проф. Бетани Хюз представя съкровищата от Долината на тракийските царе и България

6883 | 13 май 2024

Казанлък Мези идва с плеяда от звездни изпълнители

6496 | 10 май 2024

Модерен операционен блок предстои да отвори врати в ДКЦ “Районна Поликлиника“ Казанлък

6339 | 10 май 2024

Първи думи на Царица Роза 2024 Неделина Неделчева и нейните подгласнички / Видео

5093 | 14 май 2024

„Арсенал“ АД e генерален спонсор на Празник на розата 2024

4454 | 10 май 2024

Казанлъчанинът Станислав зае второто място в кулинарното риалити Hell’s Kitchen

4262 | 16 май 2024

Движението по бул. „23-ти Пехотен Шипченски полк“ ще бъде временно органичено в четвъртък

2939 | 15 май 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак