13:14 | 31 март 23 1487

Интерактивни уроци провокират интереса на учениците от ОУ “Георги Кирков“ към здравословното хранене

Интерактивни уроци провокират интереса на учениците от ОУ “Георги Кирков“ към здравословното хранене / Новини от Казанлък

От началото на месец март учениците от първи до четвърти клас в Иновативно ОУ "Георги Кирков“ се включиха в националната програма „По-здрави деца”, организирана от „Нестле България”, с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Министерство на здравеопазването, както и редица национални експерти по хранене и спорт.

Целта на програмата е формиране на умения за изграждането на трайни хранителни навици и култура за здравословен начин на живот у учениците.

Инициативата се осъществява, чрез провеждането на забавни и атрактивни уроци, които ангажират вниманието на учениците и провокират интересът им към балансираното хранене, ролята на плодовете и зеленчуците в ежедневния хранителен режим, ролята на всекидневната физическа активност, консумацията на вода, споделеното време със семейството при хранене и правилната грижа за домашните любимци.

I „а“ клас стартира осъществяването на дейностите по програмата, чрез реализирането им в различни модули. Първият модул, с който първокласниците започнаха изпълнението на проекта е Модул 1: „Здравословно и балансирано хранене“.

Една от глобалните теми, които разгледахме от него са „Хапвай питателна и разнообразна храна“. Темата и основните послания, които предава на децата са свързани с информация за необходимостта от разнообразно хранене, за това как храната се превръща в енергия и какво представляват всъщност хранителните вещества.

В първите уроци се запознахме с видовете групи храни и сътворихме наша чиния на здравето. С помощта на интерактивния дисплей, свързвахме и ограждахме с подходящите цветове плодовете и зеленчуците, които познаваме и ядем.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак