15:39 | 27 юли 23 17789

Идва ли краят на ВиК ремонтите в Казанлък?

Идва ли краят на ВиК ремонтите в Казанлък? / Новини от Казанлък

До 30 септември ще приключат дейностите по проекта на “Водоснабдяване и канализация” (ВиК) ЕООД – Стара Загора за реконструкция на водопроводната мрежа в Казанлък. Това съобщиха изпълняващите фирми на брифинг по покана на кмета на Казанлък Галина Стоянова. Срещата се състоя в обедните часове на днешния 27-ми юли. В нея участие взеха ръководителите на фирмите „Копекс“ и „Щрабаг“, и ръководителят на проекта на ВиК инж. Пеньо Пейков. Поканата на кмета не бе уважена от изпълнителна фирма „Бг Ленд“.

Близо 800м изкопни дейности за полагане на водопроводна и канализационна мрежа, и асфалтиране остават да бъдат извършени в града. Две фирми работят по ВиК проекта. По време на срещата стана ясно, че фирма „Копекс“ има да положи още 200м водопровод, а фирма „Бг Ленд“ – 600м. През следващата седмица ще започне възстановяването на тротоарните настилки и бордюри.

По време на брифинга бе съобщено, че изкопните дейности в централната част на Казанлък са в краен етап, а асфалтиране на три цели улици предстои от другата седмица.

Кметът Галина Стоянова подчерта, че няма забележки към работата на фирма "Копекс" и фирма „Каро Трейд“, която не присъства на срещата, заради успешно приключилите дейности в нейното направление.„Нямам забележки в изкопните им дейности, нито отклонението и привързването. Голяма част от техните улици вече са асфалтирани. Нямаме и слягания, за които най-много се притесняваме.“

Улиците в централната част на Казанлък - бул.“Александър Батенберг“, „Никола Петков“, „Хаджи Димитър“ и „Розова долина“ са в крайния етап на ремонта и предстои да започне асфалтиране.  Фирма „Копекс“, отговаряща за този район обясни, че се стреми да запазят положената асфалтова настилка, като са работили с безизкопна технология на местата, където позволява.

„Очаквам да си свършат работата в оказания срок, за да не възпрепятстваме движението“, допълни зам.-кметът Даниела Коева.

"Ул. "19-ти февруари" не е започвана. Ул. "Старозагорска" беше фрезована от първия ден на март 2022г. Тя също не е започвана да бъде изкопавана. Улица „Братя Бъгстон“ изкопните дейности за полагане на основния водопровод са направени. Според фирмата „Бг Ленд“ са направени отклоненията. При пробите по отклоненията не тече вода. Изкопите са толкова много, че гражданите са категорични, че ще упражнят неподчинение и няма да ги пуснат повече да копаят“, каза кметът.

„С тази фирма имаме проблем от самото начало“, заяви ръководителят на проекта от ВиК инж. Пеньо Пейков. Той подчерта, че фирмите не са отделни, а са консорциум и отговорността им е споделена. „Като изпълнят своите задачи от фирма „Копекс“ и „Каро трейдинг“ ще им се наложи да си свършат работата и като консорциум. Това е обезнадеждаващото.“

"Текат подготвителни дейности по асфалтиране на четири места едновременно. Това са улиците „Битоля“, „Батак“ и „Трапезица“. Тези три улици се подготвят за цялостно асфалтиране, като то ще бъде изпълнено през следващата седмица. Подготвяме и за траншейно асфалтиране и улица „Кенали“, заявиха от фирма "Щрабаг", за която кметът на Казанлък подчерта, че работят коректно в посочените срокове.
По време на асфалтирането през следващата седмица ще започне и подготовката на междублоковото пространство под ул.“Цар Иван Шишман“.

В края на срещата Стоянова уточни, че общината има отношение спрямо проекта на ВиК за подмяна на водопровод и канализация единствено чрез финансиране за асфалтиране на улици в лошо състояние от преди изкопите.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Най - четени новини

за последната седмица

Неделина Неделчева е Царица Роза 2024

33283 | 14 май 2024

Царица Роза 2012 получи предложение за брак в Hell`s Kitchen

21437 | 15 май 2024

Гледай на живо: Казанлък избира 56-тата Царица Роза 2024

13832 | 14 май 2024

Казанлъчанинът Станислав зае второто място в кулинарното риалити Hell’s Kitchen

9819 | 16 май 2024

Проф. Бетани Хюз представя съкровищата от Долината на тракийските царе и България

7890 | 13 май 2024

Първи думи на Царица Роза 2024 Неделина Неделчева и нейните подгласнички / Видео

5454 | 14 май 2024

Движението по бул. „23-ти Пехотен Шипченски полк“ ще бъде временно органичено в четвъртък

3196 | 15 май 2024

Казанлъчанин има нужда от средства за спешна дентална операция

3067 | 14 май 2024

27 стилисти се грижат за перфектния външен вид на претендентките за короната на “Царица Роза 2024“

2702 | 14 май 2024

21-годишен мъж предизвика пожар в дома си

2051 | 13 май 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак