17:28 | 25 януари 24 4577

Николай Златанов беше избран за представител на Общински съвет-Казанлък в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България

Николай Златанов беше избран за представител на Общински съвет-Казанлък в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България / Новини от Казанлък

Председателят Николай Златанов беше избран за представител на Общински съвет - Казанлък в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/.  Негов заместник ще бъде Моника Динева от групата на коалиция “БСП за България”. Решението дойде след гласуване по време на редовното заседание на местния парламент днес.  

Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ е учредено на основание чл.9 от ЗМСМА (Закона за местното самоуправление и местната администрация.Същото представлява и защитава интересите на своите членове – общините пред държавните органи, разработва предложения за промени и усъвършенстване на правната уредба на местното самоуправление, подготвя становища и предложения по проектобюджета на страната, в частта му за общините, осъществява контакти и взаимодействия със сродни организации от други страни, членува в международни сдружения, осъществява и други функции, определени със закон и с устава му.

НСОРБ организира обучения, предоставя консултации, разпространява Информационен бюлетин, консултативни разработки и други информационни издания, чрез реализация на спечелени проекти поетапно внедрява нови практики в общините. Вече 27 години Сдружението обединява усилията на всички български общини за утвърждаването им, като силни и демократични местни власти. Чрез дейността си, НСОРБ съдейства за разширяване правомощията на общините, работи за предоставяне на повече права по управлението на общинските дейности и финанси. Висш ръководен орган на НСОРБ е Общото събрание. То приема, изменя и допълва устава на Сдружението; избира и освобождава членовете на Управителния и Контролния съвет; приема решения за създаване и закриване на постоянни комисии; приема програмата за дейността на Сдружението; приема годишния бюджет на Сдружението и отчета за неговото изпълнение; взема и други решения, съгласно правомощията му, посочени в устава.

Общото събрание се състои от делегатите на общините – членове на Сдружението. Общото събрание на НСОРБ заседава най-малко веднъж годишно. Съгласно чл.12, ал.2 от Устава на НСОРБ в него всяка община е представена от двама делегати – кметът на общината и представител на ОбС. В неговите заседания общината има право на два гласа, упражнявани самостоятелно от двамата делегати. Общината се счита за представена в случай, че в заседанието на Общото събрание участва поне един от нейните делегати.

Николай Златанов председател на Общински съвет Казанлък в предходните 3 последователни мандата, е бил  делегат в общото събрание на НСОРБ.

По време на заседанието си днес в зала "Инфра" съветниците не успяха да изберат представител на местния парламент в състава на Областния съвет за развитие на област Стара Загора. Бяха направени няколко предложения,  но нито едно от тях успя да събере нужното мнозинство.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Най - четени новини

за последната седмица

Неделина Неделчева е Царица Роза 2024

33283 | 14 май 2024

Царица Роза 2012 получи предложение за брак в Hell`s Kitchen

21434 | 15 май 2024

Гледай на живо: Казанлък избира 56-тата Царица Роза 2024

13832 | 14 май 2024

Казанлъчанинът Станислав зае второто място в кулинарното риалити Hell’s Kitchen

9819 | 16 май 2024

Проф. Бетани Хюз представя съкровищата от Долината на тракийските царе и България

7890 | 13 май 2024

Първи думи на Царица Роза 2024 Неделина Неделчева и нейните подгласнички / Видео

5454 | 14 май 2024

Движението по бул. „23-ти Пехотен Шипченски полк“ ще бъде временно органичено в четвъртък

3196 | 15 май 2024

Казанлъчанин има нужда от средства за спешна дентална операция

3067 | 14 май 2024

27 стилисти се грижат за перфектния външен вид на претендентките за короната на “Царица Роза 2024“

2702 | 14 май 2024

21-годишен мъж предизвика пожар в дома си

2051 | 13 май 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак