11:34 | 25 октомври 23 9464

Вълнуващи доклади свързани с обществения и културен живот от миналото на Казанлък бяха представени в ИМ „Искра“

Вълнуващи доклади свързани с обществения и културен живот от миналото на Казанлък бяха представени в ИМ „Искра“ / Новини от Казанлък

Краеведски четения организирани от Община Казанлък, Исторически музей „Искра“, Общинска библиотека „Искра“ и Краеведско дружество „Иван Енчев – Видю“ се състояща за поредна година в Града на розите.

Събитието беше открито от директора на ИМ „Искра“ Момчил Маринов и директора на ОБ „Искра“ Теодора Георгиева.

Лекторите и тази година бяха подготвили интересни доклади и презентации свързани с миналото на града и околията, както и с личности участвали активно в обществения и културен живот на Казанлък.

В мултимедийната зала на ИМ „Искра“ бяха представени доклади от инж. Христо Христов, Христо Ангелов, Минчо Минчев, Николай Вапирев, д-р Антоний Бозуков, д-р Косьо Зарев и други, а темите бяха повече от вълнуващи, разказвайки ни за старите казанлъшки фамилии, личните имена на българите от Казанлъшката околия в Хилендарски поменик от XVIII век, празниците на розата в България и други.

В част от докладите бяха представени бележити наши съграждани, оставили трайна следа в живота на Казанлък, част от които са д-р Христо Стамболов, Петьо Ганин, Тодор Христов и други.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак