16:26 | 13 ноември 23 5475

ОУ “Георги Кирков“ официално е част от Международната програма на Фондацията за Екологично образование “Екоучилища“

ОУ “Георги Кирков“ официално е част от Международната програма на Фондацията за Екологично образование “Екоучилища“ / Новини от Казанлък

ОУ „Георги Кирков“ изпълни първия етап от Международната програма на Фондацията за Екологично образование-Екоучилища, която е част от кампанията „Влез в зеления кръг“ – съвместна инициатива на Девин ЕАД и Българско движение „Син флаг“.

След запознаване с философията на Програма „Екоучилища“ и принципите на нейната методология в специален обучителен семинар – тренинг в гр. Пловдив, училище вече е сертифицирано за стартиране изпълнението на всички етапи от проекта.   

По програмата ще работи цялата училищна общност, като следва да бъдат изминати 7 стъпки, за да се изпълнят изискванията за получаване на международен статут „Екоучилище“.

Първата стъпка от Методологията на Програма „Екоучилища“- създаване на екокомитет беше осъществена и в учебното заведение се сформира първия по рода си екокомитет. В него членуват ученици от всички възрасти и класове, учители, родители, ученици от клуб „Природни науки“, представители на Ученическия съвет, на Обществения съвет и на медицинските среди. 

Националният координатор на Програма „Екоучилища“ – Петя Йорданова и председателя на БД "Син флаг" – Станимир Георгиев, дадоха висока оценка за изчерпателната информация предоставена от училището и постигнатите резултати от изпълнения първи етап на проекта.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак