12:11 | 22 март 24 2966

С нови награди са две от талантливите момичета на клуб „Светлини сред сенкинте”

С нови награди са две от талантливите момичета на клуб „Светлини сред сенкинте” / Новини от Казанлък

С нови награди ни зарадваха, този път две от талантливите момичета, на клуб „Светлини сред сенкинте”, при ОДК „Св. Ив. Рилски”.

Фая Гератлиева – 14г. е лауреат на специална награда, в раздел проза от престижния литературен конкурс „Стамен Панчев”, в който се класира за четвърти път. Тя е поканена на церемонията по награждаването, която ще се проведе в гр. Ботевград, на 30 – ти март. Отличените творци ще присъстват на литератуна гала-вечеря, на която по традиция ще се четат техните
произведения.

Христина Петрова – 9г. е отличена с първо място, от национален конкурс за рисунка, посветен на деня на жената „8 март”. Конкурсът е под надслов „С обич за мама”. Христина е една от новите ученички в клуба, но благодарение на въображението си и големия си талант, тя вече е носител на няколко награди, за литература, картичка и рисунка.

Освен засиленото участие в конкурси, на по-големите светлинки им предстои и предпремиерно представяне на романа в стихове „Щури букви”, на 2 април, в гр. София и на 3 април, в Общинска библиотека „Искра” – Казанлък. Романът ще представят Геновева Трифонова, Диан Драгнев и Рая Енева, които са част от екипа автори и илюстратори. Рая Енева е и художник на корицата на веселата книжка, с помоща на която, всяко дете ще пожелае да научи азбуката ни, като на игра.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак